Здравей Гост

Юпитер и Сатурн

• 8 Отговора
  • 2745 Прегледи
Юпитер и Сатурн
« -: Май 16, 2005, 05:17:20 pm »
Здравейте!

Интересува ме едно положение, което не мога ясно да разбера, а именно как действа съвпадът между Юпитер и Сатурн. Имам предвид, че те представляват два противоположни принципа. След като Юпитер дава разширение и експанзия, а Сатурн - свиване и ограничаване, то как следва да се тълкува присъствието им в един и същи дом и/или знак, а още повече - съвпада между тях. Предполагам, че не е правилно да се отдава по-голямо значение на едно от двете влияния, а трябва да се разглежда като някакво симбиозни влияние, но какво ще бъде проявлението му?
Сигурно въпросът ми е доста профански, но ще ви бъда благодарна, ако ми обясните.

*

Ирина

Юпитер и Сатурн
« Отговор #1 -: Май 16, 2005, 05:36:23 pm »
--
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 02:43:01 am от Ирина »

Юпитер и Сатурн
« Отговор #2 -: Май 16, 2005, 08:36:58 pm »
Благодаря за пожеланията!

Не, нямам предвид поколението с този съвпад във Везни, а случаите, когато в нечия рождена карта двете планети са в съвпад. Попадат в един и същи дом, получават едни и същи аспекти, а влиянията им са противоположни. Какво следва да се очаква, че ще бъде сумарното им влияние?
Нека да са например във десети дом в Телец (или където и да е другаде). Точно това исках да разбера - дали се предполага, че взаимно се уравновесяват или си пречат, защото всеки дърпа другия в обратната посока?

*

Д

Юпитер и Сатурн
« Отговор #3 -: Май 17, 2005, 12:49:28 am »
Цитат
Благодаря за пожеланията!

Не, нямам предвид поколението с този съвпад във Везни, а случаите, когато в нечия рождена карта двете планети са в съвпад. Попадат в един и същи дом, получават едни и същи аспекти, а влиянията им са противоположни. Какво следва да се очаква, че ще бъде сумарното им влияние?
Нека да са например във десети дом в Телец (или където и да е другаде). Точно това исках да разбера - дали се предполага, че взаимно се уравновесяват или си пречат, защото всеки дърпа другия в обратната посока?
Амиии в 10-ти дом сатурн би трябвало да е по силен понеже е в собствения си дом..  И по тая логика..домове,знаци

*

АН

Юпитер и Сатурн
« Отговор #4 -: Май 17, 2005, 07:28:52 am »
Цитат
Попадат в един и същи дом, получават едни и същи аспекти, а влиянията им са противоположни. Какво следва да се очаква, че ще бъде сумарното им влияние?

аз в личен план нямам специални оплаквания от такъв съвпад :D

а най-общо и най-кратко за тоя съвпад казвам - ентусиазъм/Юпитер/, усърдие и издържливост/Сатурн/, но изявите закъсняват /Сатурн/ поради ленност /Юпитер/ :D

твойте наблюдения какви са?

*

лилид

Юпитер и Сатурн
« Отговор #5 -: Май 17, 2005, 10:03:00 am »
Здравейте  :D ,
рекох да се включа и аз, за протокола: при мене Юпитер (КЗР, 12) и Сатурн (КЗР,1) стискат в менгеме АС-та ми...май са като орел, рак и щука ... водени от козата, ха-ха  :lol:

Юпитер и Сатурн
« Отговор #6 -: Май 17, 2005, 10:44:41 am »
Аз лично нямам такъв аспект, но го видях в картите на двама души, които за съжаление не познавам толкова добре, за да преценя как точно се проявява и ми стана интересно. Мислих си дали когато Юпитер тръгне напред с ентусиазъм Сатурн не го озаптява и обратно, Сатурн иска да е по-бавен и сигурен, а Юпитер да го дърпа напред и да му вика "Хайде стига, бе, какво се помайваш, давай да вървим"  :D Та затова исках да ви питам какви са ви наблюденията.

АН и лилид,
щом имате такъв аспект в своите карти, кажете ми, моля ви, не се ли случва в определен момент единия да надделее и с времето как се развиват нещата - в смисъл - дали сега реагирате повече според Сатурн, а преди време да е било повече според Юпитер... какво е положението в динамика?

*

АН

Юпитер и Сатурн
« Отговор #7 -: Май 17, 2005, 11:30:30 am »
Цитат
Аз лично нямам такъв аспект, но го видях в картите на двама души, които за съжаление не познавам толкова добре, за да преценя как точно се проявява и ми стана интересно. Мислих си дали когато Юпитер тръгне напред с ентусиазъм Сатурн не го озаптява и обратно, Сатурн иска да е по-бавен и сигурен, а Юпитер да го дърпа напред и да му вика "Хайде стига, бе, какво се помайваш, давай да вървим"  :D Та затова исках да ви питам какви са ви наблюденията.

АН и лилид,
щом имате такъв аспект в своите карти, кажете ми, моля ви, не се ли случва в определен момент единия да надделее и с времето как се развиват нещата - в смисъл - дали сега реагирате повече според Сатурн, а преди време да е било повече според Юпитер... какво е положението в динамика?
е, от тук на сетне вече наистина си става твърде индивидуално :D

при мен например тандемът попада в знака на Сатурн и в дома на Юпитер :D

аз на твое място бих погледнала и сравнила силата на двете планети в радикса, а след това, когато разглеждам конкретен житейски момент, в зависимост от силата им към момента, ще преценявам кой ще е водещ  :)

Пък ако тия хора, на които гледаш хороскопите, са ти близки, може и да не си най-обективна :D  - в тоя смисъл и като питаш нас, имай предвид, че надали можем да сме съвсем безпристрастни :D  

*

лилид

Юпитер и Сатурн
« Отговор #8 -: Май 17, 2005, 01:19:52 pm »
Цитат
да ви питам какви са ви наблюденията
ами аз отскоро наблюдавам  :rolleyes:

могам само да предполагам, че Юпитер ми е турен в радикса за да има нещо като противодействие на Сатурн/Козирог...предполагам, че ако не е Юпитер от едната страна на АС-та ми, май ще съм ужасно скучна само със Сатурн от другата...
факт е, че мога много да се ентусиазирам, а мога и да се замразя...
сега съм се замразила...

най-хубавото е, че нищо не е вечно  :D