Здравей Гост

Даване и Получаване

• 198 Отговора
  • 28690 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Даване и Получаване
« Отговор #40 -: Ноември 05, 2010, 01:12:22 am »
Тадж-Алл не мислиш ли , че това е най-важното? Да знаеш какво ще правиш.... :blink:.
Парите са инструмент и нищо друго....Добре похарчените вчера 5 лв., утре могат да донесат 25..., както и обратното...
Те са тръпка да ги правиш и управляваш , в противен случай те  те управляват , а това винаги води до никъде....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #41 -: Ноември 05, 2010, 01:13:59 am »
Мисля обаче , че даването е огромна отговорност , както и получаването... 
Разбира се, така е. Именно за това съм много избирателен какво и на кого давам, и какво и от кого получавам. ;D

Адмирации , нямам каво да добавя! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Ноември 05, 2010, 01:14:32 am »
Способността ни да трупаме благосъстояние в този живот със собствените си усилия тук и сега, се дефинира от 2-ри дом.  

Точно това коментирахме вчера с Гали  :blink:, че докато по 2 дом има натрупване на ресурси, по 11 дом има движение.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #43 -: Ноември 05, 2010, 01:14:50 am »
В джотиш има една проста техника за преценка дали в този живот роденият ще получава лесно и без усилия благата си, дали ще получава повече, отколкото дава, или ще се бори със зъби и нокти за всичко. Сравняват се аштакаваргите на 11 и 12 дом и се дели АВ на 11 на АВ на 12. Колкото повече над 100 е полученото число, толкова повече и без усилия ще получава роденият от живота. Колкото е по-надолу от 100, ще трябва да влага огромни усилия, само за да оцелява. Напомням само, че тук по 11-ти дом са благата, които получаваме като на късмет, от нищото, в отплата на натрупана минала карма, а по 12 -въобще разходите ни, на енергия, пари, блага, и т.н. Това е домът на даването ни в джотиш, доброволно или не съвсем доброволно.

Способността ни да трупаме благосъстояние в този живот със собствените си усилия тук и сега, се дефинира от 2-ри дом.  
Благодаря, Диана! :wub: Точно за това питах онзи ден тук - http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3702.240.html. Сега ако някой даде линк към страница в нета, където това се изчислява, би било чудесно. Аз бих потърсила в гоогле, ако знаех как се нарича този коефициент на индийски.

*

tadj-all

« Отговор #44 -: Ноември 05, 2010, 01:20:58 am »
Тадж-Алл не мислиш ли , че това е най-важното? Да знаеш какво ще правиш.... :blink:.
Парите са инструмент и нищо друго....Добре похарчените вчера 5 лв., утре могат да донесат 25..., както и обратното...
Те са тръпка да ги правиш и управляваш , в противен случай те  те управляват , а това винаги води до никъде....

Интересно!

Не може да управляваш нещо, като хората, ако не допуснеш и то да те управлява. Управляваното има енергия(щом съществува!), каквато имаш и ти и самият контакт между вас е на основата на секса - проникващо и прониквано. Същото, макар и по-сложно е симбиозата и магнетизма.

А провокацията, която се опитах да прокарам с Kris беше с цел, да покажа, че всяко едно действие е предхождано от желание, за чието удовлетворение се изискват средства и енергия. А една енергия, за да се движи свободно се изискват техники(душевни, машинни) и инструменти...

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Ноември 05, 2010, 01:24:35 am »
Мисля обаче , че даването е огромна отговорност , както и получаването...  
Разбира се, така е. Именно за това съм много избирателен какво и на кого давам, и какво и от кого получавам. ;D
Знам какво ще направя, но не искам да го споделям. ;D
За мен парите винаги са в някакво обръщение, при тях трябва да има динамика, и абсолютно винаги са гори и долу. :blink:
Както с живота - днес си долу, утре горе и за това си виновен само и единствено ти и никой друг. Съответно движението на парите нагоре е резултат на менталното ти движение в този момент, движението надолу отново е на същия този резултат само, че в обратна посока, изглежда просто, но всъщност за голяма част от хората е много трудно, а причината е програмата пари=власт, която я слушат от деца.  

Съдейки по картата ти си мисля , че би могъл да бъдеш добър борсов играч...М/у впрочем това е страхотна тръпка...., а като цяло всичко е много свързано ...Бих казала прекалено свързано и от там следват доста корелаций , който са неизбежни , макар и смешни!
Когато имаш набор от ментални инструменти винаги можеш да ги превърнеш в материални , както и обратното...

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Ноември 05, 2010, 01:28:17 am »

Интересно!

Не може да управляваш нещо, като хората, ако не допуснеш и то да те управлява. Управляваното има енергия(щом съществува!), каквато имаш и ти и самият контакт между вас е на основата на секса - проникващо и прониквано. Същото, макар и по-сложно е симбиозата и магнетизма.

А провокацията, която се опитах да прокарам с Kris беше с цел, да покажа, че всяко едно действие е предхождано от желание, за чието удовлетворение се изискват средства и енергия. А една енергия, за да се движи свободно се изискват техники(душевни, машинни) и инструменти...

Разбира се , че взаймния обмен не се губи ;D и не би могъл...., но не може да ме управляват парите , те могат да управляват желанията и намеренията ми и до там! Останалото е в мойте ръце и е моя воля.... :blink:
А най-доброто нещо , което парите купуват е свободата.... ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #47 -: Ноември 05, 2010, 01:28:41 am »
Мирабела, не знам за сайт, в Jagannatha Hora, която е фрий, се смятат автоматично аштакаваргите на домовете.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #48 -: Ноември 05, 2010, 01:31:07 am »
Мирабела, не знам за сайт, в Jagannatha Hora, която е фрий, се смятат автоматично аштакаваргите на домовете.
Благодаря ти! Намерих. Иска регистрация, иначе е free и много хубав. Заповядайте
http://www.cyberastro.com/services/Excerpts_complete_LP_Report.asp
и от табличката избирате Karmic Indicator.

*

Uran

• 6041
« Отговор #49 -: Ноември 05, 2010, 01:32:15 am »
Защо свързвате даването само с пари?
То може да бъде и труд, свободно време, познание, грижи, внимание, любов..
Когато съм имала- съм давала. Като нямам-тц.

п.п.Познавам дама, сравнително заможна, при която даването е свързано с подчинение и имидж. Не и знам точния час на раждане.  Интересен и е радикса дотолкова доколкото дали могат да се "видят" особените житейски ситуации и това, което ги е инспирирало.

*

tadj-all

« Отговор #50 -: Ноември 05, 2010, 01:32:51 am »
В джотиш има една проста техника за преценка дали в този живот роденият ще получава лесно и без усилия благата си, дали ще получава повече, отколкото дава, или ще се бори със зъби и нокти за всичко. Сравняват се аштакаваргите на 11 и 12 дом и се дели АВ на 11 на АВ на 12. Колкото повече над 100 е полученото число, толкова повече и без усилия ще получава роденият от живота. Колкото е по-надолу от 100, ще трябва да влага огромни усилия, само за да оцелява. Напомням само, че тук по 11-ти дом са благата, които получаваме като на късмет, от нищото, в отплата на натрупана минала карма, а по 12 -въобще разходите ни, на енергия, пари, блага, и т.н. Това е домът на даването ни в джотиш, доброволно или не съвсем доброволно.

Има ли някакъв еквивалент в западната на това?
Или поне начин на обяснение, защото виждам, че не е свързано с точно определени планети?

*

tadj-all

« Отговор #51 -: Ноември 05, 2010, 01:35:04 am »

п.п.Познавам дама, сравнително заможна, при която даването е свързано с подчинение и имидж. Не и знам точния час на раждане.  Интересен и е радикса дотолкова доколкото дали могат да се "видят" особените житейски ситуации и това, което ги е инспирирало.

