Здравей Гост

горе на черешата

• 21 Отговора
  • 4589 Прегледи
*

lin

горе на черешата
« -: Юни 24, 2005, 10:59:11 am »
В заглавието на темата е описано състоянието ми при поредния точен съвпад на тр. и нат. Сатурн.

Както споделих с edna, усещането е, все едно че не си спал седмици наред и си нечовешки изтощен.  :ph34r:  :(
Лошото е, че това състояние пречи и на работата ми.  :angry:

Колко време ще я карам така?
Исках да кажа, след колко време ще започна да се чувствам по-добре?
Може би Сатурн трябва да се отмести с 2-3 градуса?! :blink:  

*

АН

горе на черешата
« Отговор #1 -: Юни 24, 2005, 12:10:27 pm »
:D  :D  :D

аз горе на някое дърво, пък особено череша, се чувствам твърде добре :D - вече десетки години в началото на юни изминавам стотици километри за да бера череши :D - т.е. нещата са въпрос на отношение и нагласа :D - даже за Сатурновата революция :D - иначе трябва наистина да почакаш 2-3 градуса, но решиш ли да се чувстваш все на някоя череша, то може да се появи някой друг аспект :D  

*

lin

горе на черешата
« Отговор #2 -: Юни 24, 2005, 01:11:46 pm »
Ами тъй като вече се чувствам така... мога само да си избера да направя нужното да престана да се чувствам ТАКА.

Вчера например намерих един форум, в който се дискутират разни рецепти за разкрасяване - ама с такива хитринки и тънкости, които са изпитани освен това.
И вечерта минах през пазара до нас и после се развихрих в кухнята.
Много забавно било да си забъркваш сам разни неща.  :)

АН, за череши и аз бих изминала необходимите километри!
Приготвяш ли ги по някакъв начин или само сурови - докато ги има?

*

АН

горе на черешата
« Отговор #3 -: Юни 24, 2005, 01:25:44 pm »
и аз много обичам да чета разни рецепти за разкрасяване и за добро настроение- особено преди някой по-голям празник - особено преди Нова Година например :) - понякога ентусиазмът ми стига само да ги прочета и да си променя настроението - тия изживявания на ментално ниво, все едно че вече са били, астрологията ги обяснява с фазите на ретроградния Меркурий- за мен са много точни и си ги ползвам редовно :) - после времето може и да не ми стигне за физическата реализация на плановете, но това е друг въпрос и даже не е ми толкова съществен :)

А за черешите - да си призная, пътувам заради другите около мен - предпочитам шоколади, пасти, сладоледи пред плодове и зеленчуци :D

Кажи някоя рецепта - вече ми създаде нагласа да я пробвам :D

Между другото - Венера е в ПОСТОЯННО ПРИЯТЕЛСТВО със Сатурн, така че сега го умилостивяваш чрез рецепти за разкрасяване :D  

*

lin

горе на черешата
« Отговор #4 -: Юни 24, 2005, 01:54:39 pm »
АН, ти не си Телец... но явно в това отношение си приличаме.
Имам предвид пастите и тортите... За съжаление обаче аз не мога да си ги позволявам толкова, колкото би ми се искало  :(

Сега за рецептите...
Аз специално се интересувах от някоя за избелване на пигментация, която собственоръчно си причиних.
И прпоръчват например сок от ягоди, който да се втрие на мястото, а след това може да се покрие за 15-тина мин. със самите смачкани ягоди (оказа се, че 1 ягодка ми е предостатъчна)

Ето тази направо я копирам както съм я намерила:
Цитат
Аз си правя парни бани с невен, а също и ледени кубчета с отвара от невен, които използвам всеки ден.  Друга хитрина за хубава и млада кожа - в един буркан се сипват изсушен невен и зехтин (да покрие билката).
Стои на тъмно и хладно място  20 дена. После се използва за мазане на лицето и тялото. Препоръчва се за застаряващата кожа, но и има страхотен ефект върху млада кожа - овлажнява, подхранва и предпазва от бръчки.
Нея снощи я забърках и се надявам скоро да мога да видя ефекта.  :)  

*

АН

горе на черешата
« Отговор #5 -: Юни 24, 2005, 03:41:49 pm »
и аз наскоро бях чела рецепти за невена - търсих нещо за коса :)

Сега нямам ягоди, но имам вишни, а преди малко даже правих таратор и използвах обелките от краставичките за маска:)

Ти как си със сънищата последните нощи?

Аз снощи пак си сънувах, че летя. После и други най-нормални сънища, но тия с полетите са от специална серия, която си пожелах :)

Наскоро излезе една книга на Уйлям Уортън  - Художникът/автор е на Пилето, ако се сещаш/. Та той на едно място казва:
"МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ СЕБЕ СИ САМО
АКО ИЗГУБИШ ЧАСТИЦА ОТ СЕБЕ СИ" - тия сънища с полети са нещо такова.....

*

lin

горе на черешата
« Отговор #6 -: Юни 24, 2005, 03:54:52 pm »
Цитат
АКО ИЗГУБИШ ЧАСТИЦА ОТ СЕБЕ СИ"

Ех че хубаво... и точно казано!!!

Пък и някак актуално ми е...  ;)

АН, не съм чела Пилето...
Разкажи нещо за автора, моля те!

Аз сега опитвам да чета Захир на Пауло Куелю.
Започва страхотно, но от 1 седмица заспивам още на дивана и не мога да прочета и 2 изречения.

За коса какъв ефект точно гониш?
Аз си имам една маска, която сигурно всички знаят, но действа безотказно.
Тази с жълтък, мед, кисело мляко, зехтин, лимон...
Много важно е да се ползва витамин Е и А.
Понякога отворям 5-6 капсули и ги втривам само тях в корените. Постоявам така колкото мога - макс. 1 час.

А понеже от разните кичури и прочее химически интервенции... косата ми е поизтъняла в краищата, когато я измия слагам по малко бадемово масло. Но не в корените. Някъде от средата на косата до краищата й.

И друго се сещам. Имаше време, когато слагах кана. По-хубава коса не съм имала никога!  :)  

*

lin

горе на черешата
« Отговор #7 -: Юни 24, 2005, 04:01:06 pm »
Цитат

Ами сънувам накъсано и неспокойно.
Събирам в епизоди мои познати и роднини, които няма как да се познават дори! :D

Като се събудих тази сутрин, разбрах че съм ставала през ноща и съм разместила несвойствено някои неща в стаята.
Това вече си е притеснително, защото означава, че съм много изморена.

Ти как точно си 'поръчваш' сънищата?

*

лилид

горе на черешата
« Отговор #8 -: Юни 24, 2005, 04:34:39 pm »
Здравейте и от мен в началото на лятото, в средата на годината, и въобще където и да сме :D
зачетох се какво си разправяте, пък рекох да ви кажа къде се разхождам виртуално напоследък за баланс на каквото има да се балансира: http://photo-cult.com/ Гледкам си и се разговарям за гледките, и така... нов интерес към старо увлечение фотографията :rolleyes:

*

Guest_Lillie

горе на черешата
« Отговор #9 -: Юни 24, 2005, 08:10:53 pm »
Здравейте,
ето че се включвам и аз в дискусията за транзитите на Сатурн, че съвсем скоро сатурновата революция и при мен вече ще е факт. В тази връзка искам да споделя нещо:
през цялото време, докато ми се разхождаше из 8 дом, имах чувството, че се намирам в истинско чистилище. По време на повтарящите му се транзити спрямо наталния съвпад Меркурий/Венера и особено пък спрямо Венера все едно, че изживях катарзис като при всеки повтарящ се транзит емоцията бе различна... права е АН - всичко е въпрос на нагласа. В началото ми бе трудно да свикна с ограничаващото и носещо разочарование въздействие на Сатурн, но към края на ретроградния му цикъл натрупалата се горчилка лека-полека премина и още преди момента, в който се разпада точната му квадратура с Венерата ми и преди Сатурн да се е  обърнал ретроградно, се почувствах... преродена! Всъщност се затруднявам да определя точния момент, защото повече вътрешно изживявах нещата... и точно когато Сатурн застана на един градус разстояние от купсидата на 9 дом, се получи нещо като малка ядрена експлозия. Всички потискани години наред чувства и емоции, включително тези на гняв  и възмущение бяха изнесени на повърхността и изригнаха като вулканична лава /което уж е по-характерно за Плутон/ ... всъщност с преминаването на Сатурн от 8ми в 9ти дом очаквах някакво възлово събитие *като за капак* да ме сполети във връзка със символизма на 8 дом - загуба, криза, нещо разтърсващо. Обаче в битов план така нищо и не се случи, изживяването бе изцяло на вътрешно ниво... Та се питам аз дали ще ми се размине тази смяна на домовете на тр. Сатурн или всичко тепърва предстои като се има предвид, че през м. юли Сатурн си сменя знака и преминава в Лъв, а към края на октомври ми предстои и на мен първа сатурнова революция?  :unsure:  

*

Guest_Lillie

горе на черешата
« Отговор #10 -: Юни 24, 2005, 08:16:00 pm »
Цитат

...усещането е, все едно че не си спал седмици наред и си нечовешки изтощен. Лошото е, че това състояние пречи и на работата ми

това исках да кажа, че по същия начин започвам да се чувствам и аз, преди тр. Сатурн да е навлязъл в знака Лъв... толкова време ме мъчи и мене - то не бе Луната ми, Слънцето, Меркурий, Венера, Лунни възли и всичко това аспектирано откъм 8 дом, а ето че сега и предстоящо сатурново завръщане  :(

*

АН

горе на черешата
« Отговор #11 -: Юни 26, 2005, 06:01:07 am »
Цитат
Цитат
АКО ИЗГУБИШ ЧАСТИЦА ОТ СЕБЕ СИ"

Ех че хубаво... и точно казано!!!

Пък и някак актуално ми е...  ;)

АН, не съм чела Пилето...
Разкажи нещо за автора, моля те!

Аз сега опитвам да чета Захир на Пауло Куелю.
Започва страхотно, но от 1 седмица заспивам още на дивана и не мога да прочета и 2 изречения.

За коса какъв ефект точно гониш?
Аз си имам една маска, която сигурно всички знаят, но действа безотказно.
Тази с жълтък, мед, кисело мляко, зехтин, лимон...
Много важно е да се ползва витамин Е и А.
Понякога отворям 5-6 капсули и ги втривам само тях в корените. Постоявам така колкото мога - макс. 1 час.

А понеже от разните кичури и прочее химически интервенции... косата ми е поизтъняла в краищата, когато я измия слагам по малко бадемово масло. Но не в корените. Някъде от средата на косата до краищата й.

И друго се сещам. Имаше време, когато слагах кана. По-хубава коса не съм имала никога!  :)
ефект за противодействие на вредата от химическите интервенции търся :)  - слагам бадемово масло, къна в последно време и купих някакви италиански ампули с костен мозък или плацента или нещо подобно :)

И ще продължа с косата:)

А Уортън - той ще ти дойде в повече сега покрай Сатурновите ти вълнения :) - в книгата се занимава се с въпросите на Сатурн през погледа на един 60 годишен художник - но е много добър разказвач и психолог :) - Куелю всякак е за предпочитане :)  

*

АН

горе на черешата
« Отговор #12 -: Юни 26, 2005, 06:06:38 am »
Цитат
Цитат

Ами сънувам накъсано и неспокойно.
Събирам в епизоди мои познати и роднини, които няма как да се познават дори! :D

Като се събудих тази сутрин, разбрах че съм ставала през ноща и съм разместила несвойствено някои неща в стаята.
Това вече си е притеснително, защото означава, че съм много изморена.

Ти как точно си 'поръчваш' сънищата?
сигурно си ги "поръчвам" чрез книгата, която чета преди заспиване...
А може да съм си ги "поръчала", чрез събитията и отношението ми към тях в будно състояние...Знам ли....

А това твоето с преумората....- аз само в много важни периоди си позволявам преумора и после бързам да наваксам с почивката и съня...И гледам съвсем рядко да ми се случва....

Може би твоят организъм се нуждае от по-малко сън и почивка - но пък щом усещаш преумора, значи много скоро трябва да си дадеш почивка :)  

*

АН

горе на черешата
« Отговор #13 -: Юни 26, 2005, 06:09:32 am »
Цитат
Здравейте и от мен в началото на лятото, в средата на годината, и въобще където и да сме :D
зачетох се какво си разправяте, пък рекох да ви кажа къде се разхождам виртуално напоследък за баланс на каквото има да се балансира: http://photo-cult.com/ Гледкам си и се разговарям за гледките, и така... нов интерес към старо увлечение фотографията :rolleyes:
здравей :)

хубав линк :)

да не се настройваш подходящо за лятна ваканция със снимки и красиви неща около теб? :)  

*

АН

горе на черешата
« Отговор #14 -: Юни 26, 2005, 06:15:02 am »
Цитат
Та се питам аз дали ще ми се размине тази смяна на домовете на тр. Сатурн или всичко тепърва предстои като се има предвид, че през м. юли Сатурн си сменя знака и преминава в Лъв, а към края на октомври ми предстои и на мен първа сатурнова революция?  :unsure:
аз много често установявам, че като изживея нещо на ментално ниво, то във физически план, ако се случи изобщо, е далеч по-леко или пък преодолимо....

Пък и Сатурновата революция си има доста хубави страни и решиш ли на тях да обръщаш внимание, то може да ти се стори, че преживяваш интересен и важен и добър период от живота :)  

*

лилид

горе на черешата
« Отговор #15 -: Юни 27, 2005, 10:33:44 am »
Цитат
да не се настройваш подходящо за лятна ваканция със снимки и красиви неща около теб? :)
:rolleyes:  
настройвам се позитивно
за живот и здраве и добро на всички
моля се

*

lin

горе на черешата
« Отговор #16 -: Юни 27, 2005, 12:16:32 pm »
Цитат
това исках да кажа, че по същия начин започвам да се чувствам и аз, преди тр. Сатурн да е навлязъл в знака Лъв... толкова време ме мъчи и мене - то не бе Луната ми, Слънцето, Меркурий, Венера, Лунни възли и всичко това аспектирано откъм 8 дом, а ето че сега и предстоящо сатурново завръщане  :(
Lillie, стискам палци!
Кога се очертава този период на завръщането?
В 9-ти дом ли е?

Кажи ми моля те нещо повече за квадрвтурата Сатурн - Венера!
Как ти се отрази?

*

ДДД

горе на черешата
« Отговор #17 -: Юни 27, 2005, 07:35:45 pm »
Цитат
В заглавието на темата е описано състоянието ми при поредния точен съвпад на тр. и нат. Сатурн.

Както споделих с edna, усещането е, все едно че не си спал седмици наред и си нечовешки изтощен.  :ph34r:  :(
Лошото е, че това състояние пречи и на работата ми.  :angry:

Колко време ще я карам така?
Исках да кажа, след колко време ще започна да се чувствам по-добре?
Може би Сатурн трябва да се отмести с 2-3 градуса?! :blink:
И при мен тече сатурново завръщане,остават 3 градуса до точния съвпад.По принцип има логика да се свързва и с работата и началниците.Моя началник преди няколко дни го отстраниха от работа докато тече разследването B)  :lol: Много радостна новина е това,още не мога да и свикна :D

Иначе съм добре,може би най-щастливите ми моменти са сега.

та така де,трябва да се вземем в ръце и да пораснем))

*

lin

горе на черешата
« Отговор #18 -: Юни 28, 2005, 09:10:18 am »
Цитат

ДДД, ти си първият, който казва подобно нещо за Сатурновата си революция!  :D  ;)
Явно не е в 1-вия ти дом...??

*

Guest_DDD

горе на черешата
« Отговор #19 -: Юни 29, 2005, 01:07:26 am »
Цитат
Цитат

ДДД, ти си първият, който казва подобно нещо за Сатурновата си революция!  :D  ;)
Явно не е в 1-вия ти дом...??
Не знам,дали не е по зле в 12 -ти дом? :D

И тук да се изфукам със снимки от новия ми GSM :D
http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTIO...S&USER_ID=13987