Здравей Гост

25 октомври - добри и лоши аспекти

• 106 Отговора
  • 12372 Прегледи
25 октомври - добри и лоши аспекти
« -: Октомври 20, 2010, 01:50:32 am »
Здравейте,
Интересувам се от астрология, но съм пълен лаик. Предстои ми секцио на 25 октомври - моля да споделите дали има някакви особено негативни аспекти на планетите на тази дата, заради които да се опитам да пренасроча датата за след 27-ми. Аз съм родена на 26 октомври - това влияе ли по някакъв начин на наталната карта на бебето?

Предварително благодаря за компетентните отговори!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:25 октомври - добри и лоши аспекти
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2010, 02:06:59 am »
Добре дошла ,
Доста сериозна тема е тази , която те вълнува....
За целта са нужни точен час на раждане , дата и място !
Предполагам , че часа на операцията е вечен ясен , може да се изготви и събитийна карта.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2010, 03:01:22 am »
Предстои ми секцио на 25 октомври - моля да споделите дали има някакви особено негативни аспекти на планетите на тази дата, заради които да се опитам да пренасроча датата за след 27-ми.

Обикновено в такива случаи се препоръчва ненамеса, доколкото е възможно.
Не може да се каже със сигурност коя от датите е "по-добра" и коя "по-лоша", всичко е относително.
На 25ти Луната ще минава през зодиакалния знак Телец и все още е във фаза пълнолуние. По принцип по пълнолуние има по-голям риск кървенето да е по-обилно, но като цяло няма противопоказания за секцио, доколкото знам.
На тази дата Луната ще има и опозиция с Марс в Скорпион, която по принцип би могла и да се избегне, ако секциото се насрочи за 27 октомври.
От 26 октомври Луната започва да намалява.
От гледна точка на Индийската астрология ако се направи секцио на 25ти, Луната ще е в накшатра Криттика (в аспект с Марс), а на 27ми - Мригашира. Принципно втората се счита за по-благоприятна, особено ако детето е от женски пол, но да не забравяме, че всичко зависи от цялостната планетарна картина.
На 28ми Луната ще е в накшатра Ардра, която също се счита за по-трудна в някои отношения. А пък и на тази дата Луната ще е в съвпад с Кету (ЮЛВ), опозиция с Плутон и квадрат със Сатурн. Това раняване на Луната също може да се избегне, ако се прави планирано секцио. Желая ти леко раждане и без усложнения. :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Октомври 20, 2010, 03:16:52 am »
Lillie, Марая  :88:
благодаря за бързата реакция!

Правилно ли разбирам, че Ранена луна има едва след 28-ми? Чувала съм, че за Скорпион е много тежко влиянието на Ранената Луна и ми се иска да го избегна...

Часът на операцията ще бъде уточнен в четвъртък...

Колкото за рисковете за мен - не е добре при пълнолуние, разбирам, но нали пък луната  е намаляваща... Гледах си и биоритмите - в низходяща градация са, дали това има значение.... 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2010, 03:23:25 am »
В Скорпион Луната е в падение, но новолуние в Скорпион ще има едва на 6 ноември.
На 25 октомври Луната е в Телец (екзалтация), но има аспекти, които биха могли да се избегнат - опозиция с Марс и квадрат с Нептун (конфигурация Тау-квадрат).
Същото се отнася и за 28 октомври, когато Луната ще е в знака Рак (обител), но отново ранена от планети-злосторници - Плутон и Сатурн, освен това ще е в съвпад с нодалната ос.
Ако трябва да се избира "по-малкото зло" от двете дати, бих препоръчала първата (Луна в Телец), но 27 октомври също ми се струва нелоша дата, а и тогава тези аспекти ще се избегнат. Стига бебето да не тръгне по-рано, преди насрочената дата за секцио. И такива случаи е имало.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2010, 03:31:21 am »
Lillie, Марая  :88:
благодаря за бързата реакция!

Правилно ли разбирам, че Ранена луна има едва след 28-ми? Чувала съм, че за Скорпион е много тежко влиянието на Ранената Луна и ми се иска да го избегна...

Часът на операцията ще бъде уточнен в четвъртък...

Колкото за рисковете за мен - не е добре при пълнолуние, разбирам, но нали пък луната  е намаляваща... Гледах си и биоритмите - в низходяща градация са, дали това има значение.... 

