Здравей Гост

Ден от седмицата

• 31 Отговора
  • 10406 Прегледи
*

Jeni

Ден от седмицата
« -: Април 29, 2005, 10:59:53 am »
Оказва ли влияние върху Съдбата на човек,   денят от седмицата, в които е роден?Ако някой е роден например в Събота ден на Сатyрн, или в друг ден на Меркурии, или Венера, това оказва ли влияние върху живота на човек ?
:)  
« Последна редакция: Април 29, 2005, 11:01:12 am от Jeni »

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #1 -: Април 29, 2005, 05:12:32 pm »
виж какво пише в Български вечен календар за родените в събота:

"Хубаво е да се роди дете в събота - зли сили не могат да му сторят зло; родените в събота са честити и богати;роденият в събота става съботничав и цял живот ще гледа сънища, вампири, таласъми, ще говори с умрелите и т.н."
 :D
« Последна редакция: Април 29, 2005, 05:14:09 pm от astro »

*

Gostenka

Ден от седмицата
« Отговор #2 -: Април 29, 2005, 09:07:15 pm »
Цитат
виж какво пише в Български вечен календар за родените в събота:

"Хубаво е да се роди дете в събота - зли сили не могат да му сторят зло; родените в събота са честити и богати;роденият в събота става съботничав и цял живот ще гледа сънища, вампири, таласъми, ще говори с умрелите и т.н."
 :D
 :D  :D  :D
Благодаря ти AH! :rolleyes:

Много хубави работи пише в календара за съботничетата  :rolleyes: , още само таласъмчетата и вампирчетата не са ми познати, но и до тях може да стигна, защото са ми интересни :))) :rolleyes:  :)

*

Ирина

Ден от седмицата
« Отговор #3 -: Май 14, 2005, 12:27:45 pm »
АН, искам и аз да знам какво пише за петъчните бебета ... че сме мързеливи и не ни се издирва вечен календар си знам, ама че сме глезени досега не знаех, вярно ли е? :D  :ph34r:  

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #4 -: Май 14, 2005, 01:46:13 pm »
в календара си пише, че родените в петък са "петимни" за всичко :D - сега разсъждавам доколко е вярно и за мен :D

иначе астрологията нали тоя ден го смята за ден на Венера - мигар сме толкова глезени :D - не че не и отива на Венера :D  

Ден от седмицата
« Отговор #5 -: Май 14, 2005, 06:04:52 pm »
А какво се споменава за родените в понеделник?

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #6 -: Май 15, 2005, 05:33:07 am »
Цитат
А какво се споменава за родените в понеделник?
"ако се роди дете в понеделник, е на хубаво; роденото в понеделник ще остане сираче - момчето без баща, момичето - без майка" - има ги такива крайни твърдения в нашия вечен календар :)

А ако разгледаме понеделник като подвластен на Луната, го свързваме с променливост, отзивчивост, може капризи :D , може пълнеене или промени в теглото :D

Да не започна пак сесия и на теб да ти остава време и за езотерични неща :)

Аз по време на сесия /понеже нямаше интернет :D / нареждах пасианси :D  

*

lin

Ден от седмицата
« Отговор #7 -: Май 16, 2005, 09:13:08 am »
Понеже и аз съм понеделнишко бебе... да кажа какви са моите наблюдения.

От гореизброеното за мен лично важи само това за склоността към пълнеене   :(   :(

Иначе това, че понеделник е начало на работната седмица  :ph34r:  :(  и допълнително, че съм родена сутринта, като че ли е довело до това да започна да работя от малка и то все на пълен работен ден... и изглежда като че ли винаги ще си бъде така.
С 2 думи - работарчета.
Това ми е и от 4-ката като лично число де...

За децата, които са родени в неделя знам, че са безгрижни.
Всико им се удава леко и при тях винаги е като на празник - като в неделя!  ;)  

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #8 -: Май 16, 2005, 04:22:14 pm »
Цитат
Понеже и аз съм понеделнишко бебе... да кажа какви са моите наблюдения.

От гореизброеното за мен лично важи само това за склоността към пълнеене   :(   :(

Иначе това, че понеделник е начало на работната седмица  :ph34r:  :(  и допълнително, че съм родена сутринта, като че ли е довело до това да започна да работя от малка и то все на пълен работен ден... и изглежда като че ли винаги ще си бъде така.
С 2 думи - работарчета.
Това ми е и от 4-ката като лично число де...

За децата, които са родени в неделя знам, че са безгрижни.
Всико им се удава леко и при тях винаги е като на празник - като в неделя!  ;)
и аз имам преки и лични двадесет и няколкогодишни наблюдения върху едно понеделнишко бебе :D  --за него даже и пълнеенето не важи особено :D

А дали е работарче... :D - първия път направи опит да работи след 10 клас и изкара 2-3 работни дни :D  После след втори курс почнаха разните студентски бригади и си работи детето :D Пък още по после то всъщност няма и накъде - какво друго да прави човек, ако не работи :D

Всъщност какво разбираш под "малка"? :)  

*

lin

Ден от седмицата
« Отговор #9 -: Май 16, 2005, 04:34:46 pm »
Цитат
Пък още по после то всъщност няма и накъде - какво друго да прави човек, ако не работи

Ами в това, което написах имаше леко негодувание наистина относно монотонния график -
установено работно време от сутрин до незнайно кога вечер - минимум 5 работни дни в седмицата.

Нямам нищо против малко разчупване и гъвкавост, ама де такава работа?!?!  :)  

*

Ирина

Ден от седмицата
« Отговор #10 -: Май 16, 2005, 05:28:59 pm »
Цитат
в календара си пише, че родените в петък са "петимни" за всичко :D - сега разсъждавам доколко е вярно и за мен :D

иначе астрологията нали тоя ден го смята за ден на Венера - мигар сме толкова глезени :D - не че не и отива на Венера :D
не че сме толкова глезени, а че спокойно бихме могли и да бъдем - опитай де! ;)  моите "изследвания" в този аспект :D  :D сочат страхотни резултати ...
... като чета lin и описанието на понеделнишките хора, изводите за петъчните от самосебеси се налагат  :lol: - на нас просто "ни отива" да се глезим ... ами грехота ще е да не го правим, АН, нарушаваме каноните на Венера :ph34r:  - тук дали не понавлезнах в ужасния тон на вечния календар, хич не го харесвам тва четиво, може да е мързел, може да е глезотия ... но ти благодаря че погледна и за мен :)  

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #11 -: Май 17, 2005, 07:37:09 am »
Цитат
- тук дали не понавлезнах в ужасния тон на вечния календар, хич не го харесвам тва четиво,
за скорпионите подобни четива си крият чар :D  

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #12 -: Май 17, 2005, 07:41:39 am »
Цитат
Цитат
Пък още по после то всъщност няма и накъде - какво друго да прави човек, ако не работи

Ами в това, което написах имаше леко негодувание наистина относно монотонния график -
установено работно време от сутрин до незнайно кога вечер - минимум 5 работни дни в седмицата.

Нямам нищо против малко разчупване и гъвкавост, ама де такава работа?!?!  :)
а, ето ти и друга разлика за понеделнишките бебета :D  - едно такова бебе, но със Слънце в Дева и асцендент Лъв изобщо не може да се оплаче от липса на движение и от установен график :D - като го гледам от страни, работните му дни и нощи са по 7 в седмицата :D - отделно, че според мен и забавленията му са предостатъчно :D - то някои хора и с най-сериозната и отговорна работа успяват да се забавляват :D  

*

lin

Ден от седмицата
« Отговор #13 -: Май 17, 2005, 08:34:17 am »
Цитат
а, ето ти и друга разлика за понеделнишките бебета :D  - едно такова бебе, но със Слънце в Дева и асцендент Лъв изобщо не може да се оплаче от липса на движение и от установен график :D - като го гледам от страни, работните му дни и нощи са по 7 в седмицата :D - отделно, че според мен и забавленията му са предостатъчно :D - то някои хора и с най-сериозната и отговорна работа успяват да се забавляват :D
Ама как издържа това бебе?! :D

Сигурно е на не повече от 20 - 23 и е момченце!  ;)  

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #14 -: Май 17, 2005, 11:34:12 am »
Цитат
Ама как издържа това бебе?! :D

Сигурно е на не повече от 20 - 23 и е момченце!  ;)
то и аз му се чудя на това бебе как издържа - сигурно понеже е момиченце :D

А ако опитаме да говорим по принцип, то сякаш е много важно чувството за хумор...
Тия хора, при които то си е даденост, сякаш по-лесно се справят с всякакви натоварвания...

Има смисъл всички да се грижим за чувството си за хумор съвсем съзнателно и осъзнато :D  

*

lin

Ден от седмицата
« Отговор #15 -: Май 17, 2005, 11:51:24 am »
така е АН

И аз гледам да подхождам с чувство за хумор  :)

Идея ми беше не за това дали много работим или не, дали умеем да се забавляваме или не...
Аз си роптаех срещу графика, в който попадаме и точният разчет на времето ни - работен ден от 9 до 19 -
стоиш си м-ду 4-те стени на офиса и няма мърдане!  :ph34r:  :(
И такаааа... до края на светааааа...  :D  :D  :D  /както се пее в един стар BG филм/

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #16 -: Май 17, 2005, 12:50:55 pm »
тъкмо снощи, непосредствено преди да заспя, ми се наложи да коментирам близо час "квадратните" хора, така удобни за обществото :D

Пърсиг е написал една книга за тях - Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет :)

стените са си стени - ограничават ни физически :D

пък мисълта ни.... :D - героят на Пърсиг беше попадал в психиатрията между другото :D  

*

lin

Ден от седмицата
« Отговор #17 -: Май 17, 2005, 01:21:08 pm »
О-да!

В психиатрията човек може да развие много ценни качетсва, ако разбира се има късмет накрая да излезе от там!  ;)

Но сериозно, говоря за моя приятелка, която беше в психиатрия близо година.
Развила е невероятна способност да визуализира и да улавя информация за хора, без значение познати или не.
А сънищата й са достойни за публикация! :)  

*

АН

Ден от седмицата
« Отговор #18 -: Май 17, 2005, 08:29:13 pm »
тя може да си я е имала тая способност, но с помощта на лечението да я е приела за естествена :)

тия способности понякога са малко плашещи :D  

*

lin

Ден от седмицата
« Отговор #19 -: Май 19, 2005, 08:57:24 am »
Ами плашещи и още как!!!!

Донякъде затова й поставиха грешна диагноза.
А отначало и тя се е подвела, че нещо й има.

Слава Богу сега всичко си е по местата. :)