Здравей Гост

КАБАЛА

• 165 Отговора
  • 26236 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: КАБАЛА
« Отговор #140 -: Декември 09, 2011, 01:04:37 pm »
Цитат
После се връщаме на старото да решаваме проблемите.
Аз не се връщам на старото ниво, никой не се връща и никой не може да влезе два пъти в една и съща река.
Не знам откъде вадиш някои категорични изводи, които аз наричам прилепнали постулати.  :P

Фактът, че разширяваш знанията си, означава, че се качваш на по-високо, за да видиш по-широка перспектива, не ли?  ;D

Цитат
С други думи- маите са изчезнали...
Откъде си сигурна, че са изчезнали, демек измрели?

Цитат
докато не си решим проблема с милионите и милионерите
Тук ще цитирам Пипи дългото чорапче - момиче, ти страдаш от лунички.
Но аз не страдам от лунички.
Но мило момиче, лицето ти е цялото в лунички.
Да, но аз не страдам от тях.

За мен това са предизвикателства, а не проблеми.
И самият факт на промяна на отношението ми към тях ме качва в горно ниво.
Мисля „че даже донът го беше казал това, а може и да греша - Това, което за обикновения човек е проблем, за воина е предизвикателство.

*

AH

• 2201
« Отговор #141 -: Декември 09, 2011, 02:50:52 pm »
Е как от къде ги вадя:) Ти беше написала:“ че нито един проблем не може да бъде решен на нивото, на което е създаден.“ и  „Аз откак се помня ,решавам проблемите с добавяне на измерения и качване нагоре.“ – а аз твърдя, че тук и сега трябва да разширим знания и умения, да решим проблемите, а после може и да се качим нагоре:)

Да разширяваме знанията си не е качване на нивото, но може да е важно условие за бъдещо качване.
Точната самооценка/нито по-ниска, нито по-висока/ е задължителна предпоставка за решаване на проблеми и предизвикателства, а от там и за качване на следващо ниво.

При маите нещата накрая са били като в Бг сега- градовете вместо да се разрастват, опустявали – хората или избягали по други земи, или измрели от глад:) Не очаквам много ние  да се качим твърде високо и на друго ниво:) – по-скоро глобализация,т.е. да се поразбягаме:)

А ти какво мислиш, че се е случило с маите?

*

kaily

• 5145
« Отговор #142 -: Декември 09, 2011, 04:27:48 pm »
Ти първо ми кажи какво разбираш под въздигане на друго ниво?

*

kaily

• 5145
« Отговор #143 -: Декември 09, 2011, 04:32:22 pm »
И докато не съм забрамила - кабала, а и други учения предлагат първо да си играем, да се преструваме, че вършим нещо. Опитваме се да излезем от тялото, ами да излизаме, ама умът ни бърбори, че само се заблуждаваме, да не го слушаме ,да се вживяваме в излизането от тялото, да си вярваме, да се преструваме, че си вярваме.
Малките деца имитират възрастните и затова порастват, защото нищо не правят като възрастните, но започват да ги имитират и ден след ден.
Всъщност развитието се извършва чрез имитация.
Има и психотренинги на тая тема - усмихвай се насила, разтягай устните си в усмивка и в един момент наистина ще ти стане смешно.

Всичко в началото започва като на шега, на игра и с имитация. Дори се басирам, че така си се научила да пишеш.  :P

*

AH

• 2201
« Отговор #144 -: Декември 10, 2011, 04:59:20 am »
И докато не съм забрамила - кабала, а и други учения предлагат първо да си играем, да се преструваме, че вършим нещо. Опитваме се да излезем от тялото, ами да излизаме, ама умът ни бърбори, че само се заблуждаваме, да не го слушаме ,да се вживяваме в излизането от тялото, да си вярваме, да се преструваме, че си вярваме.
Малките деца имитират възрастните и затова порастват, защото нищо не правят като възрастните, но започват да ги имитират и ден след ден.
Всъщност развитието се извършва чрез имитация.
Има и психотренинги на тая тема - усмихвай се насила, разтягай устните си в усмивка и в един момент наистина ще ти стане смешно.

Всичко в началото започва като на шега, на игра и с имитация. Дори се басирам, че така си се научила да пишеш.  :P

Добър пример и добра практика, с някои уговорки.
 Прекалените претенции за прекомерно развитие, без значение по вертикала или хоризонтала, се свързват най-често с комплекси за малоценност или мания за величие- и двете вредят на развитието. Разпознаем ли ги у себе си, трябва да се погрижим да ги елиминираме.

Т.е. не изпускаме от поглед вярната самооценка, а иначе си ползваме каквито искаме практики:) 

*

AH

• 2201
« Отговор #145 -: Декември 10, 2011, 04:59:57 am »
Ти първо ми кажи какво разбираш под въздигане на друго ниво?

Нова енергия
- в общочовешки план- вече по-мощна от атомната
- в персонален- същото

*

kaily

• 5145
« Отговор #146 -: Декември 10, 2011, 02:53:40 pm »
Цитат
Прекалените претенции за прекомерно развитие
Абе що непрекъснато ми натяквате за прекалени претенции, аз немам претенции!
Аз не се сравнявам с вас, сравнявам се с господ, и знам колко съм по-надолу от онова, което той изисква от мен.
Просто не се сравнявам с равните ми,  асе сравнявам с изискванията към мен и докъде съм ги изпълнила а докъде не.
И не изпускам от поглед смирението, щото колчем го изпусна и следва шамар, обучават ме като кучето на павлов.  :-\

Какво значи нова енергия, ако значи по-висока вибрация, то ние непрекъснато се повдигаме, аз непрекъснато се повдигам, особено в последните години, тогава защо да не казвам, че качвам нагоре, а?  :-\

*

AH

• 2201
« Отговор #147 -: Декември 10, 2011, 03:37:45 pm »
Цитат
Прекалените претенции за прекомерно развитие
Абе що непрекъснато ми натяквате за прекалени претенции, аз немам претенции!
Аз не се сравнявам с вас, сравнявам се с господ, и знам колко съм по-надолу от онова, което той изисква от мен.
Просто не се сравнявам с равните ми,  асе сравнявам с изискванията към мен и докъде съм ги изпълнила а докъде не.
И не изпускам от поглед смирението, щото колчем го изпусна и следва шамар, обучават ме като кучето на павлов.  :-\

Какво значи нова енергия, ако значи по-висока вибрация, то ние непрекъснато се повдигаме, аз непрекъснато се повдигам, особено в последните години, тогава защо да не казвам, че качвам нагоре, а?  :-\

Комплекси или мании могат да се появят в някакъв момент у всеки човек.  Вредни и даже опасни са, ако станат перманентни състояния – ако смятах, че присъстват в теб, нямаше да си говорим – вредно и даже опасно е да си сред  обкръжението на подобни персони :)– може да развиеш едното или другото – ще ти дам пример с Хитлер :)

Заговори за практика, която някои наричат Соларна магия. Като всяка магия, ако не се владее, се обръща срещу практикуващия я – това имах предвид, но пък ако се разпознаваш...:))))

За новата енергия – не знам коя може да е по-мощна от ядрената. Говорят, че някои йоги могат невъобразими неща.

А пък дали се качваш ти нагоре не знам, но със сигурност разширяваш непрекъснато знанията си в областа на духовните учения. Говори си каквото намериш за добре:) Провокацията от разговора всякак е полезна за който трябва:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #148 -: Декември 10, 2011, 03:58:33 pm »
Цитат
Заговори за практика, която някои наричат Соларна магия
Не знаех, че са я обърнали на магия, камо ли па соларна.
Човек учи по метода на подражанието - сциентология.
Човек учи чрез имитация - кабала.

Енергия, ядрена енергия...тц...значи за мен нивата не са различни форми на енергията, за мен енергията е една като тока, а виж, за да я използваме ,са важни ел.уредите - котлон, компютър, ламба, телевизор, електрическа самобръсначка, сещоар.
Се е ток, това съм го писала впрочем преди години тъдява, та тока е един, различни са уредите, с които управляваме и консумираме тока.
Ако си се родил котлон и съумееш да използваш тока като сешоар, за мен е качване на ниво, защото си успял да излезеш от първоначалните ограничения.

