Здравей Гост

Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин

• 202 Отговора
  • 43987 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин
« Отговор #180 -: Ноември 15, 2011, 08:30:51 am »
да, това променя нещата. благодаря, че качи картите. този съвпад Марс/ Сатурн в твоята карта е интересен. В критични градуси е, още повече че 29* Рак е градуса на милионерите  :blink: Рано или късно, когато е активиран сериозно ще има значими събития. А дали си срещнала партнъора си, когато Тр.Уран в 5 дом ти е правил тригон към този съвпад, т.е. от пролетта на 2010 насам? Въобще Уран и неговите качества са много акцентирани във вашата синастрия, както и във вашите карти. Наелектризираща възбуда, внезапни раздели, връзка от по-нетрадиционен тип или просто " обичам те, дай ми свобода.." ? Любов от пръв поглед, поне за теб?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #181 -: Ноември 15, 2011, 01:53:27 pm »
да, това променя нещата. благодаря, че качи картите. този съвпад Марс/ Сатурн в твоята карта е интересен. В критични градуси е, още повече че 29* Рак е градуса на милионерите  :blink: Рано или късно, когато е активиран сериозно ще има значими събития. А дали си срещнала партнъора си, когато Тр.Уран в 5 дом ти е правил тригон към този съвпад, т.е. от пролетта на 2010 насам? Въобще Уран и неговите качества са много акцентирани във вашата синастрия, както и във вашите карти. Наелектризираща възбуда, внезапни раздели, връзка от по-нетрадиционен тип или просто " обичам те, дай ми свобода.." ? Любов от пръв поглед, поне за теб?

За пръв път чувам, че 29* на Рак е градус на милионерите  :blink:; свързвам с богатство по-скоро 29* на Лъв и Регулус...
Да, времето на срещата е точно, след като Уран активира съвпада Марс/Сатурн.

И двамата сме уранови хора; това не е толкова афиширано на пръв поглед, но определено се усеща при по-близък контакт. Истината е, че доста често спорим /да не кажа караме  :blink:/; после се цупим - защото Марсовете и на двамата са в Рак и после ...винаги аз подавам първа ръка...  :blink:

Често ми идва да зарежа всичко :blink: ~ аспектите в синастрията са такива, че активират всички болезнени точки в хороскопа на другия /активира се неговата квадратура Слънце - Сатурн и после моя съвпад Марс/Сатурн и в допълнение квадрата ми Марс/Уран/
По някакъв особен начин това са огледални аспекти на взаимодействие - понякога имам усещането, че необработени емоции, преживявания, модели на мислене в психиката на другия буквално "се взривяват" и търсят решение/.

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Ноември 15, 2011, 02:00:09 pm »
За пръв път чувам, че 29* на Рак е градус на милионерите  :blink:; свързвам с богатство по-скоро 29* на Лъв и Регулус...

Не само последните градуси на Рак, а по принцип за последните градуси на знака го казват. Информацията е от книгата на Каръл Ръшман. Откъде тя го е взела не знам, може би го е проследила в някои карти, макар че според античните астролози последните градуси на знака не са особено благоприятни, защото тези терми се управляват от малефици (Марс и Сатурн).

Иначе и аз имам ъглов Юпитер в 29ия градус на Телец (управлява 2 дом), ама богатството ме е подминало в този живот, с много труд си печеля парите и с още повече зор успявам да ги получа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #183 -: Ноември 15, 2011, 02:03:46 pm »
Лили в смисъл последните градуси на всеки знак ли?Градус Анарета?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Ноември 15, 2011, 02:11:54 pm »
Лили в смисъл последните градуси на всеки знак ли?Градус Анарета?

Не става въпрос за анарета.
Според класиците (астролози от средновековието) последните няколко градуса на знака се управляват от Марс или Сатурн, но дължината на всяка терма е различна в различните знаци. Но сигурно има значение и как са поставени Марс и Сатурн в радикса, какъв афетичен статус имат.

Индийците също имат такава концепция, според тях планета в "сивата зона", т.е. последните и първите 1-2 градуса на знака (с отчетена прецесия) може да губи своята сила при определени обстоятелства, но зависи и от други показатели в хороскопа. Има и една особена позиция "ганданта" (в буквален превод - "кармичен възел") - планета на границата между воден и огнен знак (пак по сидерал), и тя се тълкува специфично.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #185 -: Ноември 15, 2011, 08:43:19 pm »

Не само последните градуси на Рак, а по принцип за последните градуси на знака го казват. Информацията е от книгата на Каръл Ръшман. Откъде тя го е взела не знам, може би го е проследила в някои карти, макар че според античните астролози последните градуси на знака не са особено благоприятни, защото тези терми се управляват от малефици (Марс и Сатурн).

