Здравей Гост

за едно суеверие

• 27 Отговора
  • 12679 Прегледи
*

Lina

• *
  • 118
за едно суеверие
« Отговор #20 -: Май 28, 2005, 08:43:49 am »
Макар че темата малко се отклони от суеверията, исках да кажа нещо по въпроса.

Аз съм чувала за много неща, които водят до раздяла - часовници, ножове, сапуни, т.н...а сега и обувки. Обаче на практика, ако съберем всички известни суеверия, излиза, че почти всичко, което си подаряваме, води до раздяла. Което от своя страна също е възможно, защото статистически повечето хора се разделят с някого. Т.е. не че е от подаръците, а просто по принцип е много вероятно някой ден да се разделим с човека, с когото сме в момента.  :D

За обувките например - струва ми се, че ако един човек е достатъчно дълго с друг, все в един етап, ще си подарят обувки.

На мен обаче на мен ми се случи веднъж с часовник. Подарих часовник, защото бях забравила за суеверието. Пък и бях сигурна, че няма да се разделим, просто нямаше какво лошо да се случи. И така стана, че се разделихме. Обаче после пак се събрахме.  :D

За себе си приех, че е трябвало да изживеем "раздялата", носена от часовника и после пак да си продължим съвместния път.  :lol:  
Dare mighty things!

*

lin

за едно суеверие
« Отговор #21 -: Май 28, 2005, 08:57:14 am »
:D  Тази история ми хареса  :D

И има много логика във всичко, което казваш.
Въпреки че аз публикувах темата, по принцип суеверията не са характерни за мен и винаги ми е било смешно да видя как някой реагира като види черно коте да речем  :D

Единственото, което правя, като се замисля, е типичното "да чукам на глава/дърво".
Но то е като заучен жест по-скоро, който най-вероятно съм усвоила още в ранно детство, тъй като съм го виждала у повечето хора около мен.  :)

*

Ирина

за едно суеверие
« Отговор #22 -: Май 28, 2005, 12:31:31 pm »
Цитат
Ох, Ирина, леко ме обърка с това 'ти' и 'вие'...  :D
Но разбрах какво си ми написала - благодаря!  :)

Но като знаем какво искаме... то не е задължително да ни се предостави възможност да го получим, въпреки стремежите ни към него, нали?
Това ми е стар трик - откровен кусур, с който не се разделям :ph34r:
елемент е мой маниер или стил ... привидно не държа да бъда разбирана и съм благодарна когато ме разберат и май само тогава продължавам общуването. Така съм се взряла в някакво "спокойствие", което "искам".
Когато знаем какво искаме - имаме фар за пътя си, имаме силуета на дрехата ... по детайлите трябва да сме готови и да искаме да работим . :)  

*

lin

за едно суеверие
« Отговор #23 -: Май 28, 2005, 02:41:00 pm »
Цитат
Това ми е стар трик - откровен кусур, с който не се разделям :ph34r:
елемент е мой маниер или стил ... привидно не държа да бъда разбирана и съм благодарна когато ме разберат и май само тогава продължавам общуването. Така съм се взряла в някакво "спокойствие", което "искам".
Когато знаем какво искаме - имаме фар за пътя си, имаме силуета на дрехата ... по детайлите трябва да сме готови и да искаме да работим . :)
Не знам дали си фен на Star Wars, но по начина на изразяване ми напомняш Йода  ;)
И като маниер и като изказ и като смисъл и като словоред...
Той си ми е любим герой още от детство. А сега в последната серия /всъщност 3-та/ е съвсем характерен.

Детайлите... само в тях можем да усетим истинското си съществуване

*

Туту

за едно суеверие
« Отговор #24 -: Октомври 08, 2005, 07:34:03 pm »
tова писмо е обиколило света.Това е писмо на щастието ,след прочитането му задължително трябва да го Постнете в още поне 3 Форума в Следвашите 3 часа иначе ще ви се случи нещо много лошо.Ако разпратите писмото ще ви се случи нещо прекрасно.Не си мислете ,че това е някаква Глупост.След постването на това Писмо във Форума на Дата.бг то беше изтрито и след 4 дена Модератора Който го беше изтрил Почина ,същото се случи и с Администратора на *******аренабг**** преди няколко дена ,той вече е мъртъв защото се опита да спре разпространение то на писмото.За разлика от тях тези който са разпратили писмото са били възнаградени щедро и са живяли щастливо и ще живеят така до края на живота си.Ако искате да имате късмет и успех в любовта и парита разпратете писмото дори в повече от 3 Форума ,3 е минималната Бройка.Писмото е Урисано с Магията и съдбата на Илюминати и не е някаква шарлатанство ,истинска магия се крие в тези редове........ .

*

Gostenka

за едно суеверие
« Отговор #25 -: Октомври 09, 2005, 02:29:48 am »
Цитат
tова писмо е обиколило света.( Bylgarskiqt e mejdunaroden ezik))Това е писмо на щастието(!!!) ,след прочитането му задължително трябва да го Постнете в още поне 3 Форума в Следвашите 3 часа иначе ще ви се случи нещо много лошо.(Golqmo Shtastie!)Ако разпратите писмото ще ви се случи нещо прекрасно.(Не си мислете ,че това е някаква Глупост(Ne ee, ne sym si go i pomislqla daje :D).След постването на това Писмо във Форума на Дата.бг то беше изтрито и след 4 дена Модератора Който го беше изтрил Почина ,същото се случи и с Администратора на *******аренабг**** преди няколко дена ,той вече е мъртъв защото се опита да спре разпространение то на писмото.За разлика от тях тези който са разпратили писмото са били възнаградени щедро и са живяли щастливо(jivqli?!!) и ще живеят така до края на живота си.Ако искате да имате късмет и успех в любовта и парита разпратете писмото дори в повече от 3 Форума ,3 е минималната Бройка.Писмото е Урисано с Магията и съдбата на Илюминати(koi e toi?) и не е някаква шарлатанство ,истинска магия се крие в тези редове........ .
 :rolleyes:  :) Magiqta strui ot vseki red!  :D
A dnes schupih ogledalo i nqmam nikakvo jelanie za flood! :D  :D  :D

Prez sledvashtite tri chasa imam namerenie da spq. No ne razbrah ,zashto spomenavash, koi e umrql (koeto e mn. symnitelno) , a ne si posochil/a k..oi e zabogatql. it.n. ot tova.....  :lol:  

*

hhhhhhhhhiiiiiiii

за едно суеверие
« Отговор #26 -: Февруари 09, 2006, 09:11:42 pm »
hi, hi, hi, bye, bye, bye!!!  :wub:  

*

Хеката

за едно суеверие
« Отговор #27 -: Февруари 10, 2006, 11:18:42 am »
Цитат
Малко странно е, че точно аз пиша тази тема, защото по принцип вобще не съм суеверна, но все пак, интересно ми е какво мислите...

Иде реч за едно суеверие, че ако любимия/любимата подари на половинката си обувки, то те скоро ще се разделят.
Моя приятелка преди време получи за подарък обувки от приятеля си и за да не се сбъдне това поверие, ги "откупи" от него /срещу символичната сума от 1 левче/.
Това се прави чисто формално де...

След няколко месеца те наистина се разделиха. :(  :ph34r:

После аз се замисих... и установих, че в 3 мои връзки се е случвало точно това.

Скоро пък научих, че и за подарък часовник се правело същото.

Е, суеверие, или скрита истина?!
За обувките не знам, но лично аз съм подарявала часовник и вече осем години сме заедно с човека на когото съм правила подарък.