Здравей Гост

Брада и Мустаци,Къса коса у жените

• 169 Отговора
  • 29361 Прегледи
Re:Брада и Мустаци,Къса коса у жените
« Отговор #160 -: Януари 07, 2011, 02:03:14 am »
Венера в квадрат със Сатурн може да даде вътрешна несигурност, усещане, че жената "не е достатъчно красива" или е "по-малко красива" от другите. Външно може да бъде и привлекателна, но винаги се стреми към някакъв модел за съвършенство, обикновено наложен от обществото (Сатурн определя нормите, обществения стандарт). Често жени с твърд аспект между Венера и Сатурн могат да се стремят да изглеждат като момичетата от кориците на лъскави модни списания. Разбира се, винаги ще се намерят и изключения. Има някои, които не държат да са лъскави на външен вид и залагат на естественото излъчване.

Тия, дето ги познавам повечето са естествено хубави.
Прави ми впечатление, че умират да не напълнеят, дори с неистови усилия, понякога. Развиват нещо като фобия, че ако не дай боже леко се закръглят нямат право на любов, или най-малко не подлежат на харесване

Точно това усещане създава квадратът Сатурн-Венера - че не си харесван достатъчно, че не получаваш симпатиите, които заслужаваш, че другите все получават повече от теб. Имам този аспект. Затова и станах като д-р Хаус. Вече не ми пука дали някой ме харесва или не. ;D... Никога не съм била на диета или нещо подобно. Слабичка съм, даже се чудя как да напълнея. ;D Не държа да съм лъскава, предпочитам естествена красота. От тази гледна точка може би следвам определен модел - на естествената хубост.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #161 -: Януари 07, 2011, 02:23:33 am »
Мен ми е такова впечатлението и за опозицията сякаш - често себенехаресване и работене по въпроса...
Иначе транзитната наскоро я преживях - пълна любовна суша, ревизия на връзки и бонус чаровността ми - в коша за боклук  :rolleyes:.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

« Отговор #162 -: Януари 07, 2011, 02:28:44 am »
А съвпад Венера - Сатурн?

« Отговор #163 -: Януари 07, 2011, 02:43:48 am »
Ласт Кисс, в натала или като транзит?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #164 -: Януари 07, 2011, 02:57:11 am »
Ласт Кисс, в натала или като транзит?

В натала  :blink:

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #165 -: Януари 07, 2011, 04:29:38 am »

Вероятно най-общо сериозно отношение към връзките, резервираност в отношенията, чувство за самотност..
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

« Отговор #166 -: Януари 07, 2011, 04:32:06 am »

Вероятно най-общо сериозно отношение към връзките, резервираност в отношенията, чувство за самотност..

Да,всичко е точно,както си го описала,но аз питах за външен вид,понеже по-горе четох,че коментираха различните аспекти на Венера със Сатурн какво дават  :rolleyes:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #167 -: Януари 07, 2011, 05:50:16 pm »

Имам наблюдения, че квадратът на Сатурн към Венера в женска карта е по-неприятен от опозицията.

Какви са ти наблюденията? :rolleyes:

Венера в квадрат със Сатурн може да даде вътрешна несигурност, усещане, че жената "не е достатъчно красива" или е "по-малко красива" от другите. Външно може да бъде и привлекателна, но винаги се стреми към някакъв модел за съвършенство, обикновено наложен от обществото (Сатурн определя нормите, обществения стандарт). Често жени с твърд аспект между Венера и Сатурн могат да се стремят да изглеждат като момичетата от кориците на лъскави модни списания. Разбира се, винаги ще се намерят и изключения. Има някои, които не държат да са лъскави на външен вид и залагат на естественото излъчване.

колко си права, Лили!!!

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #168 -: Януари 07, 2011, 05:56:40 pm »
Венера квадрат Сатурн може да бъде в пъти по-претенциозна , от всеки секстил или тригон м/у планетите...
Класика в хороскопа на много хубави жени е този аспект....
Венера=желание , Сатурн=перфектност .

ами да, стремим се към перфектност и лично аз не виждам нищо лошо в това човек да се опитва да напредва в живота, да се развива и да гони съвършенството.
при мен проблемът е, че неуспехите и осъзнаването на факта, че всъщност перфектността е химера, ме подтискат и натъжават, до момента, в който си стъпя на краката и отново започна да се състезавам със себе си и възможноститте си.

По отношение на външния вид също се старая да извлека най-доброто от това, с което разполагам и да го подчертая.

Re: Брада и Мустаци,Къса коса у жените
« Отговор #169 -: Ноември 18, 2013, 12:38:47 pm »
Като ученичка бях веднъж с много къса коса.Като си гледам транзитите за тогава-транзитен Сатурн е бил в точен квадрат със Слънце и Венера.Иначе аз по принцип съм си със секстил Венера-Сатурн в натала,но никога не съм харесвала къса коса,освен в онзи период.По същото време Уран ми е минавал през 5-тия дом,а Нептун е бил в съвпад със Слънце и Венера.Спомням си,че се боядисах за пръв път на 13 точно като се подстригах късо-боядисах се в черно :) След това започнах да си сменям цвета на косата през няколко месеца.Имало е случаи когато съм го правела и по 2-3 пъти в месеца.Имах също 2 перуки,спрейове за коса и цветни кичури.Може би заради съвпада на Нептун със Слънцето и Венера.  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд