Здравей Гост

КАБАЛА

• 165 Отговора
  • 26374 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: КАБАЛА
« Отговор #20 -: Септември 20, 2011, 04:40:39 am »
Не е заплитане- напротив, разплитане:)
Търсим синхрон и фин баланс между сърцето и ума.
 Издигнеш ли потребностите  в по-висок ранг и ще ни превърнеш в растения – в природата ни е да сме мислещи, а е грешка да вървим срещу природата:)
Иначе, може и да не е лошо да сме растения:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Септември 20, 2011, 09:51:22 am »
Когато нашите желания станат еднакви с желанията на твореца, тогава ставаме хора, ставаме всесилни, влизаме в нирвана, ставаме просветлени, възнамеряваме, биваме магове и воини и каквото се сетиш.

Растенията нямат желания, целта на човека е неговите желания да се припокрият с желанията на твореца.
Демек - да желаем да получим онова, което Той има да ни даде. А не нещо друго. Което ние сме решили, че искаме.

Това е цялата философия на щастието, блаженството и изобилието.
Трябва да пожелаем - ДА, обаче да пожелаем онова, което той иска да ни даде.

Ако ти харесва, ако не ти харесва - все тая....

*

AH

• 2201
« Отговор #22 -: Септември 21, 2011, 05:42:23 am »
Като отречем важността на желанията и амбициите, дали няма да спрем еволюцията и революциите, а от там и развитието на човешкото общество:) – защото то май се развива по-интензивно от това на растенията:) – тяхното развитие в повечето случаи е следствие от човешката намеса върху климата:)

/ а колкото до Бог, от къде ще сме сигурни, че той не иска да докажем с упоритост и последователност желанието си, преди да ни даде доказателство, че то е и негово желание за нас:)/

*

kaily

• 5145
« Отговор #23 -: Септември 21, 2011, 10:07:18 am »
Като отречем важността на желанията и амбициите, дали няма да спрем еволюцията и революциите, а от там и развитието на човешкото общество:) – защото то май се развива по-интензивно от това на растенията:) – тяхното развитие в повечето случаи е следствие от човешката намеса върху климата:)

/ а колкото до Бог, от къде ще сме сигурни, че той не иска да докажем с упоритост и последователност желанието си, преди да ни даде доказателство, че то е и негово желание за нас:)/

И се почнаха приказки и уговорки  ;D

Аз казах, повторих и потретих - ако е от сърцето, значи всичко е наред.
Само че тогава човек не пита, аз не питам кое са ми желанията, кое амбициите и що...щом питаш, от ума е.
Аз тоя период го минах.  В първи и втори клас. :29:

Имаше една прекрасна притча
Отишъл ученик при Гюрджиев и го питал как да стане просветлен. Гюрджиев му казал, че трябва да спре да пуши, да пие, да се занимава с жени и т.н.
Ученикът попитал:
 - Да, но ние не сте спрели да правите нито едно от тези неща.
Гюрджиев отвърнал:
 - Да, но аз не съм питал....

*

AH

• 2201
« Отговор #24 -: Септември 21, 2011, 02:29:49 pm »
Тоя ум съвсем го дисквалифицира :) – важен ни е колкото сърцето:)

В губеща позиция заставаме, ако едното е по-важно от другото:) – ами виж за примери от живота:) – когато са в единство разумът и сърцето, всичко е наред- има ли разнобой, въпрос на време е да се появят проблемите.

Но ми се струва, че ако човек успее да си внуши превеса на едното над другото, трайно в някоя сфера ще се настанят проблеми:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Септември 21, 2011, 02:56:34 pm »
Цитат
Но ми се струва, че ако човек успее да си внуши превеса на едното над другото, трайно в някоя сфера ще се настанят проблеми:)

Е да де, превесът на ума от десетилетия доведе до края на света.

*

AH

• 2201
« Отговор #26 -: Септември 21, 2011, 03:23:19 pm »
Цитат

Е да де, превесът на ума от десетилетия доведе до края на света.

а, да не се надяваме на чак такъв късмет с края на света:) - има да се мъчиме още тук ние и всички след нас:) - въпросът е мъченето ни да е по-малко:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #27 -: Септември 21, 2011, 03:59:50 pm »
Нещата свършват, от финансовата криза няма излизане, светът никога няма да бъде, какъвто беше.
Отделно природните катаклизми.
В света само 3% от парите имат стоково покритие, останалите са шума.
Паричният балон ще се спука съвсем скоро, какво ще последва според теб?

Нещата ще се развият главоломничко...

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Септември 21, 2011, 05:11:12 pm »
Световната икономическа криза си е факт, ще продължи още няколко години и нещата ще се нормализират – човечеството е излизало от такива кризи със световни войни  - е, и сега имахме няколко по-малки- не че свършиха кой знае каква работа – факт е свръхпроизводството – но икономистите ще се оправят- фалити, банкрути, дъмпинг, прегрупирания – като Алфатур и ТИМ  т.е. главните му акционери  ЦКБ, Армеец, България Еър  - смешна история:)

За 99% от хората важните промени в живота само косвено са свързани със сегашната икономическа криза или пък климата.Сегашната криза трябва да провокира промяна в мисленето и духовността на човечеството – малко високопарно звучи, но е така – трябва да се насочат усилията на хората в друга посока – всички имаме по няколко хладилника, перални, коли, телевизори и пр. техника – естествено, че ще фалират част от производителите – за дрехи да не говорим, пък и за храна – ще престанем да произвеждаме подобни неща и ще се занимаваме с разни нематериални неща – парите ще се пренасочат натам:)
Пък ако бъркам и дойде 2012 – няма лошо:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #29 -: Септември 21, 2011, 05:40:36 pm »
но икономистите ще се оправят- фалити, банкрути, дъмпинг, прегрупирания – като Алфатур и ТИМ  т.е. главните му акционери  ЦКБ, Армеец, България Еър  - смешна история:)

оу, недей, че ще те карат да пишеш опровержение ;D - Алматур е онази погълнатата, Алфа-та е една по-друга

аз пак да си повторя прогнозата за нормализирането - 2016 ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #30 -: Септември 21, 2011, 06:04:04 pm »
но икономистите ще се оправят- фалити, банкрути, дъмпинг, прегрупирания – като Алфатур и ТИМ  т.е. главните му акционери  ЦКБ, Армеец, България Еър  - смешна история:)

оу, недей, че ще те карат да пишеш опровержение ;D - Алматур е онази погълнатата, Алфа-та е една по-друга

аз пак да си повторя прогнозата за нормализирането - 2016 ;D

ти си специалистът:) - и за погълната и за края на кризата:) - но пак ми е смешна историята с погълнатата:)-е, наясно съм, че много техни клиенти са в кофти положение, дано да си получат някакви компенсации, но все пак нищо фатално няма.

*

abroad

• 2187
« Отговор #31 -: Септември 21, 2011, 06:11:03 pm »
но пак ми е смешна историята с погълнатата:)-е, наясно съм, че много техни клиенти са в кофти положение, дано да си получат някакви компенсации, но все пак нищо фатално няма.

схемата беше елементарно-просто-перфектно скроена
и си е смешно, ако го гледаш от оптимистичната страна ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Септември 21, 2011, 06:38:06 pm »
Евтин сценарий. Техните сме ги гледали тук често, ама сега сеир в национален мащаб, но най-комична е реакцията на правителството, ама пак зависи от кой ъгъл, дето вика аброад.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

AH

• 2201
« Отговор #33 -: Септември 21, 2011, 06:42:44 pm »
всичките им схеми вероятно са били такива - а когато си и вътре в тяхната схема, не е много смешно:) - от друга страна, няма май истински оплаквания - пък и работят на светло- това си е факт - не че имам нещо против сивата икономика.

иначе подобни схеми правят доста интересна икономиката:) - доста повече от политиката:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #34 -: Септември 21, 2011, 08:24:34 pm »
Човечеството живя с фалшиви устреми десетилетия, няма лесно да се отърси. А от друга страна каквито и беди да са се струпвали преди на главите му, никога не се е биро разплодило като листни въшки.
Земята не може да изхранва 7 млрд все повече консумиращи човеци, нефтът свършва, всяка популация от нещо си, примерно винарки, се размножава драстично, когато намери евтин ресурс за плюскане, примерно джибри.
Когато джибрите изчезнат, по тях изчезват и винарките.
Не е само финансовата криза, ресурсите свършват, нови енергии текат, Лайтман вика, че новата реалност идва и се спуска отгоре като похлупак, слиза все по-надолу и по-надолу и натяга положението.
Представям си преса, спускаща се отгоре и си мисля, че верно само който е по-нисък от тревата има шанс да оцелее, защото пресада слиза надолу, първо които стърчат най-високо ще им бъдат отнесени главите, ама за тях не ме е яд, те празните слънчогледови пити най-високо стърчат.

Цитат
трябва да се насочат усилията на хората в друга посока – всички имаме по няколко хладилника
Именно тук е заровено кучето - в последните десетилетия се разви консуматорско общество и икономиката все трябваше да расте.
Икономиката просто няма как все да расте в права, успоредна на априлската.
Дори сега всички икономисти земни все още свързват растежа с оправянето и липсата на растеж с катастрофа.
Докато се усетят, че растежът не е панацея, ще се затрием като цивилизация с тия пресъхващи ресурси.  :unsure:

*

AH

• 2201
« Отговор #35 -: Септември 22, 2011, 07:16:08 am »
изглежда, че за човечеството, земята или вселената 2012 не е задължително и неотменимо  да настъпи, но там където трябва и за когото трябва, ще настъпи – важно е все пак предупреждението – хората си решават дали да се  съобразят с него:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Септември 22, 2011, 03:52:35 pm »
За всеки е различно, човечеството се разделя на ръкави, никога не е било единно, както са ни втълпили в главите.
Всъщност маите нали били внезапно изчезнали, може за тях 2012 да е минала тогава и да са отишли в по-високи измерения.
2000 казвали някои щял да настъпи краят на света - ми вероятно е настъпил и който трябва се е възнесъл.
Сега ще е същото, само че аз ще съм от ония, за които влакът най-после е пристигнал, останалите вероятно даже няма да разберат, че е имало коловоз в полето...

*

AH

• 2201
« Отговор #37 -: Септември 22, 2011, 04:42:24 pm »
А, това че за маите или атлантидите 2012 е минала, е много интересен извод:)
Кое ще се промени за теб, когато влакът ти пристигне?

*

kaily

• 5145
« Отговор #38 -: Септември 22, 2011, 09:00:56 pm »
Ще отида в друга реалност, в която земята ще се промени, ще стане една добра мила планета с много зеленина, чисти реки, добри хора, светлина и любов.  :P
А за Хело планетата ще става все по-зла, замърсена, алчна, омразна.  ;D
И двете ще са едновременно верни.

Маите са изчезнали, нали знаеш, че земята е просто едно училище, който е слаб ученик, повтаря, който си завърши 12-и клас, прави абитурентски бла и си заминава да учи висше. А ние, слабаците, продължаваме да се въртим из класовете и да се чудим - абе, къде изчезнаха тия маи бе, никакви вече не се мяркат....
Та аз се готвя за абитуриентски бал.  :confuse3:

*

AH

• 2201
« Отговор #39 -: Септември 23, 2011, 06:26:57 am »
тук ме вкара в една идилия, та да искам и аз същия влак:)

и после тутакси ме отрезви с онова за слабаците:) - знам си аз, че трябва да понапълнея малко:)