Здравей Гост

Как срещаме любовта, къде и кога?

• 120 Отговора
  • 16517 Прегледи
*

Divna

• 2478
Как срещаме любовта, къде и кога?
« -: Декември 19, 2010, 05:51:45 am »
Предлагам ви в тази тема да разгледаме подробно картите си и да се опитаме да прогнозираме дали ще срещнем бъдещия/бъдещата си партньор/ка къде и кога.

Какво е необходимо да направим:
1. Да разучим добре наталната Венера. Как е поставена тя в нашия радикс, в кой дом е, какви аспекти получава и на кои мидпойнти е.
Местоположението на Венера в радикса ни показва къде и как ще срещнем партньора ни, както и как ще се развие партньорството.
2. Да разучим добре дирекционна Венера. Най-голям шанс да срещнем партньора в женски радикс е когато дирекционна Венера падне в съвпад със Слънце или в положителен аспект с него, както и когато дирекционното Слънце попадне над Венера или в положителен аспект с нея. Тогава може да се говори за един мъж, който ще ви обича истински, но това не значи, че вие ще го обичате, защото това зависи от аспектите на Слънцето ви в натала.
Всички положителни аспекти на дирекционна Венера с натални планети , както и обратно, са предпоставка за среща с любим/а.

Приятно търсене на любовта в живота!  ;)

*

Milkyway

• 3770
Re:Как срещаме любовта, къде и кога?
« Отговор #1 -: Декември 19, 2010, 06:05:33 am »
Виж,
преди врме бях пуснала подобна тема:
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4630.40.html
 :blink:

Но тук ти явно наблягаш на дирекциите на венера.

Харесва ми темата :blink:

« Отговор #2 -: Декември 19, 2010, 06:09:16 am »
Дивна,има ли опция в астро.ком за поставяне на мидпойнтите,тъй като така и не успях да намеря как да ги построя в натала  :-\

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Декември 19, 2010, 06:14:08 am »
Дивна....,що ли не ми се струва Венера да е причината за среща с голямата любов на живота ни.... ;D
Мисля , че дирекция или прогресия към управителя на 5-ти дом....както и тежък транзит към него са по-отговорни за среща с голямата любов на живота ни....

В тоя ред на мисли , ми предстои съвпад на СД АСЦ с управителя на 5-ти дом -марс.
По-скоро мисля , че тази дирекция ще отключи някаква съдбовна среща..., а тук е и ПР.Луна....
В моята карта Венера упр. 6-ти, 7-ми и 11-ти дом....в момента слънцето е в/у нея.... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #4 -: Декември 19, 2010, 06:16:26 am »
Дивна,има ли опция в астро.ком за поставяне на мидпойнтите,тъй като така и не успях да намеря как да ги построя в натала  :-\

За съжаление не.
Можеш да изтеглиш астропрограмата на Доби. Аз използвам нея и съм много доволна.

http://www.astrophoenix.at/index_bg.htm

« Отговор #5 -: Декември 19, 2010, 06:17:47 am »

За съжаление не.
Можеш да изтеглиш астропрограмата на Доби. Аз използвам нея и съм много доволна.

http://www.astrophoenix.at/index_bg.htm

Добре,утре ще я инсталирам,че сега едвам скляпам.
Лека нощ и поздравления за интересната тема!  :wub:

*

Divna

• 2478
« Отговор #6 -: Декември 19, 2010, 06:20:01 am »
Дивна....,що ли не ми се струва Венера да е причината за среща с голямата любов на живота ни.... ;D
Мисля , че дирекция или прогресия към управителя на 5-ти дом....както и тежък транзит към него са по-отговорни за среща с голямата любов на живота ни....

В тоя ред на мисли , ми предстои съвпад на СД АСЦ с управителя на 5-ти дом -марс.
По-скоро мисля , че тази дирекция ще отключи някаква съдбовна среща..., а тук е и ПР.Луна....
В моята карта Венера упр. 6-ти, 7-ми и 11-ти дом....в момента слънцето е в/у нея.... ;D ;D

Марая, за себе си съм взела Венера като показателна и с нея работя. Венера са срещите, както и на каква основа ще се развият тези срещи.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Декември 19, 2010, 06:28:50 am »

Марая, за себе си съм взела Венера като показателна и с нея работя. Венера са срещите, както и на каква основа ще се развият тези срещи.  ;)

Дивна , венера е мунданен управител на 7-ми дом и везни и по аналог тя е любовта ,но всеки хороскоп е уникален по своята същност и има едно място в кръга ,което свързваме с любов...и това е 5-ти дом...Далеч съм от мисълта , да омаловажа значението на Венера , но не смятам , че тя е основния *щъркел* който носи носи любов...
Упр. на 5-ти дом свързвам преди всичко с любовта...Тук може да се проследят и мидпойнтите отговорни за любовта... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8 -: Декември 19, 2010, 06:29:23 am »
Дивна,има ли опция в астро.ком за поставяне на мидпойнтите,тъй като така и не успях да намеря как да ги построя в натала  :-\

Има.
Pullen/Astrolog
Aspect/midpoint grid chart

Но това е само 360 градусовата скала.

А иначе има и карти по Ебертин в астро.ком, по системата, с която работи Доби, но са по-сложни визуално. Солар Файър също дава възможност да се следят мидпойнтите.
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 06:50:27 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

• 2478
« Отговор #9 -: Декември 19, 2010, 06:37:00 am »
Марая, аз взимам Венера, като планетата отговаряща за любовта. Разглеждам 5 дом като предпиемчивостта, творчеството, сексуалността и възпитанието на децата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Декември 19, 2010, 06:39:55 am »
Марая, аз взимам Венера, като планетата отговаряща за любовта. Разглеждам 5 дом като предпиемчивостта, творчеството, сексуалността и възпитанието на децата.

О.К..., тогава според теб знаеш картата ми , смяташ ли , че има предпоставки да срещна голямата си любов и къде? :rolleyes: ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #11 -: Декември 19, 2010, 06:44:50 am »
Съни, аз вече така свикнах с тая програма, че не мога да си помисля за друга. Всичко е много удобно. Кликваш върху планетата и ти излизат в ляво всички аспекти и мидпойнти. В други астрологични програми мидпойнтите излизат винаги на отделен лист. Визуално с градуси на мидпойнти все още не съм срещала програми. Това е първата програма, която виждам така добре организирана.

Ето как изглежда картата ми с тази програма.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Декември 19, 2010, 06:48:33 am »
Да, права си, удобството на тази е, че не излизат като списък, има си своите предимства. На всеки, както му е добре и е свикнал. Аз все още не съм я инсталирала, за да я прегледам подробно, но ще го направя, а и толкова програми прехвърлям и все нещо не ме устройва напълно, засега Солар Файър успя да ми угоди що-годе. ;D Да не пълня темата повече със странични неща. Благодаря за картата. 

*

elfidka

• 3129
« Отговор #13 -: Декември 19, 2010, 06:49:26 am »

О.К..., тогава според теб знаеш картата ми , смяташ ли , че има предпоставки да срещна голямата си любов и къде? :rolleyes: ;D

И аз се замислям за Венерата, защото дир. Венера в/у Марс не ми донесе нищо, същото е и в/у Плутон, Когато ще отиде в/у Слънцето ще съм на 44 год. Е, за тогава ще видим има време, ама до сега йок.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Декември 19, 2010, 06:50:54 am »

Марая, темата я пуснах, за да практикуваме.
Дадох пояснения какво според мен трябва да проучим и върху какво да се средоточим.

Ти си се влюбила, както и той в теб, но според картата ти мъжа не е по твой вкус.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Декември 19, 2010, 06:52:48 am »
Много теми за любов станаха, незнам какво да кажа по тази, не че принципно знам-ех, тази  любов. ;D Ако е с цел практика, направо някой да си пуска картата и другите да му скачат с прогноза. :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Декември 19, 2010, 06:53:48 am »

Марая, темата я пуснах, за да практикуваме.
Дадох пояснения какво според мен трябва да проучим и върху какво да се средоточим.

Ти си се влюбила, както и той в теб, но според картата ти мъжа не е по твой вкус.  

Съдиш от Венера в аспект Слънце или от Дир. венера в квадрат слънце? Другото което ми идва на ум е дирекцията трае една година , значи ли това според теб , че след тази дирекция няма шанс за други влюбвания? ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Декември 19, 2010, 06:58:18 am »
значи ли това според теб , че след тази дирекция няма шанс за други влюбвания?   

Ето това е много интересно.......
Май зависи от знака в който е събитието....ако е в близнаци , може и да близни...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #18 -: Декември 19, 2010, 06:58:51 am »
Да, и двете Венери - дирекционна и натална.

Не съм гледала за другите ти години, защото изисква време, а и не съм все още така добра, за да правя дългосрочни прогнози.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Декември 19, 2010, 07:01:25 am »
значи ли това според теб , че след тази дирекция няма шанс за други влюбвания?   

Ето това е много интересно.......
Май зависи от знака в който е събитието....ако е в близнаци , може и да близни...

:rolf: , тук е гарантирано по 2.... ;D