Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 148859 Прегледи
*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
Re:Въпроси към астролога Doby
« Отговор #620 -: Декември 22, 2010, 09:53:03 am »
Доби, здравейте. ! Много е интересна цялата тема  . Искам да попитам за следните мидпоинти. Моля :blink:

Слънце = Меркурий/Уран
Сатурн= Слънце/ Уран
Слънце=Сатурн/Плутон

А тови, пък Юпитер= Слънце/Юпитер,съвсем не си го обяснявам. :blink:
Юпитер, двойно ли е подчертан? Как се отработва това и какво означава?
Прави ми впечатление,че Слънцето попада в много мидпоинти.

Плутон,Юпитер са в 11 дом в Лъв и, управляват 2,3 дом в натала,
Уран в 12, управлява 5.
Слънце и Меркурий в 1, Меркурий е в последен гр, управители  са на 11 и втори.
Благодаря предварително.  :blink:
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Asol

• 4140
« Отговор #621 -: Декември 22, 2010, 02:09:20 pm »
Доби, мидпойнтът е средна точка - няма как различни програми да го  изчисляват на различни места. Няма значение дали са директни или индиректни мидпойнтите, все ще са на тези градуси или поне в такъв за даден вид аспект. :unsure: Меркурий на Марая няма как да е на  :ven: / :mar: накъдето и да усучем картата :o

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #622 -: Декември 22, 2010, 06:06:12 pm »
Доби, мидпойнтът е средна точка - няма как различни програми да го  изчисляват на различни места. Няма значение дали са директни или индиректни мидпойнтите, все ще са на тези градуси или поне в такъв за даден вид аспект. :unsure: Меркурий на Марая няма как да е на  :ven: / :mar: накъдето и да усучем картата :o

snaes li raslikata mesdu midpointite na Alfred Witte i skolata na Ebertin, taka narezenata Kosmobiologia? :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Asol

• 4140
« Отговор #623 -: Декември 22, 2010, 06:21:39 pm »
Знам какъв е принципът и той е изведен чисто математически. Ако може да обясниш де факто в конкретния случай защо според теб  Меркурий е на мидпойнт  :ven: / :mar: ?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #624 -: Декември 22, 2010, 06:38:32 pm »
логично
даже да ползваме друга отправна точка ( не 0 гр овен, а например Ац или Св ако се отнесем към кармичната ) за сметката  дължините на планетите не се променят?
какви други начини има за смятане?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #625 -: Декември 22, 2010, 06:45:31 pm »
Доколкото ми е известно стойностите са 45*, 90* , 135* :rolleyes:...Аз това знам.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #626 -: Декември 22, 2010, 07:34:26 pm »
Знам какъв е принципът и той е изведен чисто математически. Ако може да обясниш де факто в конкретния случай защо според теб  Меркурий е на мидпойнт  :ven: / :mar: ?

Raslikata mesdu Alfred Witte i Ebertin Kosmobiologiata e`

Alfred Witte wsema MP kam dadena planeta, koito se namirat na - sawpad, 180°, 90°, 60° i 120°
Ebertin wsema MP kam dadena planeta, koito se namirat na - sawpad, 180°, 45°, 90° i 135°

Nadawam se da ste rasbrali raslikata!  :49:
« Последна редакция: Декември 23, 2010, 05:19:11 am от doby »

*

Марая

• 28287
« Отговор #627 -: Декември 22, 2010, 07:41:16 pm »
Знам какъв е принципът и той е изведен чисто математически. Ако може да обясниш де факто в конкретния случай защо според теб  Меркурий е на мидпойнт  :ven: / :mar: ?

Raslikata mesdu Alfred Wotte i Ebertin Kosmobiologiata e`

Alfred Witte wsema MP kam dadena planeta, koito se namirat na - sawpad, 180°, 90°, 60° i 120°
Ebertin wsema MP kam dadena planeta, koito se namirat na - sawpad, 180°, 45°, 90° i 135°

Nadawam se da ste rasbrali raslikata!  :49:

Добре , но как става меркурий съвпад марс/венера? :rolleyes: :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #628 -: Декември 22, 2010, 07:42:11 pm »
С две думи понеже Меркурий на Марая се намира на 47* от МП й Марс/Венера, това се счита за съвпад според Ebertin.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #629 -: Декември 22, 2010, 07:42:45 pm »
С две думи понеже Меркурий на Марая се намира на 47* от МП й Марс/Венера, това се счита за съвпад според Ebertin.
:clap: :clap: :clap:

*

Марая

• 28287
« Отговор #630 -: Декември 22, 2010, 07:45:34 pm »

На кое се счита за съвпад....? Меркурий съвпад Марс/Венера...Ама това са 47* , а не 45*? :-\ :rolleyes: :unsure:

