Здравей Гост

Даване и Получаване

• 198 Отговора
  • 28608 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Даване и Получаване
« Отговор #160 -: Март 06, 2013, 12:32:36 pm »
С получаването и аз цял живот имам проблеми, но това не ме е спряло да давам, просто сега го правя избирателно, с по-умерено темпо. На мнение съм, че всеки трябва да извърви предначертания му път - понякога даването на някой човек не само не помага, а дори може да попречи, зависи от човека и личната му житейска пътека.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #161 -: Март 06, 2013, 12:40:51 pm »
Зависи какво разбираме под ПОЛУЧАВАНЕ...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #162 -: Март 06, 2013, 12:44:02 pm »
Иначе, не мога да се оплача, най ми е лесно да получавам симпатии, за това дори не е нужно да полагам никакви усилия, всичко става естествено и спонтанно. Когато заговоря с непознати, хората в повечето случаи ме харесват, но тук по-скоро става въпрос за въздействие и харизма, но пак има някакъв обмен на енергия - даване/получаване.

При работа с клиенти това е огромен плюс, осъзнавам го.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #163 -: Март 06, 2013, 12:52:38 pm »
Ъпдейт на темата по ретро Меркурий.  :blink:

Маршрутът “Даване – получаване” в наталната карта

Струва ми се, че много зависи от знаците, в които са планетите. Щото при мен луната, венера и марс са перфектно аспектирани помежду си, ама не се получават толкова лесно нещата. А някои въобще  :blink:

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #164 -: Март 06, 2013, 01:03:05 pm »
Аз мисля, че в момента, в който даваш, ти вече си получил нещо. Не всеки е склонен да се отзове психически и физически. А ако го направи или е с нежелание или със. И в двата случая получаването е неизбежно, но с различен знак, плюс или минус. Тоест ако го направиш с нежелание, ти получаваш отрицателната емоция на 'насилственото' и неудовлетворението/раздразнението, а ако го правиш с желание, вътрешния комфорт и мир е наградата. Наградата на удовлетворението от себе си, от жеста ти. Много хора не искат да дават, защото не разбират, не осмислят какво са получили или ще получат. Някой пък дават само ако ще получат това, което те разбират като получаване, или това което имат нужда да получат.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #165 -: Март 06, 2013, 01:09:33 pm »
Сега попадам на тази тема, много ме впечатли първоначалния пост на Марая...при мен У2 е Юпитер в съвпад с МЦ и тригон към Луната,която е в Д2,отделно на К2 имам Нептун, мисля,че не ценя парите, харча ги със замах,мога да кажа пилеене, от известно време доста се укорявам за това, защото този модел даваш-получаваш спря да работи ;)нещо сбърках,но не ми е ясно още какво,а тук се казва да не се оправдаваме с кризата ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #166 -: Март 06, 2013, 01:14:19 pm »
Сега попадам на тази тема, много ме впечатли първоначалния пост на Марая...при мен У2 е Юпитер в съвпад с МЦ и тригон към Луната,която е в Д2,отделно на К2 имам Нептун, мисля,че не ценя парите, харча ги със замах,мога да кажа пилеене, от известно време доста се укорявам за това, защото този модел даваш-получаваш спря да работи ;)нещо сбърках,но не ми е ясно още какво,а тук се казва да не се оправдаваме с кризата ;)

Мисля , че при теб няма и емоционален дефицит... ;D

Не си сбъркала...По-скоро някъде Сатурн се е намесил... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #167 -: Март 06, 2013, 01:29:21 pm »

Мисля , че при теб няма и емоционален дефицит... ;D

Не си сбъркала...По-скоро някъде Сатурн се е намесил... :blink:
Не знам, смотаха се нещата, даването си продължава обаче вече не е за кеф, дотам не остават, не съм убедена дали Сатурн или Плутон се изказа,щото последния съвпадна с Луната ми и съответно опозира Слънцето в Д8..чакам сега Юпитер да съвпадне с Венера и тригон към Плутон. Иначе наистина поздравления за публикацията,впечатли ме...

« Отговор #168 -: Март 06, 2013, 01:30:55 pm »
Аз цял живот давам, най-ценното, което може да се даде даже - парченца от душата си, но нещо получаването ми се губи. На върха на втори дом имам Водолей с управител Уран в Козирог в 12ти (далечни съвпади със Сатун и Нептун, не-знакова опозиция с Юпитер). Осми дом ми се управлява от Слънцето в седми дом в Рак (съвпад Меркури, опозиция Нептун, тригон с Плутон). Нещо не мога да разбера какъв е проблема. Извинявам се, ако темата е дискутирана вече - но според знаците и управителите на 2 и 8 дом можем ли да определим какво е склонна да дава конкретната личност, и респективно, какво най-често ще получи в замяна на това даване? Защото вече беше казано - не е нужно да получим това, което ще дадем.

*

Марая

• 28287
« Отговор #169 -: Март 06, 2013, 01:42:33 pm »
Ако приемем , че всичко онова , което получаваме и даваме са уроците за които сме дошли на тази земя..,ще се почувстваме по един много различен начин от вменените ни от социума , семейството и другите модели на мислене и поведение... :blink:

« Отговор #170 -: Март 06, 2013, 01:56:11 pm »
Това е така и аз често си го повтарям, но не можеш да накараш гладно африканче да мисли за екзистенциални въпроси или да приема пълната липса на храна като някакъв справедлив екзистенциален урок. По същият начин аз като човек започвам да се съмнявам в екзистенциалният смисъл на живота именно поради това, че виждам често непсраведливото разделение на благата. И духовни, и материални.  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #171 -: Март 06, 2013, 02:04:28 pm »
Аз мисля, че в момента, в който даваш, ти вече си получил нещо. Не всеки е склонен да се отзове психически и физически. А ако го направи или е с нежелание или със. И в двата случая получаването е неизбежно, но с различен знак, плюс или минус. Тоест ако го направиш с нежелание, ти получаваш отрицателната емоция на 'насилственото' и неудовлетворението/раздразнението, а ако го правиш с желание, вътрешния комфорт и мир е наградата. Наградата на удовлетворението от себе си, от жеста ти. Много хора не искат да дават, защото не разбират, не осмислят какво са получили или ще получат. Някой пък дават само ако ще получат това, което те разбират като получаване, или това което имат нужда да получат.

Именно дал си на себе си - изразявайки чрез активното си действие (Марс) посредством вътрешния си импулс "ресурса", който имаш. Човек е егоцентрично създание. ;D Не можеш да дадеш нещо, което не ти е присъщо. Имаше една "Черешка на тортата" с актрисата Милица Гладнишка. Веднага ме грабна с присъствието си, чувстваше се че прави нещата от сърце. Всички се забавляваха и това допринесе за готината атмосфера като цяло.

А иначе както е отбелязал и Тадж в темата, даването провокира зависимост, условие, налага власт над този към когото е отправено. Затова и получаването е по-вероятно да е в резултат на синхрон на вътрешната необходимост между двама души да дадат на себе си, която всеки един от двамата провокира в другия.
« Последна редакция: Март 06, 2013, 02:08:36 pm от Asol »

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #172 -: Март 06, 2013, 02:10:45 pm »
Asol, гледала съм този епизод на предаването.  ;D Нямам думи ! Милица ми е забавна още с ролята си в сериала Етажна собственост, като я гледах и на Черешката ми стана още по-забавна. Много ми допада нейния хумор и присъствие.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Март 06, 2013, 02:16:46 pm »
Ако се абстрахираме от философската страна на даването, ще направя простичък и практичен пример (простете, но тук се обаждат Луна в Рак и Юпитер в Телец - за тях е важен принципът "не давай сух хляб на жадния"  :blink:):

Можеш да нахраниш гладния, да дадеш вода на жадния - жестоко би било да подминеш такава молба.

Безмислено е обаче да даваш на човек, който чрез твоето или на някой друг даване не израства, а деградира и още повече затъва в нерешени проблеми. И това не са празни приказки - познавам доста хора, които паразитирайки не се развиват, само смучат.

В такива случаи трябва да сме наясно и да умеем да разграничаваме нещата, да осъзнаваме кога помощта ни е нужна и навременна, а кога се превръща в безполезен жест и няма с нищо да навредим на искащия, ако решим да се въздържим. Да откажеш или да ти откажат помощ също е урок и той е за двете страни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #174 -: Март 06, 2013, 02:17:20 pm »
ini, а това как ти звучи ?

"По-добре солети с приятели, отколкото сьомга с лицемери"

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #175 -: Март 06, 2013, 02:20:08 pm »
ini, а това как ти звучи ?

Звучи ми като "По-добре да се смееш в Москвич, отколкото да плачеш във Ферари! " :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Март 06, 2013, 02:21:11 pm »

Сьомга мразя, от солети се задръствам - не са приемливи и двете алтернативи за обедно меню.  ;D

Но има много истина в това, мога да дам и друг пример, личен.

Една от най-вкусните съвместни трапези, които съм имала с мъж, беше парче пица за 1 лев с бившия (тогава настоящ) на една масичка до заведение за бързо хранене. Нямаше никакво значение, че не сме в скъп ресторант с романтична обстановка, важно беше друго.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #177 -: Март 06, 2013, 02:25:21 pm »
Една от най-вкусните съвместни трапези, които съм имала с мъж, беше парче пица за 1 лев с бившия (тогава настоящ) на една масичка до заведение за бързо хранене. Нямаше никакво значение, че не сме в скъп ресторант с романтична обстановка, важно беше друго.  :blink:
Аз от кога чакам някой да ме заведе на кебапчетата на Чаталджа или на шкембе чорба в Гюрлата! :)) Точно заради тази емоция Лили. ;))

*

Марая

• 28287
« Отговор #178 -: Март 06, 2013, 02:28:42 pm »
И аз не отказвам кебапчета на Чаталджа... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #179 -: Март 06, 2013, 02:30:23 pm »
Аз от кога чакам някой да ме заведе на кебапчетата на Чаталджа или на шкембе чорба в Гюрлата! :)) Точно заради тази емоция Лили. ;))

Трябваше да ми го предложиш по-рано (за кебапчетата) ;D, до началото на декември живеех там.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.