Здравей Гост

Даване и Получаване

• 198 Отговора
  • 28590 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:Даване и Получаване
« Отговор #140 -: Ноември 05, 2010, 06:35:48 pm »
Ми аз да ходя да се метна някъде тогава, на мен почти всичко ми е в 1 квадрант, но в 3 имам само хирон и какви имам да взимам от всичко извън мен - само болка...Е, не !!!
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #141 -: Ноември 05, 2010, 06:36:34 pm »
Както писах - въпроса с даване-вземане ме вълнува от няколко месеца.

В началото мислех да ви го напиша изводът, до който стигнах(макар, че той не е мой само), но си замълчах, за да видя, какво мислят повечето от вас.

Ето го и вече него, тъй като може да послужи на някого. Написан е отдавна, от една астроложка, но ми отне много време да го разбера:

Всичко лежи на основата, откъде черпим енергия и материал. На принципа на строеж на една къща - за да я построите, взимате материал отнякъде. И в хороскопа е така.

1-ви квадрант е нашата енергия и материал с който боравим в живота. Това са 1,2,3-ти домове. Ако има планети там, значи работим с тяхната енергия и я "развиваме" и надграждаме.
2-ри квадрант е материала, който получаваме от нашите родители. И то без значение, какво е. Това са таланти, възможности, материални блага и т.н. Това са 4,5,6,-ти домове.
3-ти квадрант е материала и енергията, които си набавяме от всичко извън нас - хора, срещи, партньори, врагове и т.н. Въобще - всичко свързано с другите хора. Това са 7,8,9-ти домове.
4-ти квадрант е енергията и материала на обществото и техния смисъл. Това е нещо, което остава след нас и на което ние лежим, защото е нещото, което е останало след тия, които са преди нас. Това са 10,11,12-ти домове.

И сега.

Всяка планета управлява два дома, без Слънце и Луна. И съответно, когато планетата не е в собствения си знак, то тя взима енергията и материала от дома, който управлява, намиращ се някъде из квадрантите и го пренася там, където се намира.
И когато една планета управлява дом от 3-ти квадрант и се намира в първи квадрант и тя е лична планета, значи че просто човек лесно ще взима от другите и ще го пренася към себе си.(говоря съвсем общо, без да гледам аспектите). Когато пък е обратно, значи че своята енергия и материал ще я пренася и "дава" на партньор, хора и прочее.

При един анализ се вижда, коя планета откъде и какво взима и къде и как го пренася и какво прави с него.
Вижда се и коя друга планета взима от 1-вата и го влачи другаде. Там пък друга се обажда и завлича и присвоява и употребява.
И така в цялата въртележка може да се види, къде е "крайната" точка на всичко. Къде завършва.
В някои хороскопи няма такава и е постоянен кръговрат и въртел. В други пък енергията от всичко се влива в 1-2 дома и понякога, под емоционалното ни състояние, наричаме даден човек...егоист и че трудно дава.

За раздаването нямам наблюдения. Не познавам такива хора. А може ... и да нямам подходящите очи за да ги видя, че съществуват...

Много точно....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #142 -: Ноември 05, 2010, 06:38:19 pm »
Ми аз да ходя да се метна някъде тогава, на мен почти всичко ми е в 1 квадрант, но в 3 имам само хирон и какви имам да взимам от всичко извън мен - само болка...Е, не !!!

Така си решила ти..., не се знае в предишна инкарнация дали не си давала... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #143 -: Ноември 05, 2010, 06:39:32 pm »

Така си решила ти..., не се знае в предишна инкарнация дали не си давала... ;D ;D

И сега к,во стана ? Ще взимам ли нещо или не ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #144 -: Ноември 05, 2010, 06:43:53 pm »

И сега к,во стана ? Ще взимам ли нещо или не ?

Всекиму според заслугите  ;D , но в крайна сметка решението е твое...Важно е ти да се чувстваш добре....Прекалено светец и богу не е драг! ;) ;D

*

tadj-all

« Отговор #145 -: Ноември 05, 2010, 06:44:46 pm »

3-ти квадрант не ти се управлява от лични планети, а от Сатурн(Уран), Юпитер(Нептун) и Марс.
И следователно - това, което ще влачиш от отсреща трябва да е при определено съзряване.

*

Марая

• 28287
« Отговор #146 -: Ноември 05, 2010, 06:45:46 pm »

3-ти квадрант не ти се управлява от лични планети, а от Сатурн(Уран), Юпитер(Нептун) и Марс.
И следователно - това, което ще влачиш от отсреща трябва да е при определено съзряване.

Тадж , я ме преслувай и мен ;D ;D... ;)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #147 -: Ноември 05, 2010, 06:47:16 pm »

Благодаря ти много.  :wub:

Ох, олекна ми  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Nessus

• *
  • 104
« Отговор #148 -: Ноември 05, 2010, 07:00:58 pm »

За раздаването нямам наблюдения. Не познавам такива хора. А може ... и да нямам подходящите очи за да ги видя, че съществуват...

Хубаво казано и може би  се отнася за всичко около нас
Трябва да имаме сетива на определена честота
Има хора който се раздават в чувства, други  не могат да задържат придобивки и ги раздават,
 трети си мислят че раздават правосъдие (това в кръга на шегата),  :blink:
а има и такиlа който се раздават само към близките си.
Раздавам се е глагол който не изисква. Той е вода, тя тече и се разлива, а ако по пътя си срещне бенд се превръща в бетствие.

