Здравей Гост

Даване и Получаване

• 198 Отговора
  • 28579 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Даване и Получаване
« Отговор #100 -: Ноември 05, 2010, 05:17:18 pm »
 :72: Точно Тадж...Аз имам по-странни разбирания /дори често ме обвиняват , че пиша нова астрология ;D ;D/ , но не разделям планетите на бенефици и малефици...
Съдейки по доста карти смятам , че е много важно как е аспектирана планетата , градуса , декана , дуодата...
Един бенефик , може да те сложи на такава динена кора , че свят да ти се вие.... :blink:
Аз не харесвам огнените  Венери , както и водните ...., венера е доста лигава във водата и доста нахална в огъня... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Ноември 05, 2010, 05:17:38 pm »
В картата, предложена от Марая, Луната е силно афлектирана - не само има съвпад с Раху и Сатурн в ъглов дом, а и квадрат с Плутон. Вътрешно този човек винаги ще се чувства неудовлетворен, независимо от това какво и колко има. Ако ще да му се изсипе и цялата Вселена от рога на изобилието.

Има и Слънце в съвпад с Меркурий и Нептун - един от аспектите на играча, измамника (на ниско ниво на изява), подкрепя го и тригонът с Марс в Риби (нептунов знак).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #102 -: Ноември 05, 2010, 05:28:51 pm »
В картата, предложена от Марая, Луната е силно афлектирана - не само има съвпад с Раху и Сатурн в ъглов дом, а и квадрат с Плутон. Вътрешно този човек винаги ще се чувства неудовлетворен, независимо от това какво и колко има. Ако ще да му се изсипе и цялата Вселена от рога на изобилието.

Има и Слънце в съвпад с Меркурий и Нептун - един от аспектите на играча, измамника (на ниско ниво на изява), подкрепя го и тригонът с Марс в Риби (нептунов знак).

Това за мен е аспекта на измамника и играча..., още повече е в скорпион... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #103 -: Ноември 05, 2010, 05:30:18 pm »
Наистина интересна тема дискутирате. Много ме впечетли становището , че Сатурн в съвпад с Луната е аспекта на скръндзата.
Ами аз съм с такъв аспект и мога да ви кажа, че не съм скръндза и в моя живот преобладава даването от моя страна. Никога не обръщам внимание и не броя коло съм дала, това ми доставя удоволствие. Бившия си мъж съм го хранила и обличала и квартири съм плащала. Майка ми навремето , когато купи апартамент ѝ помагах с вноските, защото тя се пенсионира скоро след това. Макар и от разстояние винаги съм ѝ помагала. А тя от своя страна никога не се е сетила да ме пита дали имам нужда от нещо и винаги е давала на брат ми дори се стигна до там, че аз ѝ давам, а тя го дава на брат ми. Същото е и при него. Винаги е ревал че няма и винаги ми е искал помощ за нещо под различни форми и я е получавал, но в замяна нищо не е дал към мен.  ;) Играе го паразит.

пп. Този месец пр. Луна съвпадна с Карма и взех майка да живее при мен - парализирана дясна ръка, паркинсон, една шепа лекарства взима всеки ден, не може сама да се грижи за себе си. И въобще няма да ме очуди, ако остави апартамента си на брат ми въпреки че той отказа да я вземе при него. Бил много зает....

Та какъв беше аспекта на недаването викате ?    :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Луна със Сатурн е задължение. Ако се дава, се дава, заради задължението. Но е трудно да се отдели задължението от реалната необходимост, като нужда на Луната. Щото и двете са като дупе и гащи в случая.

