Здравей Гост

Юпитер/Сатурн съвпад в натала

• 19 Отговора
  • 5017 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Юпитер/Сатурн съвпад в натала
« -: Ноември 15, 2010, 09:55:45 pm »
Искам в тази тема да говорим само и конкретно за този съвпад....
Силно съм притеснена от тази позиция в наталните карти....
Моля Ви споделете опит , мнение , наблюдения и кажете както *добрите* , така и *лошите* проявления....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Юпитер/Сатурн съвпад в натала
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2010, 10:26:37 pm »
Според мен е много важен знака в който се случва съвпада... :-\.
Ако примерно е в Козирог , би било много противоречиво неговото тълкуване...Едната планета е на трон , но другата?! :rolleyes:
Коя от двете ще бъде по-силна? И дали едната няма спре изявата на другата?
Как би го определил в Телец? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2010, 10:47:03 pm »
Ако съвпада се намира в знак, който една планета е по-силна от другата, то определено тази, която е на в свой знак ще надделява.
Ако е Козирог човека ще е икономичен с размах ;D, и щастието по Юпитер ще намалее за сметка на тежката упорита работа и успехите, които постига с нея, но пък скептицизма в този случай е повече на показ. ;D
Ako e в Юпитеров знак, ограниченията по Сатурн ще са по-малко, както търпението, за сметка на повече положителност в характера, честност в трудът, но също така и надъването на балони. ;D

Ако е в Телец според мен си говорим за бохем скъперник.  :85:

И как става това?! ;D Хем бохем , хем скъпернк....
Не ме подбъзиквай , сериозно питам.... :(

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2010, 12:41:58 am »
Бохем с чужди пари. Например решавате с индивида съвпад-Юпитер-Сатурн-в-Телец да поднесете на някой общ подарък и да си поделите сметката. Той е много щедър, когато избирате, казва, че парите са без значение, особено когато става дума за личността "Х". После най-неочаквано в магазина се оказва, че си е забравил портфейла, но няма проблем, ще си оправите сметките по-късно. Накрая нали се сещаш, това не се случва  ;D.
Това е много груб случай, но съвсем реален. Въпросът е на какво ниво конкретния индивид изразява съвпада.
Може в очите на околните да изглежда бохем и да е много щедър, но да го постига с малко средства.
За този съвпад съм чела, че се нарича кралски. В добрия случай може да дари родения с вродено чувство за умереност и баланс, няма да има ексцесии нито по Юпитер, нито по Сатурн.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2010, 12:48:22 am »
Бохем с чужди пари. Например решавате с индивида съвпад-Юпитер-Сатурн-в-Телец да поднесете на някой общ подарък и да си поделите сметката. Той е много щедър, когато избирате, казва, че парите са без значение, особено когато става дума за личността "Х". После най-неочаквано в магазина се оказва, че си е забравил портфейла, но няма проблем, ще си оправите сметките по-късно. Накрая нали се сещаш, това не се случва  ;D.
Това е много груб случай, но съвсем реален. Въпросът е на какво ниво конкретния индивид изразява съвпада.
Може в очите на околните да изглежда бохем и да е много щедър, но да го постига с малко средства.
За този съвпад съм чела, че се нарича кралски. В добрия случай може да дари родения с вродено чувство за умереност и баланс, няма да има ексцесии нито по Юпитер, нито по Сатурн.

:72: Имам тайива наблюдения , но в други знаци...,значи тогава при телеца би следвало да е още по-изявено.... :33: :57:

Синухе постоянно ми го намеква /нали и той е в тая група -съвпадната ;) ;D/...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2010, 02:47:15 pm »
Какви са твоите наблюдения и какви изяви си срещала, разкажи моля те?

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2010, 03:11:06 pm »
Освен това, което Крис сподели, проявата е различна, в зависимост от това дали Юпитер е преди Сатурн или Сатурн е преди Юпитер. Второто е по-благоприятно, защото оптимизмът следва песимизма. Иначе това е аспекта на стратега, дава много далновидност и тези качества са много по-благоприятно изразени при тригона или секстила, защото балансът между "разширението" и "ограничението" на възможностите и перспективите е много по-плавен. като цяло благоприятното съчетаване на двете планети дава добър/висок социален статус, признание в обществото и успех с договори. В синастрията е един от аспектите за юридическо оформяне на връзка или партньорство (не е задължително да е брак). Най-силният аспект в синастричната ни карта с приятеля ми е негов Сатурн в съвпад с мой Юпитер (точен до 0,55 гр.)

