Здравей Гост

Даване и Получаване

• 198 Отговора
  • 28635 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Даване и Получаване
« Отговор #60 -: Ноември 05, 2010, 02:09:43 am »
Абе , знаеш ли , не съм много съгласна , защото рибата е бавна , мудна.... Иска се бързина...иска се много правилна преценка , нещо , което рибата не е склонна да притежава.. :P ;D ;D...
Но , ако в картата има земя проблема е никакъв! :blink:
Наред с това се иска аспект мерк/юпитер - в мунданен план това са борсите!
Имах в предвид, че такива хора са шарани. ;D (не визирах астрологичния знак, не съм се изразил правилно)  ;)

Докато има чувствителни хора светът ще съществува, умре ли и последния чувствителен човек и света загива. ;D

Прав си , но това в днешно време не е толкова ценно ми се струва! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #61 -: Ноември 05, 2010, 02:10:57 am »
Uran , би трябвало да има доста имоти съдя от тригона венера/ сатурн....
Наред с това има така наречения в астрологията късметлийски аспект венера/ юпитер...
Има, но проявява плебейска грандомания.

Интересно , какъв ли е АСЦ-то...Да не би да е Лъв?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #62 -: Ноември 05, 2010, 02:11:25 am »
звучи ми Логично по Луна да е даването.

Даването е по Юпитер. Луната е най-егоистичната планета.

ако наистина е така,значи пречупвам виждането си според моята собствена Луна,тъи като единствено от нея идва човещината в мен  :blink:
..в дома,където е и Южния възел
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 02:16:42 am от жълтолилава »

*

tadj-all

« Отговор #63 -: Ноември 05, 2010, 02:13:17 am »
Цитат на: Марая

Разбира се , че взаймния обмен не се губи ;D и не би могъл...., но не може да ме управляват парите , те могат да управляват желанията и намеренията ми и до там! Останалото е в мойте ръце и е моя воля.... :blink:
А най-доброто нещо , което парите купуват е свободата.... ;D

Ти си го написала - има взаимен обмен. Щом го има, значи ти влияе.

А за управлението - управляваш ли го, и то те управлява.
Да вземем една спортна кола, просто за пример. Защо има тренировки? За да има напасване и усвояване на границите и възможностите на човека и колата. Да се свикнат с особеностите. И докато човек свикне - колата един вид го формира да привикне(ние го наричаме, че се учи!) към нейните възможности.

И между другото - последното нещо, което парите купуват е свобода...Свободата да правиш точно това, което искаш е да се отърсиш от желанията и да се откажеш от материята. Иначе просто е невъзможно...

*

Uran

• 6041
« Отговор #64 -: Ноември 05, 2010, 02:14:51 am »
Наред с това има така наречения в астрологията късметлийски аспект венера/ юпитер...

Нещо земно трябва да е. Има 3 планети в огнени знаци, а изобщо не и личи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Ноември 05, 2010, 02:16:37 am »
Цитат на: Марая

Разбира се , че взаймния обмен не се губи ;D и не би могъл...., но не може да ме управляват парите , те могат да управляват желанията и намеренията ми и до там! Останалото е в мойте ръце и е моя воля.... :blink:
А най-доброто нещо , което парите купуват е свободата.... ;D

Ти си го написала - има взаимен обмен. Щом го има, значи ти влияе.

А за управлението - управляваш ли го, и то те управлява.
Да вземем една спортна кола, просто за пример. Защо има тренировки? За да има напасване и усвояване на границите и възможностите на човека и колата. Да се свикнат с особеностите. И докато човек свикне - колата един вид го формира да привикне(ние го наричаме, че се учи!) към нейните възможности.

И между другото - последното нещо, което парите купуват е свобода...Свободата да правиш точно това, което искаш е да се отърсиш от желанията и да се откажеш от материята. Иначе просто е невъзможно...

Веднага обяснявам и смисъла , който влагам ;D...
Ако имаш достатъчно , можеш да си купиш време , плащайки на някой да свърши нещо вместо теб..., а това време можеш да оползотвориш с друга цел....Можеш да си позволиш да бъдеш свободен и да мислиш за далеч по-приятни неща....

*

tadj-all

« Отговор #66 -: Ноември 05, 2010, 02:18:04 am »
Има ли някакъв еквивалент в западната на това?
Или поне начин на обяснение, защото виждам, че не е свързано с точно определени планети?

Ами по западната по кое съдиш основно за конкретната съдба и потенциал по кокретни теми на конкретния човек. По чистите  планетни архетипи, или по домовете, отговорни за съответната тема, управителите им, обитателите им и аспектите им. Венера може и да дефинира "страстите" ни, но работата й в конкретния хороскоп например, е да се грижи за трети и осми дом, а седи примерно в четвърти, тоест дебилитирана е. Просто ми се струва лекомислено да съдим по мунданни управители на домовете и мисля, че "западната" система също не го прави.

Всяка планета си има и естествена сигнификация. Така, както Юпитер отговаря за децата. Намерен в 8-ми дом, управляващ 3-ти и 6-ти той пак си отговаря за децата, като сигнификатор.

Естествено, че управителите на домовете са важни - те са личните сигнификатори за възможностите, няма спор.
Просто в начина по който описа раздробяването на аштакаваргите не видях да има планета, а е правило - че планетите са движещия двигател, а не дома(мястото).

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Ноември 05, 2010, 02:20:08 am »
При мен най-бленуваните неща винаги са идвали тогава, когато съм ги заслужила и най-вече когато съм била готова да се откажа от тях. Тогава към мен потича поток от благодат.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Ноември 05, 2010, 02:21:20 am »

Грандоманията може да бъде по Венера или Юпитер...
М/у другото Раците са страхотни грандомани и много себични , ще потърся карта на един такъв сладур ....

*

Diyana

• 2705
« Отговор #69 -: Ноември 05, 2010, 02:21:38 am »
Просто в начина по който описа раздробяването на аштакаваргите не видях да има планета, а е правило - че планетите са движещия двигател, а не дома(мястото).

Именно аштакаваргата на дома се има предвид, Тадж. Не на планетата управител.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Ноември 05, 2010, 02:22:14 am »
Юпитер може да бъде и щедра, и същевременно алчна планета. Целта му е експанзия и изобилие във всички форми, което води до ексцесии и излишъци. Егоизъм (в контекста на даване/получаване) може да проявява както Луна, аспектирана от Сатурн, така и Луна, аспектирана от Юпитер. Юпитер може и да дава с пълни шепи, но не винаги целта му е да споделя с ближния. По Юпитер са и мегаломанските прояви, по него са мащабните, глобалните неща. За да има споделяне, трябва да има загриженост и съпричастност към ближния, дори когато става въпрос за не много близки хора. Юпитер per se не емпатична планета, тук вече участват Луната, Меркурий и Нептун (съпреживяване).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #71 -: Ноември 05, 2010, 02:28:51 am »
В картата, която постнах, Юпитер (според мен виновник за особеният егоизъм) няма мажорни аспекти и е в дева заедно с Луна, Плутон, Уран. Дамата брои  ;D бонбоните в бонбониерата, за да види дали дом. помощница си е взела. ;D Обича да прави експанзивни жестове, но те не са безкористни.
п.п.Много обича животни, но и тук не съм много сигурна, че всичко е любов. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Ноември 05, 2010, 02:35:53 am »

М/у другото Раците са страхотни грандомани и много себични , ще потърся карта на един такъв сладур ....

както и безразсъдната щедрост.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Ноември 05, 2010, 02:37:28 am »

[/quote]

[/quote]

[/quote]

както и безразсъдната щедрост.
[/quote]

Абсолютно! :72:

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Ноември 05, 2010, 02:48:20 am »
За безразсъдната щедрост обаче би трябвало и още нещо, не само Юпитер.  
Нещо което да доведе до много или малко.  ;D

Като няма мажорни аспекти се търсят минорни...Намирам ги за фината част на натала и мисля , че подробностите се крият именно там.

*

Divna

« Отговор #75 -: Ноември 05, 2010, 02:53:03 am »
Мирабела, не знам за сайт, в Jagannatha Hora, която е фрий, се смятат автоматично аштакаваргите на домовете.
Благодаря ти! Намерих. Иска регистрация, иначе е free и много хубав. Заповядайте
http://www.cyberastro.com/services/Excerpts_complete_LP_Report.asp
и от табличката избирате Karmic Indicator.

Мирабела, благодаря за линка!

Не мога да разбера какво имат предвид дирекциите към най-добрата посока в живота.
Според индийската трябва да се направлявам винаги на север. Какво искат да кажат с това? Някой наясно ли е?

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Ноември 05, 2010, 02:56:15 am »
Divna ,вероятно да вървиш в посока север , да живееш на север...
Знам ли ?! :rolleyes:
Според китайската астрология има няколко посоки с който следва да се съобразяваме....
Трябва да те * прегледам* ;D според китайците...

*

Divna

« Отговор #77 -: Ноември 05, 2010, 03:00:05 am »
Благодаря ви момичета!

Е, аз май добре съм се ориентирала преди години. Ако трябва да ходя още на север може и до северния полюс да стигна.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Ноември 05, 2010, 03:00:58 am »
Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа..., давай , давай с пълни шепи от себе си....това е най-важното!

http://www.youtube.com/watch?v=mG0Xoe-kg5k&NR=1&feature=fvwp

*

Diyana

• 2705
« Отговор #79 -: Ноември 05, 2010, 03:03:01 am »
Това е Васту. Аналог на Фънг шуй. Трябва да спиш с глава на север, да си ориентираш бюрото в посока север, да тръгваш в северна посока, когато излезеш от дома си, да си търсиш жилище, което гледа на север и т.н.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda