Здравей Гост

Анеретни планети и значението им в натала

• 87 Отговора
  • 19070 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Анеретни планети и значението им в натала
« Отговор #20 -: Ноември 27, 2010, 03:16:48 am »
И човека те гледа като препикано мушкато и ти вика кажи ми го на български..... ;D ;D

В най-добрия случай.  :57:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #21 -: Ноември 27, 2010, 03:19:15 am »
При индийците планетата в последния градус се изявява най-силно, най-ярко и най-забележимо в живота на родения и се сдобива със статута на Атмакарака - сигнификатор на родения, на духа му. Значимостта му в картата е близка до тази на управителя на Асц. и участва в много планетни комбинации. Това по сидерал, разбира се. При "нашата" си астрология планетите в последни и първи градуси се изявяват подобно на екзалтирали планети, но не непременно положително. Стои на прага, стегнала си е куфарите, напуска дома, средата и хазяина, с които вече  е натрупала отношения, опит и рутина и се втурва в неизвестното. То си е страшно - ни да се върне назад да разтреби къщата, щото вече не е нейна, ни да иде да пребоядиса тавана на новото място, щото още не е нейно. Е така, седи като гонче на къса каишка.

Едит. Тук да се уточня, че така е подвеждащо. Атмакараката е по принцип планетата, която е най-напреднала в знака, не непременно анаретната планета. Но, разбира се, ако имаме анаретна планета, естествено е тя да е атмакарака. Логиката е, че колкото е по-напред в знака, толкова е по-зряла една планета и умее овладяно да борави с енергиите му.
« Последна редакция: Ноември 27, 2010, 03:30:36 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Ноември 27, 2010, 03:19:22 am »
И човека те гледа като препикано мушкато и ти вика кажи ми го на български..... ;D ;D

В най-добрия случай.  :57:

А в най-лошия те пита любезно:
*ИЗВИНЕТЕ , :( :-\, какво ви е , имате ли нужда от лекар?!* :rolf:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #23 -: Ноември 27, 2010, 03:31:23 am »
А, това е от тук, да, Крис, едно към едно, което си писал.  :blink:

ЮПИТЕР. Ако Юпитер е разположен в градуса на Анарета човек може да има силно развито чувство за ценности, култура, религия, морал и нравственост, което се основава на богат житейски опит. http://www.astroto.com/sarticle.php?id=57

П.П. Пак се трил. :mellow:

Иначе в повечето източници планета-анарета не се счита за особено благоприятна и дори смятат, че тя определя смъртта.  
« Последна редакция: Ноември 30, 2010, 05:27:11 am от sunrain »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #24 -: Ноември 27, 2010, 03:34:36 am »
Иначе в повечето източници планета-анарета не се счита за особено благоприятна и дори смятат, че тя определя смъртта.  

А, не, тая Анарета не е оная Анарета. Смъртоносната е съвсем друга бира и няма общо с последните градуси.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #25 -: Ноември 27, 2010, 03:36:25 am »
Онази другата с най-малко достойнства ли? Интересно що и двете с едно име. 

*

abroad

« Отговор #26 -: Ноември 27, 2010, 03:36:50 am »
При индийците планетата в последния градус се изявява най-силно, най-ярко и най-забележимо в живота на родения......

Баш така го усещам -Сатурн на 29.54 цял един живот ;D, и "западен" астролог му е обръщал специално внимание

*

Diyana

• 2705
« Отговор #27 -: Ноември 27, 2010, 03:37:20 am »
Значи, тук си говорим за планети в анаретичен градус. Онова е планета-Анарета, а тя има връзки с осми дом основно, с управителя му, с достойнствата и слабостите в градуса на К8, на У8 и т.н.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Ноември 27, 2010, 03:37:59 am »
При индийците планетата в последния градус се изявява най-силно, най-ярко и най-забележимо в живота на родения......

Баш така го усещам -Сатурн на 29.54 цял един живот ;D, и "западен" астролог му е обръщал специално внимание

Ура , не съм сама и Аброд е в класацията... ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Ноември 27, 2010, 03:50:34 am »
...но за кво е критичен така и не става ясно, думата звучи важно обаче. ;D

Представи си, че си астролог и ти идва клиентка на консултация.
Пускаш си лаптопчето, разцъкваш картата с мишката пред изумения й поглед, леко си мръщиш носа, забърсваш изпотените от продължителното взиране в наталната карта очила и казваш многозначително: "Госпожо, Вие имате няколко анаретни планети в радикса!". Звучи важно, нали? И това веднага ще те издигне в нейните очи.  :blink:

:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

Де го Нух-ито да ни сподели за идеите на Маите и малефичния характер на Венерката? И всички анарентни планетки? :-\ Той ни провокира цялата тема, а сега бие отбой и нещо срамежлив стана... :mellow:

Ближе рани на 2-я етаж.... :rolf: :rolf: :rolf:

П.П. Сега видях , че е тръгнал към другия бряг :-\ :-\ :rolleyes: ;D ;D ;D , другата тема... :rolf:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #30 -: Ноември 27, 2010, 03:55:29 am »
Значи, тук си говорим за планети в анаретичен градус. Онова е планета-Анарета, а тя има връзки с осми дом основно, с управителя му, с достойнствата и слабостите в градуса на К8, на У8 и т.н.
Ясно, за нея съм чела.

Като цяло обаче, доколкото се сещам на повечето места в този градус се влага пак смисъла на разрушението, каквото и да е по-конкретното значение, въпреки че ми е любопитно това до колко в практиката е така. Затова да споделят притежателите на такива планети.

Аз ще взема да върна времето какво се случва при мен и дали въобще, когато някоя е застанала в това положение. 
« Последна редакция: Ноември 27, 2010, 04:17:12 am от sunrain »

*

Uran

• 6041
« Отговор #31 -: Ноември 27, 2010, 08:27:07 pm »
Eдин лаишки въпрос: Освен 29-ят градус анаретен не е ли също и нулевият?

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #32 -: Ноември 27, 2010, 08:31:06 pm »
Eдин лаишки въпрос: Освен 29-ят градус анаретен не е ли също и нулевият?

Оооо...при нулевия градус планетата току-що се е събудила и предстои да
измине дълъг , но ясен път   ;)
Естествени минерали и амулети

« Отговор #33 -: Ноември 28, 2010, 12:37:31 am »
имам си Сатурн в градус анарета- 29,07 Водолей,
 на всичкото отгоре се води и кралски,ма до сега нищо кралско не ми е донесъл , в 6 дом си казва думата, ще си бачкам до край,докато дишам ,
като Гюро Михайлов на поста, щотото след 20 година, статистиката каза
цигани 3 500 000,
турци 1 500 000 и
българи 800 000,
 кой ще работи за пенсиите ни.... :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

holanda

« Отговор #34 -: Ноември 28, 2010, 12:41:59 am »

цигани 3 500 000,

да ги изядем  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #35 -: Ноември 28, 2010, 12:44:16 am »

цигани 3 500 000,

да ги изядем  ;D

;D ;D ;D ;D
 аз само явно ще трябва да ги коля

айде по темата- аз нямам анаретен представител  ( в тоя живот явно се подпочвам), но това, което съм наблюдавала е магнитната способност на планетата да навлича на притежателя си желани и нежелани събития и лица, които се връзват на 29 й градус. И тези неща, които навлича са ураноподобни- неочаквани, като поява и проявление
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #36 -: Ноември 28, 2010, 12:51:52 am »
наблюдавала е магнитната способност на планетата да навлича на притежателя си желани и нежелани събития и лица, които се връзват на 29 й градус. И тези неща, които навлича са ураноподобни- неочаквани, като поява и проявление

Така е..нахлула съм в живота на мъж ми и щерка ми ..и им действам по урановски.
п.п.В единия случай- анаретен Меркурий, в другия- Слънце.

« Отговор #37 -: Ноември 28, 2010, 02:05:14 am »
Имам опит с Венера 29*12" в знака на сатурн- козирог , дома в който съм я приютила е 2-ри.... :blink:
Венера в картата ми е управител на ДСЦ...също в анаретен градус в знака на телеца.
Аспектите в картата са много показателни , както за събитииноста , така и за астропсихологическия портрет.
Опита , които има венера в козирог е богат и има изключително сатурново значение и звучене... :-[ ;D
Но мога да кажа , че на прага на знака водолей с управител Уран в 10-ти в съвпад с МЦ...Венера има и лек нюанс от водолея...  

С венера в козирог чувставата ми са постоянни ,резервирани ,скрити ,неясни за този към когото са адресирани. Сериозна и отговорна съм , премислям ползите и вредите от всяка връзка. Понякога показвам студенина и безразличие , което далеч не е свързано с чувствата ,които изпитвам... :-[ :-[ ;D
Ах ах това последното много ми се връзва с Козирог упр на 5ти дом, по наблюденията, които имам :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Ноември 28, 2010, 02:15:22 am »
Имам опит с Венера 29*12" в знака на сатурн- козирог , дома в който съм я приютила е 2-ри.... :blink:
Венера в картата ми е управител на ДСЦ...също в анаретен градус в знака на телеца.
Аспектите в картата са много показателни , както за събитииноста , така и за астропсихологическия портрет.
Опита , които има венера в козирог е богат и има изключително сатурново значение и звучене... :-[ ;D
Но мога да кажа , че на прага на знака водолей с управител Уран в 10-ти в съвпад с МЦ...Венера има и лек нюанс от водолея...  

С венера в козирог чувставата ми са постоянни ,резервирани ,скрити ,неясни за този към когото са адресирани. Сериозна и отговорна съм , премислям ползите и вредите от всяка връзка. Понякога показвам студенина и безразличие , което далеч не е свързано с чувствата ,които изпитвам... :-[ :-[ ;D
Ах ах това последното много ми се връзва с Козирог упр на 5ти дом, по наблюденията, които имам :)

Това ли? ;D

« Отговор #39 -: Ноември 28, 2010, 03:02:13 am »
Da, da tova :))