Здравей Гост

Прогресивни лунации

• 34 Отговора
  • 7297 Прегледи
*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Re:Прогресивни лунации
« Отговор #20 -: Май 15, 2011, 04:16:39 pm »
Тъкмо щях да ти препоръчам Брейди-)))) Но, трябва да видиш и в кой дом ти е прогресивното слънце. Ако е в 10, например, може да се възползваш от тази позиция
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #21 -: Май 15, 2011, 04:25:34 pm »
Тъкмо щях да ти препоръчам Брейди-)))) Но, трябва да видиш и в кой дом ти е прогресивното слънце. Ако е в 10, например, може да се възползваш от тази позиция
Брейди си я имам :blink:Много е хубава и полезна.
Да,пр слънце е в 10ти ,а пр луна в 4ти.Задължително трябва да се възползвам от тези енергии и позиции :'(

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #22 -: Май 15, 2011, 04:34:11 pm »
Е,значи, можеш да предприемеш промяна. 'Кво се оплакваш-))). Освен това, периодът, в който пр.Луна ще направи квадрат със Слънцето, също ще е подходящо време.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Май 15, 2011, 05:01:02 pm »
При ПР.лунации са важни преди всичко аспектите....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #24 -: Май 18, 2011, 01:33:58 am »
 я да видим как се отнасяте към пренаталните лунации?
имам предвид пренаталното новолуние се гледа обикновено ( за родените на новолуние се счита пълнолунието)
 имат ли значение разпределението на планетките по това време?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #25 -: Май 18, 2011, 02:19:14 am »
доколкото аз знам, има значение планетата, която е в съвпад с това новолуние, ако има такава.
съответно и градусите на които е разположено са от значение. прогресии и транзити през тази точка могат да са много показателни.
а също така и в синастрията, много е възможно важна личност в живота ни да има там слънце или друга планета.

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Май 18, 2011, 02:33:10 am »
Преди 1-2 години имах съвпад на прог. Луна с нат. Слънце в 7дом. Не мога да отчета някакви значими събития.
След година и нещо ще имам истинско прогресивно новолуние в риби- 9дом.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #27 -: Май 18, 2011, 05:37:41 pm »
uran,  а къде ти е новолунието преди раждането не прогресивно
alabala, при мен съвпада с описанието.. и аз това съм чела
* в последно време мразя лунациите, защото са много показателни (видимо не по мой вкус :-X)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Май 18, 2011, 06:05:23 pm »
uran,  а къде ти е новолунието преди раждането не прогресивно
alabala, при мен съвпада с описанието.. и аз това съм чела
* в последно време мразя лунациите, защото са много показателни (видимо не по мой вкус :-X)

Дааа....
Изключително показателни.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #29 -: Май 18, 2011, 06:15:13 pm »
Новолунието ми е на два градуса от натален Плутон и още толкова от Слънце. Попада в градус на Юпитер (тригон) и е в така наречения "най-фатален" градус в картата - средната точка между СЛВ и ЮЛВ (в квадрат от двата). Тоест, местенцето си ми е чувствително и без да го отчитам поради сизигията. Предналното пълнолуние ми е на МС ма то е по-отдавнашно, та не му обръщам много внимание.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #30 -: Май 18, 2011, 06:16:14 pm »
Кая, за предрожденото ти пак беше повдигала темата и аз споделям, че е от значение, да. Пада ми в знак и ос, които са ключови за моя живот, явно има задачки за решаване.
Доколко е чувствителна тази точка - може би трябва да се следи, когато е активирана.
Важно е и коя планета има най-много достойнства в градуса на пълнолунието/новолунието преди раждането.
Също тя вероятно ще е показателна при прогностика, напоследък основно това ме занимава, защото стигам до извода или усещането по-скоро, че при всеки има една такава планета, която движи картата и случва събитията, докато на други и да се надяваш няма да е нещо съществено.
Иначе по принцип тя може да бъде и така наречения господар на хороскопа, но предвид това, че за изчислението му се взимат планети от септенера (включва се в сметките също и споменатото пълнолуние/новолуние), незнам до колко в днешно време, ще е само тя значима.
Тук още имам да разсъждавам по въпроса и да го проверявам, за да стигна до някакво по-точно заключение.        
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #31 -: Май 18, 2011, 06:24:09 pm »
Кая, за предрожденото ти пак беше повдигала темата и аз споделям, че е от значение, да. Пада ми в знак и ос, които са ключови за моя живот, явно има задачки за решаване.
Доколко е чувствителна тази точка - може би трябва да се следи, когато е активирана.
Важно е и коя планета има най-много достойнства в градуса на пълнолунието/новолунието преди раждането.
Също тя вероятно ще е показателна при прогностика, напоследък основно това ме занимава, защото стигам до извода или усещането по-скоро, че при всеки има една такава планета, която движи картата и случва събитията, докато на други и да се надяваш няма да е нещо съществено.
Иначе по принцип тя може да бъде и така наречения господар на хороскопа, но предвид това, че за изчислението му се взимат планети от септенера (включва се в сметките също и споменатото пълнолуние/новолуние), незнам до колко в днешно време, ще е само тя значима.
Тук още имам да разсъждавам по въпроса и да го проверявам, за да стигна до някакво по-точно заключение.        

Имаш право и не се притеснявай да се ограничиш до септенера. При мен местата на сизигиите са точно в местата на силата на най-силните ми две планети. Като се върнах в първи клас - в "класиката" и почнах да правя по-сериозни сметки, нещата се поподредиха. И напред излязоха точно тези планети, които обачайно се тълкуват като поразени и невидими в картата ми. А точно при тях забелязвах, че винаги реагират при важните събития. Та, напред към античността, с две думи ;).
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Май 18, 2011, 06:31:32 pm »
Та, напред към античността, с две думи ;).

Права си, Дияна и да, пътуването си заслужава. ;)

Обаче ей на виж сега как съм прецакана, щото пренаталното ми пълнолуние има аспект с Уран, а като го зачеркнем си остава само с един куинконс към МЦ. ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Май 19, 2011, 12:31:01 am »
Kaя, да разбирам ли, че пълнолунията трябва да гледат преднаталните новолуния, а новолунията преднатлни пълнолуния? :-\
Преднаталното ми новолуние е в 6 дом-козирог, на 2 градуса от десцендента ми.
Последното ми прогресивно новлуние е било преди 29 г. във водолей - 7 дом. Тогава съм направила рязък завой (от хуманитаристика и изкуства, към точни науки), но не по мое желание. Майка ми ми се наложи в избора на гимназия-математическа, което предопредели последвалите вече лично МОИ избори. :-X

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Прогресивни лунации
« Отговор #34 -: Декември 20, 2013, 10:03:42 am »
Тази тема е много стара, но е по-малка от другата за пр. лунации и доста интересни неща има писани тук. Ще съм благодарна ако някои от споделилите в нея за прогресивните си лунации сега от дистанцията на времето да споделят нещо ново.

Много ми е интересно също това за аспектите с преднаталните лунации, тъй като моето прогресивно новолуние, което е точно след около месец, е затъмнение, в опозиция с пренаталното слънчево затъмнение. Освен това е на 3.5 градуса от натална венера, а по деклинация в точен съвпад с прогресивната венера.