Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149044 Прегледи
Re: Въпроси към астролога Doby
« Отговор #800 -: Декември 29, 2011, 09:11:06 pm »
Казвам, че не обичам. Но не се заричам че няма, някой път може да се наложи.  ;D ;D
А народни танци?

Когато тр.Сатурн ми съвпадна Луната, разбрах що е то социална изолация и то на различни нива. Не, че и аз не съм интровертна, но този транзит допълнително го подчерта и извади някои неща от дълбините.

Рядко, много рядко.  :blink: Но имам НЯКАКВО желание от време на време, но пак рядко можеш да ме видиш да стана и да играя.  :blink: Иначе ми даваш идея да си погледна транзитите и нещо в мегаинтровертния период и да видя .. ахаа ... какво е станало и какво се е случило, може да ми даде някакво полезно познание.  :blink:

Иначе Венера в Лъв в 11 дом, управителка на 2 и 9 дом

Откакто съм я включила в оборота, така да се каже, вече ми се е махнало чувството на самосъжаление и непрестанното ми глождене, че не съм достойна за никого, което доста дълго време ми беше проблем. Откакто поработих малко над куинконса с Луната и мен ме пере една пряма и откровена вълна и може да съм казала някои неща поне наполовина преди да съм ги осмислила. Но си мисля, че и опозицията на Меркурий с Луната има пръст в това и Венера само ех ... добави огъня, с който иначе пасивните ми знаци имат смелостта да се изразят. Това, което не харесвам в позицията, е някаква мания за внимание, която има и силно натрапчиво чувство, че за човека, с който си трябва да си тоооолкова магнетичен ии тоооолкова единствен, че да не смее да му мръдне погледа на друга страна, докато гледа в теб.  :unsure: В момента се опитвам да разреша този проблем с нея. Винаги си срещам евентуалните обекти на любов според 11-тия й дом, което е много странно повтарящо се, но пък е и някак парадоксално веселичко.  ;D ;D От време на време ме удрят едни силни вълни и почвам да се кипря и глася като за световно, предполагам това пак по нея.  ;D
« Последна редакция: Декември 29, 2011, 09:23:43 pm от ThunderGoddess »

*

AH

• 2201
« Отговор #801 -: Декември 30, 2011, 04:58:13 am »
АН,когато говорим за брак,говорим за мъж и жена.Ако искам някой да ми споделя козметичните процедури,женските сериали,любовните терзания,приготвянето на курабийки,ще си потърся приятелка.Не схващаш ли разликата между брак и приятелство?Аз поне не мога да си лягам за секс с най-добрата си приятелка/дори това да е мъж/ ;D После жените се чудят защо мъжете си търсят любовници.
P.S.Често виждам да употребяваш думата контрол.Какво ли трябва да означава това? :rolleyes:

Контролът над съзнание и подсъзнание, както и общо казано контрол над енергиите, символизирани от планетите, е основен предмет на разговор в астрологичен форум.
Нали се опитваме да видим къде свършва предопределеното от радикса и къде почва свободната воля. Или как да използваме предопределеното по желан от нас начин, т.е. как ние да си управляваме звездите, а не те нас.
/е, друг въпрос е, ако човек държи да се носи в живота както листо в реката:)/

На въпроса за опозицията търсиш отговор в желан от теб контекст – има разлика между приятелство и брак, но въпросът беше колко дълготраен ще е бракът без приятелство, без общи потребности и интереси, дали , кога и колко дълго сме склонни да подчиним потребностите и интересите си на някой друг.

До тук установихме, че някои момичета с Луна в Козирог твърдят, че са готови тотално да подчинят потребностите  и интересите си на партньора, понеже не обичат танци или телевизор:)/нищо, че повечето хора нямат нищо против телевизията, примерно:)/

*

AH

• 2201
« Отговор #802 -: Декември 30, 2011, 05:00:08 am »
Иначе, двете слушат различна музика, четат различни книги, обичат различно кино, имат различни области на кариерно развитие, различни приятели, различни хобита и различни служебни кръгове. 
Имат общо разбиране за уютно, за щастливо, за пълноценно и за ценно.

За Луна в Скорпион или в 8-ми дом се смята, че е в силна позиция.
Като в такава позиция тя може да даде крайности в проявлението си – напр. много деца или пък малко; повърхностни емоции или дълбоки и т.н.

Предполага се, че висшата изява се свързва с контрол над емоции и потребности. При такава изява повърхностните емоции я дразнят, липсата на контрол над тях или пък над потребностите също.

Смяташ ли, че ти липсва контрол поне на съзнателно ниво над емоциите ? /ще изключим това за „острия език“, защото той може и да се свързва с нещо друго, пък и май не съм го забелязала при теб:)/ Смяташ ли, че си готова да се съобразяваш само с твоите емоции и потребности и изцяло да подчиниш чуждите на собствените? Смяташ ли, че има хора, склонни да се съобразяват само със собствените емоции и потребности?

Опитваме се да разберем при теб дълготрайната връзка дали се дължи на висша проява на Луната  или е проява на правило, че разликата в потребностите е добра база за дълготрайност на една връзка.

« Отговор #803 -: Декември 30, 2011, 08:11:40 am »

Контролът над съзнание и подсъзнание, както и общо казано контрол над енергиите, символизирани от планетите, е основен предмет на разговор в астрологичен форум.
Нали се опитваме да видим къде свършва предопределеното от радикса и къде почва свободната воля. Или как да използваме предопределеното по желан от нас начин, т.е. как ние да си управляваме звездите, а не те нас.
/е, друг въпрос е, ако човек държи да се носи в живота както листо в реката:)/

На въпроса за опозицията търсиш отговор в желан от теб контекст – има разлика между приятелство и брак, но въпросът беше колко дълготраен ще е бракът без приятелство, без общи потребности и интереси, дали , кога и колко дълго сме склонни да подчиним потребностите и интересите си на някой друг.

До тук установихме, че някои момичета с Луна в Козирог твърдят, че са готови тотално да подчинят потребностите  и интересите си на партньора, понеже не обичат танци или телевизор:)/нищо, че повечето хора нямат нищо против телевизията, примерно:)/

Аз пък си мислех,че основния предмет на астрологията изобщо,е да се вникне в незримото и да се настроиш към него,а не обратното.И в този контекст опита да разбереш къде свършва предопределеното и започва свободната воля,е елементарен.Всъщност направо си губи смисъла подобен опит,защото не си безсмъртна.
Относно другия въпрос за брака/ти така и не ми отговори за аспект опозиция,благодаря  ;D/.Ако двама са се привлекли до там,че да се обвържат в брак,това не показва липса на общи неща.Но те не са онези,които хората откриват в близките приятелства.Няма нищо по-привлекателно за двама да преоткриват всеки ден нови неща в партньора си.Едно близко приятелство,всичко да е общо и споделено,е най-лесният начин да се лишиш от тези открития.Като астрологичен аспект не зная кое на кое отговаря,но ако за брак се използва опозиционен дом на Аз-а,няма причина този аспект между планети да води до обреченост на съжителството.Онова което оказва най-силно влияние в живота ни,не е присъствието,а липсата.Така са ме учили астролози. :blink:Ако искаш аз да ти кажа как е изваден този аспект геометрично и символично  ;)

*

AH

• 2201
« Отговор #804 -: Декември 30, 2011, 08:47:23 am »
Аз пък си мислех,че основния предмет на астрологията изобщо,е да се вникне в незримото и да се настроиш към него,а не обратното.И в този контекст опита да разбереш къде свършва предопределеното и започва свободната воля,е елементарен.Всъщност направо си губи смисъла подобен опит,защото не си безсмъртна.
Относно другия въпрос за брака/ти така и не ми отговори за аспект опозиция,благодаря  ;D/.Ако двама са се привлекли до там,че да се обвържат в брак,това не показва липса на общи неща.Но те не са онези,които хората откриват в близките приятелства.Няма нищо по-привлекателно за двама да преоткриват всеки ден нови неща в партньора си.Едно близко приятелство,всичко да е общо и споделено,е най-лесният начин да се лишиш от тези открития.Като астрологичен аспект не зная кое на кое отговаря,но ако за брак се използва опозиционен дом на Аз-а,няма причина този аспект между планети да води до обреченост на съжителството.Онова което оказва най-силно влияние в живота ни,не е присъствието,а липсата.Така са ме учили астролози. :blink:Ако искаш аз да ти кажа как е изваден този аспект геометрично и символично  ;)

Ако имаш нужда да опишеш как е изведен аспекта, направи го:)

Ако човек иска от астрологията да го изведе в нови светове, може и да смята, че е най-важно да се настрои на незримото.

В повечето случаи хората искат да се справят с живота адекватно тук и сега, в реалния и зрим свят, което ще рече, че трябва да са във връзка със съзнание и подсъзнание, както и с всички енергии, които се проявяват в живота им.

Онова, което оказва най-силно влияние върху живота ни, не са присъствия или липси, нито конкретно положение на планета в знак, дом и аспекти, а нивото на изява на планетата, т.е. как ние използваме енергията и. /астрографът е ярка илюстрация, че всички си имаме всичко- еднакъв брой планети, знаци, домове – как ги ползваме зависи от волята ни, ако я имаме – т.е. на съзнателно ниво може и да отчитаме присъствия или липси, но в дълбочина няма такива/

Аспектът опозиция не води автоматично до брак, нито до дълготрайност или обреченост на връзката. /точно от там тръгнахме- от твърдението, че опозицията на Луните е предопределила една дълготрайна връзка/.

Опозицията/силен акцент върху някаква енергия/ в общия случай пречи, но при висша изява може да даде неразрушимост – тогава имаме силна двойна ориентация, не е ясно къде свършва единия и почва другия.

Опозицията в общия случай пречи не защото не дава компенсация на липси/тя може да ги дава/, а защото при липса на достатъчно воля не могат да се преодолеят примитивните изяви.

Акцентираш върху сексуалността – това се явява важен въпрос при човек със симптоми, включващи неспособност да се раздели с някого.

*

Stella

• 7765
« Отговор #805 -: Декември 30, 2011, 08:48:17 am »
....но ако за брак се използва опозиционен дом на Аз-а,няма причина този аспект между планети да води до обреченост на съжителството. ;)

Ако аз имам асц. Скорпион и десц. Телец, най-подходящия партньор за мен ще е Телеца, защото ще притежава качества, които аз не притежавам и по този начин ще ме допълва. Но, нещата не са толкова елементарни, колкото изглеждат на пръв поглед. защото има значение в кой знак се намира управителя на децендента. Ако венера е в Риби, тогава моят подходящ партньор трябва да притежава качествата на Венера в Риби. Представи си сега, че ти привлечеш Телец с Марс и Венера в Близнаци, които квадратират твоята Венера в Риби и че луните ви са в квадрат. Как мислиш дали ще бъде спокойно партньорството и съжителството?

ПП. Партньорство и съжителство са различни неща. Може да няма брак и въпреки това да има успешно съжителство, и обратното.

Не случайно в астрологията има различни домове за брак, любов, секс и съжителство и различни планети управители.
За съжителство винаги се гледат луните на двамата и как се държат управителите на 4-тите домове един спрямо друг в синастрията.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #806 -: Декември 30, 2011, 09:01:30 am »

Ако имаш нужда да опишеш как е изведен аспекта, направи го:)

Ако човек иска от астрологията да го изведе в нови светове, може и да смята, че е най-важно да се настрои на незримото.

В повечето случаи хората искат да се справят с живота адекватно тук и сега, в реалния и зрим свят, което ще рече, че трябва да са във връзка със съзнание и подсъзнание, както и с всички енергии, които се проявяват в живота им.

Онова, което оказва най-силно влияние върху живота ни, не са присъствия или липси, нито конкретно положение на планета в знак, дом и аспекти, а нивото на изява на планетата, т.е. как ние използваме енергията и. /астрографът е ярка илюстрация, че всички си имаме всичко- еднакъв брой планети, знаци, домове – как ги ползваме зависи от волята ни, ако я имаме – т.е. на съзнателно ниво може и да отчитаме присъствия или липси, но в дълбочина няма такива/

Аспектът опозиция не води автоматично до брак, нито до дълготрайност или обреченост на връзката. /точно от там тръгнахме- от твърдението, че опозицията на Луните е предопределила една дълготрайна връзка/.

Опозицията/силен акцент върху някаква енергия/ в общия случай пречи, но при висша изява може да даде неразрушимост – тогава имаме силна двойна ориентация, не е ясно къде свършва единия и почва другия.

Опозицията в общия случай пречи не защото не дава компенсация на липси/тя може да ги дава/, а защото при липса на достатъчно воля не могат да се преодолеят примитивните изяви.

Акцентираш върху сексуалността – това се явява важен въпрос при човек със симптоми, включващи неспособност да се раздели с някого.

Нямам нужда да го пиша,аз го зная. ;D
Преди да започнеш с каквито и да е планети,висши,средни или нисши изяви,трябва да знаеш какво мотивира животът ти изобщо-и съзнателно,и несъзнателно.Липси имаш винаги и точно те са двигателят ти тук и сега в реалния и зрим свят.Кофтито е,че повечето са несъзнателни и когато се озовеш в канавката,ум ти зайде кое те е накарало да стигнеш до там.
Не поставям акцент върху СЕКСА,а върху сексуалността.И ако обичаш не си прави труда да ме формулираш,че и аз мога да изкажа после в ответ,а не бих искала,тъй като това може да се окаже пагубно за целия форум.Мога дори да ти изнеса една лекция по този въпрос,що е то сексуалност и как се отразява в живота.И съвсем нямам предвид 'ръгай чушки в боба' като говоря за сексуалност.

« Отговор #807 -: Декември 30, 2011, 09:05:41 am »

Ако аз имам асц. Скорпион и десц. Телец, най-подходящия партньор за мен ще е Телеца, защото ще притежава качества, които аз не притежавам и по този начин ще ме допълва. Но, нещата не са толкова елементарни, колкото изглеждат на пръв поглед. защото има значение в кой знак се намира управителя на децендента. Ако венера е в Риби, тогава моят подходящ партньор трябва да притежава качествата на Венера в Риби. Представи си сега, че ти привлечеш Телец с Марс и Венера в Близнаци, които квадратират твоята Венера в Риби и че луните ви са в квадрат. Как мислиш дали ще бъде спокойно партньорството и съжителството?

ПП. Партньорство и съжителство са различни неща. Може да няма брак и въпреки това да има успешно съжителство, и обратното.

Не случайно в астрологията има различни домове за брак, любов, секс и съжителство и различни планети управители.
За съжителство винаги се гледат луните на двамата и как се държат управителите на 4-тите домове един спрямо друг в синастрията.
Стела,ако Левски беше с маратонки никой не знае къде щеше да е България сега. ;DСпоменах за принцип-опозицията като аспект в астрологията.Детайлите в случая само отклоняват темата.

*

Grace

• 2257
« Отговор #808 -: Декември 30, 2011, 09:08:11 am »
точно от там тръгнахме- от твърдението, че опозицията на Луните е предопределила една дълготрайна връзка/.
 да направя една вметка в иначе философския разговор - има много голямо значение в какви знаци става това. Опозиция в неподвижни знаци е доста различно от една опозиция Близнаци/Стрелец например. По отношение на дълготрайност говоря. Защото преди синастрията разглеждаме психологията и характеристиките на всяка Луна поотделно. А я ми кажете Луна в Телец или Скорпион дали е много по промените? Същото е като с неподвижни знаци по оста 1-7 дом.

А иначе, за мен, а мисля и повечето астролози, разглеждат брак и съжителство като едно и също нещо.т.е. търсим 7 дом.   

*

Diyana

• 2705
« Отговор #809 -: Декември 30, 2011, 09:14:29 am »
Повърхностните емоции я дразнят - Не бих казала, че ме дразнят, но понякога предизвикват снизхождение, което смятам за подвеждащо и се опитвам да превъзмогвам - чрез смирение и приемане.
...липсата на контрол над тях или пък над потребностите също. Не приемам, че контролът над емоциите е ценност, по-скоро е предпоставка за заболявания. Емоцията трябва да се изживява, ако е градивна или сублимира, ако е разрушителна. С потребностите е същото.

Смяташ ли, че ти липсва контрол поне на съзнателно ниво над емоциите? Не ми липсва, поради което и не се стремя към него, а най-вероятно не разбирам въпроса. ;D
Смяташ ли, че си готова да се съобразяваш само с твоите емоции и потребности и изцяло да подчиниш чуждите на собствените? Не
Смяташ ли, че има хора, склонни да се съобразяват само със собствените емоции и потребности? Да

Опитваме се да разберем при теб дълготрайната връзка дали се дължи на висша проява на Луната  или е проява на правило, че разликата в потребностите е добра база за дълготрайност на една връзка. Не разбирам нищо от низши и висши прояви.

« Последна редакция: Декември 30, 2011, 09:21:47 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Grace

• 2257
« Отговор #810 -: Декември 30, 2011, 09:28:15 am »
Мога дори да ти изнеса една лекция по този въпрос,що е то сексуалност и как се отразява в живота.

давай, че ми стана интересно  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #811 -: Декември 30, 2011, 09:39:43 am »
Кофтито е,че повечето са несъзнателни и когато се озовеш в канавката,ум ти зайде кое те е накарало да стигнеш до там.
Не поставям акцент върху СЕКСА,а върху сексуалността.И ако обичаш не си прави труда да ме формулираш,че и аз мога да изкажа после в ответ,а не бих искала,тъй като това може да се окаже пагубно за целия форум.

Идеята на дискусията върху висши и примитивни прояви на Луната  е да не стигаме до там, нали?:)

*

AH

• 2201
« Отговор #812 -: Декември 30, 2011, 09:41:30 am »
Не разбирам нищо от низши и висши прояви.

Мога накратко да опиша примитивните и по-висшите изяви на Луната:)

Примитивна изява на Луната при конкретен човек – другите хора или колектива не го интересуват, освен ако те не способстват за задоволяване на неговите потребности или желания. Може да вземе участие в семеен или обществен живот, но е склонен да игнорира чуждите интереси. Отъждествява се с желанията си, защото не знае, че има подсъзнание. За такава Луна са типични следните изказвания: „всички хора са мръсници“;  „на никого не можеш да вярваш“.

Висша изява – способност да се откажеш от своите желания в името на друг човек или на кауза. Способност да се проникне в подсъзнанието и да се влияе върху него.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #813 -: Декември 30, 2011, 09:43:13 am »
Я се изкажи! Кое е това, дето може да се окаже пагубно за форума?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #814 -: Декември 30, 2011, 09:47:43 am »

Висша изява – способност да се откажеш от своите желания в името на друг човек или на кауза. Способност да се проникне в подсъзнанието и да се влияе върху него.

Това да се откажеш от своите желания, заради другите според мен не е висша форма на изява на Луната. Малка част от това е висша форма на изява на Луната.

Всъщност, отказването от собствените стремежи, заради други хора или заради кауза е стремеж да се слееш с нещо по-голямо от теб, стремеж да се слееш с майката, с утробата. Всъщност, това е първият етап от перинаталните матрици, който е по Нептун. А Нептун и Луната имат общо.

Следващият етап е по Сатурн, а после е етапът на Марс. Да изявиш своята индивидуалност, да наложиш себе си, като преди това се бориш. Това е третият етап на перинаталните матрици.

« Последна редакция: Декември 30, 2011, 10:01:54 am от Hm »

*

AH

• 2201
« Отговор #815 -: Декември 30, 2011, 09:53:33 am »
Всъщност, отказването от собствените стремежи, заради други хора или заради кауза е стремеж да се слееш с нещо по-голямо от теб

само при висша изява на Луната можеш да се откажеш от собствени стремежи - примитивната Луна не признава чужди стремежи- доста е егоцентрична - налива вода в мелницата на Аза:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #816 -: Декември 30, 2011, 09:55:01 am »
Всъщност, отказването от собствените стремежи, заради други хора или заради кауза е стремеж да се слееш с нещо по-голямо от теб

само при висша изява на Луната можеш да се откажеш от собствени стремежи - примитивната Луна не признава чужди стремежи- доста е егоцентрична - налива вода в мелницата на Аза:)

Ама това води ли към индивидуацията?

*

Grace

• 2257
« Отговор #817 -: Декември 30, 2011, 10:00:09 am »

изобщо не съм съгласна. да пренебрегнеш собствените си нужди и стремежи т.е. подсъзнателното си АЗ си е сигурна гаранция за това да се направиш нещастен. Виж, ако вътрешната ти нужда или стремеж Е да служиш на кауза или нещо в което вярваш....това е друга работа !

« Отговор #818 -: Декември 30, 2011, 10:11:17 am »
точно от там тръгнахме- от твърдението, че опозицията на Луните е предопределила една дълготрайна връзка/.
 да направя една вметка в иначе философския разговор - има много голямо значение в какви знаци става това. Опозиция в неподвижни знаци е доста различно от една опозиция Близнаци/Стрелец например. По отношение на дълготрайност говоря. Защото преди синастрията разглеждаме психологията и характеристиките на всяка Луна поотделно. А я ми кажете Луна в Телец или Скорпион дали е много по промените? Същото е като с неподвижни знаци по оста 1-7 дом.

А иначе, за мен, а мисля и повечето астролози, разглеждат брак и съжителство като едно и също нещо.т.е. търсим 7 дом.

А не е ли по-важно и двамата да са доволни от връзката си и да понесат по-леко една евентуална раздяла? Кое е по-благоприятно като изход? Луната в Близнаци да каже на Лунатав Стрелец -Аре, чао, Луна в Стрелец.  ;D ;D Нищо лично, но много се застоях и мисля да си ходя.  ;D ;D ;D - Ми, чао, Луна в Близнаци, и без това не считам шегичките ти за забавни.  ;D ;D ;D ;D
Или
Луна в Близнаци: "Аре, чао, Луна в Лъв, беше ми приятно, но .... "
Луна в Лъв: "КЪДЕЕЕЕЕЕЕ ОТИВАААААААШ СФКЛЕСЙДКЛСЙФКЛЙЕВДСЛЛФКЙДСЛФЙДСЛФКЙСЛДГФЙЕВФЙДСЛФГЙЛДФКЙЛДК?!?!?!? Тиииии не заслужааваааашш обичтаааа мииии, не заслужаааваааш никоййй да теее обичааааааа, некаааа никоййййй повечеееее да не теее обичаааа! дклгйевфлдкфй!!!
(уж става въпрос за секстил, който е хубав аспект)
Идеята ми е, че като свържеш две неща с различно качество, по отношение на интензитет и дългорайност ще получиш едно значително разминаване. Мисля си, че на Луна в подвижен знак, изолирано от другите неща и малко по-малко вероятно за Луна в Дева, определено емоционалната й нужда не е дълготрайна връзка, т.е едно успешно отношение, съприкосновение с друг човек за нея не би било дълготрайна връзка. Но това е хипотеза при която има и други подвижни елементи в хороскопа, естествено, че това може да бъде компенсирано по някакъв начин, но не е случая, за който говорим.

*

AH

• 2201
« Отговор #819 -: Декември 30, 2011, 10:17:32 am »
Ама това води ли към индивидуацията?

води и не пречи на изява на Слънцето ;D