Венера / Марс
Любовна страст, страст към другите, инстинкт за размножаване, „аз те обичам“,
„аз те искам“, може да си позволи финансово
Принцип: Любовна сила, обожаване, полова връзка, присвояване, съблазнителни мотиви, изкуство да съблазнява, обединяване на половите, страст за намазване.
Символ: Любовната стрела на Амур. „Аз те обичам“, „Аз те искам“.
Психологични съответствия: + Страстна любов, силно обожание, хармонично изживяване на сексуалните нужди заедно с другия.
- Силна дисхармония в изживяването на страстите, склонност към прекомерна възбудимост, незадоволени желания, постоянен стремеж към покоряване, липса на тактичност, горещи страсти с бързо изстудяване.
Социологични съответствия: Влюбени хора, полови връзки, хора с еротично излъчване,
Биологични съответствия: Sympathikus und Parasympathikus - Вегетативни функционни смущения особено черва и бъбреци, аномалия при менструацията, мастурбирането. Склонност за разширени вени. Инстинкт за размножаване.
Това е мидпойнта, с който върху Луна по дирекция има най-добра възможност за забременяване.
Ако някоя година този мидпойнт попадне върху дирекционното или наталното Слънце вие ще имате щастието да изживеете най-страстната любов. :wink2: