Здравей Гост

lo6a rabota...

• 45 Отговора
  • 10466 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #20 -: Април 21, 2005, 04:10:02 pm »
Цитат
Аз следя разговора ви и ми е много интересно.
И преди съм казвала, че Кастанеда за мен е доста мрачен, но не отричам нищо и никого докато везните не се наклонят категорично в някоя посока  ;)
Кастанеда е бил много мрачен по времето когато си го чела. Ама не му приписвай мрачност само заради това.   ;)

Цитат
Кой е решил да нямаме избор и защо за него е толкова важно това?

Ти не гледаш ли Animal Planet? По-големите животни изяждат по-малките. Ние изяждаме най-големите животни и съответно някой изяжда нас. И на това ако му викаш мрачно.  :D  

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #21 -: Април 21, 2005, 04:11:32 pm »
Цитат
Цитат
Ние не сме тук защото ни пука а защото нямаме избор.

:D
Ние сме тука, защото пука му на този (поради липса на еднозначно езиково средство обикновено се говори за тази същност в мъжки род), който нас ни е пратил тука :D
Да, също както на земеделските стопани им пука всички животинки да са си в оборчетата.  :D  

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #22 -: Април 21, 2005, 04:21:19 pm »
Цитат
по-безопасно - казват някои - се стига до по-фините енергии когато си готов, ако не си готов и се буташ в шамарите може да те тресне енергията!
taka si e, i az ne mislq 4e sym gotova...oba4e az imam edna takava sklonnost i "kysmet" vinagi da se nabutvam mejdu 6amarite, nezavisimo dali go iskam ili ne  ;)  i vse pak 6te ostavq "pyrvata stypka" na sy6testvoto- ako to iska, togava 6te govorim... makar 4e vedny6, kakto napisah v nqkoe ot predi6nite syob6teniq, ku4eto mi (v koeto se smqta, 4e se prevypla6tava "to") se opita da mi kaje ne6to, no az ne zapomnih kakvo...

*

лилид

lo6a rabota...
« Отговор #23 -: Април 21, 2005, 04:36:53 pm »
Цитат
Просто може в един слънчев ден да започнеш да чуваш един ясен, мелодичен и лукав глас.

лукавия глас  ;)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

а какво сме ние "животинките", та да се бъркаме в работата на стопанина  :rolleyes:

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #24 -: Април 21, 2005, 04:51:40 pm »
Цитат
Просто може в един слънчев ден да започнеш да чуваш един ясен, мелодичен и лукав глас. Оттам нататък може да се обръщаш директно към него по всички въпроси на живота и смъртта.

stra6ni4ko zvu4i,za6toto horata, koito 4uvat glasove, gi vzemat za ludi...az ne tvyrdq 4e sym mnogo normalna, za6toto normalnite hora ne se interesuvat ot astrologiq, syni6ta, magii i t.n., no vse pak...pyk i vsy6tnost 6te e hubavo da sym razli4na ot "stadoto", i da znam ne6ta, koito bednite horica dori ne podozirat, 4e gi ima(opa, Ego-to se obajda)...mai ne e hubavo da se zanimavam s takiva sy6testva... :P  

*

lin

lo6a rabota...
« Отговор #25 -: Април 21, 2005, 05:21:03 pm »
Цитат
Ти не гледаш ли Animal Planet? По-големите животни изяждат по-малките. Ние изяждаме най-големите животни и съответно някой изяжда нас. И на това ако му викаш мрачно.  :D
Гледам  :)
Такива са нещата от живота - вярно си е.

И с какво се 'хранят' по-големите и силни от нас 'животни'?
С нашата енергия ли?
Щом съществуваме, значи сме полезни с нещо за тях - започвам да гледам на себе си като на някакъв вид фураж... :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

/това, че се шегувам не е израз на желание да омаловажа темата!/

*

Guest

lo6a rabota...
« Отговор #26 -: Април 21, 2005, 05:29:22 pm »
Цитат
Щом съществуваме, значи сме полезни с нещо за тях - започвам да гледам на себе си като на някакъв вид фураж... :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Da, ama az ne iskam da sym "furaj" za koito i da bilo...zatova iskam da ob6tuvam s onova sy6testvo, za da izvleka i az nqkakva polza ot nego...nikoi ne moje da mi smu4e energiqta bezplatno  :D   :P   :D  

*

n

lo6a rabota...
« Отговор #27 -: Април 21, 2005, 05:29:59 pm »
Guest-a sym az  :D  

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #28 -: Април 21, 2005, 05:31:23 pm »
i "n" sy6to sym az...syjalqvam za obyrkvaneto  :)  

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #29 -: Април 21, 2005, 06:46:01 pm »
Цитат
Da, ama az ne iskam da sym "furaj" za koito i da bilo...zatova iskam da ob6tuvam s onova sy6testvo, za da izvleka i az nqkakva polza ot nego...nikoi ne moje da mi smu4e energiqta bezplatno  :D   :P   :D
Няма да успееш да скриеш подсъзнателните си намерения под формата на шега.  :D  

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #30 -: Април 21, 2005, 06:50:34 pm »
Цитат
Няма да успееш да скриеш подсъзнателните си намерения под формата на шега.  :D
dobre, i kakvi spored teb sa mi podsyznatelnite namereniq?  :D
setih se da pitam i o6te ne6to- vyzmojno li e nesyznatelno da presledvame takiva sy6testva?  ;)  

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #31 -: Април 21, 2005, 07:08:06 pm »
Цитат
Гледам  :)
Такива са нещата от живота - вярно си е.

И с какво се 'хранят' по-големите и силни от нас 'животни'?
С нашата енергия ли?
Щом съществуваме, значи сме полезни с нещо за тях - започвам да гледам на себе си като на някакъв вид фураж... :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

/това, че се шегувам не е израз на желание да омаловажа темата!/
Естествено че енергия рупат. Човешките същества имат ресурс да акумулират много енергия която е апетитна за същества с неорганична структура.

Има обаче много видове същества които не трябва да се поставят под общ знаменател.

Ако трябва да използваме термини от библията. Добрите същества са ангелите, а дявола е онова което ни цеди ежедневно всеки ден чрез амбиции, планове, алчност и чувство на безгранична важност.

B)

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #32 -: Април 21, 2005, 07:16:40 pm »
Цитат
Цитат
Няма да успееш да скриеш подсъзнателните си намерения под формата на шега.  :D
dobre, i kakvi spored teb sa mi podsyznatelnite namereniq?  :D
setih se da pitam i o6te ne6to- vyzmojno li e nesyznatelno da presledvame takiva sy6testva?  ;)
От моя гледна точка ги преследваш съвсем съзнателно. От въпросите ти личи съвсем ясно какви са ти намеренията.

:)

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #33 -: Април 21, 2005, 07:45:42 pm »
Цитат
От въпросите ти личи съвсем ясно какви са ти намеренията.

az moga da ti kaja kakvi sa mi namereniqta, bez da gadae6 ot vyprosite mi. iskam da izvleka nqkakva polza ot tova, za6toto ne na vseki se slu4va, i ne moje6 kogato si poiska6 da otide6 i da si poiska6 edno takova sy6testvo ot zoo-mgazina, primerno...mislq 4e vseki bi se vyzpolzval ot tova, ako ima vyzmojnost i znae kak. osven tova te edva li mogat da mi dadyt ne6to materialno (a i az ne iskam ni6to podobno), iskam prosto da nau4a nqkoi ne6ta za vselenata, jivota, drugite izmereniq i t.n...razbira se az edva li moga da si poiskam ne6to ot tezi sy6testva, za6toto ne znam kak...

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #34 -: Април 21, 2005, 09:30:37 pm »
Цитат
az moga da ti kaja kakvi sa mi namereniqta, bez da gadae6 ot vyprosite mi.
Ей сега почвам да гадая. :D

Да кажем че твоя път е предопределен от неумолимата и сурова съдба и тъй като това винаги е неприемливо за АЗ-а той казва:

Аз реших, Аз предприех, Аз преценявам..защото

Това е нормална реакция за всеки АЗ. Той винаги прави така че света да се върти около него а не обратното.  :D

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #35 -: Април 21, 2005, 09:40:14 pm »
za6to pyk sydbata na 4ovek trqbva da e "neumolima i surova"? ima hora, koito sa dovolni ot jivota si, i go priemat takyv kakyvto e  :)  a tova za Az-a e vqrno, no ne vseki pri vseki 4ovek Az-a vzema vryh...u4ila sym malko psihologiq i znam 4e pri vseki Az-a ili Ego-to preobladavat v razli4na stepen... :D  kakto i da e, mislq 4e se otdale4ihme malko ot temata s tezi razsyjdeniq  :)  

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #36 -: Април 21, 2005, 09:48:18 pm »
Имах предвид "неумолима и сурова" за АЗ-а.  :D

Всичко което е по-силно от него се явява заплаха за АЗ-а.
Ама това е друга тема.

Психологията само повърхностно се занимава с АЗ-а.

*

lin

lo6a rabota...
« Отговор #37 -: Април 22, 2005, 09:55:21 am »
Цитат
Ако трябва да използваме термини от библията. Добрите същества са ангелите, а дявола е онова което ни цеди ежедневно всеки ден чрез амбиции, планове, алчност и чувство на безгранична важност.

B)
Пак въпрси естествено... :D

Едно човешко същество, знаейки всичко това, как трябва да видоизмени житейската си нагласа?

- Да се стреми да не генерира прекалено енергия, за да не е апетитно за имащите нужда от нея?
Това посредством овладяване на споменатите прекомерни амбиции, алчност и прочее...

-  Да си тегли ножа, щото така ще прекрати този процес... но пък кой знае в какъв друг ще се окаже?!  <_<

- други???

jinom, малко личен въпрос. Ако не желаеш, не ми отговаряй.  ;)
Някакво забавление усещам в думите ти.
Къде всъщност е веселата част?
Ако човешкият живот наистина няма възвишена цел и смъсъл, защо ни е даден разумът?
Енергия генерират и животните и океанът и ветровете...
Ти приемаш ли, че живеем безсмислен /от човешка гледна точка/ живот?

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #38 -: Април 22, 2005, 10:38:52 am »
Цитат
Едно човешко същество, знаейки всичко това, как трябва да видоизмени житейската си нагласа?

- Да се стреми да не генерира прекалено енергия, за да не е апетитно за имащите нужда от нея?
Това посредством овладяване на споменатите прекомерни амбиции, алчност и прочее...

- Да си тегли ножа, щото така ще прекрати този процес... но пък кой знае в какъв друг ще се окаже?! 

- други???

Не е необходимо да правиш нищо от гореизброените неща. Изобщо нищо специално не е нужно да правиш. Единственото което е необходимо е осъзнаване.

Цитат
Някакво забавление усещам в думите ти.
Къде всъщност е веселата част?

Веселата част идва когато не се страхуваш да осъзнаваш и да знаеш независимо колко страшно може да бъде това. Оня който се огражда с крепости и защити е роб на своя страх и не му се полага веселие. Мен обаче не ме гледай щото има още много какво да се желае. :D

Цитат
Ако човешкият живот наистина няма възвишена цел и смъсъл, защо ни е даден разумът?

Ти сама си отговори. Именно защото ни е даден разума човешкият живот няма възвишена цел и смисъл.
Т.е. ние сме били възвишени преди да започнем да използваме разума. Я виж децата колко са весели когато не се налага да мислят много или да бъдат "разумни".  :D

Цитат
Ти приемаш ли, че живеем безсмислен /от човешка гледна точка/ живот?

Ако не осъзнаваш и съответно не се променяш е безсмислено да се живее от моя гледна точка. Но моето отношение е важно само за мен. Отношението показва пътя, а пътя е част от съдбата. Така че в този смисъл моето отношение не е мое и не ми принадлежи.

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #39 -: Април 22, 2005, 02:32:56 pm »
gledaite ot edin obiknoven syn do kyde stignahme...sega osyznavam 4e malkite ne6ta kriqt v sebe si golemi istini (e, kak samo prozvu4a...ponqkoga mi idvat naum takiva filosofski misli  :D )
vie govorite za tova, 4e nie izqjdame golemite jivotni, a nas ni "izqjdat" o6te po- golemi "jivotni"...a tqh koi gi "izqjda", a po- silnite ot tqh? i taka moje da si razmi6lqvame do bezkrainost i vinagi 6te ima o6te edno "stypalo" po nagore...a i az ne mislq 4e samo za "hrana" na nqkoi  si sme tuk, qvno vseki ima nqkakva cel i si mislq 4e tazi cel e usyvyr6enstvaneto na du6ata, zatova 4ovek se prerajda spored men  :)  taka 4e ne naprazno jiveem  :D