Здравей Гост

Конфигурация "Звездата на Давид"

• 29 Отговора
  • 6362 Прегледи
*

Инти

• 2068
Конфигурация "Звездата на Давид"
« -: Ноември 30, 2010, 05:53:36 am »
Изключително рядко срещано явление е да се открие тази конфигурация, но пък не и невъзможно.

Марион Марч нарича тази конфигурация "Голям секстил", тъй като се образува от шест секстила, свързващи целия хороскоп. Според нея тази конфигурация дава на родения огромни възможности, отлична способност за комуникация и дружелюбно отношение към хората, но и опастност за разпръскването на енергията, тъй като са налице твърде много аспекти и възможности.
Характерно за хората с такива конфигурации е голяма външна пластичност и вътрешна устойчивост, стремеж към хармония и приспособяване към ситуациите.

Налице са два варианта според стихиите, в които попадат планетите от големите тригони:

Въздух + Огън
В този случай човекът от огнения голям тригон ще е надарен с много самочувствие, физическа активност, ентусиазъм, драматизъм и дружелюбие , а от въздушния- с висок идеализъм и индивидуализъм, отлични умствени способности и лекота при комуникация, способност за влияние чрез високи идеи и идеали.

Земя + Вода
При този вариант на Давидова звезда земния голям тригон ще дава вкус към материалния комфорт, практичността,стабилността и уравновесеността, а водния- интуитивен усет към масовото съзнание, съчувствие, чувствителност, но и несигурност и безпокойство.

Шестиугольники

* 4.1 Гексаграмма

ГЕКСАГРАММА

Гексаграмма (Щит Давида, Звезда Давида) — очень редкая фигура, состоящая из двух тригонов, повернутных относительно друг друга на 180 градусов, таким образом, что вершина одного тригона находится в оппозиции с вершиной другого. Фигура содержит огромное количество гармоничных аспектов, что заметно облегчает жизненный путь. Много зависит, от духовного уровня человека, от связей домов (комбинации)его гороскопа и планетсоставляющую звезду Давида.

*

Kaya

• 2893
Re:Конфигурация "Звездата на Давид"
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2010, 05:55:45 am »
 може и да бъркам, но детенцето на кабала май имаше подобно разположение
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Инти

• 2068
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2010, 06:04:35 am »
може и да бъркам, но детенцето на кабала май имаше подобно разположение

Не бъркаш!

Кабала ако има желание да качи картата на сина си за да я дискутираме.
« Последна редакция: Ноември 30, 2010, 06:11:03 am от Инти »

*

Инти

• 2068
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2010, 06:18:25 am »
Не знам дали се зачита, ако в картата се вземе впредвид северния възел за точка, но в хороскопа на майка ми има същата конфигурация.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2010, 03:02:51 pm »
Аз и детето ми имаме такава конфигурация.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2010, 03:07:05 pm »
Първата е моята,а втората на детето.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2010, 04:50:01 pm »
Абе , Милки какви са тези копривщенски черги? ;D ;D
Аз нищо не виждам , нито в едната нито в другата карта... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7 -: Ноември 30, 2010, 04:58:18 pm »
За мен такава конфигурация показва големи и разностранни таланти. Човек го бива почти във всичко. Естествено е с толкова способности да има и опасност от разпиляване. Има и голиям трин, който прави всичко прекалено лесно. Но ако участва един силен Сатурн и Плутон или пък има и някоя квадратура в картата, всичко е ОК - човек с много заложби, който ще се раелизира в много области.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2010, 04:58:30 pm »

Абе, с малко повечко напъване се вижда, че няма звезди Давидови нито в едната, нито в другата карта.

Но пък в картата на Даниел :97:. Сега ш'си я врътна в Джага-та да видим какво ще изскочи  ;D.
« Последна редакция: Ноември 30, 2010, 05:09:51 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2010, 05:00:27 pm »
В картата на сина на Кабала е ясно като бял ден... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2010, 05:06:34 pm »
А,мерси....че непрекъснато чувам,"ам,ако прибавя нещо си в картата и ще се получи и при мен"... Венецът или Звездата на Давид се обазува само от планети
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2010, 05:09:23 pm »
А,мерси....че непрекъснато чувам,"ам,ако прибавя нещо си в картата и ще се получи и при мен"... Венецът или Звездата на Давид се обазува само от планети

Тц....,каквото и да прибавиш е манджа с грозде...
Само планети , допускат се и кардинални оси... :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2010, 05:11:25 pm »
Абе принципно фиктивности като оси и възли не ги пускат в тези конфигурации. Требе си тяло с маса, плътност и ясна траектория ;D.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2010, 05:13:34 pm »
Абе принципно фиктивности като оси и възли не ги пускат в тези конфигурации. Требе си тяло с маса, плътност и ясна траектория ;D.

Така е , ама , ако планетка е заседнала ха главните оси? ;D
Аццента отива бЪш там...

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2010, 05:17:54 pm »
Тъъъй,имаме Луна в анаретен градус и Слънце в критичен...Инти обърна внимание на петте ретро планети. На мен ми е трудно в тълкуването, първо, щото ми е роднина и второ, като тръгна от някъде, задействам всичко останало.... ;D да не говорим за транзитите
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2010, 05:21:32 pm »
Тъъъй,имаме Луна в анаретен градус и Слънце в критичен...Инти обърна внимание на петте ретро планети. На мен ми е трудно в тълкуването, първо, щото ми е роднина и второ, като тръгна от някъде, задействам всичко останало.... ;D да не говорим за транзитите

Кабала как усещаш съвпада на венера и мерка в рак?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2010, 05:24:38 pm »
Абе , Милки какви са тези копривщенски черги? ;D ;D
Ааааа така ли?
Явно нещо съм се объркала ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2010, 05:26:59 pm »
В смисъл? Много е трудно да кажа,бе....като е навързано всичко...ами,емоционален е, има чувство за хумор като моето, внимателен, непрекъснато се интересува от това дали някой е добре и дали има нужда от помощ, инат, ако реши, че не си прав....

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2010, 05:34:01 pm »
В смисъл? Много е трудно да кажа,бе....като е навързано всичко...ами,емоционален е, има чувство за хумор като моето, внимателен, непрекъснато се интересува от това дали някой е добре и дали има нужда от помощ, инат, ако реши, че не си прав....

Картата е прекалено аспектирана , наред с това е силна карта...Мисля , че е инат и много упорит....
Харесват му лъскавите нещица...Има точен и логичен ум...Разграничава емоции и разум... :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2010, 05:35:42 pm »
За мен такава конфигурация показва големи и разностранни таланти. Човек го бива почти във всичко. Естествено е с толкова способности да има и опасност от разпиляване. Има и голиям трин, който прави всичко прекалено лесно. Но ако участва един силен Сатурн и Плутон или пък има и някоя квадратура в картата, всичко е ОК - човек с много заложби, който ще се раелизира в много области.

Проблемът при такива карти според мен, че се "задвижват" от опозиците на принципа на реакцията - трябва да има външен целенасочен импулс, действие, което да предизвика ответно действие и да подпали двигателя. Но пък наличието на толкова активни опозиции (а конкретно тук и силният воден акцент) означават, че е изключително умел в комуникацията с хората, може да ги почувства и разбере и без думи и има дарбата да общува с тях. За тази конфигурация някъде пишеше, че "лицето му не трепва ни в радост, ни в печал". Вероятно често минава през вътрешни трансформации, но не му личи външно. Освен това в тази карта, въпреки че Кабала ни ги е спестила, както си е по канон  :blink:, се намърдва и сочно квадратче на Слънце и Уран с възлите. Мисля, че има силата да си концентрира и насочва енергията, проблемът е, че често хората от обкръжението му влияят повече на решенията му, отколкото си личи на пръв поглед. Има и склонност да се хвърля в необмислени рискове. Такива хора знаят, че нещо ги пази и са в по-голяма степен безразсъдни, вироглави и луди глави.

Предизвикателна си е картата - при положение, че почти всичко си е в граничните градуси никога не можеш да очакваш реакция "по часовник".