Здравей Гост

Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми

• 162 Отговора
  • 19013 Прегледи
*

Feia

Нека още от първия пост стане ясно, че темата е за Сатурн и за това как на практика могат да бъдат преодолени проблемите, които той създава. Който иска да пише за други неща, ще бъде докладван на администратора и ще му изтрият постовете.

Тук, като ви гледам, май не сте много опитни с практиката на преодоляването на проблемите, които създава Сатурн. Обаче, все пак сигурно сте чували теорията...

Какви практически действия трябва да предприеме човек, за да може наистина да преодолее някои пречки, които създава планетата Сатурн, особено пък, ако пречи на Марс и Венера?

Тук разчитам на смислена информация най-вече от Доби, може би от Лили и от някои други.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2010, 06:56:01 pm »
Ама ти още малко и ще ни набиеш май?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2010, 06:58:11 pm »
 ;D ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Feia

« Отговор #3 -: Ноември 28, 2010, 07:04:01 pm »
Ама ти още малко и ще ни набиеш май?

Ето го и първият пост, който не е по темата, заради което и написах ясно още в началото, че темата е за Сатурн.

Ти по-добре виж сега какви лоши работи се случват в света, щото нали някой трябва да е виновен за личните ти проблеми. Кой друг да е виновен за личните ти проблеми, освен световните проблеми!

САЩ и Южна Корея провеждат 4-дневно съвместно военноморско учение! Ами сега! Сега вече със сигурност няма да си решиш личните проблеми, докато САЩ и Южна Корея продължават да вършат такива глупости.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2010, 07:07:09 pm »
Сатурновите кризи съпътстват живота ни поетапно....
Има последователност и невинаги ги осъзнаваме. Всяка криза на сатурн се преодолява с търпение , работа и смирение.
Като всеки етап е много различен....
Какво в конкретика искаш?
По-добре си качи картата...за да няма локуми :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #5 -: Ноември 28, 2010, 07:10:09 pm »

Всяка криза на сатурн се преодолява с търпение , работа и смирение.

В конкретика, искам да реша веднъж завинаги всички видове Сатурнови кризи, чрез някакви практически действия.

Не говоря за моментното влияние, а за цялостно преодоляване на негативното му влияние в личния ми хороскоп.

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2010, 07:12:10 pm »

Ти по-добре виж сега какви лоши работи се случват в света, щото нали някой трябва да е виновен за личните ти проблеми. Кой друг да е виновен за личните ти проблеми, освен световните проблеми!

САЩ и Южна Корея провеждат 4-дневно съвместно военноморско учение! Ами сега! Сега вече със сигурност няма да си решиш личните проблеми, докато САЩ и Южна Корея продължават да вършат такива глупости.

Олееее, моите адмирации за откровеността, ама....ти да нямаш нещо в кардинален знак?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2010, 07:15:28 pm »

В конкретика, искам да реша веднъж завинаги всички видове Сатурнови кризи, чрез някакви практически действия.

Не говоря за моментното влияние, а за цялостно преодоляване на негативното му влияние в личния ми хороскоп.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4020.0.html

Tук има писано...доста за Сатурн...
Сатурн се преодолява и осъзнава едва след първия си възврат...Квадратурите , както и опозициите са най-градивния период в живота на всеки.
Като планета , която се характеризира с *фатални* действия , за нея е много важно да предприемем първи действието ...да не изчакваме...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #8 -: Ноември 28, 2010, 07:17:07 pm »

Олееее, моите адмирации за откровеността, ама....ти да нямаш нещо в кардинален знак?

Ми да! Имам асцендент Везни и Нептун и Юпитер в Козирог. И Сатурн в 1-ви дом.  ;D

Ама имам най-много във фиксираните знаци - 6 планети във фиксирани знаци.

Сега, след като ти отговорих, ще ми отговориш ли и ти?  :P ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2010, 07:20:31 pm »
Тук, като ви гледам, май не сте много опитни с практиката на преодоляването на проблемите, които създава Сатурн. Обаче, все пак сигурно сте чували теорията...

Какви практически действия трябва да предприеме човек, за да може наистина да преодолее някои пречки, които създава планетата Сатурн, особено пък, ако пречи на Марс и Венера?

