Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149617 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Въпроси към астролога Dobi
« Отговор #60 -: Ноември 19, 2010, 01:18:53 am »
Че красива розаааа. Ти се пребори май с фобията си към жълтия цвят?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Ноември 19, 2010, 01:21:07 am »
  Доби, скъсаха те от въпроси, ама аз си те спомням добре и с теб сме комуникирали. Явно някои съфорумци са изтървали момента, когато беше тук преди време. Ноооо, това е минало, радвам се за теб, че сега получаваш подобаващо внимание.

Оооо, и аз си го спомням много добре...преди време "удари на камък" в този форум, но се оказа упорит и незлопаметен. Добре завърнал се!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #62 -: Ноември 19, 2010, 02:13:35 am »
Въпрос към Доби.
Извинявайте вие извънземен ли сте?
Името ви звучи като име на извънземно или на полтъргайст, а и начина по който всички ви питатат разни неща ме кара да си мисля точно това.. :)
А като добавим и правописа ви... ;)
С една дума астролог или извънземен сте?   ;D

*

Феникс

« Отговор #63 -: Ноември 19, 2010, 02:18:04 am »
човека обясни,че пише трудно на кирилица.А ти защо беше нужно да се регистрираш на ново за да питаш това ;)

*

abroad

« Отговор #64 -: Ноември 19, 2010, 02:18:16 am »

а, ти що не пробва просто с ime ;D

*

Divna

« Отговор #65 -: Ноември 19, 2010, 02:22:26 am »
Ако съм на мястото на Жином, те баннвам без да се замислям.

1. Като новодъшъл/ла тук можеш да се представиш, така както правят останалите потребители.
2. Това е тема, в която се задават въпроси свързани с астрологията.
3. Преди да пишеш във форума /каквото и да е било/ е редно да се запознаеш с правилата на форума.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #66 -: Ноември 19, 2010, 02:41:58 am »
Въпрос към Доби.
Извинявайте вие извънземен ли сте?
Името ви звучи като име на извънземно или на полтъргайст, а и начина по който всички ви питатат разни неща ме кара да си мисля точно това.. :)
А като добавим и правописа ви... ;)
С една дума астролог или извънземен сте?   ;D

Изванземния астролог сам. А ти кой си?
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Феникс

« Отговор #67 -: Ноември 19, 2010, 02:45:49 am »
пак остроумия и оригиналнечене-уран/слънце не ти се отразява добре :72:

*

Divna

« Отговор #68 -: Ноември 19, 2010, 02:52:24 am »
Хайде стига сте спамили темата!
Крис, отиди да си играеш някъде другаде, моля!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #69 -: Ноември 19, 2010, 02:59:30 am »
Че красива розаааа. Ти се пребори май с фобията си към жълтия цвят?

Daaa! :blink: И с рибите.... ;D все още се боря!
До новолунието във водолей, ще издържа ли? :blink: ;D
Ако не ме гътнат до тогИз , значи ще живея дълго..... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #70 -: Ноември 19, 2010, 03:17:55 am »
Хайде стига сте спамили темата!
Крис, отиди да си играеш някъде другаде, моля!
;D Ok, koмисар.

Ах ти момченцеееееееееее.  :angry: ;D

*

tadj-all

« Отговор #71 -: Ноември 19, 2010, 05:41:11 am »
Цитат на: doby

Мидпойнта както знаес се състоят от две планети, които се опитват заедно да влият на третата върху която се намират. Като философия по то4но не съм се замислал, но за мен е като финно шлайване на скъпоценен камък, ако мога така да се израза.
Мидпойнтите се делят на директни и индиректни. Директните са теси които стоят в съвпад или опозизя към планетата. Индиректните са теси, които стоят под 45, 135 и 90 градуса към дадена планета. По принцип е най силния мидпойнт тоси които има аспект с двете планети които го създават.

Te двете ли й влияят или тя ги "уравновесява"?
Мислил съм си, че мидпойнтите са като гладка пръчка, хваната в двата края, която се опитваме да счупим. Тя, почти винаги, ако силите са еднакви - се чупи в средата. Е, ако там има планета, която действа със своята "тежест", не би трябвало да се "чупи"...

Интересно. Каква е разликата, ако тя е съществена между дирекните и индирекните мидпойнти?

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #72 -: Ноември 19, 2010, 05:54:41 am »

Мидпойнта както знаес се състоят от две планети, които се опитват заедно да влият на третата върху която се намират. Като философия по то4но не съм се замислал, но за мен е като финно шлайване на скъпоценен камък, ако мога така да се израза.
Мидпойнтите се делят на директни и индиректни. Директните са теси които стоят в съвпад или опозизя към планетата. Индиректните са теси, които стоят под 45, 135 и 90 градуса към дадена планета. По принцип е най силния мидпойнт тоси които има аспект с двете планети които го създават.

Te двете ли й влияят или тя ги "уравновесява"?
Мислил съм си, че мидпойнтите са като гладка пръчка, хваната в двата края, която се опитваме да счупим. Тя, почти винаги, ако силите са еднакви - се чупи в средата. Е, ако там има планета, която действа със своята "тежест", не би трябвало да се "чупи"...

Интересно. Каква е разликата, ако тя е съществена между дирекните и индирекните мидпойнти?

Разликата не е много голама, единствено 4рез орбисите, който е по близо до планетата действа по силно, както и този мидпойнт които има аспект. Зависи също и, от кой домове са планетите които прават мидпойнта, от активни, като 1 и 5 дом, после духовни итн. 

*

Divna

« Отговор #73 -: Ноември 19, 2010, 05:59:45 am »
Доби, доколкото разбрах, ти гледаш планетите в дома и ги характеризираш с мунданния управител на този дом. Правиш нещо такова, например: ти си със Слънце в Лъв, в 11 дом, но ти свързваш качествата на Слънцето с Водолея, а не с Лъва. Правилно ли съм разбрала?

*

tadj-all

« Отговор #74 -: Ноември 19, 2010, 12:38:15 pm »

Разликата не е много голама, единствено 4рез орбисите, който е по близо до планетата действа по силно, както и този мидпойнт които има аспект. Зависи също и, от кой домове са планетите които прават мидпойнта, от активни, като 1 и 5 дом, после духовни итн.  

Нека вземем един хипотетичен пример.

Венера е в екзалтация в 5-ти дом. Има тригон с Юпитер, който също е в екзалтация. Асцендента е Скорпион, домовата позиция е стандартната за Скорпион - без вписани домове и знаци.

Венера лежи на Марс/Сатурн мидпойнта директно и хвърля 45 градуса към мидпойнта Уран/Нептун.

Какъв би бил финия превод на такава планете за теб?

Предварително благодаря за отговора ти!

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #75 -: Ноември 19, 2010, 02:39:43 pm »

Нека вземем един хипотетичен пример.

Венера е в екзалтация в 5-ти дом. Има тригон с Юпитер, който също е в екзалтация. Асцендента е Скорпион, домовата позиция е стандартната за Скорпион - без вписани домове и знаци.

Венера лежи на Марс/Сатурн мидпойнта директно и хвърля 45 градуса към мидпойнта Уран/Нептун.

Какъв би бил финия превод на такава планете за теб?

Предварително благодаря за отговора ти!

Венера в 5 дом тригон към Юпитер, важно е тук също в кой дом стои юпитер. тоси тригон означава за този човек има хармонично относение както към себе си, така и към другите, привлекателен и популарен. И по биологизните съответствя нама да има проблеми с сърцето си. Ако всемем Марс Сатърн върху Венера, вече се изменат нещата, и става хладнокръвен, груб към себе си и другите, а по биологизни съответствя предпоставки са болест и може да се достигне до смърт на тоси орган. И по същия назин се тълкува към Уран Нептун към Венера с неговите психологични и биологични съотвествия.   

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #76 -: Ноември 19, 2010, 02:48:34 pm »
Доби, доколкото разбрах, ти гледаш планетите в дома и ги характеризираш с мунданния управител на този дом. Правиш нещо такова, например: ти си със Слънце в Лъв, в 11 дом, но ти свързваш качествата на Слънцето с Водолея, а не с Лъва. Правилно ли съм разбрала?

Качествата на слънце в 11 дом тълкувам примерно водолей и качествата на лъв секундерно - символно може да се каже например, лъв с крила или изванземен лъв. Важно е да се намерат клучови думи които сте се употрбават допълнително и към аспектите към слънцето, както и към мидпойнтите.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #77 -: Ноември 19, 2010, 03:12:23 pm »
а как се гледа на мидпойнтите при съвпад....?
примерно имам Слънце и Марс съвапд...орбиса е 6 градуса....мидпойнта е на 9.06...означава ли, че щом светилата имат по-голам орбис по-принцип тук орбиса на аспекта с мидпойнта става повече от 2-3 градуса....или 3 градуса е допустим орбис в този случай...и означава ли, че и Марс е в съвпад с този мидпойнт.... :-\ :unsure: :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #78 -: Ноември 19, 2010, 03:38:55 pm »
и да питам нещо ако не е нахално.... :-[ :blink:
как би се тълкувало, когато Сатурн е върху мидпойнта Уран/Плутон в Скорпион....и пак Сатурн е върху мидпойнта Луна/Уран естествено пак в Скорпион... :-[ :blink:
на мен са ми трудни мидпойнтите да ги схвана... :-[ :blink:

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #79 -: Ноември 19, 2010, 03:40:52 pm »
а как се гледа на мидпойнтите при съвпад....?
примерно имам Слънце и Марс съвапд...орбиса е 6 градуса....мидпойнта е на 9.06...означава ли, че щом светилата имат по-голам орбис по-принцип тук орбиса на аспекта с мидпойнта става повече от 2-3 градуса....или 3 градуса е допустим орбис в този случай...и означава ли, че и Марс е в съвпад с този мидпойнт.... :-\ :unsure: :blink:

Натални мидпонти към натална планета са с орбис до 2 градуса. А за дирекциони и транзитни мидпойнти са с 1 градус орбис. Сланце Марс съвпад се тълкува отделно, а когато мидпойнта на Сланце Марс пада върху накой планета се тълкува като съвпад мидпойнт върху дадената планета.