:blink:
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 07:11:21 pm от Nessus »
Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

*

Uran

• 6041
« Отговор #149 -: Ноември 05, 2010, 07:35:25 pm »

Ако 3 квадрант не ни се управлява от лични планети, а от колективни- Уран, Нептун и т.н. значи ли, че когато самото общество стане ОК ( което за Бг не е сигурно, че ще е през нашето поколение), тогава и за Нас ще има.
п.п.Как може да се разгледа пенсионната с-ма в този контекст?

*

tadj-all

« Отговор #150 -: Ноември 05, 2010, 08:01:06 pm »

Ако 3 квадрант не ни се управлява от лични планети, а от колективни- Уран, Нептун и т.н. значи ли, че когато самото общество стане ОК ( което за Бг не е сигурно, че ще е през нашето поколение), тогава и за Нас ще има.
п.п.Как може да се разгледа пенсионната с-ма в този контекст?

Ми, не.
Зависи, къде са личните и какво взимат от колективни и от кои квадранти.
Отделно - "ок" за теб, не е "ок" за мен. Което вече говорим за различни отправни системи.
Просто има логика в асцендентите и отсрещните знаци, но ще ми отнеме много време и усилия, да го напиша разбираемо.

Какво имаш предвид под пенсионната с-ма?
Какво стои зад нея астрологично, или какво трябва да се направи за да не рухне? ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #151 -: Ноември 05, 2010, 08:02:35 pm »
Уран нали разбра от днес инфото за пенсиите.... :-X

Те са по Сатурн и Луна според мен....

*

Uran

• 6041
« Отговор #152 -: Ноември 05, 2010, 08:05:44 pm »
Свързана е с ДАВАНЕ при това СОЛИДАРНО, а вземането е евнтуално и АКО ;D
Давам в момента, но с огромно отвращение и е много вероятно да спра да го правя.

Първи квадрант ми се управлява от Слънце, Меркурий и Венера. И трите са в 3 квадрант. Значи ядец откъм другите и лично прецакване. Планетите, които управляват 2 и 3 квдрант са повечето ретроградни и някои са в 1 квадрант.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #153 -: Ноември 05, 2010, 08:08:57 pm »
Без да го практикувам, ще ти кажа - трябват да се отчитат.

Там е работата, Тадж, че в класическите текстове пише, че не трябва. Гледа се положението на планетата по дом и знак, и някои специфични йоги, но аспектите като такива не се тълкуват.

Благодаря, Лили. И аз ги разглеждам, но се чудих дали е "редно". Съвременни автори препоръчват дори да им се присвояват градуси на планетите в различните варги и да се проследяват транзити към тях.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #154 -: Ноември 05, 2010, 08:15:13 pm »
Съвременни автори препоръчват дори да им се присвояват градуси на планетите в различните варги и да се проследяват транзити към тях.

Градусите и накшатрите вземам под внимание само в Д9. Но проследявам къде попадат транзитите във варгите, ако търся по-детайлна информация по съответната тема.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #155 -: Ноември 05, 2010, 10:26:48 pm »
Без да го практикувам, ще ти кажа - трябват да се отчитат.

Там е работата, Тадж, че в класическите текстове пише, че не трябва. Гледа се положението на планетата по дом и знак, и някои специфични йоги, но аспектите като такива не се тълкуват.

Благодаря, Лили. И аз ги разглеждам, но се чудих дали е "редно". Съвременни автори препоръчват дори да им се присвояват градуси на планетите в различните варги и да се проследяват транзити към тях.

Да разбирам ли, че деветата варга - навамшата - която, освен за крайния извод на рази, се строи и за извличане на информация за партньора оставя партньора без-аспектен?
Вярно е, че не съм виждал, някой да тълкува Мерк опозиция на Венера в навамшата, ама винаги съм си мислил, че това е по-скоро, като аспектите със сила 1/4 - има ги, ама не им се занимава на хората да ги изследват и гледат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #156 -: Ноември 05, 2010, 10:48:50 pm »
Не те разбрах.
Какво имаш предвид под "безаспектен партньор"?

Навамша е това, което привличаме и което ни отразява, защото тя дефинира нашия вътрешен образ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #157 -: Юни 04, 2011, 05:35:24 am »
Една хубава тема...много гости я четат цял ден...да я бутна напред рекох...
Та какво дадохте по везни и какво получихте по овен.... ;D

*

Asol

• 4140
Re: Даване и Получаване
« Отговор #158 -: Март 06, 2013, 12:24:31 pm »
Ъпдейт на темата по ретро Меркурий.  :blink:

Маршрутът “Даване – получаване” в наталната карта

*

Марая

• 28287
Re: Даване и Получаване
« Отговор #159 -: Март 06, 2013, 12:28:03 pm »
Ъпдейт на темата по ретро Меркурий.  :blink:

Маршрутът “Даване – получаване” в наталната карта

Едно по-различно мнение..никога не е излишно...

Но определено мисля, че ти имаш проблем с получаването..,а от там и с даването... :rolleyes: