Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149125 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Re:Въпроси към астролога Doby
« Отговор #300 -: Ноември 27, 2010, 04:53:46 pm »
Sa sazalenie s uprawitelite sa raswedoh predi 25 godini, i ne gi praktikuwam, SORY!

Това е интересно, доколкото ми е известно, космобиологията и ураниците наистина не ползват домовете при анализ, но пък специално в твоя случай е интересно, защото в интерпретациите ти са много широко застъпени позициите на планетите в домовете. Няма ли противоречие тук? Как определяш какви са потенциалите на дадена област от хороскопа, ако там няма планета? Ако съдиш по първичните планетни принципи, по положението в знака и обмен на енергии между тях, манифестиран в мидпойнтите, защо изобщо интерпретираш планета в дом? Следиш ли за транзити към куспиди \имам предвид не към осите, а към другите домове в хороскопа\? И в тоя смисъл, доколкото се ориентирах от картите, които си пуснал, използваш Плацидус като домификация. Тествал ли си други домови системи?

Още един въпрос. Ако в наталната карта някой мидпойнт не е активиран, нито чрез мажорен, нито чрез минорни аспекти, предполагаш ли, че при транзит, дирекция или прогресия към този мидпойнт някога в бъдещето ще се прояви неговото действие - например като заболяване, като печалба от тотото, или въобще някакво такова акутно събитие, което еднозначно да се определя по този конкретен мидпойнт?

Разглеждаш ли паралели и антиси към мидпойнтите в натала?

Можеш ли да опишеш чисто схематично алгоритъма, по който правиш анализ на една натална карта?

Затрупах те с въпроси, и още много чакат на опашката. Интересът ми към темата ти е огромен, а познанията ми - несъразмерни. Благодаря, че си решил да поостанеш тук и да споделиш наблюденията и изследванията си с нас.

За планети в домовете вземам при тълкуването само заглавието което сам написал и първото изрежение, и към него тълкувам аспектите и накрая града мидпойнтите. Останалия текст е творческо тълкуване, една порция провокация, малко психология, метафи и афорисми, за по лесна пасбираемост с клиентите. Но естествено с сериосна основа, въпреки че накаде може да звучи като виц. Чел сам много тълкувани на планети в домовете, и не исках да бъда копие на другите, а оргинал. Като започнах с Космобиологията имасе нещо което ми липсвасе при мидпойнтите, и рабрах че като взема домовете на планетите, които прават мидпойнта се получава много точна интерпретация.
Куспидите не ги исполсвам, само АС и МС в знаците. Тествал сам всички методи в астрологията отначало и все нещо ми липсвасе в прогнозите, и не бах доволен, само космобиологията можа да ми даде това което търсих, и особено в Астромедизината. Работа само с Плацидус.
Неактивирани мидпойнти в наталната карта се активират винаги от транзити и дирекции.
Паралели и антисии не ми харесаха и ги оставих настрана, не можаха да ме убедат.
Анализ на натална карта права само ако поиска клиента и то на кратко, само най вазното. По принцип отговарам на целонасезени въпроси от клиента, понеже по лесно и по бърсо става.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #301 -: Ноември 27, 2010, 04:55:47 pm »
Доби, а как би интерпретирал У1ви Слънце съвпад У7ми Уран в 3ти /Везни/? Нямат други мажорни аспекти.

kasah nakolko pati weze ze ne rabota otdawna s uprawitelite, sazalawam.

« Отговор #302 -: Ноември 27, 2010, 06:00:13 pm »
Доби, а как би интерпретирал У1ви Слънце съвпад У7ми Уран в 3ти /Везни/? Нямат други мажорни аспекти.

извинявай, не чета коментарите на въпросите към тебе.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #303 -: Ноември 27, 2010, 06:05:14 pm »

извинявай, не чета коментарите на въпросите към тебе.

Po prinzip ne e sadalzitelno da se zetat moite komentari.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #304 -: Ноември 27, 2010, 07:47:16 pm »
Неактивирани мидпойнти в наталната карта се активират винаги от транзити и дирекции.

Това малко ме изненада. То би означавало, че във всеки един хороскоп съществуват предпоставки за появата на всички възможни заболявания, защото всеки си има всички мидпойнти някъде в картата. И все някога тези мидпойнти ще бъдат активирани чрез транзити или дирекции на тежки планети. Но ако вземем конкретно заболяване -например рак. В наталната карта няма аспект към мидпойнта Сатурн/Нептун или съответно Сатурн/Плутон. Въпреки че тези мидпойнти не са активни, ти смяташ, че при аспект на транзитен или дирекционен Плутон към Сатурн/Нептун ще се активира раково заболяване, или съответно при аспект на дир. МС към Сатурн/Плутон.

Тоест дори да го няма в натала, дирекция или транзит може да го отключат?

Не разглеждаш прогресиите, тъй ли? Защо, смяташ ли, че не предлагат достатъчна надеждност в прогностиката?

Още нещо. Казваш, че преките мидпойнти са по-мощни от непреките. Но не е ли точно квадратурата с най-голям потенциал да показва тежко заболяване?

И последно за този пост. Наричаш фиксирания кръст животоопазващ. Как определяш кардиналния и подвижния кръст. Заболявания по първи-четвърти-седми-десети дом по-леко ли биха се проявили или въобще не очакваш да се проявят?

Поздравления за снощното представяне на книгата ти. Има ли някъде в нета анотации за нея?

РС. Майчице, чета се и все едно чета Хелото! Извинявам се за кръстосания разпит, но не знам кога ще имам пак време в близкия месец и затова стрелям директно на месо с картечни откоси.  :-[
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #305 -: Ноември 27, 2010, 08:22:30 pm »

Това малко ме изненада. То би означавало, че във всеки един хороскоп съществуват предпоставки за появата на всички възможни заболявания, защото всеки си има всички мидпойнти някъде в картата. И все някога тези мидпойнти ще бъдат активирани чрез транзити или дирекции на тежки планети. Но ако вземем конкретно заболяване -например рак. В наталната карта няма аспект към мидпойнта Сатурн/Нептун или съответно Сатурн/Плутон. Въпреки че тези мидпойнти не са активни, ти смяташ, че при аспект на транзитен или дирекционен Плутон към Сатурн/Нептун ще се активира раково заболяване, или съответно при аспект на дир. МС към Сатурн/Плутон.

Тоест дори да го няма в натала, дирекция или транзит може да го отключат?

Не разглеждаш прогресиите, тъй ли? Защо, смяташ ли, че не предлагат достатъчна надеждност в прогностиката?

Още нещо. Казваш, че преките мидпойнти са по-мощни от непреките. Но не е ли точно квадратурата с най-голям потенциал да показва тежко заболяване?

И последно за този пост. Наричаш фиксирания кръст животоопазващ. Как определяш кардиналния и подвижния кръст. Заболявания по първи-четвърти-седми-десети дом по-леко ли биха се проявили или въобще не очакваш да се проявят?

Поздравления за снощното представяне на книгата ти. Има ли някъде в нета анотации за нея?

РС. Майчице, чета се и все едно чета Хелото! Извинявам се за кръстосания разпит, но не знам кога ще имам пак време в близкия месец и затова стрелям директно на месо с картечни откоси.  :-[

Twoite waprosi sa mnogo interesni i sa da go otgowora wsizkite, ste trabwa pozti zal seminar da prawa. Snaes mnogo dobre ze w ziwota se sluzwa samo towa koeto go ima w natalnata karta, ne poweze i ne po malko. Edin midpoint w nikakaw sluzai ne moze da donese seriosno sabolawane, oswen ako warhu natalna planeta Kolkoto sa raka, toi se wisda w natalnata karta. As gledam samo na pawo masto Pluton s wsizkite mu aspekti i planeti w 8 dom, poneze tesi imat nai golama predpostawka sa takiwa sabolawania, kakto i kwadratite. Astromedizinata e mnogo golama i otgoworna tema sa talkuwane i moge samo s mnogo primere da se rasbere. Minal sam wsizki tehniki sa badestni prognose, i as lizno rabota samo s Naibod kluz i tranziti ednowremeno. Sa knigata mi ste prawa 3 zasow seminar w Varna.

*

Feia

« Отговор #306 -: Ноември 27, 2010, 08:36:43 pm »
Добрине, я кажи, щом се занимаваш от 20 години с психосоматика, как човек може да изяви неизразяваните си чувства, които предизвикват хронични проблеми с гърлото още от детството и така да се излекува, въпреки, че е зодия Телец.

:rolleyes:

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #307 -: Ноември 27, 2010, 11:37:53 pm »
Добрине, я кажи, щом се занимаваш от 20 години с психосоматика, как човек може да изяви неизразяваните си чувства, които предизвикват хронични проблеми с гърлото още от детството и така да се излекува, въпреки, че е зодия Телец.

