Здравей Гост

Първо слънчево затъмнение за 2011 - 13*45" козирог 4-ти януари

• 197 Отговора
  • 25302 Прегледи

..първо още от сутринта ми донесоха на крака да подпиша постоянният договор в работата, защото бях на временен, който изтичаше към края на месеца чак, но не, сега постоянен от началото на този месец, с 200 лв. увеличение на заплатата.. ;D

Честито Вижънче, да ти върви все така шантаво ;) :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vision

• 3523

представяш ли си какво ще бъде като ме тресне урановата опозиция!!!! ;D даже още като влезе уран в овен очаквам йекшън.. ;D..отсега съм решила, че ще си представям, че съм гръмоотвод.. ;)..ако си представям много упорито и се заземявам с луната, мерка и асц., мисля, че ще го заблудя.. ;)

хитро, а?!!  :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Solar Eclipse:   4 Jan 2011   13Cap38
Solar Eclipse:   1 Jun 2011   11Gem01
Solar Eclipse:   1 Jul 2011   09Can12
Solar Eclipse:   25 Nov 2011   02Sag36

Ето ги и останалите.... ;D ;D ;D

А третото съм го сънувала.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

представяш ли си какво ще бъде като ме тресне урановата опозиция!!!! ;D даже още като влезе уран в овен очаквам йекшън.. ;D..отсега съм решила, че ще си представям, че съм гръмоотвод.. ;)..ако си представям много упорито и се заземявам с луната, мерка и асц., мисля, че ще го заблудя.. ;)

хитро, а?!!  :blink:
Радвам се за теб Вижън /аз понеже чета от тук от там - много матераиал има и сигурно ще си остане неизчетен/ та със закъснение ти честитя. Все така да ти върви - и имаш страхотно чувство за хумор ....чак и аз взех да си те представям, че си гръмоотвод. ;D

Re:Първо слънчево затъмнение за 2011 - 13*45" козирог 4-&#
« Отговор #164 -: Януари 08, 2011, 03:31:13 pm »
Вижън, внимавай какво си пожелаваш :mellow:

"От всичко написано до момента разбирам, че ако средата около един гръмоотвод започне да се йонизира поради натрупването на заряди в облака над него, то гръмоотвода ще намалява потенциалната разлика между себе си и облака, чрез "изсмукване" (отвеждане) на потенциала около себе си в земята и по този начин намалява вероятността за възникване на мълния. Точно този слаб разряд от облака през йонизираната среда към гръмоотвода е причина да не възниква мълния към гръмоотвода (при тези условия). В такива случаи мълния би ударила на всякъде другаде, но не и върху гръмоотвода (освен, ако няма избор и разстоянието до него е много малко, а критичното напрежение за възникване на мълния е надвишено).
При определени условия обаче (доста рядко наистина), ако имаме нейонизирана среда (суха атмосфера) напреженията, които ще се образуват между облака и гръмоотвода вече ще са по-големи и в един момент при който те станат критични това ще е причина за моментална йонизация на въздуха последвана от възникване на мълния. В такъв случай тока който ще протече ще е най-голям поради по-големите напрежения.
Времето за което мълнията ще протича през гръмоотвода зависи основно от потенциала, който се е натрупал в облака.... мълнията ще се развива по посока на най-малкото съпротивление до момента в който потенциала в облака се е разредил достатъчно. С други думи времето за разреждане може да е малко или малко по-голямо в зависимост от напрежението. Колкото по-високо напрежение се е натрупало, толкова повече време ще му е нужно да се разреди... И тук възниква отново въпроса, когато се образува мълнията тока, който ще протече през гръмоотвода ще е достатъчен ли за да го разтопи...всъщност, кое играе основна роля... големината на тока (както видяхме - той е много голям), ниското съпротивление на гръмоотвода ...може би основна роля играе наистина пада на напрежение вурху самия гръмоотвод (защото да момента наистина пренебрегвах пада върху средата на разпространение - плазмения канал през който протича мълнията, който е със сравнително голямо съпротивление) или времето за което протича мълнията през него (което пък според мене е много относително и зависи както от средата на разпространение, така и от големината на натрупания потенциал в облака)....
Лично мое мнение (от лични наблюдения) е, че мълнията удря в рамките на около 1 секунда...и мисля, че ако тока е с достатъчна големина, понеже времето е напълно достатъчно... той ще разтопи гръмоотвода, а ако е по-малко може и само да го "зачерви".

...ето до това заключение стигам аз. Мислите ли, че то е правилно ...., ако не - моля за по-подробни обяснения и по-точно къде ми куца логиката.

И зада не се отклоняваме прекалено много от същността на въпроса: "Каква е ролята на гръмоотвода?" имам следната задача за вас:
Два пръта с еднаква височина "H" разположени на разстояние помежду им "H" са вертикално забити насред полето. Единия прът е метален, другият - дървен. Точно между тях отгоре се намира мълниеносен облак. Потенциалната разлика между него и земята започва да расте и идва момент в който се достига критичното напрежение за възникване на мълния. Къде ще удари тя?"

« Отговор #165 -: Януари 08, 2011, 03:37:31 pm »
точно в часа на затъмнението,около 11ч. и аз видях  една шарена малка птичка,със забита главичка в снега и разперени крилца, умряла е летейки
 и после  чух по новините за  тези мистерии с масова смърт на птици в много райони на света, какво мислите :rolleyes:

http://www.btv.bg/news/svetut/story/426956743-Okolo_400_galaba_byaha_namereni_martvi_v_italianska_provintsiya.html

http://www.vsekiden.com/84793

За мълнията - ако атмосферата е силно йонизирана - естествено е че ще протече по металния прът - по пътя на най-малкото съпротивление. Просто метала ще привлече образувалите се концентрирани йони и те ще потекат като електричество, там където им се създава канал за това. А при нейонизирана атмосфера - което ще рече че около дървения прът ще има поле, което ще отблъсква йонизираните частици, много силно ще гърми, но мълнията ще пада доста встрани и от двата пръта ...

*

Vision

• 3523
« Отговор #167 -: Януари 08, 2011, 04:04:19 pm »
Вижън, внимавай какво си пожелаваш :mellow:

леле, леле..ти ме разби..много опасно звучи това.. :unsure: обаче нали се очаква така или иначе да ме удря тока заради урановата опозиция, поне мислех да го отвеждам в земята си, защото имам такава в картата, не е като да нямам..даже съм чувала, че слагат метални пръчки на плажовете и ако те успеят да хванат някоя светкавица, като се оттече в пясъка, той се превръща от високата температура в стъкло и се получават много красиви форми, които след това се изравят и изчистват..много бих искала да имам такава течна светкавица, или по- точно скулптура, която светкавицата е направила сама от себе си, умирайки.. :blink: важното е да намеря начин да преобръщам слабостта си в сила..така и така ще ме удрят мълнии, да видим какво може да се извлече от това, викам аз.. ;D

определено не искам да натрупвам напрежение в себе си, достатъчно съм наблюдавала как се наелектризират хора и стават досадни за околните в този период, мисля да използвам енергията творчески.. :blink: :wub:

Радвам се за теб Вижън /аз понеже чета от тук от там - много матераиал има и сигурно ще си остане неизчетен/ та със закъснение ти честитя. Все така да ти върви - и имаш страхотно чувство за хумор ....чак и аз взех да си те представям, че си гръмоотвод. ;D

понеже сме наборки горе долу, мисля ако нямаш нищо против да се подкрепяме енергийно, даже ти като водачка с няколко месеца май ще си с голи гърди на амбразурата..а аз отзад ще нося бинтове и Дефламол..бива ме с обгрижването по 12-ти дом..не че се хваля, ама да си знаеш.. ;D :wub:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

;D ;D Мда де, аз себе си представих като гръмоотвод....Пък и съм свикнала да не се съпротивлявам, така че спокойно ще поема напрежението - пък Дефламол може и да не потрябва, да внимават тези, които са около нас  :P

Якоооо! :lol: :lol: :lol:

В моя натален пети дом. Опозиция 2* на Луна У12ти. Това ще даде начало на "затъмнената" 2011 година в моя календар  :-[ 

Искам да кажа, че това затъмнение ми разказва играта. :lol: И откато се случи лунациите работят по часовник. А преди не бяха така отчетливи. Изправя ми се косатаааа  :41: Да заповядат следващите две, които да ме довършат, мамка му и прасе и да се свършва! А Юпитерррррр, тоя само да ми паднеееее!!!!! :angry:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kaya

• 2893
мамка му и прасе
;D ;D  как хубаво го каза
какво беше времетраенето на затъмнението? 
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
Якоооо! :lol: :lol: :lol:

В моя натален пети дом. Опозиция 2* на Луна У12ти. Това ще даде начало на "затъмнената" 2011 година в моя календар  :-[ 

Искам да кажа, че това затъмнение ми разказва играта. :lol: И откато се случи лунациите работят по часовник. А преди не бяха така отчетливи. Изправя ми се косатаааа  :41: Да заповядат следващите две, които да ме довършат, мамка му и прасе и да се свършва! А Юпитерррррр, тоя само да ми паднеееее!!!!! :angry:

Кво ти стана, бе! И ти ли изтрещя! Рано е още... :rakeattack:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Трещи та се пукааааа! :rolleyes: Не е рано, защото Юпитер отсреща ме е засилил и затова.

Май отброяват продължителността на сл затъмнения само , ако са пълни, но може и да греша. :lol:

Вижте докато търсех продължителността на това какво намерих:

Едва след 70 години софиянци ще могат да видят пълно слънчево затъмнение за цели 11.07 минути. . Това е 2081 г  :unsure: :unsure: :unsure:

*

Stella

• 7765

Трещи та се пукааааа! :rolleyes: Не е рано, защото Юпитер отсреща ме е засилил и затова.

Май отброяват продължителността на сл затъмнения само , ако са пълни, но може и да греша. :lol:

Вижте докато търсех продължителността на това какво намерих:

Едва след 70 години софиянци ще могат да видят пълно слънчево затъмнение за цели 11.07 минути. . Това е 2081 г  :unsure: :unsure: :unsure:

На градуса на затъмнението в Козирог нямаш нищо. Юпитер си е Юпитер, той е в Овена в квадрат на Луната ти. Не мисля, че затъмнението има нещо общо тука. Баш си трещиш от новолунието, ако питаш мен. :thinking:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

На градуса на затъмнението в Козирог нямаш нищо.

Има, има. Опозиция с Луната ми 2 градуса  ;)

*

Марая

• 28287

Има, има. Опозиция с Луната ми 2 градуса  ;)

А някоя прогресивна куспида няма ли? :rolleyes: На този градус....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

А някоя прогресивна куспида няма ли? :rolleyes: На този градус....

Не, няма. От опозицията е.

.....пак стана никое време  :34:

*

Марая

• 28287
Oпозето си е аспект с откат.... :-\
А два градуса са нищо за затъмненията....
Ще мине.... ;) :wub:

*

Stella

• 7765

Има, има. Опозиция с Луната ми 2 градуса  ;)

Имаш ли събитие по 5-ти дом, което да се е отразило на Луната ти?

Имаш ли събитие по 5-ти дом, което да се е отразило на Луната ти?

Събитието е по 12ти и по Луна  :mellow: