Здравей Гост

25 октомври - добри и лоши аспекти

• 106 Отговора
  • 12443 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:25 октомври - добри и лоши аспекти
« Отговор #60 -: Октомври 20, 2010, 04:54:57 pm »
Знам, че може да се роди нормално след секцио, точно затова търсих лекар, който да се навие да ме наблюдава по време на нормално раждане, но от трима никой не пожела да рискува - всички ми нарисуваха апокалиптични картини, явно се страхуват, от което и мен ме хвана страх... Вероятно цял живот ще съжалявам, че не съм родила нормално нито първия, нито втория път, но, явно куражът ми не достига, за да рискувам... Впрочем надявам се раждането да тръгне само на 24-ти (както някой тук предрече), за да се развият нещата по възможно най-естествен начин... Но дали ще стане така - Божа работа!

dst, радвам се за теб, че си успяла и не си се уплашила като мен!

Всичко ще стане така , както го искаш ти...
А 24-ти октомври като дата я видях и поради няколко причини..... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #61 -: Октомври 20, 2010, 05:02:01 pm »
Мисля , че ще бъде неочаквано раждане! ;D
Второто дете е по 7-ми дом , чиито управител е Уран....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Октомври 20, 2010, 08:49:50 pm »
Не съм специалист по раждания, но напоследък покрай мен всички бременеят, та понатрупах малко информация и аз.  :-[ Да ви кажа, при лекарите като че ли вече има тенденция при най-малкото съмнение веднага да посягат към скалпела.
Моята приятелка, която в края на юни роди момченце (беше първо раждане), много се притесняваше да няма усложнения, но през последните седмици от бременността й, когато вече едва си влачеше корема и се притесняваше, че бебето ще е преносено, постоянно й повтарях колко е хубаво детето да се роди по естествен път (знаех, че бебето вече чува), т.е. един вид му говорех и на него.  :blink: Терминът беше за 30 юни, контракции тя получи на 28 юни през нощта, на 29ти го роди - много бързо и леко, по естествен начин. Отгоре на всичкото бебето успя да "нацели" Венера в съвпад с АС, а в картите на родителите Венера не е по ъглите. Знам, че някои майки, които разбират малко от астрология, като раждат със секцио нарочно избират Асцендент в знак на Венера, особено Везни, поради широко разпространеното мнение, че е "лесен Асцендент", особено за жена.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Октомври 20, 2010, 08:53:01 pm »
Aз си планирах зачатието дотолкова, че да не попадне в даден слънчев знак, но НЕ БИ. ;D

То и мен са ме чакали да съм априлско Теле, а майка ми тайно се е надявала да съм със Слънце в края на Риби, т.е. в нейния слънчев знак. Ама ето на - мартенско Овне.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Октомври 20, 2010, 11:06:26 pm »
.... Знам, че някои майки, които разбират малко от астрология, като раждат със секцио нарочно избират Асцендент в знак на Венера, особено Везни, поради широко разпространеното мнение, че е "лесен Асцендент", особено за жена.  ;D

Не искам да противореча, но, бидейки с АЦ Везни, аз лично не бих причинила подобно количество колебливост в характера на мое бебе, по-скоро ми се струва, че огнените знаци, или от Венерините Телец биха дали по-гладък характер и път нагоре, от лашкащи се в търсене на постоянно равновесие и перфекционизъм, и невротични от непостигането му везнички...

АСЦ - дава физическите характеристики , както и начина по който ни виждат другите....
Характера се влияе по -скоро от  луната , както и е  производно на цялата карта.... :blink:
Аз също не мисля , че Везните са най-големите красавци...или ако Венера е на АСЦ , мисля , че всичко е заложено в сексапила , а него не го свързвам с въздуха и Венера...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Октомври 20, 2010, 11:13:43 pm »
Сексапила го търся по Марс... Подчертана по някакъв начин Венера дава чар и повече лекота в контактите, но понякога дава и по-малко избирателност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Октомври 20, 2010, 11:18:19 pm »
Сексапила го търся по Марс... Подчертана по някакъв начин Венера дава чар и повече лекота в контактите, но понякога дава и по-малко избирателност.

Гледахме карти в тема Професия и видяхме , че една Венера нищо не прави...
Според мен лекотата в контактите идва от Мекрурий в зависимост от знака и дома , съгласна съм , че хармоничните аспекти на Венера са предимство ...,но много лигли и неуравновесени мацки имат хармонични тронови и екзалтирани венери /сякаш света трявба да се грижи за тях/ , а отвътре е кухо , празно и не до там комфортно...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Октомври 20, 2010, 11:22:20 pm »
Хм, и аз наскоро чух, че Везни и Риби не са чак дотам "лесна" позиция за Венера.
Мажорно неаспекитрана Венера във Везни може да даде проблеми в партньорството, труден избор на партньор, а силно аспектирана Венера в Риби - липса на избирателност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #68 -: Октомври 20, 2010, 11:32:08 pm »
Асцендент в знак на Венера, особено Везни, поради широко разпространеното мнение, че е "лесен Асцендент", особено за жена.  ;D

не бих причинила това на детето си  :o..асц.Везни е доста сложно нещо..
както казва Белика,има едно непрестанно търсене на хармония,не знам за другите ,но аз наистина се блъскам между противоположности /ексцесии,максимализъм,а от другата страна- лирика,нежност/.Потребностите и чувствата са всеобхватни и съдърjaт взаимноизключващи се да кажем елементи,въпреки,че думата е неподходяща.Един асц.Скорпион е дори по-лесен за понасяне от индивида..мисля  ;D
 аз бих предпочела децата ми да имат устойчив асц и чувствителни Луна,Марс..

*

Diyana

• 2705
« Отговор #69 -: Октомври 20, 2010, 11:48:00 pm »
Нещо ми се набива на очи напоследък, че везнишките акценти във форума хиперболизират а-ла Свръхаз - в стремежа си към обективна самооценка се докарват до нездравословна самокритичност и комплексарщина. Не така, бе, момичета - Сатурн е все още само в началото на знака, а тепърва ни предстоят ретроградни фази.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

holanda

« Отговор #70 -: Октомври 21, 2010, 12:00:40 am »
Не така, бе, момичета - Сатурн е все още само в началото на знака, а тепърва ни предстоят ретроградни фази.

теб минавал ли те е 4-6 пъти,кажи ми    ;D ;D..просто го мразим,бате  :lol:..по-добре него,отколкото нас самите   :93:
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 12:16:33 am от жълтолилава »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #71 -: Октомври 21, 2010, 12:02:53 am »
 ;D Абе ти се моли Плутон да не ти мине толкоз...
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

holanda

« Отговор #72 -: Октомври 21, 2010, 12:06:35 am »

аа,той е готин,този..големи приятелчета сме с него   :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Октомври 21, 2010, 12:24:56 am »

Ние с него вече сме много близки...Той ме мачка , аз се дърпах , той ми даваше глътка въздух и пак поемах силата на неговата прегръдка..., когато се дърпах много , той пак ме оставяше за миг , за да нанесе още по-силна , още по обсебваща прегръдка в/у изтощения ми натал....Накрая , със сетни сили разбрах , че неговата дума е последна....и , че това което иска ще стане така и точно тогава , когато трявба да стане....
Сега го обичам много..., защото благодарение на него и Уран съм жива , повече от всякога... :blink: ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #74 -: Октомври 21, 2010, 02:46:33 am »
Сигурно. Като се замисля през кое не ми е минал в картата, май не остана такова...е за по-сигурно пак предстои с някоя друга лична планета да се заиграе, нема начин, докато не хвърля топа няма да ме остави тоя.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #75 -: Октомври 21, 2010, 08:33:27 pm »

Гледахме карти в тема Професия и видяхме , че една Венера нищо не прави...
Според мен лекотата в контактите идва от Мекрурий в зависимост от знака и дома , съгласна съм , че хармоничните аспекти на Венера са предимство ...,но много лигли и неуравновесени мацки имат хармонични тронови и екзалтирани венери /сякаш света трявба да се грижи за тях/ , а отвътре е кухо , празно и не до там комфортно...

Леко раждане, антенка! :blink:

...и аз съм забелязала ,че са големи "въздухарки" и неуравновесени тия добре поставени Венерки,но пък са чудесни за компания  :P
« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 12:41:26 am от марсин »
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #76 -: Октомври 22, 2010, 06:22:49 pm »
Абе, аз те съветвам да нацелиш Луната в Близнаци, антена, а останалото бебето само ще си го избере...

Хм, една Луна в Близнаци би била в квадрат с Луна и Юпитер в Риби на майката и е вероятно да попадне точно върху Кету. Това не е предпоставка за топли и лишени от напрежение отношения. Луната в Телец или в Рак е повече за предпочитане. Имай предвид и че "стълпотворението" на майката във Везни практически е в последните два градуса на знака - там са Марс, Венера и Уран. Направо са си стъпили при Слънцето и Меркурий в Скорпион, така че директната опозиция с една телешка Луна ще даде повече възможност майката и детето да се "срещнат" емоционално и интелектуално, отколкото коварният куинконкс откъм Близнаци. Е, в това отношение евентуалната рачешка Луна е даже още по-добре, но пък водата и без това е доминанта в картата. При сутрешно раждане осите попадат в огнени знаци и добавят липсващия огън, но е добре да се погрижим и за малко земя.

Малко закъсняла - да се включа пак за момент.
Права си за земята. Не сме прави (вкл и аз), че гледаме само съвместимостта с майката. То все пак не трябва да се кара и със самия себе си. Да разгледаме ден по ден – на 24-ти сутринта – тц. Луната прави само опозиции. На 25-ти сутринта (обикновено нали секциите са сутрин) – Луна тао-квадратура Нептун и Марс, тригон Юпитер, Уран. Хм, ще трябва да се борим може би с някои пристрастености и склонност към прекаляване (примерно с алкохол). Може и да не се случи точно така, обаче може и да, още повече че това е Скорпион, а те си имат афинитет към похапване, попийване, телесни удоволствия. На 26-ти сутринта Луната – вече в Близнаци, и Сатурн се разбират добре, хубаво е малко емоционална стабилност. Сатурн и без тва се бие с Плутон, и една лека подкрепа от Луната няма да му дойде зле. На 27-ми сутринта Луната квадратира Уран и Юпитер, така че го изключваме като приемлив вариант.
Не мисля, че си и много права относно педантичното разглеждане само на градусите. Планетите в отделните знаци си имат собствен дух, и една Луна в Телец ще дразни малко или много и неговото, и нейното Слънце, независимо в кои градуси е. Природата на един подвижен Близнак ще е по-подходяща и за нейните везнишки вибрации, независимо в кои градуси са й Везните. Освен това една близнашка усмивка ще стои по-добре на скорпионското лице, отколкото телешки флегматизъм и допълнителна скованост. Земните и без тва са по-често намусени и сърдити на нещо, тях все еждневието им тежи на плещите, чопли ги, все нещо им е дискомфортно в материята, в която твърде много са заседнали (на единят тая сутрин му се вгорчава, понеже нещо зле му мирише в банята, другият е готов да ти дигне скандал, понеже снощи си оставил 2 трохи на бар-плота, на третият цялото сатурново битие му е легнало на гърба всеки ден). За какво му е на един и без тва тежичък Скорпион още тежест? Един Близнак малко да го ветрее няма да му дойде зле. Какво може да му даде още Телеца? Практичност? Материализъм? Че той Скорпионът си е достатъчно материалист и без телешки влияния. Чувственост?! Хех!
Разбира се, тука всички сме и малко субективни в съветите, вкл. и аз. Едни не понасят Близнаци – и то, верно, трябва да си луд, за да възприемеш Близнака за нещо повече от добра компания. Аз пък си признавам, че Телците не са ми любимци. Много семпла историята там. И с мойто Слънце Водолей, Марс Скорпион, асцедент Лъв, нема как да е иначе. Тука гледам, че и майката е с асц. Лъв, а детето е с Марс в Скорпион, и едно Теле нема да е посрещнато и накичено с цветя.

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Октомври 28, 2010, 04:27:21 am »
Колеги , имам еди особен въпрос към Вас , който иска да отговори , но за мен е мнооого важен....
Та стрелям!
Някой от Вас знае ли нещо , на лични /безлични , тиранични/ да е получавал инфо от авторката на темата?
Дали е родила? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Октомври 28, 2010, 04:31:34 am »
Щом влиза във форума (тук и в още един), не би трябвало да е родила още. Престоят в болницата след раждане отнема няколко дни, а и след изписване от болницата надали ще се сети да пише в някой форум през първите няколко дни, ще има други грижи. :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Октомври 28, 2010, 05:22:29 am »
Щом влиза във форума (тук и в още един), не би трябвало да е родила още. Престоят в болницата след раждане отнема няколко дни, а и след изписване от болницата надали ще се сети да пише в някой форум през първите няколко дни, ще има други грижи. :blink:

:72: Даааа!