Здравей Гост

Какво искаме от връзките в живота си

• 78 Отговора
  • 8924 Прегледи
Re:Какво искаме от връзките в живота си
« Отговор #20 -: Ноември 14, 2010, 02:21:11 pm »
ти просто си максималист ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #21 -: Ноември 14, 2010, 03:32:24 pm »
В думата взаимност е събрано всичко - каквото искаш, това да ти се връща.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #22 -: Ноември 14, 2010, 03:59:46 pm »
Приятелство, любов, страст, общи цели, взаимно израстване..много неща.
Една връзка трябва да е синтетична. Едновременно да бъде всичко.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #23 -: Ноември 14, 2010, 04:37:08 pm »
И аз съм от максималистите. Те нещата верно са навързани, но едното не следва от другото по презумпция.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

« Отговор #24 -: Ноември 14, 2010, 04:41:29 pm »
Когато онзи мъж ме съсипа баба каза 'Дъще, като ти дадът залък,отплати се с цял хляб'.После се замислих дали не съм получила твърде много и затова да трябваше да платя толкова скъпо.И струваше ли си всичкото пък накрая да се окажа с голямо нищо.Май ние мислим само за онова което искаме и не мислим изобщо дали можем да си го платим.А живота винаги ни подава сметката,като в ресторанта.            На анкетата ще отговоря че не знам какво искам,но знам за какво мога да си платя.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #25 -: Ноември 14, 2010, 05:11:35 pm »
Май ние мислим само за онова което искаме и не мислим изобщо дали можем да си го платим.А живота винаги ни подава сметката,като в ресторанта.            На анкетата ще отговоря че не знам какво искам,но знам за какво мога да си платя.

БравоС !  ;D
Подкрепям те напълно, затова е добре, да знаем какво ни е
" дадено"  да имаме  ( според картата )  и какво "не ни е дадено ",
за което, ако го искаме -  трябва да си платим   :-[
( защото другото го получаваме " безплатно "   )  ;)
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Ноември 14, 2010, 06:36:27 pm »
За съжаление така е, на някои животът не ни дава нищо даром, за трохички трябва да плащаме. Камо ли да поискаш нещо повече от трохичка, след това ти се подава сметката. Като се замисля, за някои е най-добре нищо да не искаме, и без това после ще ни се вземе. Но така и животът ще загуби своя смисъл - човек не живее за едната вегетация, а желанията ни определят и нашите цели...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #27 -: Ноември 14, 2010, 06:39:55 pm »
Какво разбирате под цена?
За мен цената е личните чувства, усилия, отдаденост във връзката като те не трябва да се мерят с аптекарски везни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Ноември 14, 2010, 06:42:01 pm »
В случая не говорех дори за връзки, а принципно.
Ако се загледате, ще видите много такива примери в живота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Ноември 14, 2010, 06:51:49 pm »
Когато онзи мъж ме съсипа баба каза 'Дъще, като ти дадът залък,отплати се с цял хляб'.После се замислих дали не съм получила твърде много и затова да трябваше да платя толкова скъпо.И струваше ли си всичкото пък накрая да се окажа с голямо нищо.Май ние мислим само за онова което искаме и не мислим изобщо дали можем да си го платим.А живота винаги ни подава сметката,като в ресторанта.            На анкетата ще отговоря че не знам какво искам,но знам за какво мога да си платя.

Платила си си като си си научила урока. И сега няма да посмееш да съсипеш никого. Всичко се дава на човека, тогава, когато го е заслужил....нито по-рано, нито по-късно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

« Отговор #30 -: Ноември 14, 2010, 07:17:24 pm »

като например да си хубава по рождение, но да ти е отнето да си щастлива във връзките ;D
 - да нямаш проблем с парите и връзките по рождение, но да си все болен
 - да си много умен по рождение, но да не успяваш с реализацията
 - и т.н. примери много, производни на най-тривиалните и разгледани и в динамика

затова най-добре от всичко по-малко ;D

или както казват другарите англичани "Don't bite off more than you can chew (или swallow беше)" ;D
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 07:27:59 pm от abroad »

*

holanda

« Отговор #31 -: Ноември 14, 2010, 07:22:29 pm »
аз още не съм гласувала,пълня си блюдата със За и Против   ;D

*тoва с цената ми е познато  ;D

*

Nessus

• *
  • 104
« Отговор #32 -: Ноември 14, 2010, 08:02:56 pm »
Ако си се научил да обичаш себе си, ще знаеш  и как да обичаш другите.
Онази безусловна любов, извън границите, не търси  замяна, тя  отдава без уговорки и без очаквания, защото знае, че отдаденото не се губи.
Какво търсим
сигурност –вече знаем, че всичко е преходно
взаимност – брои се само колко си дал
разбиране – за какво, за това което не можем да оправдаем пред себе си
пари, секс, професия – мимолетното щастие на егото

Аз също бих казала – "нищо" – ако в него няма любов

Няма небе, което да ти отнеме възможността да обичаш. Когато и където и да си роден – ти си любов и можеш да я отдаваш
Избора винаги е наш, а небето само го отразява ;)

:blink:
Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Ноември 14, 2010, 08:16:17 pm »
Всичко е с времето си , всяка стъпка е част от пътя...Всяко пътуване е желание , а всяко желание е намерение...
От позицията на времето когато всичко съм имала , съм била доволно заблудена....
На мен ми е трудно да избягам от връзките с оглед кармичната програма , която съм си избрала -нодална ос 1-7ми, ЮЛВ -СТРЕЛЕЦ , СЛВ-БЛИЗНАЦИ ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #34 -: Ноември 14, 2010, 08:26:45 pm »
има ли връзки по Лунните възли?
на мен СЛВ е във Водолей,5 дом,ЮлВ е в Лъв 11 дом..
Водолей ли да търся или Лъ'о'е?

не се шегувам тук,не очаквах,че човек може да среща партньори по възлите.. :o :o :blink:

*

abroad

« Отговор #35 -: Ноември 14, 2010, 08:29:43 pm »
На мен ми е трудно да избягам от връзките с оглед кармичната програма , която съм си избрала -нодална ос 1-7ми, ЮЛВ -СТРЕЛЕЦ , СЛВ-БЛИЗНАЦИ ....

на мен ми е лесно, моите са точно наобратно ;D, но Сатурн в 7ми не дава да бягам  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #36 -: Ноември 14, 2010, 08:48:26 pm »

на мен ми е лесно, моите са точно наобратно ;D, но Сатурн в 7ми не дава да бягам  ;D

Винаги има нещо , което ни ограничава....,нещо което ни спира. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Ноември 14, 2010, 08:53:29 pm »

като например да си хубава по рождение, но да ти е отнето да си щастлива във връзките ;D

или както казват другарите англичани "Don't bite off more than you can chew (или swallow беше)" ;D

Е, нееее! Аз не го разбирам в този смисъл. Не бива да приемаме всички негативи в живота си като наказание за това, че сме щастливи във връзките си. Едното няма нищо общо с другото. Цената има значение само в контекста на връзката, а не извън него. В противен случай не би имало смисъл.

Винаги приемам позитивите като кармична награда, а негативите - като кармична разплата за нещо. И в двата случая съм си го заслужила.

*

Uran

• 6041
« Отговор #38 -: Ноември 14, 2010, 09:02:49 pm »

хубава по рождение- ako се опитваш да капитализираш на всяка цена тази си природна даденост  :blink: съвсем резонно е да не се случат нещата. ( По мнение на мъжете съм хубава)

Другите неща, които си споменала в контекста на отношенията не са май точно така. По-скоро имат отношение към личното себеусещане.

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Ноември 14, 2010, 09:04:10 pm »
Повторила съм Стела.Нищо де