Действията зависят от това кои домове ти управляват Марс и Сатурн, ако трябва да бъдем конкретни. А в общия случай, Сатурн учи Марс и Венера на търпение и постоянство и скланя към аскетизъм, икономичен начин на живот, без излишна показност и разпиляване на енергия. С Марс трябва да се научиш да не пилееш физическата си енергия напразно, да се ограничиш само до най-необходимите дейности, които в последствие ще дадат най-добри и стабилни резултати, понеже Сатурн гради. А това може да означава да не се разпиляваш на много посоки (което е приоритет на Юпитер).

С Венера трябва да обърнеш внимание на връзките - в този период съществуващите връзки се подлагат на преоценка, доколко са сериозни и удовлетворяващи потребностите на индивида. Много връзки се прекратяват или задълбочават в такъв период, т.е. или се разпадат (акоса неудовлетворителни) или се предефинират и се издигат на по-високо ниво, поемат се по-сериозни ангажименти. Но не очаквай романтика и фриволности, когато Сатурн е основната тема в отношенията - игривостта се заменя с критичност.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2010, 07:22:20 pm »
Мога точно да ти кажа как се преодолява Сатурн, но първо трябва да те науча на добро държане - което също е по Сатурн?
Ще жертваш ли една своя привичка, за да се освободиш от други злини?

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2010, 07:24:36 pm »

не можеш да ги решиш веднъж завинаги, защото твоята констелация Сатурн-Марс-Венера ще бъде подлагана на транзити с различно естество. И никога не е едно и също. Човек се учи в живота и се калява в него, а не с разни "заричания" - "Така ще направя или иначе ще направя", които не са изпробвани в реалния живот. мирогледът се променя точно в кризите. Кризите ни придвижват напред. Не става с покриване на главата в пясъка. Ако отмине тази буря, очаквай друга по-силна, докато не си научиш урока.

От личен опит мога да споделя, че със Сатурн се работи най-добре, като НЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАШ НА ОГРАНИЧЕНИЯТА.

*

Feia

« Отговор #12 -: Ноември 28, 2010, 07:26:35 pm »

Сатурн се преодолява и осъзнава едва след първия си възврат...Квадратурите , както и опозициите са най-градивния период в живота на всеки.
Като планета , която се характеризира с *фатални* действия , за нея е много важно да предприемем първи действието ...да не изчакваме...

Ами, когато Сатурн, заради позицията си в хороскопа, е създал проблеми с бащата и мъжете въобще, тогава какво се прави?

Мога точно да ти кажа как се преодолява Сатурн, но първо трябва да те науча на добро държане - което също е по Сатурн?
Ще жертваш ли една своя привичка, за да се освободиш от други злини?

Първо реши собствените си проблеми, не само по Сатурн, но и по другите планети, и тогава ще ти разреша да ме поуччаваш. Но, когато виждам, че някой, който има сериозни лични проблеми и който има желание да учи другите, сам има нужда да бъде научен на същото, на което учи другите, тогава не приемам съвети.
Знам го твоят начин да преодоляваш нещата - заравяме си главите в пясъка като щраусите и чакаме и това да мине, като междувременно се надяваме някои да не ни оправи отзад.

Прощавай за грубия език!

:P ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Ноември 28, 2010, 07:29:33 pm »

Чети мантри.  ;D

А сега сериозно.
Негативното сатурново влияние се преодолява чрез съсредоточаване върху конкретна цел, особено ако е дългосрочна, и нейното практическо въплъщение в живота, стъпка по стъпка. Съвпадът на Марс и Сатурн в Скорпион може да те поставя периодично в ситуации, които да те учат на целенасоченост и издръжливост, като бегач на дълга дистанция. И това влияние се усеща с особена сила и интензивност по време на личностни и житейски кризи.
Сатурн, ако е доминанта или силно поставен в хороскопа, ни учи на мениджмънт и планиране в живота, а съвпадът му с Марс изисква вътрешна дисциплина и да се избягват прибързани и импулсивни решения, които биха довели до деструктивни последици. Това са качествата, които би могла да култивираш, за да преоткриеш "златното съкровище" в отсрещния знак и да го накараш да заблести с истински, неподправен блясък - Слънце и Венера в Телец.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #14 -: Ноември 28, 2010, 07:31:20 pm »
Че аз моите проблеми си ги решавам.
Един по един. Не се опитвам да ги претупам наведнъж, просто пускайки тема с рогите напред срещу всички.
Да ти кажа, девойките тук требе да са мазохистки, щом така мило ти отговарят предвид тона ти - хем ревеш за милост и пощада, явно са те затиснали сатурнови и други проблеми, хем хленчиш, хем хапеш предварително подадената ти за помощ ръка, хем пък и мързелива до немай къде - веднъж завинаги щяла да решава проблемите си....тя вътрешната работа се върши с години, ама щом имаш самочувствие, че можеш да таковаш дявола, докато фърчи ...  ;D бая още бой има да ядеш от Сатурн, щом си си наумила да му решиш сите проблеми наведнъж, че и дириш акъл отвън.
На Сатурн проблемите не се решават с акъл, а с вътрешна сила.
Която очеизвадно още не си натрупала, иначе нямаше да се държиш като теле в железница. ;)

