Здравей Гост

Фанатизъм

• 26 Отговора
  • 3408 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Фанатизъм
« Отговор #20 -: Ноември 05, 2010, 09:18:25 pm »
Предлагам още една карта на вашето внимание, часът е неизвестен.

Цитат
Nikolaus Ludwig von Zinzendorf und Pottendorf, Imperial Count of Zinzendorf and Pottendorf, (May 26, 1700 – May 9, 1760), German religious and social reformer and bishop of the Moravian Church, was born at Dresden.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolaus_Ludwig_Zinzendorf

Интересното при него е, че Луната и Сатурн са разположени върху нодалната ос. Луната е в съвпад с Раху.

Цитат
Sexual theology

Zinzendorf's theology was sometimes controversial to contemporaries. He encouraged followers to visualise Christ's wounds in great detail, and his sermons included exhortations to imaginitively ‘enter into’ these wounds and drink from them. This was tied to his wish to overcome the traditional shame which was attached to sexual organs and acts.

Some modern writers have seen something pathological in Zinzendorf's intense psychoerotic meditation on the wounds and the body of Christ, while others have pointed out that such practice ‘allowed the members of the society to sublimate a variety of personal drives and fears to the mystical realm for the good of the Gemeine [community] and its mission’. At any rate it is clear that for Zinzendorf the fact of intercourse, properly entered into between husband and wife, was a transcendent act and an important religious symbol which prefigured the union of a sinner with the Saviour. Zinzendorf's emphasis on the "blood and wounds" is not that different from hymns that are sung today without second thought: "Rock of Ages, cleft for me, let me hide myself in Thee."

ПП. Първата карта е с отчетена прецесия.

« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 09:23:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Ноември 05, 2010, 09:25:56 pm »
Аз май нещо не разбирам, или?... Картата е хем по Сидреал, хем по Пласидус...  :-\

Аз така си ги гледам, когато ме мързи да пусна индийската програма.
Има цяла школа в модерната индийска астрология - КР Krishnamurti Pandhati, там картите се разглеждат по този начин.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Ноември 05, 2010, 09:30:06 pm »
Там наистина вече доста са омешали нещата, не съм почитател на тази система.
Картата я построих първо по стандартния начин, а след това пуснах опцията за прецесия и без да искам така я запаметих. И след като я публикувах вече, установих, че е с отчетени сидерални позиции на планетите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Ноември 05, 2010, 09:37:32 pm »
Мнозина гурута и религиозни фанатици имат аспект между Юпитер и Марс.
При този аспектът го има и в Раши, и в навамша.
В Д1 Марс дава аспект на Юпитер, а в Д9 са в съвпад в марсов знак (сид. Овен).
В 10 дом от Луна в Д1 е Слънцето (освен ако не е роден по към края на деня), а в Д9 Слънцето е в един знак със Сатурн и получава аспект от Раху.

Цитат
Този Юпитер, У 12, 8 и 9, малко ме притеснява, както и огромния размер на 6ти и 12, като Нептун е на К12, и респективно скромните размери на останалите домове, лични и колективни...

Юпитер не се знае на кой дом е управител и в кой дом от АС се намира, тъй като часът на раждане е неизвестен.
В раши е слаб - ретрограден и в падение (Козирог), но в навамша е в знак на Марс.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #24 -: Ноември 06, 2010, 12:52:41 am »
Аз не съм много по астероидите, но какво ще кажете за астероида 1589 от Главния астероиден пояс, наречен Фанатика? Спомням си за някаква карта на бомбения атентат в Оклахома Сити, в която въпросният астероид е на МС. Но във форума на Лилиланд съм чела, че този астероид се свързва повече със сексуалното привличане в синастрични карти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Ноември 06, 2010, 12:57:37 am »
Да ти кажа, напоследък има тенденция за всяко нещо по един астероид да се измисля като астрологична обосновка. Изглежда, че сега е станало модерно.
Утре ако на някой му излезе пъпка на носа, пак някой астероид ще да е намесен.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Ноември 06, 2010, 01:03:14 am »
Oт астероидите гледам няколко Юнона , Карма и Селена....

А тоя отговорен за пъпка на носа мога да му стана кръсница... :rolf: :rolf: Nosolog....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците