Благодаря, Марая.
Удоволствие е за мен , днес ми върви в астрокома
....
Какво ще кажеш , за полусекстил на Затъмнението със натално слънце....? 
Аз го тълкувам така.
Повече мислене отколкото действие, блокиран копнеж, иска без да действа
Полусекстила дава качествата и ситуации, чието начало е многообещаващо по отношение на желаната цел, но които водят до недоразумение, вследствие на които целта в края на краищата се оказва несполучлива.
Полусекстил – “Правим го заради другите”
Планетно съответствие – Меркурий.
Развитие и интеграция на нов съзнателен център.
Духовна цел – да се обърне внимание на развиващото се взаимодействие между двойката планетни сили (според Мертц – уранова характеристика, същият споменава за “confinis”, тоест ограничаване посредством полусекстил, и го счита по-скоро за проблематичен).
Полусекстил
Полусекстилът е миньорен аспект с дискретно действие. Ъгълът между планетите при него е 30° при орбиса ± 1° ... + 1,5°. Орбисата за Слънцето и Луната е ± 2°.
Според проявата си Полусекстилът е съвършено противоположен на Полуквадрата. Неговото влияние върху човека е позитивно и опосредствано: чрез група от хора като цяло, чрез стихии, чрез природата. На човек с много Полусекстили му върви в дреболиите, колективът го поддържа, никой не му пречи. Той не обръща никакво внимание на дреболиите.
Полусекстилът е периодично включваща се защита, защита за човека, идваща от средата. Полусекстилите определят наградата за внимателното, грижливо отношение към Природата; за това, че човек никого не е обиждал.
Лично аз имам наблюдения в/у полусекстила от зор...

Едно време докато Плутон се мотаеше в стрелец , гледах на полусекстила като на божествен блясък...
Благодаря за мнението Доби..., още едно мнение не е зле , но не мисля , че *блокирано* е дума , която коренспондира с полусекстила...