Значи трябва да ти кажа, че винаги когато съм давала съм давала от любов, защото ми е пукало за човека който давам и се чувствувам добре, когато той/тя са добре.
Явно има подрбности около Сатурн - Луна аспект, тъй като при мен явно има разминаване.
Луната при мен е диспозитор на ЮЛВ , а Сатурна на СЛВ, сигурно има значение, де да знам.
Или може би, защото аспекта е разходящ...наистина незнам.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nessus

• *
  • 104
« Отговор #104 -: Ноември 05, 2010, 05:31:33 pm »
Това с даването може да се окаже един доста сложен проблем за анализиране
Даването е отрицанието на получаването  и много често около него има доста условности според качествата на знаците и аспектите
Например
Давам за да получа...- телец, луна , юпитер и аспекти към планети в знака

Давам за да се измъкна – тука има доста условности може да са всички знаци

Давам от любов или само кагато обичам- ето една венера, която забъркана в аспекти и положения може да има отношение по въпроса
 и така нататък в този ред на мисли:

Давам след като премисля

Давам по принуда

Давам без да мисля

Давам с уговорки и т. н

И любимото ми

Раздавам се

Трудно ми е обаче да ги анализирам сама всичките....
Тъй че помагайте :blink:

Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #105 -: Ноември 05, 2010, 05:33:40 pm »
Аз да ви кажа, вече се започнах да се замислям преди да дам, защото при мен се беше получила дори комична ситуация в стил : На теб къс, на теб къс, а на мен гол г**.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Ноември 05, 2010, 05:34:49 pm »

Ако участва и Юпитер, ще е още по-силно изразено.
Да речем, Слънце в съвпад с Меркурий и Нептун и опозиция с Юпитер. Познавам и такъв тип, при него също е по оста Скорпион/Телец. В мутабелен знак също може да се изява в такава светлина, за кардиналните нямам наблюдения.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Ноември 05, 2010, 05:36:32 pm »
Аз да ви кажа, вече се започнах да се замислям преди да дам, защото при мен се беше получила дори комична ситуация в стил : На теб къс, на теб къс, а на мен гол г**.

Да ти кажа, без да имам никакъв аспект между Луната и Сатурн, цял живот съм в такава ситуация.  :72:

Раздаваш и споделяш през целия си съзнателен живот и после ти си този, който е останал с пръст в устата.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #108 -: Ноември 05, 2010, 05:37:46 pm »

Ако участва и Юпитер, ще е още по-силно изразено.
Да речем, Слънце в съвпад с Меркурий и Нептун и опозиция с Юпитер. Познавам и такъв тип, при него също е по оста Скорпион/Телец. В мутабелен знак също може да се изява в такава светлина, за кардиналните нямам наблюдения.

А Меркурий квадрат с Нептун и Юпи, които са в съвпад в 12 дом какво ще кажеш, май е същата работа .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Ноември 05, 2010, 05:38:05 pm »
Ключовите думички на луната са няколко , една от които е задължение...Не случайно Луната е и най-кармичната планета , поставям я преди Плутон и Сатурн....
А при теб Елфи като диспозитор на нодалната ос означава , че ти си задължена да го правиш....
Четейки първия ти пост , забелязах колебание в смисъл *аз гледам майка ми , обаче тя вероятно ще даде апартамента на брат ми* Липсата на сигурност м/у луна и сатурн като диспозитори , както и съвпада е изпитание за целия живот и урок за следващия...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #110 -: Ноември 05, 2010, 05:39:59 pm »

Да ти кажа, без да имам никакъв аспект между Луната и Сатурн, цял живот съм в такава ситуация.  :72:

Раздаваш и споделяш през целия си съзнателен живот и после ти си този, който е останал с пръст в устата.  ;D

Именно...но на мен ми отне 38 години за да го осъзная напълно, но проглеждането започна след сатурновото завръщане, но като цяло този процес е много бавен за осъзнаване.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Ноември 05, 2010, 05:40:53 pm »

Ако се отчете прецесията, при теб Луната и Сатурн са в съседни знаци, няма съвпад. Ако са в един знак, влиянието ще е в пъти по-силно, независимо дали съвпадът е сходящ или разходящ. Все още не съм видяла разходящите аспекти да не работят. Разбира се, зависи и от орбисата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #112 -: Ноември 05, 2010, 05:41:32 pm »
Ключовите думички на луната са няколко , една от които е задължение...Не случайно Луната е и най-кармичната планета , поставям я преди Плутон и Сатурн....
А при теб Елфи като диспозитор на нодалната ос означава , че ти си задължена да го правиш....
Четейки първия ти пост , забелязах колебание в смисъл *аз гледам майка ми , обаче тя вероятно ще даде апартамента на брат ми* Липсата на сигурност м/у луна и сатурн като диспозитори , както и съвпада е изпитание за целия живот и урок за следващия...

Разбира се Марая, че има колебание, защото тя не го заслужава.  Но не ти и трябва да знаеш какви дървета съм яла от нея....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #113 -: Ноември 05, 2010, 05:42:50 pm »

Разбира се Марая, че има колебание, защото тя не го заслужава.  Но не ти и трябва да знаеш какви дървета съм яла от нея....

Не е нужно да ми казваш- аспекта ми стига! ;D

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #114 -: Ноември 05, 2010, 05:43:55 pm »

ами то по-добре прости.....няма значение какво е сторено....трябвало е да стане така...станало е..... :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #115 -: Ноември 05, 2010, 05:45:28 pm »

Ако се отчете прецесията, при теб Луната и Сатурн са в съседни знаци, няма съвпад. Ако са в един знак, влиянието ще е в пъти по-силно, независимо дали съвпадът е сходящ или разходящ. Все още не съм видяла разходящите аспекти да не работят. Разбира се, зависи и от орбисата.  :blink:

Това по индийската ли е ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Ноември 05, 2010, 05:46:05 pm »
А Меркурий квадрат с Нептун и Юпи, които са в съвпад в 12 дом какво ще кажеш, май е същата работа .

Зависи от цялата карта, разбира се.
Според мен има значение и разстоянието на Меркуий от Слънцето. Ако са в един знак, влиянието на аспекта би трябвало да се прояви още по-силно.
Меркурий, изгорен или в един знак със Слънцето, и тау-квадрат с Юпитер и Нептун също би могъл да даде такава предразположеност. Но пък при определени обстоятелства и ако останалите фактори в картата го потвърждават, такива хора биха били много добри борсови играчи, да търгуват на фондовата борса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #117 -: Ноември 05, 2010, 05:47:09 pm »
Ключовите думички на луната са няколко , една от които е задължение...Не случайно Луната е и най-кармичната планета , поставям я преди Плутон и Сатурн....А при теб Елфи като диспозитор на нодалната ос означава , че ти си задължена да го правиш....

Ох, ох, ох....
При мен Луната е и в кавадрат с Плутона...а бе манджа с грозде......
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Ноември 05, 2010, 05:47:20 pm »
Това по индийската ли е ?

Да. Доколкото си спомням, Луната по индийската при теб остава в Близнаци, а Сатурн преминава в Телец (предходния знак), след като се отчете прецесията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #119 -: Ноември 05, 2010, 05:49:03 pm »
Това с даването може да се окаже един доста сложен проблем за анализиране
Даването е отрицанието на получаването  и много често около него има доста условности според качествата на знаците и аспектите
Например:
Давам за да получа...- телец, луна , юпитер и аспекти към планети в знака - Венера

Давам за да се измъкна – тука има доста условности може да са всички знаци - Венера и Марс

Давам от любов или само кагато обичам- ето една венера, която забъркана в аспекти и положения може да има отношение по въпроса - Венера
и таака нататък в този ред на мисли:

Давам след като премисля -Венера и Сатурн

Давам по принуда - Венера и Сатурн; Венера и Южен Възел

Давам без да мисляВенера и Юпитер ...може би и Венера Северен Възел

Давам с уговорки и т. нВенера и Сатурн

И любимото ми

Раздавам сеНе съм го виждал и не знам. Вероятно е, като мъглата - рядко се случва, значи...Южен възел или и Нептун...

Трудно ми е обаче да ги анализирам сама всичките....
Тъй че помагайте :blink: