Абе, аз те съветвам да нацелиш Луната в Близнаци, антена, а останалото бебето само ще си го избере...
Хм, една Луна в Близнаци би била в квадрат с Луна и Юпитер в Риби на майката и е вероятно да попадне точно върху Кету. Това не е предпоставка за топли и лишени от напрежение отношения. Луната в Телец или в Рак е повече за предпочитане. Имай предвид и че "стълпотворението" на майката във Везни практически е в последните два градуса на знака - там са Марс, Венера и Уран. Направо са си стъпили при Слънцето и Меркурий в Скорпион, така че директната опозиция с една телешка Луна ще даде повече възможност майката и детето да се "срещнат" емоционално и интелектуално, отколкото коварният куинконкс откъм Близнаци. Е, в това отношение евентуалната рачешка Луна е даже още по-добре, но пък водата и без това е доминанта в картата. При сутрешно раждане осите попадат в огнени знаци и добавят липсващия огън, но е добре да се погрижим и за малко земя.
Малко закъсняла - да се включа пак за момент.
Права си за земята. Не сме прави (вкл и аз), че гледаме само съвместимостта с майката. То все пак не трябва да се кара и със самия себе си. Да разгледаме ден по ден – на 24-ти сутринта – тц. Луната прави само опозиции. На 25-ти сутринта (обикновено нали секциите са сутрин) – Луна тао-квадратура Нептун и Марс, тригон Юпитер, Уран. Хм, ще трябва да се борим може би с някои пристрастености и склонност към прекаляване (примерно с алкохол). Може и да не се случи точно така, обаче може и да, още повече че това е Скорпион, а те си имат афинитет към похапване, попийване, телесни удоволствия. На 26-ти сутринта Луната – вече в Близнаци, и Сатурн се разбират добре, хубаво е малко емоционална стабилност. Сатурн и без тва се бие с Плутон, и една лека подкрепа от Луната няма да му дойде зле. На 27-ми сутринта Луната квадратира Уран и Юпитер, така че го изключваме като приемлив вариант.
Не мисля, че си и много права относно педантичното разглеждане само на градусите. Планетите в отделните знаци си имат собствен дух, и една Луна в Телец ще дразни малко или много и неговото, и нейното Слънце, независимо в кои градуси е. Природата на един подвижен Близнак ще е по-подходяща и за нейните везнишки вибрации, независимо в кои градуси са й Везните. Освен това една близнашка усмивка ще стои по-добре на скорпионското лице, отколкото телешки флегматизъм и допълнителна скованост. Земните и без тва са по-често намусени и сърдити на нещо, тях все еждневието им тежи на плещите, чопли ги, все нещо им е дискомфортно в материята, в която твърде много са заседнали (на единят тая сутрин му се вгорчава, понеже нещо зле му мирише в банята, другият е готов да ти дигне скандал, понеже снощи си оставил 2 трохи на бар-плота, на третият цялото сатурново битие му е легнало на гърба всеки ден). За какво му е на един и без тва тежичък Скорпион още тежест? Един Близнак малко да го ветрее няма да му дойде зле. Какво може да му даде още Телеца? Практичност? Материализъм? Че той Скорпионът си е достатъчно материалист и без телешки влияния. Чувственост?! Хех!
Разбира се, тука всички сме и малко субективни в съветите, вкл. и аз. Едни не понасят Близнаци – и то, верно, трябва да си луд, за да възприемеш Близнака за нещо повече от добра компания. Аз пък си признавам, че Телците не са ми любимци. Много семпла историята там. И с мойто Слънце Водолей, Марс Скорпион, асцедент Лъв, нема как да е иначе. Тука гледам, че и майката е с асц. Лъв, а детето е с Марс в Скорпион, и едно Теле нема да е посрещнато и накичено с цветя.