ПП. При мен двете планети са в точен тригон. Нарича се "аспекта на благосклонната съдба".
« Последна редакция: Ноември 16, 2010, 03:23:09 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2010, 03:35:23 pm »
В картата на едното ми дете с малко въображение може да се открие съвпад, Сатурн е в Телец, а Юпитер в началото на Близнаци. В събитийната карта в деня на сватбата ми също има такъв широк съвпад, но при нея Сатурн води в Телец, орбисата е отново доста широка.
Като спомена за стратези прегледах набързо няколко карти. Имам един приятел, който е идеала ми за добър стратег, много умен, пробивен, невероятно човечен, нямаш идея от къде тръгна и къде стигна. В натала си има точен съвпад на Слънце със Сатурн, с орбиса една дъгова секунда и широк секстил с Юпитер.

*

tadj-all

« Отговор #8 -: Ноември 16, 2010, 04:37:28 pm »
Труден сывпад е това!
И по4ти никога не дава нешто "hубаво".

Юпитер и сатурн отговариат по определение за професионалното и работно израстване. Двамата заедно определиат насочеността на индивида кым обштеството.

Сатурн в случаиа ште задыря юпитеровата експанзииа. А последнииа ште прави "сечено" в утвурjдаването, заштото нештата по сатурн са бавни, а юпитер не е по това.

Наи-често този сувпад дава предпоставки за трудна ориентациа и реализациа на младини в професииата.

П.П: простете за "странниq език", но пиша от неудобно устроиство...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2010, 05:52:41 pm »
Съвпад е обединяване на две енергии. Не ми се струва, че две планети в съвпад действат изолирано. Също така не мисля, че просто можем да кажем как биха се изявили, ако не гледаме в конкретика, в дадена карта. Няма да е общовалидно най-малкото.

Оптимизъм и песимизъм в едно звучи противоречиво и може даде известни предизвикателства пред личността, но целта ще е една - да съвмести принципите на двете. По своему, въпреки разликата в природата си, Юпитер и Сатурн не са врагове, тоест те могат да се съюзяват. И дори има области, за които бихме търсили обяснение в натала и чрез двете и как се отнася индивида към тях, например като справедливост, мъдрост, възможности.

И кой ще надделява е въпрос на как са поставени двете планети, но ако Сатурн въобще няма никакви достойнства, тогава бих приела, че може да бъде по-слаб от Юпитер, в противен случай той винаги ще бъде този на когото ще се опира Юпитер, не обратното, трудно Юпитер ще надделее и направи човека невъздържан и разпуснат, по-скоро може да изрази негативните черти на Сатурн при дадени обстоятелства.            
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2010, 06:24:46 pm »
Имам такъв съвпад и откровено казано не мога да отделя двете планети и да кажа тази ми действа по-силно от другата. Може би, защото от едната страна Сатурн ми е силен по знак, но слаб по дом, а от друга - Юпитер ми е силен по дом, а слаб по знак. А може би пък, защото някак все действат съвместно - докато единият транзитира от някъде, другият е също намесен в схемата. Примерно при транзита на Сати през 1ви напълнях, заради определени мерки/ограничения, които взех /принципно съм слаба/.....но пък междувременно Юпи е бил в аспект с асц.  :rolleyes: Също ми е абсурдно да кажа - Сатурн е малефик, а Юпитер бенефик...много често съм точно на обратното мнение  ;D Изобщо тази комбинация е малко мешана скарана.

Не ми се струва, че две планети в съвпад действат изолирано. Също така не мисля, че просто можем да кажем как биха се изявили, ако не гледаме в конкретика, в дадена карта. Няма да е общовалидно най-малкото.         
Мдам...