*

kaily

• 5145
« Отговор #149 -: Декември 10, 2011, 10:35:14 pm »
Впрочем на тая соларна магия ти ме научи първа навремето преди години, когато ти казах, че искам любов и ти ми каза да изляза и да си купя хубаво бельо, аз помня тоя случай от толкова много години вече.  ;D
И даже се чудих наскоро защо аз трябва сега да ти припомням принципите на тая магия, след като ти ме научи на нея навремето. :P

*

AH

• 2201
« Отговор #150 -: Декември 11, 2011, 05:30:58 am »
Впрочем на тая соларна магия ти ме научи първа навремето преди години, когато ти казах, че искам любов и ти ми каза да изляза и да си купя хубаво бельо, аз помня тоя случай от толкова много години вече.  ;D
И даже се чудих наскоро защо аз трябва сега да ти припомням принципите на тая магия, след като ти ме научи на нея навремето. :P

Казах ти, имам дълг към теб, че обърна внимание на сина ми в точния момент, и мога да го плащам цял живот:)
 И го правя заради себе си, а не заради теб:)

*

AH

• 2201
« Отговор #151 -: Декември 11, 2011, 05:33:56 am »
Не знаех, че са я обърнали на магия, камо ли па соларна.
Човек учи по метода на подражанието - сциентология.
Човек учи чрез имитация - кабала.

Виждаме, че една и съща техника се използва и при кабала, и при кастанеда, и при астрологията.

Астрологията я нарича Соларна магия, жълта сила, магия на Аза.
Техниката  използва олицетворяване на  желани качества чрез облекло, интонация, жестове, поза.
Използва смяна на роли, на самоличности, имитации, мимикрия.

Но за разлика от другите науки, казва върху какво стъпва тая техника / комплекси и мании/ и предупреждава до какво може да доведе.
В лекия вариант тая роля или смяна на самоличност може да е приемлива и да получи подкрепа от другите хора с идея за помощ или  просперитет, а в тежкия- тя е отблъскваща, хората се оттеглят и отказват от играта,   човек се превръща в досадно есесовче или  тиранче, а може и в омразен Хитлер. Кофти, но да се справиш с такава ситуация, се налага да ползваш силови методи.

Виждаш разликата – предпочитаните от теб науки изискват вяра от теб и предполагат наивна вяра у всички останали.

Астрологията почива на логиката – посочва причини и следствия. Посочва, че едно космично състояние се проявява като качества или събитийност в диапазон от –до. Конкретната проява зависи от личен избор и връзка между съзнание и подсъзнание.

Цел и задача на астрологията е осъществяване на тая връзка между съзнавано/Слънце/ и несъзнавано /Луна/ за да се стигне до себепознание, приемане, устойчива житейска философия.
Това заложих като идея преди 10 години при създаването на сайта и форума, но допуснах и една сериозна грешка:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #152 -: Декември 11, 2011, 07:17:41 am »

Виждаме, че една и съща техника се използва и при кабала, и при кастанеда, и при астрологията.

Астрологията я нарича Соларна магия, жълта сила, магия на Аза.
Техниката  използва олицетворяване на  желани качества чрез облекло, интонация, жестове, поза.
Използва смяна на роли, на самоличности, имитации, мимикрия.

Добро нещо е Соларната магия. Наистина се използва в много науки или практики. А има ли място, където пише подробно за тази Соларна магия?

Цел и задача на астрологията е осъществяване на тая връзка между съзнавано/Слънце/ и несъзнавано /Луна/ за да се стигне до себепознание, приемане, устойчива житейска философия.

Това е цел и на психоанализата и на алхимията.  ;D

Това заложих като идея преди 10 години при създаването на сайта и форума, но допуснах и една сериозна грешка:)

Каква е тази грешка?

« Отговор #153 -: Декември 11, 2011, 09:32:43 am »
От тази соларна магия полза могат да имат онези,които я продават под формата на книги,филми,учения,а не тези,които я прилагат.Същото като онези глупави филми за закона за привличането.Ти си дай 10лв да гледаш филма или да си купиш книгата,а после се прав ти път. ;D
Креативността живее независимо от волята.Тя не се планира,не се предизвиква,може само да се случи и не можеш да управляваш кога да се случи.Защото е плод на вътрешна химия.(Някакви си химични елементи се бъркат и разбъркват,правят ти някакъв метаболизъм и хоп,воала).С любовта е същото.Ако тя се създаде вътре в теб,който процес е независим от твоята човешка воля и желание,тогава ще я намериш и навън.С купуване на луксозно бельо може да си намериш някой здрав ^^р за секс,особено ако решиш да го разходиш и да се похвалиш с него,ама не и любов.

*

AH

• 2201
« Отговор #154 -: Декември 11, 2011, 10:14:59 am »
А има ли място, където пише подробно за тази Соларна магия?

И към тебе имам дълг заради явор и мога да го плащам цял живот:)

За соларната магия говорим много години, но докато разбирането е, че историята е фалшивост, а не факти, че креативността няма нищо общо с волята, че усетът или вярата са достатъчни, няма как да разбираме едно и също, независимо, че четем едни и същи неща.

Колкото до изграждането на житейска философия, то тя е задача на всички науки, включително и на математиката, с нейните теория на вероятности, комбинаторика, вариации и пермутации.
Понякога ще си я припомняме в контекста на астрологията, за да не подменяме духа и качеството, да не вървим по пътя на улично ясновидство или емоционално медийно шоу.

За грешката – банална и допускана от много хора и общества – да се гради не върху здрава земя, а в променливия  въздух. Да се сещаш за някакви предимства на подобни въздушни строителства?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #155 -: Декември 11, 2011, 10:23:52 am »
А има ли място, където пише подробно за тази Соларна магия?

И към тебе имам дълг заради явор и мога да го плащам цял живот:)

Така ли? Защо?

Тогава те освобождавам от този дълг!

За соларната магия говорим много години, но докато разбирането е, че историята е фалшивост, а не факти, че креативността няма нищо общо с волята, че усетът или вярата са достатъчни, няма как да разбираме едно и също, независимо, че четем едни и същи неща.

Колкото до изграждането на житейска философия, то тя е задача на всички науки, включително и на математиката, с нейните теория на вероятности, комбинаторика, вариации и пермутации.
Понякога ще си я припомняме в контекста на астрологията, за да не подменяме духа и качеството, да не вървим по пътя на улично ясновидство или емоционално медийно шоу.

За грешката – банална и допускана от много хора и общества – да се гради не върху здрава земя, а в променливия  въздух. Да се сещаш за някакви предимства на подобни въздушни строителства?

По принцип си права, но можеш ли да ми кажеш, това изказване, при което от много нещо казваш нищо, особено в отговор на въпроса ми, по Близнаци ли е или по Стрелец?

;D ;D ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #156 -: Декември 11, 2011, 10:52:43 am »
Говориш за освобождаване, което прилича на освобождението  на Бг в резултат на Руско-турската война:)
Човек или общество сами решават  кога са свободни, не чакат някой друг да им го каже:)

А сериозните грешки са във фундамента  и не са подвластни на случайни фактори в последствие:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #157 -: Декември 11, 2011, 06:12:34 pm »
АН, сефте чувам, че имаш дълг към мен и изчетох надолу, че не се освобождаваш от него, така че зарежи.
Аз отказвам да се чувствам учител само щото ти имаш дълг, щото сега имам свобода да правя и говоря каквото си искам, а ако стана учител, ще почнат да ме сочат с пръст  и да изискват.  :P

А иначе тая игра на соларна магия я играя и не я мисля, ако стане-стане. Ако не стане, ще пробам пак...какво друго ми остава? А?
Имаше един много хубав цитат за игрите от "Посланникът"....е сега ще го изровя

Първо, когато казвам вселена, имам предвид бог или всичко съществуващо. Когато казвам игра, това за мен означава съвършеният вселенски замисъл. И когато казвам карти, това означава нашият избор да играем или да не играем.
Вашата игра се състои в това да държите своите карти. С други думи, когато играете, вие сте част от плана, вие сте в играта или, както казват йогите,когато вие играете, сте единни с вселената и всичко се случва като че ли само по себе си. Вие се появявате на нужното място и в нужното време и т.н. Но ако не играете, всичко, което ще ви остане - това е ненужна купчина карти на пода и се случва обратното.
Прекарах първата половина от живота си, наблюдавайки и изучавайки играта и тя ме очарова, но най-интересното беше това, че никой не я забелязваше.
Аз никога не започнах играта, защото ми харесваше всичко да правя по своему и аз реших, че не искам да бъда част от играта.
Като доказателство за това ми останаха белези. Прекрасно явление е, че имате избор-можете да хвърлите картите, когато пожелаете и да станете от масата. Но играта ще продължи - с вас или без вас.

Играта е започнала и вие имате карта. Дилърът винаги е наблизо. Наречете го както искате..

Аз помислих за играта. Кой или какво е нейният смисъл? А след това реших да не мисля, а просто да играя.
Защото често вие не можете дори да се запознаете с всички, които играят или да разберете каква точно игра играете. При това вселената може да направи няколко пезки завоя и точно когато решите, че сте се хванали за нея, тя ще ви завърти като центрофуга.
За последните няколко години разбрах, че да се опитвам постоянно да разбера играта, това са твърде много усилия и може да ви лиши от удоволствието на играта. Така че понякога е просто по-добре да позволиш на играта да върви и да наблюдаваш какво се случва. Този изход винаги е хубав, защото вселената планира играта така, че на всички да е добре. Ако играете на една страна с вселената, в крайна сметка всичко ще се получава забележително, въпреки че често началото и средата могат да ви объркат.

Има едно важно правило, което трябва да помните, когато играете с вселената. Играйте с уважение и е желателно да показвате това уважение. Не защото вселената може да ви се обиди, просто тя може да ви даде нова карта. Защото вселената освен това обича и да учи. И е най-добре на вселената да не и се налага да ви учи на уважение към играта. Повярвайте ми, минал съм през това.

Разбирате ли, има два типа играчи. Едните играят с вселената, а вторите просто взимат участие в играта. Главната разлика се състои в това, че играещият с вселената се намира много близо до дилъра и в общи линии знае направлението, в което трябва да се развие играта и ще работи в това направление. При това тези играчи знаят кой какви карти има.
Понякога като че ли вселената създава играта в хода на самата игра.
Виждате ли, когато играете коректно с вселената, което значи с уважение, любов и доброта, то тя продължава да ви дава карти. Чувал съм, че ако получиш цялата колода, то вселената може да ти позволи и ти сам да раздадеш няколко карти. Но всичко, което знам е, че три или четири карти ще ти позволят да постигнеш много.

Знаете ли, ако искате да разберете вселената и да се докоснете до секретите и, не трябва да строите догадки, защото това въвежда ума ви в заблуждение.
Събирайте факти, като нови фрагменти от мозайката, съхранявайте ги и чакайте, докато и другите части от главоблъсканицата не застанат на своите места.
Постигането на вселената има повече общо с лова, отколкото с играта на отгатване. Вие преследвате фрагментите, а не строите догатки за това какви биха могли да бъдат те.

Всъщност в последните години следвам този текст едно към едно във всичко.

Това бих искала и Келвин да прочете, за да разбере защо го нарекох дървен философ в другата тема. Аз се опитвам да играя...или да речем правя соларна магия по отношение на тази игра, демек преструвам се, че играя и така, докато не спра да мисля...и вече почти спирам...а той анализира та анализира...

*

AH

• 2201
« Отговор #158 -: Декември 12, 2011, 07:09:22 am »
Добре де- харесва ти да я играеш тая игра:)

Но понеже любимите ти духовни науки не подсказват нищо за причините и следствията, както и за себеоценката, ти си имай едно на ум:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #159 -: Декември 12, 2011, 12:12:49 pm »
Добре де- харесва ти да я играеш тая игра:)

Но понеже любимите ти духовни науки не подсказват нищо за причините и следствията, както и за себеоценката, ти си имай едно на ум:)

Не разбрах?
Какво трябва да подсказват, а не подсказват?
Аз почти не разбирам иносказателното говорене, така ме е създал Бог. И теб през повечето време не те разбирам.
Би ли обяснила като за мен, моля.  :-[