Здравей Гост

Млада , стара , гърбава , балсамична Луна и влиянието и в натала като реализация

• 45 Отговора
  • 9391 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Говорим за успехите и неуспехите....
За реализацията , желанията , възможностите и шанса....
Какви са наблюденията Ви , как улавяте влиянието и?
Считате ли се за реализирани и до колко , Вашите близки и приятели с чийто карти сте запознати....

Да поговорим за фазите на луната... :blink:
Приятно писане...

П.П. Лили , разчитам на примери от колекцията ти ;) ;D...

http://www.youtube.com/watch?v=ZON5pNna6DA

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287

Доста интересна поза на Луната :blink: ;)....

Сложна карта наистина при това е акцентиран 2-ри дом...

:-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Трети и четвърти домове са акцентирани.
Иначе ако се отчетат сидералните позиции, светилата попадат в един знак и може да се брои почти за новолуние.
В тази карта Луната е "невидима" (Хеката), в 27-ми лунен дом.
За най-неблагопрятен се счита 28-ми лунен дом (последният), т.е. когато Луната е преди Слънцето на 8 гр. 30 мин. от съединение с него.

Финикийците, по същия начин като индийците, са разделяли лунния месец на две части от по 14 дни всяка - Бяла Луна (растяща) и Черна Луна (намаляваща).

- Луна в първа четвърт е влажна и придава на родения сангвиничен темперамент
- Луна във втора четвърт е гореща и придава нервен темперамент
- Луна в трета четвърт е суха и придава жлъчен темперамент
- Луна в четвърта четвърт е студена и придава лимфатичен темперамент

Индийците приемат, че растяща Луна повече отговаря на капха доша (Вода/Земя), а намаляваща на вата доша (Въздух/Етер).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Иначе ако се отчетат сидералните позиции, светилата попадат в един знак и може да се брои почти за новолуние.
За най-неблагопрятен се счита 28-ми лунен дом (последният), т.е. когато Луната е преди Слънцето на 8 гр. 30 мин. от съединение с него.

Финикийците, по същия начин като индийците, са разделяли лунния месец на две части от по 14 дни всяка - Бяла Луна (растяща) и Черна Луна (намаляваща).

Индийците приемат, че растяща Луна повече отговаря на капха доша (Вода/Земя), а намаляваща на вата доша (Въздух/Етер).

Точно това щях да те питам , защото дори без да го отчитаме , луната е по-бърза и 11* си е аспект....Но явно можем да отчетем и двете ...

*

tadj-all

Всичките тия неща съм ги чел. Но никъде не съм виждал, някой да обяснява - защо, аджеба, Фазата на Луната играе роля в успеха?

28-ми лунен дом? Това спрямо Слънцето ли се гледа?

*

Lillie

• 30532
Лунната фаза определя темперамента, а оттам и нагласата, но не бих казала, че тя е определяща, ако говорим за успели и неуспели хора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
Марая, то всичко е в 3ти и около ИЦ, какъв втори.... ще му се да е по-разхвърляно, но не му е лесно на тоз тип. Имаш ли наблюдения върху човека - за Сатурн в 1 дом, питам, Дева.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

tadj-all

Лунната фаза определя темперамента, а оттам и нагласата, но не бих казала, че тя е определяща, ако говорим за успели и неуспели хора.

За темперамента е ясно.
Но ме учуди, че някой каза, че успелите хора го имат тоя аспект.

А по моите наблюдения - е доста вярно. Или поне - "страшно" лесно им се отдава на тия хора, да катерушат по баирите на успеха. Независимо от нивото...

*

Марая

• 28287

Аз мисля , че от нея започва всичко , че тя е основата в/у която градим... :-\ :rolleyes:

*

Марая

• 28287
Марая, то всичко е в 3ти и около ИЦ, какъв втори.... ще му се да е по-разхвърляно, но не му е лесно на тоз тип. Имаш ли наблюдения върху човека - за Сатурн в 1 дом, питам, Дева.

Права си , грешка...
Нямам наблюдения , картата е от колекцията на Лили... :blink:

*

Lillie

• 30532
Ето една новолунна карта от колекцията.
Първата е балсамична. За него също може да се каже, че е сравнително успял.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Lillie, по твоята карта - имаме късметлийския аспект Юпитер - Слънце,  ;) Като Юпитер е У1.
Юпитер е в 2 дом в точен тригон с У3 Нептун  ;)  Добра изява ще има по дейности характерни за знака Близнаци - търговия, проучване, преподаване и боравене със словото. Работа в колектив. Имаме силно застъпен воден елемент, но също така и Меркурий в Близнаци в 6ти, като Мерка У6 и У9. Владее чужди езици и работи с чужденци или поне пътува зад граница. Авантюрист, печели много, но и харчи доста също...  :P

Жена с два провалени брака. Множество връзки, но нестабилни. Трудни отношения с детето.
Години наред е безработна, работи каквото случайно намери (чистачка, миячка, болногледачка). Бързо се пропива, изпада в тежко финансово и зависимо състояние.
По образование е инженер. Не владее чужди езици и никога не е пътувала.
Умира на 48 години от масиран сърдечен инфаркт вследствие на дългогодишна злоупотреба с алкохола.

Казах ли ви да внимавате, когато видите акцентирани Юпитер и Нептун?  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Обикновено хората родени по време на балсамична/балзамична/луна са така наречените пророци...Те никога не се обръщат назад , могат да скъсат с миналото и да продължат смело напред...Друг е въпроса , че има и голямо значение знака в който попада луната , както и нейната аспектация спрямо основните планети , двигател в натала....

*

Марая

• 28287

Жена с два провалени брака. Множество връзки, но нестабилни. Трудни отношения с детето.
Години наред е безработна, работи каквото случайно намери (чистачка, миячка, болногледачка). Бързо се пропива, изпада в тежко финансово и зависимо състояние.
По образование е инженер. Не владее чужди езици и никога не е пътувала.
Умира на 48 години от масиран сърдечен инфаркт вследствие на дългогодишна злоупотреба с алкохола.

Казах ли ви да внимавате, когато видите акцентирани Юпитер и Нептун?  ;)

Бог да я прости! :(
Но аз си мисля , че е много важен знака...
Не му е мястото на слънцето в рак...Това е една изключително нестабилна личност...А големия тригон в който участват светилата е онази динена кора , за която често говоря...И тук виждаме нептун ,  а упр. на АСЦ е замесен в тригона....

*

Lillie

• 30532
Мъжът от картата е прагматичен, дребнав. Но и сравнително бързо добива самостоятелност, независмост от родителите, рано се отделя от семейството. Инициативен е, предпочита да работи за себе си, не в екип.
Не е женен все още и няма деца. А и изглежда, че заникъде не бърза. Труден характер, тънкообиден и претенциозен.
Материалист, не го интересуват духовности и езотерики разни, има и подигравателно отношение към астрологията.

Айя, коментирала си втората карта - на жената.
Мъжът няма Меркурий в Близнаци.

Цитат
А дали това е точния час на раждане, базирам се на домовете, и все си мисля, че не може така да си пропилее шанса даден й от звездите...

Не е АС Козирог, проверих вече. АС Стрелец може да даде този нихилизъм, особено в съчетане с големия воден тригон със светилата, в който участват Юпитер и Нептун.

Цитат
А големия тригон в който участват светилата е онази динена кора , за която често говоря...И тук виждаме нептун ,  а упр. на АСЦ е замесен в тригона....

Така е.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Лили , искам да те питам -тази жена не е ли имала периоди в които е била много социална?
Все ми се струва , че циклотимичното поведение е присъщо за раците..../много се притеснявам :(/...

*

Lillie

• 30532
Лили , искам да те питам -тази жена не е ли имала периоди в които е била много социална?

Работила е в някакво държавно предприятие, преди да започне тъй нареченият преход и да съкратят половината служители.
Не съм казала, че е асоциална. Обичаше да се събира в компания, не беше някакъв темерут.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

Работила е в някакво държавно предприятие, преди да започне тъй нареченият преход и да съкратят половината служители.
Не съм казала, че е асоциална. Обичаше да се събира в компания, не беше някакъв темерут.

Не коментирам това , а цикличността в която новолунните изпадат ...
Наблюденията са ми в/у водните такива....
Визирам знак риби и рак ....
Дали би могло да бъде по-различно в другите стихии? :unsure: :rolleyes:
Качи нещо от колекцията, плс :blink:...

*

tadj-all

Нещо не можах да схвана спатиите.

Таман си викам, че Рака не може да е богат, а Скорпионката да е с такъв живот и то...

*

Марая

• 28287
Нещо не можах да схвана спатиите.

Таман си викам, че Рака не може да е богат, а Скорпионката да е с такъв живот и то...

Мисля , че това е една от най-материалните зодий....

Ето картата на новолунен рак....