Иначе и аз имам ъглов Юпитер в 29ия градус на Телец (управлява 2 дом), ама богатството ме е подминало в този живот, с много труд си печеля парите и с още повече зор успявам да ги получа.

в книгата на Каръл Ръшман го пише, да. там пише също, че ако имате планета в критичен градус / 29* за всеки знак/, то това, което тя символизира в хороскопа ви ще бъде от особено значение в живота ви. от това далеч не следва, че ако имате планета на 29* ще бъдете милионер. има мн сигнификатори на богатството в хороскопа, но тук не е темата да ги обсъждаме. от лични наблюдения мога да кажа, че числото 29 по някакъв начин е свързано с богатството. познавам доста хора родени на 29-ти, които буквално привличат пари...

« Отговор #186 -: Ноември 16, 2011, 07:20:15 am »
обърната Нодална ос

негов СЛВ съвпад твой ЮЛВ /или обратното/
негов ЮЛВ съвпад твой СЛВ/ или обратното/  за такъв случай питам :'( :rolleyes:
Ако северният възел на единия е върху южния на другия могат да възникнат конфликти, да се появи завист, но винаги „двамата учат много един от друг”.
http://www.anesway.info/ank_posis.php

защо завист, каква е логиката :rolleyes:
да учат да , този със Юлв предава опит,знания на Слв, или довършва нещо недовършено от миналото
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #187 -: Ноември 16, 2011, 07:50:45 am »
Джейсън Стейтъм, последният филм с него ,който гледах е Елитни убийци

та човека си е със съвпад ретро Венера/ Регул/Юпитер- късметлия
Венера му е на 28,54 Лъв

*

sunrain

• 6710
« Отговор #188 -: Ноември 16, 2011, 11:38:29 am »
обърната Нодална ос

Ако северният възел на единия е върху южния на другия могат да възникнат конфликти, да се появи завист, но винаги „двамата учат много един от друг”.

При обърнати възли първоначално контактът е силно противоречив -  необяснимо притегляне и вътрешна борба, конфликт ще се съглася, но не е от този явните, а се получава усещане за дразнене, както и взиране в собственото "аз", това "аз" от сенките на миналото и това, което не сме приели и издигнали на по-качествено ниво.

И става така, че и двамата са наясно какво трябва за другия, къде има нужда от корекция, но и двамата ще полагат неимоверни усилия да избягват в посока най-далечна от необходимостта да се внесе тя. Първоначално.
Следващият етап е постепенно осъзнаване, че врагът в нашето легло-съвсем символично, независимо от половете в отношенията, това сме ние. Настъпва и уравновесяването, подпомагането.
Това според мен е и основната и крайна цел на връзката между двама души с обърнати възли. Също така имам като идея в главата си от личен опит, че в живота ни такъв човек нахлува, защото и при двамата е назряла потребността от това да следват посоката си, зададена от слв, не са постигнали баланс по тази ос, идва етап, в който след накланяне на везните от едната на другата страна, се налага омиротворяването им, взаимното им подпомагане, впрегнато за по-успешното ни наше развитие, което разбира се има своето отражение и във физически план, не само като оценка на разгръщането на духа ни.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Re:Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин
« Отговор #189 -: Ноември 16, 2011, 11:07:08 pm »
пп. Реших да напиша нещо тук, че понекой път чета, пък съм пропуснал да се изложа с нещо  ;D
силен Меркурий, а :blink: - при това склонен към висша изява :blink:
и как се проявява при личните връзки? :blink:
:blink:

Въпросът ти е как се проявява Меркурия или връзката която определих като най-силно предопределена (за мен де) ?   ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #190 -: Ноември 17, 2011, 05:48:18 am »
Въпросът ти е как се проявява Меркурия или връзката която определих като най-силно предопределена (за мен де) ?   ;D

Силен Меркурий при връзки изобщо, вкл. и тая, която определяш като „предопределена“:)

« Отговор #191 -: Ноември 17, 2011, 08:50:27 am »
обърната Нодална ос

При обърнати възли първоначално контактът е силно противоречив -  необяснимо притегляне и вътрешна борба, конфликт ще се съглася, но не е от този явните, а се получава усещане за дразнене[/quote]

отговорът на ситуация по Юлв е реагиране, по Слв е действие,
по Юлв са внезапните и неочаквани събития-завършек на цикъл,приключване, позитив или не,в зависимост от позицията им в хороскопа,той освобождава, явно се получава взаимно освобождение от нещо ,което се влачи от миналото,и това не става без борба за преодоляването му, та явно и двамата действат на принципа на огледалото,взаимно подтиквайки се към борба срещу зависимост,защото човек когато е застрашен бяга в посока Юлв,по дом/знак, там му е добре,познато и сигурно затова се срещат тези хора с обърнатите възли, за да изберат борбата, или необходимият, правилният избор по пътя към новото,неизвестното,а не бягството назад към обичайното,познатото и удобното,към линията на най-малкото съпротивление...явно е нещо подобно, което се случва на човек когато има в транзитна ситуация - обрат на възлите....в посока на избор да реагираме или агираме, ако действаме инстинктивно/по Юлв/ ще се случи същото старо нещо,новият избор, носи нови възможности и перспективи, необходима е собст.воля и кураж за да рискуваме с нова посока, ако я нямаме, се явява човек с обърнати на нашите възли да стимулира нашата решителност,както и ние неговата,взаимна стимулация да се използва оста на възлите чрез уравновесяване,допълване по пътя къв Слв,а не конфронтация на принципите :blink:

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #192 -: Ноември 17, 2011, 09:11:36 pm »
Какво значи силен Меркурий - на трон по знак ли? И при двамата ли?

« Отговор #193 -: Ноември 17, 2011, 09:59:37 pm »
Силен Меркурий при връзки изобщо, вкл. и тая, която определяш като „предопределена“:)

Така въпросът е много общ. По-силничък Меркурий дава повечко менталност, но как ще се прояви – туй е въпроса! – Зависи-зависи. На мен ми е в съвпад с Уран и като, че му е добре така.  ;D
А подозирам, че ти знаеш по-добре от мен как би се проявил, да не би да имаш нещо конкретно в предвид?

*

AH

• 2201
« Отговор #194 -: Ноември 18, 2011, 11:36:11 am »
На мен ми е в съвпад с Уран и като, че му е добре така.  ;D

Нищо конкретно – само една реплика, подходяща за силен по-висш Меркурий:)
А как се проявява във връзките ти ще кажеш.
Предполагам, съвпадът с Уран поставя някои изисквания:) Кога за добро, кога – за лошо:)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #195 -: Ноември 19, 2011, 07:08:45 pm »
взаимна стимулация да се използва оста на възлите чрез уравновесяване,допълване по пътя къв Слв,а не конфронтация на принципите :blink:

Всяка твоя дума е на място, поне и според моето усещане за нещата при подобни отношения. Много хубаво си го описала.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #196 -: Ноември 19, 2011, 07:12:57 pm »
това си мислех,щото наскоро преживях транзитен обрат на Нодалната ос, дали е същото и при синастрията между двама с обърнати възли

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #197 -: Октомври 03, 2012, 01:53:17 pm »
Хей, хей! :)) Я кажете, според вас, срещали ли сме се с този момък в друг живот? Ето кои аспекти ме навеждат на тази мисъл:
Лунен възел точен съвпад Луна
АСЦ съвпад ДСЦ
мой Вертекс съвпад негов АСЦ
негов Вертекс съвпад мой АСЦ
А и вижте какъв хубав син правоъгълник се образува!  :-[
Какво мислите? :>

Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #198 -: Октомври 04, 2012, 06:43:52 pm »
Да потрвърдя за "сякаш сме се срещали преди" Срещнах човек когато през 2010 Юпитер+Уран влязоха заедно в 5-тия ми дом.Луната ми съвпада с южния му възел,накара ме да му обещая,че никога няма да го оставя,а той постоянно ми повтаря,че никога няма да ме пусне.Когато за първи път,сякаш гръм ме удари и не видях никой друг в стаята въпреки,че вътре беше препълнено. Сатурн също е намесен и то доста,защото моят е ретро и е в съвпад със слънцето му. Опозицията на луните ни ми подсказа,че не вървим по един и същ път и не искаме едни и същи неща.В последствие нещата се оказаха така,както и очаквах и съвсем лесно се разделих с него,но знам че и след 100 години да се срещнем,сякаш ще е минала секунда. Не мога да опиша чувството е много специфично...
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Grace

• 2257
« Отговор #199 -: Октомври 05, 2012, 01:29:54 pm »
Ти сигурно си Жоро Телеца :)
ами според мен, не сте се срещали в минал живот. Но пък в този има какво да научите един от друг :)