Ako mi ispratis danite si na lizni ste moga da ti otgowora.

*

missKapriz

« Отговор #308 -: Ноември 27, 2010, 11:48:59 pm »
Цитат
Kolkoto sa raka, toi se wisda w natalnata karta. As gledam samo na pawo masto Pluton s wsizkite mu aspekti i planeti w 8 dom, poneze tesi imat nai golama predpostawka sa takiwa sabolawania, kakto i kwadratite
Здравей,Доби
Би ли споделил повече,за това какви точно аспекти към Плутон са евентуално опасни за развитие на рак-единствено напрегнатите или и хармонични.И един неаспектиран Плутон не би ли бил по-"лош",ако е свързан по някакъв начин с дом на здравето.В последния случай,тъй като Плутон няма аспекти предполагам митпойнтите влизат в "употреба"

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #309 -: Ноември 28, 2010, 12:08:05 am »
Цитат
Kolkoto sa raka, toi se wisda w natalnata karta. As gledam samo na pawo masto Pluton s wsizkite mu aspekti i planeti w 8 dom, poneze tesi imat nai golama predpostawka sa takiwa sabolawania, kakto i kwadratite
Здравей,Доби
Би ли споделил повече,за това какви точно аспекти към Плутон са евентуално опасни за развитие на рак-единствено напрегнатите или и хармонични.И един неаспектиран Плутон не би ли бил по-"лош",ако е свързан по някакъв начин с дом на здравето.В последния случай,тъй като Плутон няма аспекти предполагам митпойнтите влизат в "употреба"

Na parwo masto za rakowi i tumorni sabolawania gledam w natalnata karta pluton i planeti w 8 dom, poneze tam sa predpostawkite, i ako ima kam plutona ili kam planetite w 8 dom kwadrati stawa dosta seriosno. Estestweno sawisi i koi planeti sa w kwadrat, poneze diagnosa prawa samo togawa kogato klienta e tuk. Pluton aspekti w natala, togawa se gleda w 8 dom i ako tam nama togawa se wsemat na iwaznite midpointa sa sabolawane - Mars Saturn, Saturn Neptun i Mars Neptun.

Марс / Сатурн
Блокирана или концентрирана енергия, съпротивителна сила,
контрол върху страстите, самообладание, „Аз не искам“

Принцип: Трудности при налагането, ограничаващ импулс, вредна или унищожителна енергия, съпротивителна сила, съдбоносен удар, борба за защита.

Символ: С глава в стената.

Психологични съответствия:
+ Постоянство и търпение в преследването на собствените цели, силно концентриран, съпротивителна сила, осъзнати действия
- Склонност да си блъска главата в стената с исканията си, концентрирана разрушителна енергия, насочена със сила навън или навътре, сексуална фрустрация, разрушителен бяс, агресивност

Социологични съответствия:
Работещи тежък физически труд, планинци, борец на съпротивата, хора способни да преодоляват най-големите трудности.

Биологични съответствия:
Костна система, стави и мускули като активни и кости като пасивни, сухожилия. Възпаления на костите и костния мозък. Смърт на органа, тъканна смърт, парализа на дихателната мускулатура, смъртно задушаване.

Марс / Нептун
Страх да се наложи, иска без да действа, активен на заден план,
инфекция (материализиран конфликт)

Принцип: Развинтена фантазия, горещи мечти, сила на пристрастяването, спасителна борба.

Символ: На лов в мъглата. Стрелба с халосни патрони.

+ В хармония с осъществяването на мечтите и визиите, действа със съчувствие
- Иска без да действа, чака да му се помогне или бъде спасен, злоупотреба с енергията и силата (в криминален или патологичен смисъл), чувство за малоценност

Социологични съответствия: Пристрастяващи и упояващи средства.

Биологични съответствия:
Нарушение в дейността на органите. Мускулна парализа, мускулна атрофия Възприемчивост към епидемии, последствия от инфекция. Основна формула за закономерно протичане на заболяванията, инфекциозни болести. Загнояване. Нарушена сперматогенеза.

Сатурн / Нептун
Отказване, ограничени възможности, слаба защита,
хронична болест, страхове от миналото, бягство от отговорност

Принцип: Загуба на връзка с реалността, аскетизъм, болест, страх от загуба на контрол, строга сдържаност, привидна опора.

Символ: Губи основа под краката си. Разпъване на кръст.

