Здравей Гост

Даване и Получаване

• 198 Отговора
  • 28709 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Даване и Получаване
« Отговор #20 -: Ноември 05, 2010, 12:26:09 am »

Колективните планети към лични планети са "гласовете" на нашите баби, дядовци и техните баби и дядовци.
Както казват някои учени - кръвта вода не става. А в кръвта са гените на тези преди нас. И затова и колективните планети са "гласовете" и потенциала на родата. И без значение дали реализиран потенциал или не.

:72: Да , Плутон управлява ДНК- то , Нептун , ако не ме лъже паметта белите кръвни телца..., но това не означава , че нямат отношение и  към други материй в картата... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #21 -: Ноември 05, 2010, 12:27:07 am »

А тук как стой въпроса според Вас? ;D
Управлява парите на другите?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Ноември 05, 2010, 12:28:37 am »
Прилагам навамша на жена, при която балансът е силно нарушен в посока към получаване.
Цял живот живее на чужд гръб, от мъжки подаяния, изключително меркантилна и не умее да дава. Изключително паразитна нагласа.

Луната е в съвпад със Сатурн в Козирог (сатурнов знак) в 11 дом, който се свързва с печалбите, приходите и движението на парите. Съвпадът Луна/Сатурн се намира в знака на Арудха Лагна в Д9, във 2 дом от нея е Юпитер - пред хората се стреми да изглежда щедра и благородна, но през цялото време прави тънки сметки, в главата й сякаш е вградена сметачна машина.
В 12 дом от Луната е Кету (по 12 дом е това, което отдаваме), във 2 дом от нея е Юпитер (това, което получаваме). Картата е доста красноречива.

В западния радикс има Сатурн във 2 дом (Стрелец) в квадрат с Венера (Риби). Юпитер в картата се намира в 11 дом и е в опозиция със Слънцето, Меркурий и Венера.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Ноември 05, 2010, 12:32:06 am »

Защото става дума за тях!
А конкретиката е заради Плутон..., въпрос на наблюдения!
:blink:
В твоята глава става дума за тях. ;D
Наблюдения ти са на база убеждения, които граничат със субективизъм, иначе в опита се вслушвам, но не и в перманентно-меркантилния ти начин на мислене.
Aз мога да ти дам примерно нещо, но то да ти е в пъти по нужно или полезно от пари, съответно същото това нещо на друг примерно не би му било от особена полза, но мога да му дам пари, които биха му помогнали.
 Всичко е пари, и не всичко е пари, и все пак това не е всичко. ;D  

Kрис , не ми се спори , а не е нужно да ти обяснявам , от къде и защо си вадя подобни изводи...
Тук в момента говорим за даване и получаване...Това са все неща от живота , които ни касаят...И колкото и да ги отричаме съпътстват ежедневието ни....
Да , аз съм материална и не го крия , но това не означава , че съм далеч от останалите неща....
Винаги съм имала едно наум , когато някой казва , че няма интерес към материята....
И разбира се , че заставам зад думите си ВЛАСТ=ПАРИ

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Ноември 05, 2010, 12:33:30 am »
Да Мирабела , едно към едно....

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #25 -: Ноември 05, 2010, 12:37:53 am »
Марая, господинът от картата успешно ли управлява чуждите пари или успешно ги харчи?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Ноември 05, 2010, 12:40:22 am »
Марая, господинът от картата успешно ли управлява чуждите пари или успешно ги харчи?

Само управлява и то наистина много успешно..., напоследък е много стиснат...Казва криза е! ;D
Но откакто се стисна все по-малко получава...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #27 -: Ноември 05, 2010, 12:43:21 am »
Подчинението и подчиняването понякога се наблюдават при обратните обстоятелства. Например, ако изпитва  удоволстие, този който дава, този който получава малко или много го контролира като му дава или отказва възможността да изпитва удоволствие.
Познавам няколко човека и имам близки наблюдения върху тях, при които получаването не е довело до никакво подчиняване.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Ноември 05, 2010, 12:44:06 am »
А аз прилагам обратната карта, на жена, даваща, през целия си път в живота, на духовно и материално ниво :blink:.  

Хм, има Луна с един знак с Марс и Сатурн, при това в 6 дом (но получават аспект от Юпитер). И възли по оста 1/7 дом.
Предполагам, че с доста предизвикателства й се е налагало да се сблъска в живота, не й е било много лесно...
Обвързана ли е? Имала ли е трудни отношения с майката или ранно отделяне от семейството, стремеж към самостоятелност? Или да й се е налагало в много отношения сама да се оправя в живота, без подкрепа?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #29 -: Ноември 05, 2010, 12:47:38 am »

Наблюдения ти са на база убеждения, които граничат със субективизъм, иначе в опита се вслушвам, но не и в перманентно-меркантилния ти начин на мислене.
Aз мога да ти дам примерно нещо, но то да ти е в пъти по нужно или полезно от пари, съответно същото това нещо на друг примерно не би му било от особена полза, но мога да му дам пари, които биха му помогнали.

Което съвсем не значи, че Власт не е равно на Пари.

Каквото и да дадеш е подчиняване с цел власт. Въпросът е, как усещаш самото даване. Може дори да не го усещаш, че е така, но това не значи, че не е.

Каквото и да даваш, то е свързано с нещо желано или нужно някому. Това е Венера. Често се греши, че Венера управлява парите. Понякога, дори и аз го бъркам, но Венера не е пари. Венера е всичко останало, което човек прави с парите - дали ще си купи кола, дреха, нова къща, екскурзия...Тя е това, което е желано, желанията и когато удовлетворяваш на някого желанията му, той/тя става зависим. Това означава, че вече имаш власт.

От там извода е - желанията се постигат чрез пари(най-често и поне едно на 95%), властта управлява желанията и ги задоволява, следователно => Пари = Власт и обратно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Ноември 05, 2010, 12:50:00 am »

Което съвсем не значи, че Власт не е равно на Пари.

Каквото и да дадеш е подчиняване с цел власт. Въпросът е, как усещаш самото даване. Може дори да не го усещаш, че е така, но това не значи, че не е.

Каквото и да даваш, то е свързано с нещо желано или нужно някому. Това е Венера. Често се греши, че Венера управлява парите. Понякога, дори и аз го бъркам, но Венера не е пари. Венера е всичко останало, което човек прави с парите - дали ще си купи кола, дреха, нова къща, екскурзия...Тя е това, което е желано, желанията и когато удовлетворяваш на някого желанията му, той/тя става зависим. Това означава, че вече имаш власт.

От там извода е - желанията се постигат чрез пари(най-често и поне едно на 95%), властта управлява желанията и ги задоволява, следователно => Пари = Власт и обратно.

Aбсолютно съм съгласна с теб! Стана дума за Власт в постата ти , затова си позволих да изкажа и това си мнение....

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #31 -: Ноември 05, 2010, 12:50:24 am »
Сетих се за един виц  ;D
Знаете ли каква е разликата между новобогаташите и старите богаташи? Вторите вече са имали възможност да узаконят парите си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Ноември 05, 2010, 12:51:46 am »
Kрис , не ми се спори , а не е нужно да ти обяснявам , от къде и защо си вадя подобни изводи...
Тук в момента говорим за даване и получаване...Това са все неща от живота , които ни касаят...И колкото и да ги отричаме съпътстват ежедневието ни....
Да , аз съм материална и не го крия , но това не означава , че съм далеч от останалите неща....
Винаги съм имала едно наум , когато някой казва , че няма интерес към материята....
И разбира се , че заставам зад думите си ВЛАСТ=ПАРИ
Няма лошо да си меркантилна, всеки с ценностите си, разбирам, че си отворена и към другите неща от живота. Съзнавам, че парите са едно от нещата в живота, но се губи баланса, разбираш ли ;D.. само за това говориш, само така мислиш ;D
А парите са нисша форма на власт, и всичко що е по тях е до едно време. ;D

Всичко е преходно на тази земя...., за съжаление е така....
Струва ми се , че говорим за различни неща.... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Ноември 05, 2010, 12:55:23 am »
Сетих се за един виц  ;D
Знаете ли каква е разликата между новобогаташите и старите богаташи? Вторите вече са имали възможност да узаконят парите си.

;D ;D...

*Ако нямате пари, вие през цялото време мислите за парите. Ако имате пари, вие мислите само за пари.* — Пол Гети

*

tadj-all

« Отговор #34 -: Ноември 05, 2010, 12:56:38 am »
Колкото повече си го повтаряте това нещо, толкова повече то е валидно за вас и вашия свят, така искате, така и ще бъде. ;D

Хубаво!

Пускаш утре тотото, печелиш 100 000 лв, как ще ги завъртиш, умножиш, скъташ, прахосаш?
Въобще - какво ще направиш с тях?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Ноември 05, 2010, 12:59:56 am »
И все пак - тя е човек, макар с клатеща се при силни трусове вяра, и леки склонности към саморазрушение, който успява да съхрани основите на вярата и щедростта си от външни щени.

Луна между Марс и Сатурн е трудно положение наистина и може да има заложени деструктивни тенденции. В нейната Д9 от една страна има Куджа доша (гледано от Луната), и от друга страна има две силни йоги - Ручака йога (марсова) и Саса йога (сатурнова). Това би могло да даде и изключително силна воля, издръжливост и амбиция, особено ако животът я изправи пред някакво препятствие. Качествата самоконтрол и самообладание са много важни за нея, особено в конфликтни ситуации. Има ли качества да бъде ръководител, да се занимава с административни дейности?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #36 -: Ноември 05, 2010, 01:01:44 am »

Хубаво!

Пускаш утре тотото, печелиш 100 000 лв, как ще ги завъртиш, умножиш, скъташ, прахосаш?
Въобще - какво ще направиш с тях?
Няма да им робувам. :blink:

Хубаво!

Тогава, какво ще правиш, за да не им робуваш, след като вече ги имаш?

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Ноември 05, 2010, 01:04:30 am »
Човек може да даде само когато има....
Когато говорим за баланс , не мисля , че ВСЕЛЕНАТА  е много доволна от наличието на бедни и просещи хора....
Тези хора с нищо и по никакъв начин не могат да бъдат полезни не само на себе си , а и на обществото....
Разбира се , че за да даваш се иска и още нещо...да имаш сърце!
Аз напоследък спрях да давам през фондаций , отивам и го правя сама със сърце....Друг е въпроса , че след това с дни съм като ударена с чук...,защото мии е мъчно.
Мисля обаче , че даването е огромна отговорност , както и получаването... 

*

tadj-all

« Отговор #38 -: Ноември 05, 2010, 01:07:45 am »
Имането не е = робуване. ;D

За последен път те питам - какво ще правиш, когато ги имаш?

Отговор, като робуване и неробуване могат само да ме карат да се замислям, какво може да значат за мен, но не и какво може да значат за теб. Затова и те питам.

Ако нямаш какво конкретно да кажеш - ще те разбера...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #39 -: Ноември 05, 2010, 01:11:58 am »
В джотиш има една проста техника за преценка дали в този живот роденият ще получава лесно и без усилия благата си, дали ще получава повече, отколкото дава, или ще се бори със зъби и нокти за всичко. Сравняват се аштакаваргите на 11 и 12 дом и се дели АВ на 11 на АВ на 12. Колкото повече над 100 е полученото число, толкова повече и без усилия ще получава роденият от живота. Колкото е по-надолу от 100, ще трябва да влага огромни усилия, само за да оцелява. Напомням само, че тук по 11-ти дом са благата, които получаваме като на късмет, от нищото, в отплата на натрупана минала карма, а по 12 -въобще разходите ни, на енергия, пари, блага, и т.н. Това е домът на даването ни в джотиш, доброволно или не съвсем доброволно.

Способността ни да трупаме благосъстояние в този живот със собствените си усилия тук и сега, се дефинира от 2-ри дом.  
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda