Аз пък си мислех,че основния предмет на астрологията изобщо,е да се вникне в незримото и да се настроиш към него,а не обратното.И в този контекст опита да разбереш къде свършва предопределеното и започва свободната воля,е елементарен.Всъщност направо си губи смисъла подобен опит,защото не си безсмъртна.
Относно другия въпрос за брака/ти така и не ми отговори за аспект опозиция,благодаря
/.Ако двама са се привлекли до там,че да се обвържат в брак,това не показва липса на общи неща.Но те не са онези,които хората откриват в близките приятелства.Няма нищо по-привлекателно за двама да преоткриват всеки ден нови неща в партньора си.Едно близко приятелство,всичко да е общо и споделено,е най-лесният начин да се лишиш от тези открития.Като астрологичен аспект не зная кое на кое отговаря,но ако за брак се използва опозиционен дом на Аз-а,няма причина този аспект между планети да води до обреченост на съжителството.Онова което оказва най-силно влияние в живота ни,не е присъствието,а липсата.Така са ме учили астролози. :blink:Ако искаш аз да ти кажа как е изваден този аспект геометрично и символично 
Ако имаш нужда да опишеш как е изведен аспекта, направи го:)
Ако човек иска от астрологията да го изведе в нови светове, може и да смята, че е най-важно да се настрои на незримото.
В повечето случаи хората искат да се справят с живота адекватно тук и сега, в реалния и зрим свят, което ще рече, че трябва да са във връзка със съзнание и подсъзнание, както и с всички енергии, които се проявяват в живота им.
Онова, което оказва най-силно влияние върху живота ни, не са присъствия или липси, нито конкретно положение на планета в знак, дом и аспекти, а нивото на изява на планетата, т.е. как ние използваме енергията и. /астрографът е ярка илюстрация, че всички си имаме всичко- еднакъв брой планети, знаци, домове – как ги ползваме зависи от волята ни, ако я имаме – т.е. на съзнателно ниво може и да отчитаме присъствия или липси, но в дълбочина няма такива/
Аспектът опозиция не води автоматично до брак, нито до дълготрайност или обреченост на връзката. /точно от там тръгнахме- от твърдението, че опозицията на Луните е предопределила една дълготрайна връзка/.
Опозицията/силен акцент върху някаква енергия/ в общия случай пречи, но при висша изява може да даде неразрушимост – тогава имаме силна двойна ориентация, не е ясно къде свършва единия и почва другия.
Опозицията в общия случай пречи не защото не дава компенсация на липси/тя може да ги дава/, а защото при липса на достатъчно воля не могат да се преодолеят примитивните изяви.
Акцентираш върху сексуалността – това се явява важен въпрос при човек със симптоми, включващи неспособност да се раздели с някого.