Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149542 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Re:Въпроси към астролога Doby
« Отговор #420 -: Декември 01, 2010, 06:22:37 pm »
 Тоест най-силно влияе тази ос, към която има най-много аспекти от други планети, мидпойнти или точки в натала/в дирекционната карта или по транзити.
[/quote]

Tasi planeta kojato ima nai mnogo midpointi ot wsizki planeti w horoskopa e narizat na nemski Signifikator, ne snam dali takawa duma ima na balgarski. Tja moge bi e edna ot nai wasnite w horoskopa.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #421 -: Декември 01, 2010, 06:29:22 pm »
WAW Diana palna enziklopedia si sa mifpointite s obasneniata si, i se pitam prawis li seminari po Kosmobiologia?
Не, тъкмо наскоро коментирах, че смятам да посещавам такива  :P.

Бравос и поздравления Диана!
Остава да кажеш, че ще посещаваш курса при Доби  ;D   ;D  ;D 

Ако пуснеш малко реклами, може да събереш курсисти за твой курс  :P   ;D ;D
( особено, ако отговаряш на по един въпрос безплатно с "копи-пейст")
Естествени минерали и амулети

*

Diyana

• 2705
« Отговор #422 -: Декември 01, 2010, 06:31:52 pm »
Прия, имам способността (а по щастливо стечение на обстоятелствата точно това и работя) да синтезирам тонове информация в някакъв що-годе разбираем логически конструкт от взаимнообвързани структури и каузални схеми. 
Що се отнася до общото ни хоби тук обаче, не се считам готова да врегна този конструкт в практическо приложение и творчески интерпретации, защото имам още много неща да изчета, преди да ми дойде вдъхновението. Което може и да стане, може и не, но междувременно ми е интересно да си губя времето с това. :blink:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #423 -: Декември 01, 2010, 06:35:22 pm »
Казват, че тази способност е истинско съкровище, особено в епохата на Интернета, когато достъпът до инфо вече не е проблем.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #424 -: Декември 01, 2010, 06:40:58 pm »
В нета би трябвало да има и книжката на Ебъртин
с интерпретациите на всеки мидпойнт - спомням си,
че беше на руски език.
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #425 -: Декември 01, 2010, 06:43:00 pm »
че беше на руски език.

Да...има я.
Ще се опитам после да я изровя из моите архиви.... :blink: Ако я намеря , ще я кача ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #426 -: Декември 01, 2010, 06:47:29 pm »
че беше на руски език.

Да...има я.
Ще се опитам после да я изровя из моите архиви.... :blink: Ако я намеря , ще я кача ;)

Maraj ako e nameris tasi kniga na ruski, mola te obadi mi se, ze mi trabwa mnogo sa kursowete.

*

Марая

• 28287
« Отговор #427 -: Декември 01, 2010, 06:48:33 pm »
че беше на руски език.

Да...има я.

Maraj ako e nameris tasi kniga na ruski, mola te obadi mi se, ze mi trabwa mnogo sa kursowete.

С удоволствие, ще се *обадя* ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at

*

Марая

• 28287
« Отговор #430 -: Декември 01, 2010, 07:10:09 pm »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #431 -: Декември 01, 2010, 07:26:23 pm »
Сестро , ти Юпитера ли ми бъзикаш ? ;D ;)

Тц, имам "лоши" мидпойнти на Уран, Плутон, Марс и т.н. към МС и пръстът ми е винаги на спусъка  ;D.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #432 -: Декември 01, 2010, 07:32:35 pm »
Последно, още е налична на пазара. ИМа десетки практически казуса вътре.

http://bgbook.dir.bg/book.php?ID=28039

*

Марая

• 28287
« Отговор #433 -: Декември 01, 2010, 07:34:10 pm »
Сестро , ти Юпитера ли ми бъзикаш ? ;D ;)

Тц, имам "лоши" мидпойнти на Уран, Плутон, Марс и т.н. към МС и пръстът ми е винаги на спусъка  ;D.

;D..., значи и оръжието е смазано..... ;) ;D

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #434 -: Декември 01, 2010, 09:05:04 pm »
Последно, още е налична на пазара. ИМа десетки практически казуса вътре.

http://bgbook.dir.bg/book.php?ID=28039

Tasi kniga sasto e hubawa. no ti trabwa basata na Kosmobiologiata i ne e BIBLIATA sa midpointite. :wink2:

*

Feia

« Отговор #435 -: Декември 01, 2010, 09:44:40 pm »
Добрине, ти нали имаш астрологична програма, която изчислява автоматично мидпойнтите? Откъде я имаш и безплатна ли е?

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #436 -: Декември 01, 2010, 10:02:29 pm »
Добрине, ти нали имаш астрологична програма, която изчислява автоматично мидпойнтите? Откъде я имаш и безплатна ли е?

Towa e moita programa Astrophönix, kojato sam e programiral po Kosmobiologiata.
W Bulgaria struwa 360 lewa, a w Germania 360 ewro.

http://www.astrophoenix.at/astrophoenix_bg.htm
« Последна редакция: Декември 01, 2010, 10:19:09 pm от doby »

*

tadj-all

« Отговор #437 -: Декември 01, 2010, 10:14:37 pm »
Доби, как определяш силата и степента на важност на мидпойнтите един спрямо друг ?
Ако някой друг има впечатления по този въпрос да си казва ?  :P :blink:
Може би най-йезуитският отговор е, че зависи какво точно те интересува. Всеки е важен за определено нещо.

В ураническата астрология има няколко основни лични точки - Слънце, Луна и МС символизират Аз-а. МС е най-личната точка тук. Комбинациите с МС се четат винаги като "Аз съм...", "Аз мисля...", "Аз чувствам...".

Лични точки се наричат още Асц., Ариес Пойнт и Възлите, те са символ на "Не-Аз", на обкръжението, на другите, на обществото и най-важните ни връзки въобще. Асц. е също така и показател за мястото и участвайки в планетни картини, води до словосъчетания от типа "Другите смятат, че аз съм..." "Другите ме възприемат като..." "Тук ме виждат като...".

Тоест МС сме самите ние, такива, каквито се усещаме вътре в себе си, Асц. е имиджът ни, оформящ се при контакта с другите и под натиска на техните очаквания.

До тук мидпойнтите с участието на Слънце, Луна, МС и Асц. и възлите са по-"лични" и значи - по-показателни за случващото се конкретно с човека.

Следващото разделение е според вида аспекти - дали са кратни на 2 - "предизвикателните", или на 3 - "хармоничните". Както обикновено, кратните на 2 се смятат за по-мощни. Кратните на 2 са 0-180-135-90-45-22,5-11,25. Вътре в тази група следва разграничение според самите аспекти:
360:1= съвпади - пряк мидпойнт - допустим орбис - 3 градуса, което означава по 1,5 градуса в двете посоки (не общо 6, това специално за Марая го казвам  ;D)
360:2=опозиции - пряк мидпойнт - допустим орбис - 3 градуса, по 1,5 градуса в двете посоки
360:4=квадратури - непряк мидпойнт - допустим орбис - 2 градуса, по 1 в двете посоки
360:8=полуквадрат/квадрат и половина- непряк мидпойнт - допустим орбис - 1 градус или 30 минути в двете посоки
360:16=22,5 - непряк мидпойнт - допустим орбис - 30 минути, или 15 минути в двете посоки.

Едва след това идва разглеждането на аспектите, кратни на 3 - тригон, секстил, 150, полусекстил и т.н., а някои хич и не ги разглеждат.

Не се разглеждат всичките 231 мидпойнта в картата (всъщност, тук се включват и тези с фиктивните планети, ползвани пост-Витте) а само тези, при които в натала има отражение, контакт, аспект с планета, точка, друг мидпойнт:
1. Пряк мидпойнт - Планета или лична точка в съвпад/опозиция с мидпойнт между други две планети/точки;
2. Непряк мидпойнт - Планета или лична точка в друг аспект към мидпойнт между две планети/точки;
3. Класическа, пряка планетна картина - Мидпойнт към мидпойнт в съвпад/опозиция - например Слънце/Луна=Юпитер/Сатурн, което графично може да се отбележи и като се разтвори уравнението - Слънце + Луна - Сатурн = Юпитер или Слънце + Луна - Юпитер = Сатурн или Слънце = Сатурн + Юпитер - Луна, и т.н.
4. Непряка планетна картина - двата мидпойнта по-горе са в аспект, различен от съвпад/опозиция. Записват се като в т. 3.
5. Структурна картина - често се случва някой градус в картата да концентрира много влияния, да е активна точка на няколко преки и непреки миддпойнти. Тогава се получава така нареченото дърво на мидпойнтите. Например Слънце=МС=Плутон=Луна/Сатурн=Венера/Нептун=Юпитер+МС-Луна.

Ураниците не правят разлика в значението между преките и непреките мидпойнти, разликата е само в допустимите орбиси.

Diyana, браво!

За всичко съм съгласен.

Само едно въпросче: с каква философия подхождащ, когато гледаш различните варианти?

Говоря за:
360:2
360:4
360:8 и т.н...

каква е разликата между тях, като опция и възможност?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #438 -: Декември 02, 2010, 01:28:07 am »
Дияна, тайничко се надявах да пишеш по въпроса. :P :rolleyes: Извадих късмет. :wub: В Солар файър има една табличка, където са подредени по степен на по-голяма значимост - 1., 2. и т.н. Това имах предвид.

Асол, погледнах мидпойнтите в Солар файъра. Наистина видях оценка на тежестта на мидпойнтите само в страницата Munkasey Midpoint Weighting Analysis. Там са подредени по тежест не само мидпойнтите, а и планетите, и домовете, и знаците, и хармониците. Не можах да намеря никъде дори елементарно обяснение на системата му за оценка. Тя е нещо средно между анализ и софтуерен алгоритъм, но в крайна сметка подрежда по тежест в хороскопа всичките 91 мидпойнта - той не ползва транснептуните и другите фиктивности. От миналата година се опитвам да прихвана книгата му в разни онлайн книжарници, но все удрям на камък, отдавна е изчерпана.

Както и да е, според неговата система най-важен при мен е МП Юпитер/Уран. За сравнение Асц./Слънце ми е чак на 15 място, Луна/МС - някъде между 22 и 85. Най-тежък е Сатурн (Ха, каква изненада!), следван от Нептун - това вече наистина е изненада, Венера и Плутон. Най-тежки знаци - Лъв/Водолей, където нямам нищо! и най-натоварена ос 5-11 и 3-9.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #439 -: Декември 02, 2010, 01:36:18 am »
Само едно въпросче: с каква философия подхождащ, когато гледаш различните варианти?

Говоря за:
360:2
360:4
360:8 и т.н...

каква е разликата между тях, като опция и възможност?

Като сгънеш 360 градусовия кръг на две \360:2=180\ 180 диал в космобиологичната карта опозициите се изобразяват като съвпадащи точки, ако го сгънеш на три - 360:3 - тригоните се оказват в съвпад, на 4 - 360:4 - в 90 градусовия диал квадратурите се превръщат в съвпади и т.н.
Що се отнася до разделението на аспектите на кратни на 2 и кратни на 3 ти предлагам нещо по-добро.

http://www.grreporter.info/Elementi_na_horoskopa_-_chast_2/6068