Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149136 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Въпроси към астролога Doby
« Отговор #880 -: Януари 01, 2012, 12:45:31 pm »

http://www.segabg.com/article.php?issueid=1181&sectionid=4&id=00005

http://bulgaria.indymedia.org/article/6506/

http://bulgaria.indymedia.org/article/8445

http://e-vestnik.bg/12492  ;)

Човешката природа невинаги е под контрола на това, което сме приели да наричаме свободно волеизявление. Всъщност повечето от нас могат да бъдат тласнати към такова поведение, което съвършено противоречи на личната ни представа за самите нас.

Може и така да е! Но човек открива неподозираните си възможности единствено във форсмажорни обстоятелства. Да бъдеш тласнат да извършиш нещо ми се струва невъзможно, освен ако преди това не ти е бил промит мозъка с някаква "религия" или не си бил дрогиран.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #881 -: Януари 01, 2012, 12:54:44 pm »
страхотен отговор, gal

hm, и аз, като всеки нормален човек, споделям мнението, че Америка и "хуманитарните" военни мисии са прикрита форма на алчност и борба за власт и пари. Но да отговоряш на злото със зло, значи да се въртим до безкрай в порочния кръг на ада. Човешката история е един пример безкрай. Някой трябва да сложи началото на края. Надявам се ерата на Водолея да направи така, че да има все повече просветени и духовни хора, които да увлекат други такива...       

*

Stella

• 7765
« Отговор #882 -: Януари 01, 2012, 12:57:53 pm »
страхотен отговор, gal

hm, и аз, като всеки нормален човек, споделям мнението, че Америка и "хуманитарните" военни мисии са прикрита форма на алчност и борба за власт и пари. Но да отговоряш на злото със зло, значи да се въртим до безкрай в порочния кръг на ада. Човешката история е един пример безкрай. Някой трябва да сложи началото на края.

Надявам се ерата на Водолея да направи така, че да има все повече просветени и духовни хора, които да увлекат други такива...    

Амин!

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #883 -: Януари 01, 2012, 01:43:52 pm »
.... че Америка и "хуманитарните" военни мисии са прикрита форма на алчност и борба за власт и пари.
и като баланс на тази потребителско-паразитна нагласа за заграбване,ако няма  една друга част от човечеството ,която да  вярва и работи за мира и добрите каузи в полза роду, не за собственна,лична изгода,то сме обречени,мъртви сме преди да умрем :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #884 -: Януари 02, 2012, 06:09:38 am »
Който финансира такава мисия почти извършва престъпление .

Смяташ, че да съдействаш за задоволяване на  чужда потребност, която може да доведе до смърт, е престъпление?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #885 -: Януари 02, 2012, 08:19:37 am »
Който финансира такава мисия почти извършва престъпление .

Смяташ, че да съдействаш за задоволяване на  чужда потребност, която може да доведе до смърт, е престъпление?

Ако финансираш войни, за мен това е престъпление. Дори не те е грижа, че от това подпомагане загиват хора. Грижа те е само синът ти да не умре, но не те е грижа, че той може да убие нечий друг син или дъщеря. Ще кажеш, че той не е способен на това. Но и майките на американските войници, които извършват куп престъпления там биха казали същото.

Трябва да се финансират протести срещу войните, а не войните!

*

AH

• 2201
« Отговор #886 -: Януари 02, 2012, 08:37:48 am »
Трябва да се финансират протести срещу войните, а не войните!

Ако погледнем статистиките за определен период на загиналите по пътищата, и тия на загиналите в резултат на военни действия, може да установим, че първите са повече.
Означава ли това, че не бива да съдействаме на детето да изкара правоспособност за управление на кола, ако има такава потребност, защото вероятността да умре и дори да убие други хора е твърде голяма?

Смяташ ли, че ще сме по-ефективни с мирни лозунги, отколкото с пистолет, срещу някой, който има потребност да властва и убива?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #887 -: Януари 02, 2012, 08:39:21 am »
Аз не смятам да продължавам този безсмислен спор.

*

AH

• 2201
« Отговор #888 -: Януари 02, 2012, 09:23:13 am »
Аз не смятам да продължавам този безсмислен спор.

Инстинктивно си за спокойно уреждане на проблемите /типично за Луна в Телец/ и виждаш колко е трудно до невъзможно да приемеш инстинктивната реакция на примитивна Луна в Скорпион, която решава проблемите с оръжие. :)

Такива работи се случват при опозиции на Луните, ако са с примитивна изява:)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #889 -: Януари 02, 2012, 10:11:15 pm »
инстинктивната реакция на примитивна Луна в Скорпион, която решава проблемите с оръжие. :)

не ми се вярва. Скорпионът не е много-много по шашките. Самоотверженият боен рев "по пет на нож" повече приляга на някоя холерична луна. Скорпионът, колкото и примитив да е, ще има потребност от по-рафиниран метод на убиване и вероятно отложен достатъчно във времето, за да е сигурно, че всичко е предвидил и жертвата няма шанс за победа. Флегма е той, безсмисленият героизъм е обида към интелигентността му.

Да си изплюя камъчето по темата за пълната несъвместимост на опозиторните двойки. Всички те имат по едно общо качество и противоположно второ. Тоест, есенциално, същностно Скорпион е точно толкова различен от Телеца, колкото са Рак и Риби, а те са на "секстилно" отстояние от него-по презумпция се разбират перфектно, с лекота и "потребностите" им са напълно съвместими. Почти колкото с тригоналните знаци, с които пък са толкова съвместими, че чак трябва да са напълно еднакви :blink:...

За Скорпионската Луна енигма ще бъдат потребностите на Луните във втори, шести и десети знак от нея \това се отнася за всяка Луна в женски знак\. И съответно Луната в активен, мъжки знак, есенциално е антоним на Луните в четвърти, осми и 12-ти знак от нея. Казано простичко, такава опозиция, за каквато говорите със Стела, се явява по линията вода-огън и земя-въздух, а не по линията първи-седми дом.

Тоест, според крехките ми разсъждения над "думите на древните", Луната във Везни по-лесно ще намери общ език с  топлината на Овенската Луна, отколкото със студа и сухотата на Девичата. На Луната в Скорпион потребностите на Стрелешката са й твърде изтощаващи и повърхностни, но студът на Телешката й гарантира прилично ниво на комфорт, а сухотата й отнема от водната пасивност и неуравновесеност. 
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #890 -: Януари 02, 2012, 10:20:52 pm »
:thinking: отдавна се чудя защо все са ми неуспешни връзките, а то щото не съм срещнала някой с Луна в Козирог, при все опозицията и Слънцето там

*

Diyana

• 2705
« Отговор #891 -: Януари 02, 2012, 10:25:40 pm »
По долния пост нямам възражения, а бегли апострофи тук-таме, от любов към спор\Т\а ;D

1.Луната символизира подсъзнателни потребности, нали? – например, усещам глад  или харесвам чалга, преди да си направя труд да анализирам защо усещам глад или харесвам чалга. /ще оставим настрана факта, че вкусът за храна или музика зависи и от други неща / Да

2.Различните знаци имат различни аналогии и от там се предполага и различни подсъзнателни потребности или вкусове. Да, разликата е в това кои знаци приемаме за тотално различни и кои - донякъде, поносимо, интригуващо различни ;D

3. Примитивната проява на Луната е незачитане на чужди потребности. Например, предстои няколко часа пътуване с кола и единият харесва чалга, а другият- класическа музика. Пътуването закономерно се превръща в ад, ако единият надуе чалга, а другият- класика./това е възможно нали ?/ Знаеме, че има хора, които не зачитат чуждата потребност. Да и точно тук например, се оказва, че спийд метълът не е толкова тотално различен от черния джаз, колкото би била чалгата, например. Даже при виртуози много добре им се получава да го забиват заедно.

При висша изява на Луната имаме зачитане на чуждата потребност и вкус – тогава партньорите ще си сложат слушалки или ще си направят труд да открият музика, която се харесва на двамата – пътуването ще е лесно и приятно. Да

4.Аз защитавам позицията, че при противоположни потребности, продължителното  съвместно съжителство е възможно,  ако се зачита и чуждата потребност, което е висша проява на Луната. Нямаме пребиваване в мазохистична реалност в такъв случай, нали? Тук нямам възражения.

С кое не си съгласна - че е много трудно , ако харесваш класика, да слушаш чалга? Че е много трудно, ако предпочиташ тесен семеен кръг, непрекъснато да придружаваш съпруга на задължителни за него светски събирания?
Например, аз нямам кой знае какви потребности по отношение на ядене и готвене. Сега ми се налага да проявя воля, да се съобразя с чуждите потребности и да приготвя някои неща за празнична трапеза:) – направо ми е трудно:)

/според някои дами , като пренебрегнеш собствените нужди и потребности, имаш гаранция да си нещастен – или се научаваш как да съвместяваш собствените потребности с чуждите различни такива, или си нещастен, или късаш връзката – ако държиш на щастието и връзката, учиш се на висше проявление на Луната- т.е. зачитане на чуждата потребност/ Да. За това кандисах напълно още в самото начало на разговора ;D. Само се опитвам да намекна, че да живееш дълго и щастливо с опозиторна Луна не е чак такъв героизъм, какъвто го изкарвате.

Вярно, напрегнатите аспекти в радикса от рано могат да ни научат на някои неща, а тогава и в синастрията ще е по- лесно. Ъхъм

*

Diyana

• 2705
« Отговор #892 -: Януари 02, 2012, 10:27:55 pm »
:thinking: отдавна се чудя защо все са ми неуспешни връзките, а то щото не съм срещнала някой с Луна в Козирог, при все опозицията и Слънцето там

А как ти се получаваше с Луни в Скорпион и Риби. Нещо така, като сама да си говориш, нямаше ли...

*

abroad

• 2187
« Отговор #893 -: Януари 02, 2012, 10:35:20 pm »

А как ти се получаваше с Луни в Скорпион и Риби. Нещо така, като сама да си говориш, нямаше ли...

не съм срещала и такива в Риби, Скорпион са ми най-успешните връзки (две на брой)
противно на очакванията с въздушните добре си комуникирам, освен че са ми приятели, но все пак не живея с тях
всъщност мисля, че и не бих могла, нито пък те с мен....

*

Diyana

• 2705
« Отговор #894 -: Януари 02, 2012, 10:41:44 pm »
А какво ви раздели. Със Скорпионските. Според тезата ми от по-горе, бих набедила рутината.
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 10:47:12 pm от Diyana »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #895 -: Януари 02, 2012, 10:49:49 pm »
около темата :Pлуната би трябвао доста неудобно да е в овен, но не се води падение или заточение, а съседен на екзалтация знак
ного съм се чудила за паденията ( правилото го знам), но не се връзва със сухо-топло; студено- влажно ..
та в тази връзка- оказва се, че е много добре луните да са на квадрат, ако попадат в кардинални знаци- например ако рачешка луна си  играе с везнишка или козя  , но по-скоро е подобре да има слънце ( мъжки принцип) на квадрат с луна ( женски принцип)  т.е. ако гледаме по двойки 

п.п. относно опозициите на луните- много зависи кое е по- силно в картата, ако е слънце ще се скачва с луните спрямо положението на слънцето..  ако луната е водеща ще се скачва с партньорските луни през зодията на луната, а не на
слънцето ( което е уж аз)..
и ако е така аброуд се скачва примерно на лунен принцип т.е връзките ще удоветворяват по- силно стоящаъа планеткаааа
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 10:55:43 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #896 -: Януари 02, 2012, 10:55:21 pm »
луната би трябвао доста неудобно да е в овен, но не се води падение или заточение, а съседен на екзалтация знак

То на Луната и в Телец много не й е до екзалтация, ако гледаме пракачествата. Както и на Сатурн във Везни му иде възтопличко и мокричко, а на Юпитер в Рак - ногу студено. Но те екзалтациите не са от това, кой знак им подхожда, а в кое съзвездие могат да си обявят декрета за независимост. Аз много се привързах към тази теза и засега не ми е изскочило нещо, с което да я заменя.

*

abroad

• 2187
« Отговор #897 -: Януари 02, 2012, 10:56:59 pm »
А какво ви раздели. Със Скорпионските. Според тезата ми от по-горе, бих набедила рутината.

в единия случай обстоятелствата, в другия - конфликт в ценностната система, освен рутината

* проблемът с рутината си е в моя натален хороскоп, не знам дали мога да виня Луната на отсрещния

*

Diyana

• 2705
« Отговор #898 -: Януари 02, 2012, 10:59:23 pm »
п.п. относно опозициите на луните- много зависи кое е по- силно в картата, ако е слънце ще се скачва с луните спрямо положението на слънцето..  ако луната е водеща ще се скачва с партньорските луни през зодията на луната, а не на
слънцето ( което е уж аз)..
и ако е така аброуд се скачва примерно на лунен принцип т.е връзките ще удоветворяват по- силно стоящаъа планеткаааа

Мен и двете са ми паднали, едното е по-ъглово, другото по-"алмутенско". В общия случай, никое не става за броене. Но седмият дом от Луната всякак ще си ни дърпа според мен, колкото и да е захлупена, ще си търси котвичката за нещо по седмия от себе си...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #899 -: Януари 02, 2012, 11:05:59 pm »
пупу пепел ти на езика ;D
и при мен са едни силни светила ;D, но по сметки изкарах луната по- добре.. за протокола имала съм само 1 гадже в гимназията с цвят на слънце  и беше  гнус , 7 от луна никак не ми е по сърце
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.