Защото парите са енергийния обмен между нещата.

Но, каквото и да е друго - то се подчинява на закона на желанието. По-горе писах, кое от кое следва.

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Ноември 05, 2010, 01:38:14 am »

п.п.Познавам дама, сравнително заможна, при която даването е свързано с подчинение и имидж. Не и знам точния час на раждане.  Интересен и е радикса дотолкова доколкото дали могат да се "видят" особените житейски ситуации и това, което ги е инспирирало.

Човека се храни с много неща,пари,власт,знания и прочие,но на празен стомах тези неща избледняват! Всичко може да става на този, свят но не всеки може да го направи! :blink:

http://www.youtube.com/watch?v=0NEzD57eQLM&NR=1

*

Uran

• 6041
« Отговор #53 -: Ноември 05, 2010, 01:43:04 am »
Сигурна ли си, че всеки път когато си давала нещо не си си помисляла, че Вселената ще ти го върне умножено, което автоматично пък премахва безкористността, от където пък и цялата идея за даването? :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Ноември 05, 2010, 01:46:16 am »
Сигурна ли си, че всеки път когато си давала нещо не си си помисляла, че Вселената ще ти го върне умножено, което автоматично пък премахва безкористността, от където пък и цялата идея за даването? :blink:

Тя ми е свидетел , сигурна съм! :blink:
Стрелеца обича да дава.... :blink: Не само пари! Време , енергия ...себе си...., но не обича да го притежават! ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Ноември 05, 2010, 02:01:21 am »
Uran , би трябвало да има доста имоти съдя от тригона венера/ сатурн....
Наред с това има така наречения в астрологията късметлийски аспект венера/ юпитер...

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Ноември 05, 2010, 02:01:41 am »
звучи ми Логично по Луна да е даването.

Даването е по Юпитер. Луната е най-егоистичната планета.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Ноември 05, 2010, 02:05:32 am »
Съдейки по картата ти си мисля , че би могъл да бъдеш добър борсов играч...М/у впрочем това е страхотна тръпка...., а като цяло всичко е много свързано ...Бих казала прекалено свързано и от там следват доста корелаций , който са неизбежни , макар и смешни!
Когато имаш набор от ментални инструменти винаги можеш да ги превърнеш в материални , както и обратното...
Там за да си успешен има 2 неща за преодоляване - страхът и алчността, ако едно то двете те движи успеха няма да те стигне (затова 98% са риби). ;D
Също така никакви чувства.

Абе , знаеш ли , не съм много съгласна , защото рибата е бавна , мудна.... Иска се бързина...иска се много правилна преценка , нещо , което рибата не е склонна да притежава.. :P ;D ;D...
Но , ако в картата има земя проблема е никакъв! :blink:
Наред с това се иска аспект мерк/юпитер - в мунданен план това са борсите!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #58 -: Ноември 05, 2010, 02:05:41 am »
Има ли някакъв еквивалент в западната на това?
Или поне начин на обяснение, защото виждам, че не е свързано с точно определени планети?

Ами по западната по кое съдиш основно за конкретната съдба и потенциал по кокретни теми на конкретния човек. По чистите  планетни архетипи, или по домовете, отговорни за съответната тема, управителите им, обитателите им и аспектите им. Венера може и да дефинира "страстите" ни, но работата й в конкретния хороскоп например, е да се грижи за трети и осми дом, а седи примерно в четвърти, тоест дебилитирана е. Просто ми се струва лекомислено да съдим по мунданни управители на домовете и мисля, че "западната" система също не го прави.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Uran

• 6041
« Отговор #59 -: Ноември 05, 2010, 02:08:47 am »
Uran , би трябвало да има доста имоти съдя от тригона венера/ сатурн....
Наред с това има така наречения в астрологията късметлийски аспект венера/ юпитер...
Има, но проявява плебейска грандомания.