Здравей Гост

Психосоматика - Таблица на оценяване на новите социални адаптации

• 43 Отговора
  • 10744 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Психосоматика
Таблица на оценяване на новите социални адаптации

събитие   точки
Смърт на партньора - 100
Развод - 73
Раздяла от партньора - 65
Задържане в арест - 63
Смърт на близък - 63
Лични наранявания или болести - 53
Свадба - 50
Уволнен -   47
Сдобряване с партньора - 45
Пенсиониране -   45
Заболяване на близък - 44
Забременяване -   40
Сексуални проблеми -   39
Увеличаване на семейството - 39
Промени в професията - 39
Финансови промени -   38
Смърт на добър приятел - 37
Приемане на едно начинание по друг начин -   36
Промяна в броя на семейните скандали    - 35
Взимане на кредит над 10 000 лева - 31
Падеж на кредит    - 30
Промяна на задачите в професията - 29
Син или дъщеря напускат дома -   29
Трудности с родата на партньора - 29
Прекрасни лични дейности   28
Партньорът започва или завършва професия - 26
Започване или завършване на училище   - 26
Промяна на жизнените условия - 25
Промяна на личните навици   - 24
Трудности с шефовете    - 23
Промяна на работното време или на работните условия - 20
Смяна на местоживеене - 20
Смяна на училище - 20
Промяна на навиците в свободното време - 19
Промяна в мероприятията в църковната общност -   19
Промяна в обществената активност - 18
Кредит под 10 000 лева - 17
Промяна на навиците за сън    - 16
Промяна на броя в семейните срещи - 15
Промяна в хранителните навици - 15
Отпуск - 13
Бъдни вечер /24.12/ - 12
Малки законни наказания - 11

Вижте колко събития сте имали през годината и колко точки сте се съберат.
Статистика на Holmes и Rahe.
Хората, които имат сбор от 150 точки имат възможността при 50/50 да се разболеят или същественно да се промени здравословното им състояние. Ако някой събере повече от 300 точки за година, възможността за заболяване се покачва на 90%.

Как може човек да повлияе на  съдбата си

Вместо гняв и агресия - дейност, новаторска работа, спорт, който отговаря на собствените инстинкти.

Вместо завист - обучение на бизнес умения.

Вместо чувство на потисничество - формиране на мил характер.

Вместо омраза - способността да реализира нещо, предприемачески умения, творческа сексуалност.

Вместо да се мърмори - обучение на своите собствени критични способности,
самокритика, обучение на аналитични умения.

Вместо отвращение - обучение на собствената си красота и чувство за естетика, и способността да се прави красив.

Вместо власт – да обучава способността, в развиване на собствена концепция, както и да върви своя собствен път.

Вместо да се правим на големи - обучение на толерантност.

Вместо чувство за вина – развиване на  способността да бъде свой личен съдия.

Вместо нервност – развиване на способността да стане независим и свободен.

Вместо страх и безпомощност – развиване на алтернативи и възможности.
« Последна редакция: Декември 17, 2010, 07:22:02 pm от doby »
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Stella

• 7765
Тези и други подобни въпроси сме използвали за оценяване на нивото на стрес.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

Понякога, за да се изпълнят някои от тези неща, които си изброил, човек трябва да мине през психотерапия или поне през сериозно вътрешно самоизследване и да намери сили да се справи. Не е толкова лесно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Админа , ако иска да го премести в темата за психотестове... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
Edin grazki filosof Plato e kasal - As snam, ze nisto ne snam! :85:

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at

Превод на Български език:
Цитат
"Един гръцки философ е казал - Аз знам, че нищо не знам!"

Ако наистина ще прилагате/ме цитатите на този вид философи - може да опитваме да научим нещо мъничко - като например писане на кирилица. Неуважително към събеседниците е някак да се пише като в горния цитат. А и за уважението към познанието като ценност говори.  

Nikoi ne te kara da zetes moite tekstowe, OK! :wink2:

*

Марая

• 28287

Понякога, за да се изпълнят някои от тези неща, които си изброил, човек трябва да мине през психотерапия или поне през сериозно вътрешно самоизследване и да намери сили да се справи. Не е толкова лесно.

Повечето психолози са луди , та не знам..... ;D ;D ;D на какъв ще попадне пациента.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478

Превод на Български език:
Цитат
"Един гръцки философ е казал - Аз знам, че нищо не знам!"

Ако наистина ще прилагате/ме цитатите на този вид философи - може да опитваме да научим нещо мъничко - като например писане на кирилица. Неуважително към събеседниците е някак да се пише като в горния цитат. А и за уважението към познанието като ценност говори.  

Неуважително към съфорумците е някак да се прави като в горния текст. Да се правят езикови корекции от някой без да сме молили за това.

*

Feia

Повечето психолози са луди , та не знам..... ;D ;D ;D на какъв ще попадне пациента.... ;D

Ти колко психотерапевти познаваш?

*

Марая

• 28287

Достатъчно , за да правя сравнение...Самата аз се занимавам с психология Фея от няколко години.... :blink:

Ти колко психотерапевти познаваш?

*

AH

• 2201

Има и друга възможност- вместо да създаваме труд на администрацията:)
Адаптираме темата към астрологията- всяко събитие си има астрологично съответствие.
Оценяваме го по предложената точкова система, прогнозираме нивото на срес, примерно, през настъпващата година, и препоръчваме превенция:)
Нали това е една от добрите практики за развитие на астрологията:)

*

Divna

• 2478
Doby, оказва се, че съм била под силен стрес през изтичащата година /малко под 200 точки/.  :-[

Смятам, че теста е добър, защото помага да се следи ежегодно покачването или намаляването на стреса.

Намирам предложението на Ан за чудесно.  
Миналата година имах нелеки дирекции и транзити. Най-тежко усетих транзита на Сатурн през стелиума ми в 11 дом, преминавайки 3 пъти от там.
« Последна редакция: Декември 17, 2010, 01:15:39 pm от Divna_RR »

*

Uran

• 6041
И моите точки се въртят около 200 и през последните години под 150 никога не са били.

Цитат
Вместо благородничество - обучение на толерантност.
doby би ли обяснил какво точно имаш напредвид с това? ;D
Всъщност не знам дали си наясно( май не си),че всички тези прояви гняв,омраза,вина,агресия са производни на страха.Дори напоследък има психологически проучвания,че гневът е реакция,която има съществено значение за оцеляването на човека.Всъщност ти виждал ли си някога гневно дете?Дори в гнева си то е прекрасно и красиво за разлика от гневен възрастен.Възрастните са грозни и неестествени,защото все се опитват да сдържат и потискат емоциите си.А и 'тайната' на запазването на външен младежки вид е точно около лицевия израз на емоцията.

*

Марая

• 28287

Има и друга възможност- вместо да създаваме труд на администрацията:)
Адаптираме темата към астрологията- всяко събитие си има астрологично съответствие.
Оценяваме го по предложената точкова система, прогнозираме нивото на срес, примерно, през настъпващата година, и препоръчваме превенция:)
Нали това е една от добрите практики за развитие на астрологията:)

Привет АН...
Мислех си го... ;D ;D

Точна както винаги! :blink:

*

Asol

• 4140
Цитат
Емоция/Скритата й противоположност

Агресия - Желание за нежност,близост
Гняв - Нужда от власт,самоуважение
Тревожност - Копнеж за смисъл,цел
Отегчение - Желание за посвещаване,за истински ценности
Подтиснатост - Копнеж за съвършенство,страх
Завист - Желание за самоусъвършенстване и самоуважение
Страх - Подтискана смелост и вълнение
Скръб - Желание за трансформиране,въпреки загубата
Вина - Стремеж да се освободим от фалшивата представа
Омраза - Необходимост от приемане на скритата си страна
Надежда - Желание да се избяга от отчаянието
Самота - Необходимост от близост,връзка
Любов - Желание за самоопознаване и превъзходство
Гордост - Необходимост от смирение,а не от унижение
Отхвърленост - Копнеж за приемане на живота, аут от комплексите

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
Цитат
Вместо благородничество - обучение на толерантност.
doby би ли обяснил какво точно имаш напредвид с това? ;D
Всъщност не знам дали си наясно( май не си),че всички тези прояви гняв,омраза,вина,агресия са производни на страха.Дори напоследък има психологически проучвания,че гневът е реакция,която има съществено значение за оцеляването на човека.Всъщност ти виждал ли си някога гневно дете?Дори в гнева си то е прекрасно и красиво за разлика от гневен възрастен.Възрастните са грозни и неестествени,защото все се опитват да сдържат и потискат емоциите си.А и 'тайната' на запазването на външен младежки вид е точно около лицевия израз на емоцията.

Искан да кажар вместо да се правим на големи - обучение на толерантност. Съжалявам, сбъркал съм в превода от немски на български. 

*

Марая

• 28287
Стреса е наложителен понякога Дивна....и никак не е за подценяване... :blink:

*

Milkyway

• 3770
Цитат
Емоция/Скритата й противоположност

Агресия - Желание за нежност,близост
Гняв - Нужда от власт,самоуважение
Тревожност - Копнеж за смисъл,цел
Отегчение - Желание за посвещаване,за истински ценности
Подтиснатост - Копнеж за съвършенство,страх
Завист - Желание за самоусъвършенстване и самоуважение
Страх - Подтискана смелост и вълнение
Скръб - Желание за трансформиране,въпреки загубата
Вина - Стремеж да се освободим от фалшивата представа
Омраза - Необходимост от приемане на скритата си страна
Надежда - Желание да се избяга от отчаянието
Самота - Необходимост от близост,връзка
Любов - Желание за самоопознаване и превъзходство
Гордост - Необходимост от смирение,а не от унижение
Отхвърленост - Копнеж за приемане на живота, аут от комплексите

Много ми хареса :blink:

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
Биологичните съответствия, отразяващи процесите на
дванадесетте дома и планети при психосоматиката

1-ви дом – Марс принцип - процеса на себеутвърждаване - Глава, мускули, зъби, сухожилия, червени кръвни телца, жлъчка, сексуална функция
Проблеми в налагането, в поемането на инициатива,
които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато собственото себеутвърждаване не е гарантирано, налице е тенденция за температура, възпаление, болки, подутини, зачервяване (също изчервяване), сърбеж, горене, болки в главата, мигрена, възпалителен обрив (морбили, акне), рани (цепнатина, порязване), кашлица, автоагресия (гризане на нокти).

2-ри дом – Венера телец принцип - процеса на собственото разграничаване
Гърло, гръклян, сливици, жлези и хормонална система, вени

Финансови проблеми, трудности в разграничаването, проблеми в поминъка, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато човек не може да се разграничи от другите или няма вътрешна стойност, възникват възпаление на гърлото (фарингит), възпаление на сливиците, дрезгавост, възпаление на ларинкса,  подуване на слюнчените жлези (заушка), проблеми с теглото.

3-ти дом – Меркурий близнаци принцип - процеса на учене
Моторни нерви, говорни и слухови органи, рамене, ръце, бели дробове, бронхи, от първи до четвърти гръбначен прешлен, лява ръка, ляво око, ляво ухо

Трудности в говора, проблеми в обучението и изразяването, 
Симптоматика: Когато комуникацията е блокирана, се развива склонност към простудни заболявания на дихателните пътища (бронхит, пневмония), туберкулоза, емфизем, бронхиална астма, периферна и централна нервна загуба (сензори и моторика), както и говорни дефекти

4-ти дом – Луна принцип – процес на постигането на вътрешно удовлетворение
Плодовитост, течното съдържание на тялото, гърди, гръдни жлези, стомах, матка, лявото око  (в традиционната астрология), кръвен серум, лимфа, слузеста ципа, малък мозък, наследени заложби от майката

Жилищни проблеми, проблеми с идентичността, семейни трудности,
Симптоматика: Когато душевното своеобразие не бъде изживяно, или не може да бъде постигнато чрез сигурност и внимание, се развива склонност към хълцане, повръщане, киселини (като хиперкиселинността е израз на чувство на яд), стомашни заболявания (от чувствителен стомах, възпаление на слизестата обвивка на стомаха, до стомашна язва), заболявания на матката, течение (флуор), смущение на женския цикъл, отоци

5-ти дом – Слънце принцип – процес за реализацията на личността
Сърце, кръвообращение, клетка, жизнена сила, пети до девети гръбначен прешлен, дясно око (в традиционната астрология)

Проблеми в реализацията, проблеми с децата, сексуални проблеми, трудности в предприемането, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато самоосъществяването не е възможно, човек има склонност към сърдечни заболявания (ритмични смущения, инфаркт), заболявания на кръвообращението (хипертония/хипотония), анервизъм.

6-ти дом – Меркурий дева принцип - процес на пречистване
Храносмилателни органи, стомашен тракт

Трудности на работното място, проблеми със сътрудници и в изразяването на чувствата, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато реда съответстващ на собствената ни природа не може да се гарантира, човек развива склонност към чревни заболявания, диария (дизентерия, холера, тиф), запек, запушване на червата, колит,  газове, чревни паразити, възпаление на сляпото черво.

7-ми дом - Венера везни принцип - процес на развиване на способността за общуване
Бъбреци, лумбална област

Трудности в установяването на контакти, проблеми в партньорството, трудности да наложим собствения вкус, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато способността за установяване на контакти е несигурна, или партньорството е несигурно, човек стои под натиск и има задръжки, се развива склонност към бъбречни заболявания (възпаление на бъбречното легенче, образуване на камъни, колики), възпаление на вените (тромбоза), кожни заболявания (акне), заболявания на вените (трипер, Ulcus molle, сифилис), Diabetes mellitus.

8-ми дом – Плутон принцип - процеса на промяната
Полови и отделителни органи, пикочен мехур, простата, нос, пикочен канал, анус

Проблеми във връзките, трудности в свързването, проблеми с наследства, големи различия в мненията, проблеми с властта, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато не може да се върви по собствения път или е подтиснато собственото мнение, човек развива склонност към объркване или контузии, спазми, запушвания, хемороиди, херния, заболявания на половата жлеза, простатата, венерически болести, болести на носа, наследствени увреждания, генетични дефекти, процеси на дегенерация, тумори

9-ти дом – Юпитер принцип - процеса на намиране на смисъл
Бедра, функция на храненето, напълняване, черен дроб, бели дробове, подутина, диабет, хълбок, дясна ръка, дясно око, дясно ухо

Проблеми с намирането на собствения смисъл, трудности в развиването на толерантност и образованието, проблеми в опитите да се подобри нещо, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато изграждането и подобряването на партньорството, когато развитието и диференцирането на собствените идеи не са гарантирани, човек развива склонност към заболявания на дробовете (жълтеница, цироза), заболявания на тазобедрената става, счупване на бедро, ишиас, оток, подутини, напълняване.

10-ти дом – Сатурн принцип - процеса на осъзнаване
Кожа и скелетна структура, колена, стави, зъби, бели кръвни телца, имунна система, втвърдяване, вкаменяване, старост, аз-съзнание, функция на главния мозък

Проблеми в професията, трудности в намирането на собственото призвание, трудности в правата, безцелност, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато критериите за добро и лошо са остарели и не съществува вътрешен ред, човек проявява склонност към остаряване, вкаменяване, охлаждане, простуда, ревматизъм на ставите (артрит, артроза), подагра, схващане на ставите (особено колената), склероза, заболяване на гръбначния стълб (изкривяване, болест на Бехтерев), заболяване на хрущяла между прешлените на гръбначния стълб, схващане на гръбначната мускулатура, костни заболявания (ТБЦ, остеопороза, остеомиелит), кожни заболявания чрез изсъхване (екзема, брадавици, псориазис).

11-ти дом – Уран принцип - процесите за постигане на свобода и независимост
Жизнен ритъм (пулс, дишане), бедра, мозъчна обвивка, гръбначен мозък, хипофиза, връзки на нервната система

Трудности в освобождаването, проблеми с приятелите, трудности в осъществяването на промяна, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато свободата не е възможна, човек е склонен към стрес, колики, спазми, (епилепсия, хорея), злополука, счупване на кост, нервност, паркинсон, неврастения, разширени вени, заболявания на подбедрицата, мултиплена склероза

12-ти дом – Нептун принцип - процеса на осъществяване на мечтите
Крака, пръст на крак, пета, епифиза, слънчев сплит, аура, отпадналост

Пристрастявания, страхове, съмнения, трудности да покаже отговорност, трудности в намирането на алтернативи, които могат да доведат до болести
Симптоматика: Когато  съществуват страх и несигурност, или досегашните правила и норми са отеснели, но човек не намира решени на проблемите си, тогава клони към слабост, свръхчувствителност, протези, разлагане, разпадане, загнояване, сепсис, епидемия, бавно действащи симптоми, отравяния, заразяване с гъбички, пристрастяване (алкохол, таблетки, наркотици), заболявания на краката, потене на краката, намаляване на мускулната маса, намаляване на мазнините, висока нужда от инсулин склонност към диабет, замайване, епифиза, хормонални аномалии (задръжки)  на половите жлези, задръжки на основното пигментиране (мелатонин).