Наи-често този сувпад дава предпоставки за трудна ориентациа и реализациа на младини в професииата.
Това за мен е валидно, но до колко е общовалидно- незнам.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Divna

« Отговор #11 -: Ноември 16, 2010, 07:47:15 pm »
Това е твърд аспект и като такъв би трябвало да е труден. Мисля си, че от една страна Юпитер дава на личността амбициите да са големи, а от друга Сатурн прави така, че да липсва достатъчно доверие и самочувствие, за да се конкретизират и да се осъществят. От там се получава един вътрешен дисбаланс на желания и реализацията. Мисля, че съвпада прави така, че личността да се чувства неудоволетворена. Очевидно е, че знаковата позиция и аспектите, които получава съвпада /добри или лоши/ дават възможност нещата да се анализират по детайлно.

Аз съм също с твърд аспект /опозиция/ и смея да твърдя, че като такъв, аспекта не е никак лесен. При мен има конфликт /особено в по-млада възраст/ между амбиции, продължителност и търпение, за да се стигне започнатото да края. Хубавото при мен е, че и двете планети получават добри аспекти и Юпитер е на трон по знак. Така, че оптимизма не го губя, дори и в тежки моменти.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2010, 07:57:50 pm »
Това е твърд аспект и като такъв би трябвало да е труден. Мисля си, че от една страна Юпитер дава на личността амбициите да са големи, а от друга Сатурн прави така, че да липсва достатъчно доверие и самочувствие, за да се конкретизират и да се осъществят. От там се получава един вътрешен дисбаланс на желания и реализацията.

При всички случаи аз виждам човек с такъв аспект амбициозен. Че как Сатурн няма да осъществи нещо, напротив, той е по реализацията, Юпитер по импулсите за нея; дори да е с бавни стъпки той стъпва уверено и категорично, той ще осигури на Юпитер желаното разширение, никой друг. Неслучайно Сатурн управлява МЦ и 10 дом, там са най-високите ни постижения и стремежи, които можем да превърнем в реалност в живота, не мечтите ни и грандиозните планове, а делата.   

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Ноември 16, 2010, 08:03:02 pm »
Моята счетоводителка има такъв аспект в картата си. Съвпадът е във Водолей във втори дом. Изключително амбициозен, практичен и целеустремен човек. Сатурн изгрява преди Юпитер, така че транзитните планети аспектират първо Сатурн, а след това Юпитер. Мисля, че Сатурн дава трезв поглед върху нещата и критично око и реализъм, а като се включи Юпитер доставя необходимата доза оптимизъм, за да се довършат нещата докрай. Във всички случаи аспектът дава подкрепа от високопоставени хора, авторитет и добра репутация, като при съвпада, тригона и секстила, тя е кармично заслужена, а при другите аспекти (квадрат, опозиция), индивидът ще трябва да си я заслужи в този живот по малко по-труден начин.
« Последна редакция: Ноември 16, 2010, 08:08:35 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

« Отговор #14 -: Ноември 16, 2010, 08:20:35 pm »
Аз вече писах в предишния си пост, че много зависи от това какви допълнителни аспекти получава аспекта, както и знаковото му разположение. За мен този аспект си остава твърд и като такъв дава напрежение и някакъв вид конфликт.
Секстилът и тригона бих ги отчела като много добри. Тук ще има силно чувство за отговорност, реализация, реализъм, сериозност, професионално съзнание ... С една дума зрялост.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Ноември 16, 2010, 08:25:48 pm »
Точно липса на зрялост и вечно недоволство наблюдавам при този аспект....
Сякаш липсва баланса и ако приемем , че светилата са в близост и не аспектират мажорно въпросната конюкция , тогава изявата и на двете планети е още по-сложна и трудна....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Ноември 16, 2010, 08:30:06 pm »
Марая, качи тази карта, за която говориш, ако можеш.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Ноември 16, 2010, 08:34:14 pm »
Марая, качи тази карта, за която говориш, ако можеш.
Не мога :( , имам причини.... :-[
Ще питам и тогава , че много ще ме бият.... :-[ :-[ ;D

НО съм притиснена...Пращала съм ти една карта на лични , дето имаш връзка /кармична/ 2000г. Там има такъв съвпад и съм притеснена....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Ноември 16, 2010, 08:35:44 pm »
А добре, Марая, недей сега, че да не се стига до бой.  ;D Не смятам, че имаш поводи за притеснение, но ще видя дали мога да изкажа мнение по въпроса.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #19 -: Ноември 17, 2010, 02:34:01 am »
При мен сатурн и юпитер са в един знак и дом, но нямат съвпад.
знака е дева, домът 11-ти.