+ Готов да принесе жертва, поемане на отговорност за осъществяване на мечтите си, предпазливост и предвидливост
- Раздвоен характер, объркан за това какво е реално и какво не, загуба на връзка с реалността поради илюзорни очаквания, честа смяна на настроението, незадоволеност, безгранично вцепеняване

Социологични съответствия: Бедни, болни, угнетени.

Биологични съответствия:
Хронично и неудържимо увеличаващо се злотворно влияние. Изгниване и разлагане на органа, Сатурн/ Нептун = точката на Овена.

При Марс/Нептун няма болки в повечето случай.
Пре Марс/Сатурн и Сатурн/Нептун са свързани с болки. Вижте върху коя планета попадат тези мидпойнта, понеже там има предподтавка за сериозно заболяване!

*

missKapriz

« Отговор #310 -: Ноември 28, 2010, 12:13:08 am »
Благодаря ти!
В случая ме интересува кое в картата би показало рак на простата.За съжаление нямам никакъв час на раждане-даже и приблизителен

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #311 -: Ноември 28, 2010, 12:16:26 am »
Благодаря ти!
В случая ме интересува кое в картата би показало рак на простата.За съжаление нямам никакъв час на раждане-даже и приблизителен

Bes zas i minuta na rasdane e nawasmozno. Towa e mnogo otgoworna tema.

*

Feia

« Отговор #312 -: Ноември 28, 2010, 12:54:14 am »

Марс / Сатурн

Принцип: Трудности при налагането, ограничаващ импулс, вредна или унищожителна енергия, съпротивителна сила, съдбоносен удар, борба за защита.

+ Постоянство и търпение в преследването на собствените цели, силно концентриран, съпротивителна сила, осъзнати действия
- Склонност да си блъска главата в стената с исканията си, концентрирана разрушителна енергия, насочена със сила навън или навътре, сексуална фрустрация, разрушителен бяс, агресивност

Работещи тежък физически труд, планинци, борец на съпротивата, хора способни да преодоляват най-големите трудности.

Биологични съответствия:
Костна система, стави и мускули като активни и кости като пасивни, сухожилия. Възпаления на костите и костния мозък. Смърт на органа, тъканна смърт, парализа на дихателната мускулатура, смъртно задушаване.

И как могат да се преодолеят негативните неща от този съвпад, а?

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #313 -: Ноември 28, 2010, 12:56:00 am »

Марс / Сатурн

Биологични съответствия:

И как могат да се преодолеят негативните неща от този съвпад, а?

taka nikoga ne moge da se kaze, trabwa da se gleda zalata karta, warhu koja planeta pada i koi aspekti tasi planeta ima s drugite planeti.

*

Feia

« Отговор #314 -: Ноември 28, 2010, 12:57:04 am »

taka nikoga ne moge da se kaze, trabwa da se gleda zalata karta, warhu koja planeta pada i koi aspekti tasi planeta ima s drugite planeti.

Добре, обаче аз мисля, че тези неща се преодоляват чрез психоанализа.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #315 -: Ноември 28, 2010, 01:00:30 am »

As gowora sa seriosno sabolawane w taloto, i ako e taka ste trabwa i doktora da si kaze nepremeno mnenieto si.

*

Feia

« Отговор #316 -: Ноември 28, 2010, 01:03:46 am »

As gowora sa seriosno sabolawane w taloto, i ako e taka ste trabwa i doktora da si kaze nepremeno mnenieto si.

А аз говоря за отрицателните страни на психологическите съответствия, които написал за съвпада на Марс и Сатурн.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #317 -: Ноември 28, 2010, 01:06:10 am »

А аз говоря за отрицателните страни на психологическите съответствия, които написал за съвпада на Марс и Сатурн.

No trabwa tozno da se snae ot koi dom idwat planetite koito prawat midpointa i w koi dom stoi planetata warhu kojato padat.

*

Feia

« Отговор #318 -: Ноември 28, 2010, 01:06:45 am »

No trabwa tozno da se snae ot koi dom idwat planetite koito prawat midpointa i w koi dom stoi planetata warhu kojato padat.

Нали ти изпратих данните си! Те са точни! Майка ми като ме е раждала е гледала колко е часа.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #319 -: Ноември 28, 2010, 01:16:00 am »

da poluzih gi sega gledam.

Нали ти изпратих данните си! Те са точни! Майка ми като ме е раждала е гледала колко е часа.

da poluzih gi sega gledam.