Здравей Гост

Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми

• 162 Отговора
  • 19004 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми
« Отговор #120 -: Ноември 29, 2010, 04:46:42 am »
В картите на няколко мои близки има аспект Слънце/Сатурн - квадратури и една опозиция. Но при нас има доминанти, които се предават от поколение на поколение. При дядо ми, който е със Слънце в Овен в опозиция със Сатурн и Юпитер, наистина има ранна загуба на баща, но тогава времената са били такива, а и не е бил много малък, може би на около 16/17-годишна възраст. Бил е единствено дете и тежко е изживял загубата, защото се случва почти пред очите му - поръчково убийство. Оттогава обявява война на целия свят, помня го как цял живот се бореше за истина и справедливост, докато не го дискредитираха тотално в онези шуробаджанашки времена. При двете му дъщери (леля ми и майка ми) има квадрат Слънце/Сатурн, т.е. темата се доразвива. При вуйчо ми Сатурн е на трон, той е пълнолунен - светилата са в последния градус на Рак (Слънцето) и Козирог (Луната). Сатурн е в началото на знака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #121 -: Ноември 29, 2010, 04:58:16 am »
Ето един мамин син. На 34 г е, не е женен. Мама му готви закуска всяка сутрин. Мама трепти за него...

Екзалтирала Луна в съвпад с Юпитер в 10 дом, тригон с Венера. Как няма да е грижовна мама, м?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Ноември 29, 2010, 05:09:54 am »
Ето една карта от мен.
Мама е грижовна, оправна домакиня, върти къщата, обгрижва трима мъже и движи семейния бизнес. Мама е пресметлива, планира семейния бюджет, пазарува разумно и икономично, но осигурява комфорт и уют. По линията на мама (Луна в Телец в съвпад с ИЦ) има доста наследствени земи и имоти.
Майката е Везна с Луна в Рак - пипа с кадифена ръкавица, умее да се наложи, но ненатрапчиво, дискретно.
Бащата е "заспал" Овен (както го описва синът му), но един ден погледнах в ефереридите и се оказа, че е с доста планети в Риби и Луна във Везни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

« Отговор #123 -: Ноември 29, 2010, 05:19:40 am »
мм интересна карта, ммм дааам!

Управител на 4ти е Венера в 2 дом падение съвпад Меркурий. Баш глезанчо е. Чака всичко наготово. Леко надменен е с околните дори. Роден е при нарастваща Луна, точен секстил на светилата.  Слънце У7 е в 2 дом. Трудно ще се задоми. Високи изисквания има към партньорка. Може би, късен брак. Има скитане по чужбина, мисля си аз. Ще се опита да направи нещо самостоятелно, но си мисля, че няма да успее. Имаме и точен тригон Слънце/Марс. Както и кардинална квадратура ( любимата ми  :P ) Марс / Плутон.
Има идеи, но трудно ще ги реализира. След  3 юпитеров възврат, ще има възход и тогава може да направи кариера.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #124 -: Ноември 29, 2010, 05:24:41 am »
Леко надменен е с околните дори.  

Така е, включително и спрямо по-големия си брат, когото считаше за мухльо и неудачник, наричаше го "тъпия батко". Винаги ме е учудвала тази непоносимост, на какво ли се дължи. Няма човек, който да не е подложил на критика, дори най-добрите си приятели.

Цитат
Има скитане по чужбина, мисля си аз.

От 2003 е в чужбина. Доколкото знам, не се е връщал, решил е да се установи трайно там.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Ноември 29, 2010, 05:36:35 am »
Лилиииии, Меркурий в Овен  ;) съвпад с Венера в падение в дома на Телец. Знае как да блести, сноб е, според мен няма красиво лице. Дори е грозноват.

;D Най-красивият мъж, който някога съм срещала. Прилича на актьора Били Зейн, но не е чак толкова сладникав.

Само на тази снимка, на останалите не.

ПП. Часът беше с 5 мин. по-късен, но е ректифициран вече.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Ноември 29, 2010, 05:43:13 am »
По квадрата Луна/Сатурн са комплексите, а и двете планети са ъглови в картата и влиянието им е много по-силно от Венера/Меркурий.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #127 -: Ноември 29, 2010, 05:50:10 am »
Мажорен аспект Луна/Сатурн според мен са потиснати емоции. Скрита агресия, дори автоагресия. Казвам го, съвсем изолирано, без да включвам Марс и Плутон.

Има потисната агресия, да, по Марс в Рак. Но вероятно се дължи на емоционални проблеми и изживяно чувство за отхвърляне. Но кой ли не е бил поне веднъж отхвърлен в живота?
Изключително силна привързаност към майката и неприязън към бащата, като че ли се конкурираше се с брат си и баща си за любовта и вниманието на мама.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Ноември 29, 2010, 06:02:33 am »
Слънцето на бащата не е върху Меркурий/Венера, бащата е априлски Овен, доколкото си спомням.
Но по-предприемчивият и инициативен родител е майката. Мания за чистене, мания за готвене, мания за домакинстване, направо болестно състояние е нейното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #129 -: Ноември 29, 2010, 06:17:49 am »
Искаш ли пак да пусна картата на богаташката щерка, че е интересна и аз не мога да си я обясня...

Тя малко на картата на Жълтолилава мяза, само че Луните са в различен знак.  :blink:

Еми тук имаме Луна на трон (У10) в съвпад с екзалтирал Юпитер на МС - родена е с късмет, протекции от съдбата, Юпитер в Рак дава закрилници и хора, които да я обгрижват постоянно. За това допринася също така тригонът на Луна/Юпитер с Венера, а тя управлява АС в картата. По принцип Юпитер около МС, а също в 10 или 11 дом е добра позиция - на родения често му се случва да ползва някакви протекции, дори ако не е роден в семейство с висок социален статус. Такива хора успяват чрез подкрепа и връзки/шуробаджанащина, добре е да имат и компенсиращи динамични аспекти в картата - Марс, Сатурн, за да са по-инициативни и да не чакат всичко наготово от Съдбата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Ноември 29, 2010, 06:28:53 am »
Има талант, занимава се с изкуство. Учи в чужбина в момента. Но както знаем, парите правят всичко. Тя има всичко това благодарение на баща си и майка си, разбира се.

Така е, Айя. На някои деца дал Бог таланти и способности, но никаква възможност за реализацията им, защото се раждат в проблемни семейства или в семейства с един родител, без социална защита.

Затова постиженията в живота са много относително понятие.
Когато давам оценка на постиженията, за мен е важно откъде е тръгнал човекът. Защото да имаш постижения и успехи при висок първоначален старт е едно, а да си се издигнал сам от "калта" (образно казано), без ничия помощ и протекции и да си постигнал нещо значимо, макар и не толкова забележително, е съвсем друго! Всеки реализира потенциала си според възможностите, които му се предоставят или не му се предоставят от съдбата. Разликата е в старта - едни стартират от високо, други стартират от нулата!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #131 -: Ноември 29, 2010, 06:39:32 am »
Просто има летящ старт, има потенциал, тя просто го развива, но с ЛЕКОТА, защото е финансово обезпечена.

Летящия старт го правят парите и протекциите, Айя, ти го знаеш по-добре от мен.  :P

Да, при нея Слънцето и Марс са есенциално слаби и имат квадрати с три планети в Козирог.
Но в нейната карта Луната и Сатурн управляват "родителската ос" и двете са много силно поставени - имат и есенциални, и акцидентални достойнства. Да не говорим за големия благодетел (според класиците) Юпитер, който е в знак на екзалтация и се е цъцнал на МС в съвпад с управителя на 10 дом и тригон с управителите на АС и оста 2/8 дом.
А Слънцето е в много специална позиция, между другото, намира се точно срещу Ариес пойнт - 0 гр. Везни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Ноември 29, 2010, 06:55:58 am »
.. аз си мисля, че тя ще достигне слава един ден, чест и богатство.

Напълно възможно е. Съвпадът на Луната и Юпитер, толкова силни, на МС дава популярност и добро име в обществото, успех в реализацията на целите (Луната управлява МС). Тази позиция е много добра за творческа кариера, тъй като предполага успех в артистичните среди (тригон с Венера). Как е "нацелила" такава карта, не знам, сякаш е специално избирана, както правят някои при раждане със секцио.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Ноември 29, 2010, 07:09:13 am »
Още една карта със силен Сатурн - хем в долна кулминация, хем в квадрат със Слънцето, което управлява АС.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #134 -: Ноември 29, 2010, 07:10:15 am »
мда,доста сходни аспектации има девойката с моята карта.Тригона на Юпитер с Венерата си действа като големи шансове за материален просперитет,предполагам без да се напъва влиза в добри среди,помощ от влиятелни хора и т.н. 
Между другото познавам едно момиче само с 1 ден по-голямо от мен ,което още на 16 години си намери сродната душа,още са заедно,обичат се и догодина може и тя да писне,че и се гледат деца.Финансово обаче нещата не са много красиви при нея,а и няма амбиции,не е кариеристка,домошарка е.Поредно доказателство колко различни съдби и потенциали могат да излязат от един и същ натал.

Кажи ми,че момичето се занимава с дизаин  ;D

Луната е на трон по знак,но опозира планетите в 3 дом-при мен е обратното. емоционално е балансирана,но не изглежда да се вълнува от философия и изобщо такива неща-при нея водеща е мотивацията за успех.Не обмисля много,прибързана е. (не съдя по себе си,а гледам различията ;D)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #135 -: Ноември 29, 2010, 07:11:17 am »
Още една карта със силен Сатурн - хем в долна кулминация, хем в квадрат със Слънцето, което управлява АС.

Kато видя там Сатурн и настръхвам.... ;D ;D
Мани , мани...то е цЕло сътурнище...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #136 -: Ноември 29, 2010, 07:15:15 am »
по картата на Лили-възможно ли е човека да е с много трудно детство..гледам Сатyрн на IC в съвпад с Лилит.. :lol:
да се е чувствал ограничаван,подтиснат,твърде голяма дисциплина,която да не се е нравела на Лъвското Слънце?

или точно авторитетното отношение на родителите му да са го направили деспотичен controlfreak ?

« Последна редакция: Ноември 29, 2010, 07:23:14 am от жълтолилава »

*

holanda

« Отговор #137 -: Ноември 29, 2010, 07:16:36 am »

Девойката се занимава с дизайн, да. Има усет към красивото. Огнена е. С високо самочувствие, но с покритие. Иначе е приятна за разговор. Не е надменна, арогантна или нещо подобно.

нормално  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #138 -: Ноември 29, 2010, 07:31:23 am »
По картата на Лили - имаме Слънце У1, в твърд аспект със Сатурн на ИЦ.
Бащата е авторитет, но твърде вероятно липсва, или поне трудни отношения с родител. Много его между баща/син. Влиятелен баща по всяка вероятност.
Точен тригон имаме Плутон 1 дом с Марс в 5ти. Много его има у това момче. Вероятно разполага и с пари. Умее да печели, да харчи и да се забавлява.
Венера съвпад Луна в 2 дом Дева... в хармонични връзки с У7. Определено жените му се лепят доста. Имал е доста връзки. Може би повече от 1 брак. Вероятно и брак с чужденка.

Тц, Лили легна, май. Язък..

Жена е бре! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #139 -: Ноември 29, 2010, 02:19:09 pm »
По квадрата Луна/Сатурн са комплексите, а и двете планети са ъглови в картата и влиянието им е много по-силно от Венера/Меркурий.  ;)

По негативните аяспекти на Луната със Сатурн е чувството за отбиване, което се превръща в комплекс за отбиване, ако има поне още 2 показателя в картата, въздпрепятстващи сублимацията или сподавянето. Сублимацията се изразява в трупане на знания и емоционалната ненаситност се превръща в интелекнуална.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