Здравей Гост

ЕГО- АСТРОЛОГИЧЕСКО ОБЯСНЕНИЕ , ЩО Е ЕГО , ЩО Е АЗ И НАТАЛНАТА КАРТА

• 156 Отговора
  • 22937 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Като говорим за Его емблематични са Сл.Тр. и Б.Б. :blink:

Тук празно няма.... :72:

Леле , взривих форума Уран и теб .... ;D ;D , но аз много обичам водолейте и ще си позволя да кажа следното:

При въздушните знаци има много силно ЕГО ....Двете имена , които визираш имат слънца в близнаци и везни...
От земните- козирога е с ЕГО  за цЕлия китайски народ....
От водните - рибетата... ;D
От огнените- лъва...

Просто набюдение... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Най-уязвими и с най-развито Его са ранените Луни, от Сатурн, Плутон и Уран. Същото се отнася и за ранена Венера.  

Нептун също не го подценявай, както и Юпитер.  ;D Това са едни от най-патологичните случаи, между другото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

Като го намерите Егото, какво ще го правите?

Его идва от старогръцки. И до ден днешен в гръцкия "егО" с ударение на "о"-то означава "аз".
Свързвам го с 3 планети - Слънце, Марс и Юпитер.

Намерени в комбина - дава силна независимост, вяра в себе си и това изобщо не е никак лошо за самия човек.

*

katrin_ls

Най-уязвими и с най-развито Его са ранените Луни, от Сатурн, Плутон и Уран. Същото се отнася и за ранена Венера.  

Нептун също не го подценявай, Юпитер също.  ;D

Е то в такъв случай можем да отнесем всичките планети след Сатурн в твърд аспект (към) светила и Венера.  Не знам, моето скромно мнение е, че у всеки има Его, при някои е по-силно развито при други не толкова развито. Това е.

*

Lillie

• 30532
Най-патологичните случаи, които съм виждала, са Слънце/Нептун в аспект с Юпитер. Особено ако Сатурн ранява светило.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at

Нептун също не го подценявай, както и Юпитер.  ;D Това са едни от най-патологичните случаи, между другото.

Neptun e kradeza ili sweteza ne moga da si predstawa kak moze da e egoto, oswen ako e w 10 dom.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
Най-патологичните случаи, които съм виждала, са Слънце/Нептун в аспект с Юпитер. Особено ако Сатурн ранява светило.

Не мисля ...за Нептун. Той по-скоро размива представите ни за самите нас....
За мен истината за ЕГО-то се крие до транссатурновите....
Луната , луната и аспектите и със Сатурн , както и упр. на АСЦ+Диспозитора...
Мое мнение...и пак няма гаранция , че ще се прояви като такова....

Имам питане Слънце в съвпад Сатурн според вас може ли да говори за ранено ЕГО....Става дума за Близнаци... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at

Не мисля ...за Нептун. Той по-скоро размива представите ни за самите нас....
За мен истината за ЕГО-то се крие до транссатурновите....
Луната , луната и аспектите и със Сатурн , както и упр. на АСЦ+Диспозитора...
Мое мнение...и пак няма гаранция , че ще се прояви като такова....

Имам питане Слънце в съвпад Сатурн според вас може ли да говори за ранено ЕГО....Става дума за Близнаци... ;D

Towa e löasizeskoto ego, silno konzentriran samo w sebe si!

*

Lillie

• 30532

Neptun e kradeza ili sweteza ne moga da si predstawa kak moze da e egoto, oswen ako e w 10 dom.

Мисля, че астрологът Стивън Аройо беше го нарекъл "духовен егоцентризъм", става въпрос за Юпитер и Нептун.
При патологичните случаи, които аз познавам, има гуру мания, менторска нагласа или нагласа да си "над другите". Нептун дава и нереалистична самооценка, такива хора ги бива да създават митове за себе си и да заблуждават целевата аудитория. Тук образът на "светец" е много подходящ, но има разминаване между представата, която се създава, и съдържанието.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

Не знам. Аз досега разглеждах картите с точен час, на моите близки и приятели. Но не намерих нито една подходяща за тази тема. Около мен просто няма хора със силно развито Его. Не ги допускам, явно. Факт, високомерието и надмеността са ме отвращавали. Нищо лично, просто преустановявам контакт.

*

Марая

• 28287
Като говорим за Его емблематични са Сл.Тр. и Б.Б. :blink:

Тук празно няма.... :72:

Леле , взривих форума Уран и теб .... ;D ;D , но аз много обичам водолейте и ще си позволя да кажа следното:

При въздушните знаци има много силно ЕГО ....Двете имена , които визираш имат слънца в близнаци и везни...
От земните- козирога е с ЕГО  за цЕлия китайски народ....
От водните - рибетата... ;D
От огнените- лъва...

Просто набюдение... ;D ;)
Охо.. цялата огнена гилдия си е с подчертано его..
и въобще не пропускай Стрелеца(говориш за Юпитер бил друга бира, а нищо не споменаваш сега като не ти изнася).. такива балони и надувки само от него могат да се видят, обикновенно на такива прякорите им са Пешо филма, или Иван DVD-то :mellow:

Както и не мога да разбера как така слагаш Везни и Близнаци преди Водолей !?
Този знак задминава и Лъва по високомерие.
Пък и остта е 5/11, в планети също положението е красноречиво - Слънце/Сатърн ;D

Мамин златен :kissd: :kissd: :rolf: , какво за водолея? А...? Водолея е колективен , управител е Уран...
Близнака се управлява от най-голЕмия шавръклив пергиш на зодиака меркурий ...да ме простят близнаците...

*

holanda

може да е по-задълбочен Bliznak  ;D

*

Lillie

• 30532
Факт, високомерието и надмеността са ме отвращавали.

Високомерието и надменността са запазена марка на Юпитер, не са по Сатурн. Сатурн е ригиден, резервиран, вглъбен. Юпитер е този, който дава "раздута" себепредстава, а в съчетание със силен Нептун тя рядко отговаря на фактическото положение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
Факт, високомерието и надмеността са ме отвращавали.

Високомерието и надменността са запазена марка на Юпитер, не са по Сатурн. Сатурн е ригиден, резервиран, вглъбен. Юпитер е този, който дава "раздута" себепредстава, а в съчетание със силен Нептун тя рядко отговаря на фактическото положение.

Tam kadeto se namira Jupiter imama sklonosta da se prawim na po golemi ot kolkoto sme. No sasto i predpostawkata da namerim smisala si w ziwota. :85:

*

Lillie

• 30532
Имаш впредвид, аспект между Юпитер и Нептун?! Ами то поколенчески аспект... не трябва ли да са забъркани някъде светилата??  :-\

Аспектите със светилата, ъглови позиции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

;D ;D Е това е его....

*

Lillie

• 30532
Ако ви трябва карта на егоцентрик, ето две за пример.
Втората съм я пускала вече в друга тема.

Тук следва да разграничим егоцентризма от егоизма.
Втората жена не е егоист в отношенията си, но е егоцентрик.

Първата не я познавам чак толкова задълбочено, но се отличава с егоцентризъм, изключитено самохвалство и самоизтъкване. Втората е същата, но при първата според мен има и по-силно изразен егоизъм (Луна в Лъв в сходящ съвпад със Сатурн).
Докато втората избива комплекси, първата е русЙенска надувка с огромно самочувствие без покритие. Самочувствието се гради върху парите на любовника, непрекъснато се изтъкват финансови облаги и възможности - колко струват ботушите, колко струва телефонът, каква кола щял да й купи, за което горкичкият блъска като луд на нефтените платформи в някоя от арабските държави...

И двете госпожици се отличават с много меркантилна нагласа, но първата е в пъти по-противна (със Слънце в съвпад с АС).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

Лили, какво би казала за хора, които се самозаблуждават, че нямат его и постоянно обвиняват другите за своите грешки?  :rolleyes:

Това от кои лоши аспекти идва?

;D

*

Lillie

• 30532
Лили, какво би казала за хора, които се самозаблуждават, че нямат его и постоянно обвиняват другите за своите грешки?  :rolleyes:

Няма човек без его. Не знам кой би могъл да си внуши липса на его и на какви други "липси" това се дължи в хороскопа.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

Няма човек без его. Не знам кой би могъл да си внуши липса на его и на какви други "липси" това се дължи в хороскопа.  :P

Ами, разбира се. Няма човек без Его. Все едно е да няма АЗ. Тоест Аз-а да липсва. Ами тогава той не е личност. При едни е по-развито, а при други не. Тези, които се самоиронизират и самокритикуват като че ли имат по-слабо развито Его.