Здравей Гост

lo6a rabota...

• 45 Отговора
  • 10470 Прегледи
*

lin

lo6a rabota...
« Отговор #40 -: Април 22, 2005, 02:38:18 pm »
Много благодаря за хубавите отговори! :)

Прочетох ги още сутринта, но исках малко да ми отлежат в главата  :)
Т.е. съгласна съм с онова, което казваш.

Защо избра Кастанеда?
Той ли е в началото на Твоето осъзнаване?
Ще взема да се амбицирам и да прочета книгата, която споменаваш.
Може би пък след повече от 10 години да ми прозвучи съвсем различно.

Препоръчай и нещо друго за четене!

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #41 -: Април 22, 2005, 06:38:36 pm »
Цитат
Защо избра Кастанеда?
Той ли е в началото на Твоето осъзнаване?

По-скоро средство. Стремежа към осъзнаване често си намира своите средства и начини. Дали се нарича Кастанеда, Йога, Дънов, Ошо...

А иначе можеш да намериш някои книжки тук

Има 2-3 на Кастанеда и една на Флоринда Донер за сънуването която е хубава обаче малко хаотична.

:)  

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #42 -: Април 23, 2005, 05:58:46 pm »
imam edin vypros  :D  za6to ponqkoga ne si spomnqme syni6tata? a dali ne pomnim samo tezi, koito sa vajni i zna4at ne6to? ili tezi, koito imat za cel da ni predopredqt za ne6to?
tezi vyprosi ne sa po temata, no za 2-3 vyprosa ne si struva da pi6a nova tema, nali?  :D  

*

jinom

• **
  • 1753
lo6a rabota...
« Отговор #43 -: Април 24, 2005, 06:57:37 pm »
Не мисля че помненето има връзка с важността на съня.

По-скоро помним сънища които сме осъзнали по-добре. Т.е. такива сънища в които сме играели по-активна роля, а не сме били само пасивни наблюдатели.

Друг е въпроса каква е причината да бъдем активни в сънищата. Понякога може да го правим по собствено желание, а друг път сме принудени заради някаква заплаха.  
;)  

*

АН

lo6a rabota...
« Отговор #44 -: Април 25, 2005, 05:40:44 pm »
в сънищата ни има някои засилени или преувеличени ситуации, както и пренебрегнати или подценени.

Може би помним сънищата, в които засилените ситуации импонират на дълбоката ни същност, която за момента има нужда от израз. Една част от същността си осъзнаваме, а друга вероятно не осъзнаваме...

А ако някой друг или нещо друго ни изпраща сънищата, /а не са плод на нашето подсъзнание само/, то помним тия, който подсъзнанието или съзнанието успеят да трансформират в разбираеми за нас картини :D  

*

NAT

lo6a rabota...
« Отговор #45 -: Април 25, 2005, 09:49:35 pm »
blagodarq za hubavite otgvori  :D  pomognahte mi mnogo da razbera kakvo zna4at nqkoi ot syni6tata mi na posledak i za6to gi synuvam   :)