Здравей Гост

Любовта от астрологична гледна точка

• 116 Отговора
  • 15665 Прегледи
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #20 -: Октомври 23, 2010, 04:05:19 am »
Материалите се страхотни! Поздравления! Имам само един въпрос - ако да речем Венера е в Телец, Близнаци или друг знак, но пред нея няма друга планета - започвайки от Овен, или пък е във Козирог, Водолей и след нея няма друга планета, как би следвало да се тълкува?

Аз лично не съм наясно,но предполагам,че може да пробваш да видиш дали тълкуването отговаря на планетата,която имаш пред Венера,макар да е примерно в риби,ако отговаря-добре,ако ли не-единственното ми предложение е да питаш като коментар в сайта,от където е изваден материала,предполагам,че ще благоволят да отговорят.  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Октомври 23, 2010, 04:14:50 am »
Материалите се страхотни! Поздравления! Имам само един въпрос - ако да речем Венера е в Телец, Близнаци или друг знак, но пред нея няма друга планета - започвайки от Овен, или пък е във Козирог, Водолей и след нея няма друга планета, как би следвало да се тълкува?

Аз лично не съм наясно,но предполагам,че може да пробваш да видиш дали тълкуването отговаря на планетата,която имаш пред Венера,макар да е примерно в риби,ако отговаря-добре,ако ли не-единственното ми предложение е да питаш като коментар в сайта,от където е изваден материала,предполагам,че ще благоволят да отговорят.  :blink:

ГАЛ Е страхотна мацка и никога няма да откаже! :wub:
Имам щастието да я познавам лично , има сърце , душа и стил!
Харесвам я много! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Октомври 23, 2010, 05:38:00 am »
Имам само един въпрос - ако да речем Венера е в Телец, Близнаци или друг знак, но пред нея няма друга планета - започвайки от Овен, или пък е във Козирог, Водолей и след нея няма друга планета, как би следвало да се тълкува?

Предполагам, че зависи от референтната точка.

1. Ако се следва редът на зодиакалните знаци и за отправна точка се вземат 0 гр. Овен (АР), тогава е възможно преди Венера да няма нито една планета и всички планети да я следват. Тогава се взема под внимание знакът, в който се намира Венера в хороскопа, имайки предвид, че е Зорница, и след това гледаме към коя планета се движи Венера. Предполагам, че в такъв случай планетата се изявява чрез своя диспозитор и й предстои да се срещне с нова опитност, т.е. да попие от енергията на планетите, към които се движи.
Ако пък се окаже, че е ретроградна, по-скоро ще се отдалечава, т.е. ще стои някак изолирано от останалите планети в картата. Тогава от изключително значение ще е движението й по вторична прогресия, наред с движението на останалите планети, както и моментът, в който си обръща посоката (от ретроградна става директна). Може да се случи така, че някоя планета, която идва след Венера, да е ретроградна по рождение или впоследствие да се обърне ретроградно по прогресия, в резултат на което да изгрее преди Венера, след като тя е станала директна.
Пробвайте да проследите промяната в движението на планетите по вторична прогресия, резултатът може да ви изненада.  :blink:
Макар че доколкото знам, Венера се обръща ретроградно, когато е Вечерница, т.е. върви след Слънцето и изгрява на хоризонта след залез Слънце. По някое време от ретроградното й движение се случва долен съвпад, който е част от цикъла Слънце-Венера.

2. Ако символично поставим Венера върху точката на изгрева (хоризонта), т.е. на Асцендента, планетите в горната полусфера ще са източни спрямо нея (вече са изгряли), т.е. се приема, че от тях тръгва, а планетите в долната полусфера ще са западни - към тях се движи. Планетите, които се намират отсреща, т.е. в зоната около Десцендента, ще са източни, докато се намират над хоризонта, и западни под хоризонта (гледано от Венера).
Предполагам, че такава ще да е логиката, макар че астрономията не е силната ми страна.  :blink:

По същия начин стои въпросът и с ориенталните (скаут) планети.
Какво правим, ако преди Слънцето, следвайки реда на зодиакалните планети, не изгрява нито една планета?
Например, в моята карта Слънцето е в първа декада Овен и преди него в същия знак няма планети, т.е. ако тръгваме от Ариес пойнт (0 гр. Овен). Ако Слънцето се постави на АС, преди него изгрява Марс в предходния знак.

В приложената по-долу карта Венера е Зорница, преди нея изгрява само Сатурн, а всички останали планети я следват.
Впоследствие Венера прогресира във Везни и предстои прогресивен съвпад Венера/Плутон, след което Венера се отделя от Плутон и го изпреварва в движението си.
Във втората прогресивна карта Венера е в съвпад с Марс и се движи към Уран, по-нататък предстои прогресивен съвпад на Венера с Марс и Уран.
Меркурий се движи ретроградно по прогресия и след като Венера минава в следващия знак (Скорпион), тя прави съвпад с Меркурий.
В последната карта прогресивната Венера настига Слънцето в знака Скорпион.

ПП. Приложената карта е хипотетична, избрах я произволно, не са реални данни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #23 -: Октомври 24, 2010, 12:31:25 am »
Поздравления и от мен!!!

Моята Венера тръгва от Луната и отива към Меркурий!!!
100% вярно тълкуване.

*

Divna

« Отговор #24 -: Октомври 24, 2010, 12:44:45 am »
Аз за съжаление не мога да се похваля  :-[.
Прогресивната ми Венера е тръгнала към най-ужасната планета, с най-отрицателното описание - Нептун. И всичко това в 12 прогресивен дом.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #25 -: Октомври 24, 2010, 01:52:01 am »
Прогресивната ми Венера тръгва от Меркурий и отива към Слънцето!

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #26 -: Октомври 24, 2010, 04:03:44 am »
Много интересно, поздравления за Last kiss и Гали.

Моята Венера идва от Марс и се движи към Луна - много вярно - тръгвам като на война с цел да постигна емоционална сигурност. Сега вече ми е ясно колко е абсурдно  ;D
Само за прогресиите не схванах - не трябва ли да се гледат само прогресивните планети. Например при мен Венерка се е обърнала и се движи към прогресивното Слънце. А иначе към наталната си позиция се връща.

*

holanda

« Отговор #27 -: Октомври 24, 2010, 04:24:32 am »
и за мен като че ли е вярно.
Но това ''откъде идва'',какво значи-че си бил такъв в последната инкарнация и си носиш съответните възприятия,а в този живот трябва да се стремиш към планетата,към която се е запътила Венера,или кфо?  :unsure:

идвам от:

плутон

Желание да изпитат любовта в най-дълбоките й измерения. Обсебени от желание да я изживеят по най-интензивния начин. Носят непреодолим устрем да намерят Любовта - с главно Л. Влизат в инитмни отношения само когато усетят дълбоко привличане и искат да притежават изцяло даден човек с неговата любов.

но требе да съм :

уран

Учат се да изразяват любовта си свободно, по всякакви ундивидуални начини. Да открият нещо уникално в себе си и да останат абсолютно независими. Да не се съобразяват с никакви социални норми, приятелски съвети и обществени традиции. Учат се да ценят живота и да си позволяват да експериментират.

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Октомври 24, 2010, 05:01:20 pm »
Венера като  е на 0* и нещо в овен отчитам ли движението й от водолейското ми Слънце?

*

Kler

• **
  • 576
Re: Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #29 -: Юли 14, 2013, 09:06:11 am »
аз не разбрах венера ако е ретроградна как се отчита от къде идва и къде отива?
в конкретнтата карта - слънце 5град лъв, сатурн /директен/ 25 лъв, венера ретроградна 2 дева. следваща планета юпитер 10 стрелец. в случая от къде идва и къде отива венера?

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #30 -: Юли 14, 2013, 10:16:21 am »
Не ме упреквайте за това, че вадя прашлясали теми...
Но след изчетеното погледа ми за Венера  придоби съвсем нов нюанс [happy]
До сега гледах само в кой знак е поставена; в кой дом...и какви аспекти прави
а тук анализа е на космическо ниво... Зорница..Вечерница...откъде идва..и на къде отива  :rolleyes:

Имам един въпрос: Как да поставим Венера на Аsc??  :unsure:
в astro-com от падащото меню Natal Chart wheel да отиваме най-долу и избираме Persona Chart??  :unsure:
Няма друг начин освен като я напаснеш, сменяйки часа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Юли 14, 2013, 11:54:33 am »
Разбира се, че е важно как и дали се е виждала дадена планета в момента на нашето раждане.
Меркурий, поради близкото му отстояние от Слънцето, през доста време може да е невидим, но за Венера и Марс е важно да се отчете. Това става само чрез наблюдение на небето - кога изгряват и кога залязват, кога за пръв път се показват и кога изчезват.

Венера, в зависимост от фазата й спрямо Слънцето, астрологически символизира три различни архетипа, които се праявяват и в любовта, и във всички свързани с тази планета сфери.

Зорница е Атина Палада, мъжка
Вечерница е Афродита, женска
Невидима Венера най-много се доближава до Хеката или може би по-скоро Медея

Невидима означава близо до Слънцето, може да бъде и директна, и ретроградна.

По мои наблюдения ретроградно изгаряне дава по-сложна душевност - за да разбереш такъв човек, трябва по-дълбоко да го опознаеш, за това е нужно време (по принцип такива са ретроградните Венери, видими и невидими).

За Венера на максимално отстояние от Слънцето също имам наблюдения - създава се впечатление за наличие на много обожатели, привлича внимание, но същевременно може да има много малко наистина дълбоки връзки.

« Последна редакция: Юли 14, 2013, 12:30:04 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #32 -: Юли 14, 2013, 12:22:15 pm »
за венери разположени по-далеч от слънцето имам наблюдение, че не са толкова ориентирани към любовта, получават я, но не се борят за нея, някак не им пречи да летят от цвят на цвят, не са толкова емоционално обвързани

Моята венера е невидима, жалко.
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Юли 14, 2013, 01:08:31 pm »
Това- с "борбата" за любов, не го разбирам много. То си е двустранен процес и ако едната страна не откликва, емоционалното изнудване не е добра идея, чисто в дългосрочен план. Май ми е отдалечена Венера. :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #34 -: Юли 14, 2013, 01:21:51 pm »
А при мен как е?

Слънце 29 риби,венера 13 телец?
Далече ли са... или?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юли 14, 2013, 01:50:35 pm »
Да, твоята е на максимална елонгация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Юли 14, 2013, 02:02:30 pm »
Зорница, изгрява преди Слънцето на хоризонта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #37 -: Юли 14, 2013, 04:08:27 pm »
Благодаря, Лили :wub:
Понеже се казвам Зорница и ми беше интересно ;D
xaxa и аз се казвам Зорница, но при мен Венера е Вечерница  :blink:

« Отговор #38 -: Юли 14, 2013, 04:39:01 pm »
Благодаря, Лили :wub:
Понеже се казвам Зорница и ми беше интересно ;D
xaxa и аз се казвам Зорница, но при мен Венера е Вечерница  :blink:

Понеже орбитата на Венера е близо слънцето тя вижда или малко преди изгрев или малко след залез.
В единия случай е Зорница (Деница), в другия - Вечерница.
Това зависи от "сезона" ... дали е преди слънцето или след него.
При мен е Зорница...  :blink: (А зори здесь тихие ... но тихите води са най-дълбоки!)

Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Юли 14, 2013, 04:48:18 pm »
Недей да скромничиш, Зорниците не са от най-тихите води. По-скоро една невидима Венера би могла да изненада с нещо, което не очакваш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.