*

Feia

« Отговор #15 -: Ноември 28, 2010, 07:34:45 pm »

Чети мантри.  ;D

А сега сериозно.
Негативното сатурново влияние се преодолява чрез съсредоточаване върху конкретна цел, особено ако е дългосрочна, и нейното практическо въплъщение в живота, стъпка по стъпка. Съвпадът на Марс и Сатурн в Скорпион може да те поставя периодично в ситуации, които да те учат на целенасоченост и издръжливост, като бегач на дълга дистанция. И това влияние се усеща с особена сила и интензивност по време на личностни и житейски кризи.
Сатурн, ако е доминанта или силно поставен в хороскопа, ни учи на мениджмънт и планиране в живота, а съвпадът му с Марс изисква вътрешна дисциплина и да се избягват прибързани и импулсивни решения, които биха довели до деструктивни последици. Това са качествата, които би могла да култивираш, за да преоткриеш "златното съкровище" в отсрещния знак и да го накараш да заблести с истински, неподправен блясък - Слънце и Венера в Телец.  :blink:

А когато съвпадът на Марс и Сатурн в 1-ви дом в Скорпион, е довел до много подтисната агресия, която след лична психоанализа е осъзната и следователно вече не е толкова подтисната, но е налице и си стои и и огромна, тогава какво?

*

holanda

« Отговор #16 -: Ноември 28, 2010, 07:38:55 pm »
А когато съвпадът на Марс и Сатурн в 1-ви дом в Скорпион, е довел до много подтисната агресия, която след лична психоанализа е осъзната и следователно вече не е толкова подтисната, но е налице и си стои и и огромна, тогава какво?

тогава търсиш фокус ,..нещо строго определено,което те вълнува и където би могла да насочиш енергията си

Едва ли се разпиляваш в интересите си  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Ноември 28, 2010, 07:39:30 pm »

Всеки си решава личните проблеми с агресията както намери за добре, аз не мога да ти кажа кое би било най-доброто решение за теб. Но би могла да ангажираш натрупаната деструктивна енергия и в нещо градивно, стига да знаеш какво искаш да правиш оттук нататък.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #18 -: Ноември 28, 2010, 07:39:40 pm »
Девойко, процесинг, има много техники да си изживееш агресията и без да я излъчваш навън към невинни хора, но тая агресия не може само да бъде осъзната, трябва да бъде и отработена!
За твое сведение аз имам опозиция Сатурн - Марс, 2-8.
Марс ми е в опозиция на стелиум във втори - Меркурий, Слънце, Юпитер, Сатурн, като с Юпитер ми е и точна опозицията.

Няма нещо, което да не се отработва, ама нищо не става сега и веднага, а освен това и изисква много вътрешни усилия.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Ноември 28, 2010, 07:40:38 pm »

Ами, когато Сатурн, заради позицията си в хороскопа, е създал проблеми с бащата и мъжете въобще, тогава какво се прави?

В моята карта Сатурн е в квадратура с мъжете и бащата /слънцето/...., тази квадратура е белег за реални събития по Сатурн , настъпили по време на важни негови транзити в живота ми...
Но наред с това имам много точен секстил на Сатурн и Марс , както и на Сатурн/луна....Чрез тези два аспекта смятам , че въпросните проблеми предизвикани от наталната квадратура ги решавам градивно ...,но сега след като съм осъзнала планетарните тонове на инкасатора- Сатурн....