Здравей Гост

Как срещаме любовта, къде и кога?

• 120 Отговора
  • 16443 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:Как срещаме любовта, къде и кога?
« Отговор #40 -: Декември 19, 2010, 03:19:52 pm »
Дивна,
аз имам дирекционен нептун тригон натална венера.
Ще срещна ли някоя любов? :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #41 -: Декември 19, 2010, 03:22:04 pm »
дирекционна венера имате предвид соларна дирекция нали? при мен в момента дирекционното слънце е в съвпад (разходящ вече) с натална венера. дирекционната венера пък е в съвпад с юпитер, управител на пети натален дом.

какво ще кажете за това? след две години дирекционния ми десц ще съвпадне с натално слънце.

иначе при първия ми брак прогресивното слънце е било в съвпад с прогресивна венера, прогресивна луна в съвпад с наталното слънце на мъжа ми.

ако няькой има интерес утре ще имам време да пусна карти.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #42 -: Декември 19, 2010, 03:34:16 pm »
Тоя сатурн във везни ще ни съсипе :P

на друго мнение съм
 не смятам, че венера е баш показател за любов, а по- скоро за отработване и случване на връзки; в картата ми е  добре изразена, аспектирана, отговаряща... да, имаше започване на сериозна  връзка по време на дирекционна венера връз слънце  баш ( соларно Ац точен съвпад  юпи)
1) периодът беше отвартителен в емоционално отношение, последното нещо, което съм чувствала е пеперудки, проповдигнатост и т.н.
2) трябваше да завършвам, но се отложи ( тук визирам и юпи)
пак казвам венера в картата ми има доста за какво да отговаря, но не съм съгласна с полложената тук функция на директирането;
ако предположа, че  има отношение не просто към скрепяването на отношениятам, а към влюбването ми е интерсно какво управялва в картата?

виж: хирон, възли, луни връз двете са доста показателни за случване на подобни чувства или раздели (дори ще помоля да сравнят дамите, които имат спомен за момента за зараждане на любовите си)
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 03:42:51 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Asol

• 4140
« Отговор #43 -: Декември 19, 2010, 04:08:10 pm »
Венера на първо място е сигнификатор на домовете, които управлява, а чак след това на пари, любов.

Марая, мерси за казуса.  :blink: Има какво да се каже по картата ти тогава в динамика.  :P
Към момента на срещата транзитен Нептун ти гази Венерката. Голяма любов ще да е било, голямо чудо. Има и още много други неща ... :rolleyes:

За Елфидка, същата работа.  ;)

« Последна редакция: Декември 19, 2010, 04:18:04 pm от Asol »

*

abroad

« Отговор #44 -: Декември 19, 2010, 04:12:56 pm »
Съгласна съм с Kaya.
Сега ще изредя дирекциите при започване на връзка, останала като най-хубава в съзнанието ми до сега:

дир. Сатурн опозиция Слънце/Меркурий (последният У7)
дир. СЛВ съвпад Слънце/Меркурий
дир. Нептун съвпад СЛВ
дир. Хирон съвпад нат. Марс на К5
дир. Луна опозиция Юпитер

съвпадите/опозициите са точни, отчитам само тях, отделно има и разни там тригони и потвърждения от транзити отново чрез съвпад от тежките към Слънце/Меркурий

*мисля си, че тогава и в гората да се бях покрила, пак щеше да ме намери ;D
*при мен Венера е и У5

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Декември 19, 2010, 04:22:47 pm »
... то и транзитите не са за изхвърляне  ;D :P

*

abroad

« Отговор #46 -: Декември 19, 2010, 04:26:13 pm »
... то и транзитите не са за изхвърляне  ;D :P

не са, не са ;D
ма в тоя случай реших, че тия стигат
между другото при тр. Нептун върху венера ослепях за дъълго време, едва се освестих, а не намирам кой знае какви дирекции, прогресии не съм гледала...по време съвпада със Сатурновия възврат в 7ми

ааа, да се поправя ;D
дир. ЮЛВ съвпад Луна
дир. Плутон опозиция К5

« Отговор #47 -: Декември 19, 2010, 04:36:23 pm »
  При мен дирекциите не са много показателни, или поне не ми се следят в момента. Но транзитите са си действали, ще постна 3 карти -
1. Първата ми детска любов - но до края си остана несподелена - обичах няколко години - един сладък рибок, срещнах го на танцова забава - едно време по лагерите правеха нещо като дискотеки. Като го видях как танцува и аз се захласнах и така 4 години живях в захлас  ;D
2. Голямата любов /беше си абсолютен изрод/ - изцяло кармична връзка, за каляване на душата и изплащане кой знае на какви грехове - възлите и Сатурн  са имали особено значение в случая.Срещнах го в чужбина, пристигнала от път, с разбито сърце и  потънали гемии и той беше спасителна кукичка /или тежка котва за удавяне/.
3. Наричам я Неизживяна - при първата среща забелязах очите му...срещнах го по път /бях се хвърлила с главата напред в една авантюра - да търся братовчед си в Мармарис, а не му знаех ни адрес, ни телефон  ;D/ - та с пича пътувахме през нощите от Измир до Мармарис....След 4-месеца- когато си тръгвах - уж завинаги - осъзнах че още при първата среща съм се влюбила /голям заплес съм начи  :lol: :-[/. Историята - но не любовна продължава...и аз не знам ква връзка - това е "парчето" - интимно-приятелска. Но аз наистина бях много влюбена и бях изпаднала в депресия, че не отговаря на чувствата ми.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Декември 19, 2010, 07:26:51 pm »
... то и транзитите не са за изхвърляне  ;D :P

Особено ,когато засягат упр. на 5-ти... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #49 -: Декември 19, 2010, 07:32:19 pm »
Теб откъм конкретика за приложения пример те засягат и на други нива ;) ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Декември 19, 2010, 07:35:07 pm »
Теб откъм конкретика за приложения пример те засягат и на други нива ;) ;D

Нал, знаеш матРИял бол.... ;D ;D
Да сложа и други дати.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Декември 19, 2010, 07:44:21 pm »
Чакайте , чакайте.....ами Пепеляшка.... ;D
Врата на Ппепеляшка и тя е в групата.... ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Декември 19, 2010, 09:14:16 pm »
Виж,
преди врме бях пуснала подобна тема:
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4630.40.html
 :blink:

Но тук ти явно наблягаш на дирекциите на венера.

Харесва ми темата :blink:

С тези повтарящи се теми вече имам усещането за Де жа вю.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Декември 19, 2010, 09:15:57 pm »
Дивна,има ли опция в астро.ком за поставяне на мидпойнтите,тъй като така и не успях да намеря как да ги построя в натала  :-\

За съжаление не.
Можеш да изтеглиш астропрограмата на Доби. Аз използвам нея и съм много доволна.

http://www.astrophoenix.at/index_bg.htm

Напротив, има опция в астро ком, където можеш да си видиш абсолютно всички мидпойнти.

Methods----->Pullen/Astrolog-----> Aspect/midpoint grid chart
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 09:20:16 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

« Отговор #54 -: Декември 19, 2010, 09:18:23 pm »
Дивна,има ли опция в астро.ком за поставяне на мидпойнтите,тъй като така и не успях да намеря как да ги построя в натала  :-\

За съжаление не.
Можеш да изтеглиш астропрограмата на Доби. Аз използвам нея и съм много доволна.

http://www.astrophoenix.at/index_bg.htm

Напротив, има опция в астро ком, където можеш да си видиш абсолютно всички мидпойнти.

Коя е тази опция?

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Декември 19, 2010, 09:19:40 pm »
На първа страница на тази тема , Сънрейн е написала... :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #56 -: Декември 19, 2010, 09:36:18 pm »
Елфи, това са най-интересните дирекциите през годината на срещата със съпруга ти.

През същата година ли си забременяла?

От тази година до 2016/2017 имаш много интересни любовни дирекции.  ;) Да не би да има нови трепети в душата вече?  :P

Благодаря много Дивна. Бих те помолила, за малко разяснения по картите защото тези графики са абсолютно нови за мен.
А иначе забременях 2 год. след като се запознахме.
В момента няма никакви любовни трепети. Има само залягане над бумагите.......
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #57 -: Декември 19, 2010, 09:42:14 pm »
Дивна,

Би трябвало да срещнеш мечтаната любов ако нямаш някой лош мидпойнт, който да развали магията. Зависи и от това как като цяло са аспектирани дирекционна и натална Венера.  :blink:
Първо проучи добре наталната си Венера, защото тя ще ти даде сведение, за това как показваш и по какъв начин приемаш любовта в живота си. Ако нямаш добри предпоставки, може и 100 пъти накоя планета да мине отгоря й и пак нищо няма да се получи. Ако над Венера или Слънце има лоши мидпойнти, няма как да очакваш в живота си да имаш щастлив брак, дълга и вечна любов. Това го написах още в началото на 1 страница.

*

Divna

• 2478
« Отговор #58 -: Декември 19, 2010, 09:53:48 pm »
Elfi, за съжаление няма как да ти разясня повече, защото и аз съм начинаеща и съм уверена, че ти знаеш много повече дори от мен. С астрология си бия главата само от преди година все пак.  :-[
Изкарах ти графиките, защото имам програмата и за да те улесня. От тук нататък аз чета от книгата на Ebertin. Зъболекар беше така любезен да публикува в сайта две книги за мидпойнтите. Те ще ти помогнат изключително на въпросите, които си задаваш.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #59 -: Декември 19, 2010, 09:54:13 pm »
Дивна,

Би трябвало да срещнеш мечтаната любов ако нямаш някой лош мидпойнт, който да развали магията. Зависи и от това как като цяло са аспектирани дирекционна и натална Венера.  :blink:
Първо проучи добре наталната си Венера, защото тя ще ти даде сведение, за това как показваш и по какъв начин приемаш любовта в живота си. Ако нямаш добри предпоставки, може и 100 пъти накоя планета да мине отгоря й и пак нищо няма да се получи. Ако над Венера или Слънце има лоши мидпойнти, няма как да очакваш в живота си да имаш щастлив брак, дълга и вечна любов. Това го написах още в началото на 1 страница.
Благодаря :blink:
Слава Богу имам добри предпоставки за любов в живота си :blink: