Здравей Гост

Краен диспозитор на натала- Венера Астропсихологически портрет

• 92 Отговора
  • 13007 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Коя е Венера? :rolleyes: Глезлата или дипломатичната натура , която съпътства живота ни....
Общото и различното като психологически профил при позиция краен диспозитор на картата....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
Не ми е много ясно каква е целта на това изследване и какъв резултат се търси. Предполагам няма да стигне по-далеч от това целокупното форумно население да се преброи кой какъв краен диспозитор има, ако въобще има.
Не са толкова много картите, при които да може да се изведе само един/краен/ диспозитор. Сега прегледах набързо десетина карти - само в две има безусловен победител и то в едната пак не е един, а има рецепция по управление с още една планета. И после - как се отделя влиянието на планетата, дължащо се на крайното диспозиторство, от това, дължащо се например на ъглова позиция, връзка със светилата, възлите или осите, гокленова позиция и т.н. Тоест по какъв критерий ще се определи кое иде от крайния диспозитор и кое от нещо друго.

По-долу има пример на две такива диспозиторски вериги. Диспозитор е Венера, според вас какви качества трябва да дава това на родените. Подобни ли са астропсихологическите им портрети. Влияе ли Венера на съдбата им.

Едит. Ще сложа освен това един безспорен Меркурий и един автентичен Марс. Според вас кой какъв е?
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 07:32:32 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

vanilla

• **
  • 1578
и аз съм в тази тема....Венера ми е кравен диспозитор...
ама и аз както отбелязах в предния си пост за краен диспозитор Плутон, не мога да разбера какво точно да добавя...

*

Марая

• 28287
Не ми е много ясно каква е целта на това изследване и какъв резултат се търси. Предполагам няма да стигне по-далеч от това целокупното форумно население да се преброи кой какъв краен диспозитор има, ако въобще има.
Не са толкова много картите, при които да може да се изведе само един/краен/ диспозитор. Сега прегледах набързо десетина карти - само в две има безусловен победител и то в едната пак не е един, а има рецепция по управление с още една планета. И после - как се отделя влиянието на планетата, дължащо се на крайното диспозиторство, от това, дължащо се например на ъглова позиция, връзка със светилата, възлите или осите, гокленова позиция и т.н. Тоест по какъв критерий ще се определи кое иде от крайния диспозитор и кое от нещо друго.

По-долу има пример на две такива диспозиторски вериги. Диспозитор е Венера, според вас какви качества трябва да дава това на родените. Подобни ли са астропсихологическите им портрети. Влияе ли Венера на съдбата им.

Крайния диспозитор в хороскопа е планетата , която захранва всички останали по веригата.Планетите се владеят една друга по диспозиторство и това е именно онази част , която ги свързва според мен.
При определените аспектации всяка планета реагира по начин който я свързва с другата...
Далеч съм от мисълта , че всички карти имат само един диспозитор или асц, гокленови планети ,не оказват влияние , но мисля , че именно по Крайния Диспозитор ние приемаме и излъчваме енергията.
Наред с това смятам , че той е основния , чрез който изживяваме кризите и се вписваме в тях....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
ОК, тогава очаквам, че само по веригите на диспозиторство можете да направите обосновани предположения кой какъв би трябвало да е? Аз лично не бих могла  :-\.

*

Марая

• 28287
надявам се няма да е нахално ако попитам какъв е моя,как да го определя?

В астрокома има опция Лилавке :blink: ;)..

*

Diyana

• 2705
Аз също съм с 2 диспозитора- Венера и Сатурн.Оказват ми съществено влияние,нищо че господаря на натала в случая е Меркурий

И при мен е така, Синухе. Не съм дотам кьорсурат, че да кажа, че Венера и Плутон не ми влияят Ич :mellow:, но просто не мога да отдам влиянието им само на диспозиторската верига.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Ами какво да кажем ние, които нямаме краен диспозитор  :(
Аз имам 3 самостоятелни вериги, от които двете за затворени  :-\

Всеки си играе по собствените правила и никой на никого
не отстъпва ( предимно планети на трон и в екзлтация ) ужасТ  :o
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
Ами какво да кажем ние, които нямаме краен диспозитор  :(
Аз имам 3 самостоятелни вериги, от които двете за затворени  :-\

Всеки си играе по собствените правила и никой на никого
не отстъпва ( предимно планети на трон и в екзлтация ) ужасТ  :o

Винаги има краен диспозитор Лунна фея....

Качи си веригата....

*

holanda

надявам се няма да е нахално ако попитам какъв е моя,как да го определя?

В астрокома има опция Лилавке :blink: ;)..

незнам коя от всичките таблици да гледам.Пускам резултата за малко

*

Uran

• 6041
В единият случай диспозиторството е по знак, а в другият-по дом. Кое е доминиращото?

*

Diyana

• 2705

*

Moonlady

• **
  • 1112

Аз имам 3 самостоятелни вериги, от които двете за затворени  :-\

Може да са няколко (в случая и с планетите на трон).Няма да забравя в темата за серийните убийци
един случай на един мисля,че беше с цели 5 крайни диспозитора  ;D  

Това ще е много интересно, ако намериш картата пусни я тук да видим
тези планети на трон , като крайни диспозитори- как действат при един убиец   :rolleyes:
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
В единият случай диспозиторството е по знак, а в другият-по дом. Кое е доминиращото?

По знак ...

*

Uran

• 6041

Аз имам 3 самостоятелни вериги, от които двете за затворени  :-\

Може да са няколко (в случая и с планетите на трон).Няма да забравя в темата за серийните убийци един случай на един мисля,че беше с цели 5 крайни диспозитора  ;D  

Значи ставам за такава. ;D
Абе..не ставам. Иска се методичност за тази работа.Многото диспозитори пречат (според мен).

*

Diyana

• 2705
Според вас кой какъв е?

В случая с Венера-Уран примерно водещото ще е за човека да наложи собствените си ценности и вкус,стремеж към избори напълно съотнесени към усещането му за свобода,може да има лутане между лично и безлично,привързаност и неангажираност,но в крайна сметка така ще използва енергията на останалите планети,че накрая ще прави някакъв скок по темите на Венера-рязък и окончателен ,  макар че и с такива диспозитори ще търси социална изява на най-индивидуалните си стремежи и може да му се отдаде по един творчески и красив начин.

Картата е на професионален боксьор.

Някакви предположения за останалите три?

*

Марая

• 28287
Многото диспозитори пречат (според мен).

А според мен НЕ! Особено когато диспозиторите са в така наречената взаимна рецепция. Точно тогава те работят на принципа допълване и могат да дават най- доброто от себе си...

*

elfidka

• 3129
При мен май е Венера и тъй като е в Лъв е в заимна рецепция със Слънцето - Везни. Сега кой е диспозитора или и двете планети са такива ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
При мен май е Венера и тъй като е в Лъв е в заимна рецепция със Слънцето - Везни. Сега кой е диспозитора или и двете планети са такива ?

Когато две планети са в рецепция, няма диспозитор, Елфидке. Те се изключват от веригата.

ПП. По принцип нямам нищо против, но можеше да се направи една обща тема за диспозиторите в хороскопа, вместо да се прави за всеки от тях отделна тема.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129

Когато две планети са в рецепция, няма диспозитор, Елфидке. Те се изключват от веригата.

ПП. По принцип нямам нищо против, но можеше да се направи една обща тема за диспозиторите в хороскопа, вместо да се прави за всеки от тях отделна тема.  :blink:

И какво сега няма диспозитор... :blink:
Ми че то тогава аз съм много свободен  човек.....като никой не командва парада....или забуден ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!