Аааааааааааааааа, нееееееееееееееееее :41: :41: :33: :33: :41: и това ли сега да го мисля? :rolleyes: :-\

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #631 -: Декември 22, 2010, 07:49:16 pm »
Доби, знаеш ли, някак държиш се с юзърките като с глупави оФце. Или и ти не разбираш добре как се изчисляват тези МП.
Чувала съм, че когато човек разбира нещо и му е ясно, може да го обясни с прости думи.
Съжалявам ако си споменал някъде, аз просто рядко те чета, понеже ме изморява  латиницата.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #632 -: Декември 22, 2010, 07:59:24 pm »

На кое се счита за съвпад....? Меркурий съвпад Марс/Венера...Ама това са 47* , а не 45*? :-\ :rolleyes: :unsure:

Аааааааааааааааа, нееееееееееееееееее :41: :41: :33: :33: :41: и това ли сега да го мисля? :rolleyes: :-\

Космобиологията се казва по точно - природно научна и приложно медицинска астрология и с това се разделя от класическата астрология. При нея хороскопите се казват КОСМОГРАМ, и е практикуват в повечето случай лекари. Марая не се чувствай задължена да работиш с Космобиологията! :49:   

*

Марая

• 28287
« Отговор #633 -: Декември 22, 2010, 08:02:56 pm »

Космобиологията се казва по точно - природно научна и приложно медицинска астрология и с това се разделя от класическата астрология. При нея хороскопите се казват КОСМОГРАМ, и е практикуват в повечето случай лекари. Марая не се чувствай задължена да работиш с Космобиологията! :49:   

БРЕЙЙЙЙ, ТИ ще ми кажеш? :tongue2:
ТОВА МНОГО РАБОТИ БЕ... :rolleyes: :rolleyes: , АМА МНОГО....ПРОСТО МНОГО.... :'( :'( Т ;DОВА Е ВИСШ ПИЛОТАЖ НА АСТРОЛОГИЯТА....,НО ЗА ДА РАБОТИШ С НЕГО СЕ ИСКА МНОГО , АМА МНОГО ЗНАНИЯ...

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #634 -: Декември 22, 2010, 08:08:49 pm »
Доби, знаеш ли, някак държиш се с юзърките като с глупави оФце. Или и ти не разбираш добре как се изчисляват тези МП.
Чувала съм, че когато човек разбира нещо и му е ясно, може да го обясни с прости думи.
Съжалявам ако си споменал някъде, аз просто рядко те чета, понеже ме изморява  латиницата.

Не съм тука за да се харесвам на всички с мойте текстове. Който не ги харесва, да не ги чете.  :leos:

*

Divna

• 2478
« Отговор #635 -: Декември 22, 2010, 08:13:55 pm »
Доби, знаеш ли, някак държиш се с юзърките като с глупави оФце.

Kali, защо се е породило това чувство в теб?

Или и ти не разбираш добре как се изчисляват тези МП.

Ако работиш с МП в продължение на години не е възможно да не ги разбираш.

Това и прави. Дори понякога ни дава на готово отговорите.
Аз лично харесвам провокацията на Доби, която отправя към нас, защото тя ме кара да мисля и така я усвоявам по-трайно.

Дългите текстове ги пише винаги на кирилица.  

*

Asol

• 4140
« Отговор #636 -: Декември 22, 2010, 08:15:09 pm »
Аз пък съм с усещането, че подценява нивото на астрологични знания на форумците.  
Орбисът на мидпойнтите е 1 градус. Така че както и да го въртим Меркурий не е на  :ven: / :mar:. Пък който каквото иска да смята и използва.  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #637 -: Декември 22, 2010, 08:20:50 pm »
Асол, орбисата на мидпойнтите е различна към натални планети и дирекционни.
Всеки използва своите си методи - тия, които са доказали валидността си с годините.

*

Марая

• 28287
« Отговор #638 -: Декември 22, 2010, 08:22:32 pm »
Аз пък съм с усещането, че подценява нивото на астрологични знания на форумците.  
Орбисът на мидпойнтите е 1 градус. Така че както и да го въртим Меркурий не е на  :ven: / :mar:. Пък който каквото иска да смята и използва.  ;)

И аз не го приемам..., а по отношение на допустима орбиса , за МП...съм прекалено стисната и един градус допускам само за светилата участващи в съответния МП....За останалите от типа Сатурн/Нептун , Плутон , Хирон ....работя с половин градус....

Че дават много инфо дават , но прочита им зависи преди всичко от мястото което заемат в натала...
С това не искам да налагам мнението си , а искам да споделя още един опит.... ;D ;)

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #639 -: Декември 22, 2010, 08:24:50 pm »

Аз лично вземам натални МП до 2 градуса орбиср при дирекций и транзитни МП 1 градус.
При Марая Меркурий е на 47° и 46 минути с МП Венера Марс.