Здравей Гост

Слънце и АСЦ в един знак

• 27 Отговора
  • 3729 Прегледи
*

missKapriz

Слънце и АСЦ в един знак
« -: Декември 16, 2010, 01:25:12 pm »
Почти при всичките ми познати,където Слънцето и АСЦ са в един знак,вместо знака да се подчертае,сякаш се размива-т.е. даже и когато знам кой е знака,не откривам типичните му черти в такива хора.Някой има ли подобни наблюдения

*

Yaya

• 2265
Re:Слънце и АСЦ в един знак
« Отговор #1 -: Декември 16, 2010, 03:57:39 pm »
Синът ми е така, но е прекалено малък, за да имам ясни наблюдения. Слънце в 12 дом. Не е типичен Лъв, по-скоро Скорпионската луна взима връх, като е доста свит, отдавам го на Слънце в 12 дом, не е инициативен и не се стреми да блесне. Не показва ясно изразени Лъвски черти. От друга страна, Луната е естествено да излезе на преден план в ранна детска възраст, когато още не се е научил да контролира и прикрива емоциите си.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Декември 16, 2010, 04:02:53 pm »
Почти при всичките ми познати,където Слънцето и АСЦ са в един знак,вместо знака да се подчертае,сякаш се размива-т.е. даже и когато знам кой е знака,не откривам типичните му черти в такива хора.Някой има ли подобни наблюдения

Странно, а как точно се размиват чертите на знака? Асцендентът е лицето, което показваме пред света и начина, по който искаме хората да ни възприемат. Той е нашата личност. И все пак зависи къде попада Слънце - в 1-ви или в 12-ти дом. Ако попада в първи е много вероятно човекът да придобие някои овенски качества.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

holanda

« Отговор #3 -: Декември 16, 2010, 05:54:09 pm »

мис каприз,може ли да споделиш малко повече за наблюденията си ?

Слънце и асцендент Везни..и не се чувствам много везнишка.. :-\

но няма логика да е така,това си е двойно подчертаване..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Декември 16, 2010, 06:08:56 pm »
Аз имам АСЦ-скорпион на 29:33мин. ,целия първи дом е стрелец-интерсептиран....Като поведение стрелеца си личи дори и във форума....Дори повечето мислят , че съм стрелец....Има много хора от тук които са ме виждали...Ако приемем 0:03 мин. асц-стрелец размита ли съм в знака? :-\ :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #5 -: Декември 16, 2010, 06:11:12 pm »
Taka,e Жълтолилава,двойно подчертан знак и аз очаквам да е двойно подчертан ;DНо не е.както казва С ;Стела може би Слънцето в 1 или 12 дом приема повече домовите характеристики,не бях се сетила в интерес на истината-сега ще проверя и ще напиша резултата веднага щом мога

*

missKapriz

« Отговор #6 -: Декември 16, 2010, 06:14:43 pm »
Аз имам АСЦ-скорпион на 29:33мин. ,целия първи дом е стрелец-интерсептиран....Като поведение стрелеца си личи дори и във форума....Дори повечето мислят , че съм стрелец....Има много хора от тук които са ме виждали...Ако приемем 0:03 мин. асц-стрелец размита ли съм в знака? :-\ :blink:
релеца ти не е размит-
Поне за мен Срелеца ти не е размит-може би това е още едно доказателство,че си с АСЦ Скорпион,още повече,че Асц Стрелец харесва обикновено широки и даже понякога безформени дрехи-мисля,че това не е твоя стил

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Декември 16, 2010, 06:20:20 pm »
релеца ти не е размит-
Поне за мен Срелеца ти не е размит-може би това е още едно доказателство,че си с АСЦ Скорпион,още повече,че Асц Стрелец харесва обикновено широки и даже понякога безформени дрехи-мисля,че това не е твоя стил

Така е права си! :blink:
Според мен Стела е права ,за значението на мястото -Слънце в 1-ви е едно , в 12-ти е друго...Има още нещо много важно ,което пропускаме , а това е МЦ...Най-видимото място в хороскопа...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #8 -: Декември 16, 2010, 06:29:04 pm »
Taka,e Жълтолилава,двойно подчертан знак и аз очаквам да е двойно подчертан ;D

това все едно аз съм го писала  :P.
при мен Слънце е в 12 дом,но съвпада с Марс..и пак се получават разминавания..
имам и Рибешки и Овенски черти,които доминират в определени моменти..да кажем,че нещо ме е натъжило-е,страдам си доволно и го приемам много навътре (задълбочавам в емоцията дори когато проблема не е от такова значение).
Преди си правех тестче,пуснато от Ванила и излезе,че съм 98 %  Риби..
много интересна тема (и новаторска,Овнешкото в мен ликува в момента  ;D)..

ще чакам развръзката  :mellow:

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Декември 16, 2010, 06:43:29 pm »
Още нещо много е важна и другата подробност...Има ли планета около АСЦ...Това е Гокленова зона...,в първи дом има ли Планета...Един мерк в 1-ви винаги дава различна визия...

*

Feia

« Отговор #10 -: Декември 16, 2010, 06:45:15 pm »
Майка ми е зодия и асцендент Телец, с Венера в Телец в 1-ви дом в съвпад с асцендента.

От Телец е взела безкрайните упоритост и търпение.

Иначе, като изключим това, че не обича да носи черни дрехи, си е типична Сатурнианка.

На външен вид и като поведение не е Венерианка.

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Декември 16, 2010, 06:50:47 pm »
Taka,e Жълтолилава,двойно подчертан знак и аз очаквам да е двойно подчертан ;DНо не е.както казва С ;Стела може би Слънцето в 1 или 12 дом приема повече домовите характеристики,не бях се сетила в интерес на истината-сега ще проверя и ще напиша резултата веднага щом мога

Обърни внимание и на това дали управителят на асцендента няма съвпад с планета - тези качества се набиват на очи още при първоначалния контакт и доминират в личността.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Декември 16, 2010, 06:55:23 pm »
Taka,e Жълтолилава,двойно подчертан знак и аз очаквам да е двойно подчертан ;D

това все едно аз съм го писала  :P.
при мен Слънце е в 12 дом,но съвпада с Марс..и пак се получават разминавания..
имам и Рибешки и Овенски черти,които доминират в определени моменти..да кажем,че нещо ме е натъжило-е,страдам си доволно и го приемам много навътре (задълбочавам в емоцията дори когато проблема не е от такова значение).
Преди си правех тестче,пуснато от Ванила и излезе,че съм 98 %  Риби..
много интересна тема (и новаторска,Овнешкото в мен ликува в момента  ;D)..

ще чакам развръзката  :mellow:

В случая, Жълтолилава, твоята Венера -управителка на слънце и асц., а доколкото разбирам и на Марс, прави съвпад с Плутон - страдай си доволно, колкото искаш, но не отхвърляй този толкова важен аспект, защото в него е обяснението и повярвай, няма разминаване. Искаш обяснение-ето ти го. Плутон обича да изстрада всичко, да стигне до дълбочината на нещата и понеже е в съвпад с най-важната планета в картата ти - управителката на Слънце и асц., това няма как да не ти се отрази на цялостната идентичност като типична черта.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Декември 16, 2010, 06:58:08 pm »
Един нептун в 1-ви дом ,би дал буквално размиване....Трудно можеш да разбереш изгряващия знак....
Плутон от своя страна около АСЦ-то също не е лесно разпознаваем...,дава аномалии във външния вид...
Според мен от основно значение е планетата ,която се намира в 1-ви дом.... :blink:

*

holanda

« Отговор #14 -: Декември 16, 2010, 07:09:20 pm »
Искаш обяснение-ето ти го. Плутон обича да изстрада всичко, да стигне до дълбочината на нещата и понеже е в съвпад с най-важната планета в картата ти - управителката на Слънце и асц., това няма как да не ти се отрази на цялостната идентичност като типична черта.

не ми е приятно да го призная предвид факта,че мразя точно този си аспект,заради интензивните емоции,които ми налага и незнам кога окончателно се преработва,но си абсолютно права.
Може да се каже,че това е водещия лaйв-мотив ,който не мога да интегрирам по начин да ми е леко.. :blink:

*

missKapriz

« Отговор #15 -: Декември 16, 2010, 07:19:11 pm »
1.Дева-Меркурий на асц, но квадрат Сатурн-никак не е мрънкало,не се обяснява,изобщо е пестелива на думи,особено когато се изнерви направо млъква.Слънце в 1 дом,съвпад с венера и плутон-доста плутониански черти има,като и от овена-пъргавината.От дева е взела егоизма-много се обича,но това може и от пълния 1 дом да е
2.Лъв,Слънце на АСЦ в съвпад със Сатурн-на тази жена почти винаги,когато и правя хорар Сатурн е около Асц :blink:Иначе ми прилича на всичко друго,но не и на Лъв,но и от овена нищо не е взела,така,че се съмнявам,че часа е верен и предполагам Слънцето е в 12 дом-по би и отивало,още повече,че има сини очи и тънка коса-по рибешки/говоря за Асц риби/
3.Близнаци-стелиум в 12 дом,Меркурий в телец-така,че нито говори,нито е много пъргав-тежък и на приказки и на поведение,без да е тромав-просто тежкар
следва продължение...

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Декември 16, 2010, 07:24:04 pm »
1.Дева-Меркурий на асц, но квадрат Сатурн-никак не е мрънкало,не се обяснява,изобщо е пестелива на думи,особено когато се изнерви направо млъква.Слънце в 1 дом,съвпад с венера и плутон-доста плутониански черти има,като и от овена-пъргавината.От дева е взела егоизма-много се обича,но това може и от пълния 1 дом да е
2.Лъв,Слънце на АСЦ в съвпад със Сатурн-на тази жена почти винаги,когато и правя хорар Сатурн е около Асц :blink:Иначе ми прилича на всичко друго,но не и на Лъв,но и от овена нищо не е взела,така,че се съмнявам,че часа е верен и предполагам Слънцето е в 12 дом-по би и отивало,още повече,че има сини очи и тънка коса-по рибешки/говоря за Асц риби/
3.Близнаци-стелиум в 12 дом,Меркурий в телец-така,че нито говори,нито е много пъргав-тежък и на приказки и на поведение,без да е тромав-просто тежкар
следва продължение...

Eeeee, ти изреди сума ти съвпади на Слънце и стелиуми в асцендента - това модицифицира чертите, а дублирането на зодия с асцендент.

*

9779

• 32
« Отговор #17 -: Декември 16, 2010, 07:42:29 pm »
Дъщеря ми е слънце, асц и меркурий в един и същи знак в първи дом.
Не наблюдавам за двойното подчертаване на знака.  Да, на визия не двойно а тройно подчертаване на знака има. Но реакцийте, маниерите, походката са повече огнени. Може би от останалите други планети който са само в огнени знаци и от слънцето в първи дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Декември 16, 2010, 07:48:33 pm »
Дъщеря ми е слънце, асц и меркурий в един и същи знак в първи дом.
Не наблюдавам за двойното подчертаване на знака.  Да, на визия не двойно а тройно подчертаване на знака има. Но реакцийте, маниерите, походката са повече огнени. Може би от останалите други планети който са само в огнени знаци и от слънцето в първи дом.

И какъв е знака? :blink:

*

missKapriz

« Отговор #19 -: Декември 16, 2010, 07:53:45 pm »
4.Скорпионки-3 броя,но при тях всичко е Скорпионско,предполагам заради стелиумите там
5.Стрелец,Слънце и Меркурий в 12 дом-дребна,слабичка,фина,потайна,работохолик