Здравей Гост

Любовта от астрологична гледна точка

• 116 Отговора
  • 15601 Прегледи
Re: Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #40 -: Юли 14, 2013, 04:50:40 pm »
Недей да скромничиш, Зорниците не са от най-тихите води. По-скоро една невидима Венера би могла да изненада с нещо, което не очакваш.

Хм.. ще си замълча. Ще оставя sunnily на ти обясни намека ми... Ако реши.
Явно твоята БФ не е била много ... руска!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Юли 14, 2013, 04:53:01 pm »
Тук ще си замълча и аз.  ;D

Калояне, тази тема не е игра на думи, тук се обсъжда астрологичното проявление на Венера в зависимост от това как се е виждала в небето в момента на нашето раждане.

Иначе се получава - тихо сам с собою я веду беседу.  :blink:
« Последна редакция: Юли 14, 2013, 04:58:46 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #42 -: Юли 14, 2013, 05:01:55 pm »
Да, твоята е на максимална елонгация.
Мерси Лили,ама не те разбрах :-[
Далече са така ли?

« Отговор #43 -: Юли 14, 2013, 05:05:21 pm »

ОК, Лили, извинявай......
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Юли 14, 2013, 05:06:11 pm »
Да, Милки, имах предвид, че твоята Венера е почти на максимално отстояние от Слънцето. Би трябвало да е била видима и ярка в момента на твоето раждане. Добре е за артистична или публична кариера, особено предвид, че е есенциално силна и стои високо в хороскопа.

Цитат
Елонгация като понятие в астрономията е ъгълът, заключен между Слънцето, Земята и друго тяло (планета или Луната), т.е., ъгълът Слънце-Земя-планета.

За вътрешните планети на Слънчевата система (Меркурий и Венера), елонгацията е ограничена. Максималната елонгация за Меркурий е между 18 и 28 градуса, а при Венера достига 45-47 градуса. Елонгация е възможна и за външните планети – при тях елонгация от 90 градуса се нарича квадратура, а 0 или 180 градуса се нарича опозиция.

Източник: Бг уикипедия

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #45 -: Юли 14, 2013, 05:13:27 pm »
Мерси Лили :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Юли 14, 2013, 11:19:22 pm »
Венера на 5 гр. от Слънцето не е "в сърцето" (казими), а е изгорена. Най-вероятно е невидима - на толкова близко отстояние надали ще се вижда.

За Хеката или Медея не съм сигурна, но тези два архетипа според мен най-много се доближават до архетипа на невидима Венера от вавилонската митология.

За невидима Венера в мъжка карта нямам наблюдения, в женска карта често дава проблеми по някоя от аналогиите - или все ще е малко любовта, или ще са малко парите. Като в онази приказка за златната антилопа (още, още, ощеее...).  ;D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iyzPtl1pSEw[/youtube]

« Последна редакция: Юли 14, 2013, 11:26:02 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #47 -: Юли 14, 2013, 11:33:24 pm »
Изгорена...изпепелена..,паднала..,станала ;D Венера винаги е ВЕНЕРА.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Юли 15, 2013, 12:46:53 am »
По-силна е всяка една ...стигнала дъното,но....видяла изгрева.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Нова

• 3491
« Отговор #49 -: Юли 15, 2013, 09:20:48 am »
за венери разположени по-далеч от слънцето имам наблюдение, че не са толкова ориентирани към любовта, получават я, но не се борят за нея, някак не им пречи да летят от цвят на цвят, не са толкова емоционално обвързани

Моята венера е невидима, жалко.

Да, такава ми е венерата, максимално е отдалечена от слънцето.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #50 -: Юли 15, 2013, 11:12:03 am »

късметлийка  :P

от моята венера по-прокажена няма... на 4 гр. от слънце.. в 29тия градус на скорпион в 12ти дом .. и плутона е в кюпа.. по-гадно не може да бъде  ;D

При мен, когато парите са малко и любовта е малко.. и обратното, когато има.. има по много и от двете :))))  доста често се случва да липсват.. и двете все не ми стигат :))))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Нова

• 3491
« Отговор #51 -: Юли 15, 2013, 11:17:27 am »

късметлийка  :P

от моята венера по-прокажена няма... на 4 гр. от слънце.. в 29тия градус на скорпион в 12ти дом .. и плутона е в кюпа.. по-гадно не може да бъде  ;D

При мен, когато парите са малко и любовта е малко.. и обратното, когато има.. има по много и от двете :))))  доста често се случва да липсват.. и двете все не ми стигат :))))

хАХАХА, ами доста често се случва не само при нас жените любовта да е правопопорционална на паричното състояние. Парите са си пари, не мога да обвиня никого. /Мъжете меркантилци ги обвинявам, много е гнусно./ При мен по-скоро натежава властническият ресурс, управленчески пост, нещо костюмар, при все че ако е началник и по тениска няма да го върна.. Мога диаметрално да променя отношението си към даден мъж само ако науча, че изпълнява длъжността ".." и обратно )))))

Това е доброто проявление на венера-сатурн. Лошото засега го отживях в "детството".
« Последна редакция: Юли 15, 2013, 11:22:30 am от Нова »

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #52 -: Юли 15, 2013, 11:41:15 am »
Моята венера има редкия малшанс да има 45 градуса преди слънцето :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #53 -: Юли 15, 2013, 11:48:12 am »

Защо? Толкова ли е зле, че да е чак малшанс? Отпред, отпред, то ще дойде отзад.

Или за прогресията се впечатляваш.

Моята е на 45* отзаде му.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #54 -: Юли 15, 2013, 11:51:30 am »

Защо? Толкова ли е зле, че да е чак малшанс? Отпред, отпред, то ще дойде отзад.

Или за прогресията се впечатляваш.

Моята е на 45* отзаде му.
А ти можеш ли да си представиш-почти 20 г занимания с астрология и СЕГА ВИЖДАМ ТОВА. Съгласна съм с чичо ти Фройд, че подсъзнанието си прави шеги, скрило ми е милото тази информация...
Нали макар и минорен си е "напрегнат" аспект, казват -проблем, който се повтаря ....

*

Нова

• 3491
« Отговор #55 -: Юли 15, 2013, 12:01:56 pm »
Лелеее, ама ти наистина ли това за аспект го броиш? Хм, то при мен са си и повече градусите, и към над 46* ще дойдат, ама аз не го отчитам.
Виж, това, което го пише на първа страница от темата, за Зорницата и идваща от Нептун, пък отиваща към Меркурий, много ми е вярно и то вече, на този етап особено. Откакто нептун мина венерата ми във водолей, вече не се проявява квинтесенцията на фиксирания знак /то пък един фиксаж, ум да ти зайде/ в аспект със сатурн. Вече ме вълнуват етикети и марки.
Може пак да зацикли венерата ми към къде урановата опозиция, ама има време дотогава, ако съм жива )))

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #56 -: Юли 15, 2013, 12:02:43 pm »
И като станеш на 45 когато всички планети по прогресия са на квадрат и половина от наталните си позиции и се изживява криза на средната възраст тебе ще те "удари" любовта :blink:

Сега се замислих по повод на венера в скорпион, древните са я имали за заточена, защото марс управлява и скорпион според тях, но днес вече имаме плутон за управител на скорпиона, би трябвало да отпадне донякъде това й качество :rolleyes:

Аз относно това "отиване" към планети не го разбрах по прогресия ако венера е ретро, коя планета гледаме? Примерно моята е между марс в риби и слънце в овен (прогресивни) но се движи от слънцето към марс, обратно на зодиакалния кръг.

*

Нова

• 3491
« Отговор #57 -: Юли 15, 2013, 12:10:41 pm »
И като станеш на 45 когато всички планети по прогресия са на квадрат и половина от наталните си позиции и се изживява криза на средната възраст тебе ще те "удари" любовта :blink:

Аз това си го знам, не стига че тя ще изпрогресира до слънцето, ами и уран ще опозира нептун и ще затвори трина към водолей и везни.  Тогава някъде нептун и той ще е точно върху слънцето ми.
Сигурно за компенсация след цял живот липса на любов и в климактериумна възраст, така ще ме изтрещи, че ще се хвърля под някой влак като Ана Каренина, драматично и глупаво. И без това у12 по това време ще транзитира към/в 4 и му трябва само един кофти транзит на слънцето у6, та да се свърша. :rolleyes:

ПП: Оооо, провокирах се и да видя какво става към 2027 год ))) Ми кво да става, имаме и плутон у8 на к12 )))))) Транзитен сатурн върху луна /кофти ми беше предходния такъв транзит/ )))))) По принцип искарах много лек пуберитет и хормонално всеки месец съм за завиждане и като по учебник, ама явно третата възраст ще ми види сметката )))))
« Последна редакция: Юли 15, 2013, 12:19:02 pm от Нова »

*

Veselin

• 2737
« Отговор #58 -: Юли 15, 2013, 12:42:24 pm »
Полуквадрат Венера Слънце е много лош аспект, казвам го от личен опит. Дава нещастия в любовта.

*

Нова

• 3491
« Отговор #59 -: Юли 15, 2013, 12:44:34 pm »
Е, Веско, не е толкова зле, а и зависи какво разбираме под нещастие. Не съм съгласна.