Bih te posyvetvala da sloxiw dannite si...
Мисля , че е прекалено сериозно , за да говорим само и единствено за луната.
Редно е да се види къде ти е наталния марс , както и наталната ти луна...
Ако не се справяш си дай данните и ще ти сложим картата , ще се включат и повече хора...
Не те съветвам да раждаш 2 дни след пълнолунието....Хубав ден е 5-ти лунен ден...по принцип. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #6 -: Октомври 20, 2010, 03:35:35 am »
Според мен 29.10 е най-подходящата близка дата за бебето. Луна е на трон по знак и получава хубави аспекти от Марс, Меркурий, Юпитер, Уран. Не участва в таоквадратура и се избягват било опозиции, било квадратури с Марс и Плутон. Единственият твърд аспект, който получава е от Сатурн.
Верно, че Марс сменя знака и няма да е на трон, но на фона на толкова планети в Скорпион си мисля, че не е фатално.
Лилит също излиза от схемата с твърди аспекти с Луна, което е чудесно.

Ето картата за по-добра визуализация:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2010, 03:41:11 am »
Знакът и аспектие на Луната имат ключово значение - това е вътрешният ни свят, възприятийната ни способност, отношенията с майката и в семейството и т.н. Луната е и нашият характер, а някой беше казал, че в голяма степен характерът определя нашата съдба.  :blink:
Хубаво е да се разгледа и картата на майката (питащата), разбира се.
Но не бива да забравяме, че ако за майката избраната дата е раждане, за душата на бебето това е инкарнация.
Аз лично не бих се правила на Господ да избирам "най-добрата" карта за бебето, особено ако трябва да се фиксира и час.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2010, 03:48:55 am »
Знакът и аспектие на Луната имат ключово значение - това е вътрешният ни свят, възприятийната ни способност, отношенията с майката и в семейството и т.н. Луната е и нашият характер, а някой беше казал, че в голяма степен характерът определя нашата съдба.  :blink:
Хубаво е да се разгледа и картата на майката (питащата), разбира се.
Но не бива да забравяме, че ако за майката избраната дата е раждане, за душата на бебето това е инкарнация.
Аз лично не бих се правила на Господ да избирам "най-добрата" карта за бебето, особено ако трябва да се фиксира и час.

Хм , интересно ми , знаеш ли колко е сложен тоя процес?
Имаш ли идея колко са рисковете и за плода и за майката?
Наясно ли си , че за да има раждане със секцио са възможни здравословни причини за майката?
И тук , след като става дума за интервенция , значи душата има право на избор , и може да си избере и датата и часа! :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Октомври 20, 2010, 03:51:35 am »
Карта на бебе , без карта на майка не гледам! :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Октомври 20, 2010, 03:54:17 am »
Лично затова имам известни резерви към елективната част от астрологията.
А иначе интересно е впоследствие като съм гледала съм се изумявала как съм ги нацелвала моментите /или друг/ еди как си да се подредят нещата, те стават интуитивно, когато трябва да станат.

Моят съвет към майката е просто да се опита да установи връзка с бебето и вътрешния глас да й посочи подходящата дата. Идеална карта няма, ако нещо бъде избегнато, друго би било проблем. Леко раждане и прекрасни мигове след него.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #11 -: Октомври 20, 2010, 03:56:50 am »
Вижте, не искам да внасям смут, нито да се правя на Господ. Лично аз бих искала да родя след термина, който е 27 октомври, но лекарите не искат да рискуват - и без друго два дни преди термин им се струва късно. Секциото се налага заради предишно раждане със секцио, което се наложи по спешност преди 3 години.

Единственото, което искам, е да избегна - ако е възможно - някаква изключително каръшка дата и да настоявам за промяна на датата, ако е необходимо, с риск да си навлека гнева на лекарката, която се е заела с мен. Не ми се ще после цял живот да съжалявам, че не съм го направила.

За тези, които се интересуват, родена съм на 26 октомври 1974 г. в Казанлък - ако тази информация може да помогне за изчисленията. Знам, че асцендентът ми е Лъв (в 00:30 мин. съм родена), а Луната ми е в Риби.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Октомври 20, 2010, 03:58:03 am »
Хм , интересно ми , знаеш ли колко е сложен тоя процес?
Имаш ли идея колко са рисковете и за плода и за майката?
Наясно ли си , че за да има раждане със секцио са възможни здравословни причини за майката?

А може би първо трябваше да питаме майката защо раждането е със секцио.
Ако секциото е наложително, т.е. съществува сериозен риск за здравето и живота на майката и детето, тогава напълно разбирам и подкрепям нейния избор.

Цитат
И тук , след като става дума за интервенция , значи душата има право на избор , и може да си избере и датата и часа! :blink:

Предлагам ТИ да избереш на бебето карта с дата и час.

Но преди това би било добре да се запознаете и с други гледни точки, както и с някои принципи в езотериката що се отнася за избор на място, дата и час.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #13 -: Октомври 20, 2010, 04:00:34 am »
Струва ми се, че при такова искане, майката задължително трябва да ни предостави и нейния хороскоп.
Тук майката е Скорпион, не знам едно дете с Луна в Телец може да хармонира със скорпионското - и в двамата между другото. Но предвид нейните положения в хороскопа й - може пък да стои не чак толкова зле.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Октомври 20, 2010, 04:01:40 am »
Единственото, което искам, е да избегна - ако е възможно - някаква изключително каръшка дата и да настоявам за промяна на датата, ако е необходимо, с риск да си навлека гнева на лекарката, която се е заела с мен. Не ми се ще после цял живот да съжалявам, че не съм го направила.

Ако само това те притеснява, според мен нямаш нужда от астролог. Послушай сърцето си, следвай интуицията си.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #15 -: Октомври 20, 2010, 04:02:13 am »
Картата я сложих, за да се онагледят аспектите. Часът е 12 /винаги се ползва този час, когато не е известен часът на раждане/.
Каквото и да си говорим бебето ще поеме първата глътка въздух, когато Господ е решил. Ако е решил да има зле зспектирана Луна - ще я има и обратно.
Сега обаче ако се впусне в родовата карма и всичките там подобни ще стане една мешавица...

Моят съвет към бъдещата майка е да послуша преди всичко съветите на докторите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Октомври 20, 2010, 04:08:18 am »
Качвам картата на бъдещата майка, ако някой има желание да я разгледа и да даде някакъв съвет.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Октомври 20, 2010, 04:12:49 am »
Вижте, не искам да внасям смут, нито да се правя на Господ. Лично аз бих искала да родя след термина, който е 27 октомври, но лекарите не искат да рискуват - и без друго два дни преди термин им се струва късно. Секциото се налага заради предишно раждане със секцио, което се наложи по спешност преди 3 години.

За тези, които се интересуват, родена съм на 26 октомври 1974 г. в Казанлък - ако тази информация може да помогне за изчисленията. Знам, че асцендентът ми е Лъв (в 00:30 мин. съм родена), а Луната ми е в Риби.

Mомиче ли е бебето? :blink:
Мисля , че ще родиш на 24. октомври!
Нямаш никакъв проблем за нищо!
Леко раждане и много щастие от мен! :blink:

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #18 -: Октомври 20, 2010, 04:14:08 am »
Брех, че умна жена (според хороскопа), а и каъсметлийка.
За мен една Луна в Близнаци на бебето ще стои по-добре, особено предвид многото Везни в нейния хороскоп. Разбира се, това - на пръв и повърхностен прочит.
Цезаровото сечение (терминът) е измислен при раждането на Цезар, който е планиран да се роди точно тогава, за да завладеел света един ден. Не е ново да се определя съдбата на детето.
Не мисля, че жената си измисля причини да ражда секцио, препоръчано й е от докторите. Смешно е да се предполага обратното, още повече пък с цел детето да имало определен хороскоп. Да не й вменяваме неща, които няма предвид.
При секцио пак малко трудно можете да определите часа, в който ще се роди. Не си мислете, че лекарите ще ви слушат в кой час, те си гонят плана, имат си работа, секцията се извършват сутрин - планираните. В общия случай ви извикват, когато те искат, и така те определят всъщност съдбата му, без да искат. Ако е в частна клиника и се плати подобаващо, вероятно часът може да определи и тя, но едва ли някой ще я послуша, ако реши да е в 3 през нощта примерно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Октомври 20, 2010, 04:17:36 am »
Картата я сложих, за да се онагледят аспектите. Часът е 12 /винаги се ползва този час, когато не е известен часът на раждане/.

Не съм си и помисляла, че картата е с фиксиран час.
Иначе тригонът на Луната в Рак с Юпитер и Уран в Риби определено е едно от добрите попадения.  :blink:

Цитат
Каквото и да си говорим бебето ще поеме първата глътка въздух, когато Господ е решил. Ако е решил да има зле зспектирана Луна - ще я има и обратно.

С това съм напълно съгласна.
Не са малко случаите, когато бебето напук на всички доктори и астролози тръгва да се ражда преди насрочената дата.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.