Здравей Гост

Как се изразяваме?

• 43 Отговора
  • 4636 Прегледи
*

Рая

• **
  • 1094
Как се изразяваме?
« -: Декември 22, 2010, 04:26:54 pm »
От доста време ме вълнува този въпрос и неговото астрологическо обоснование.
Знаем, че има хора, които имат интелект, но някак им куца изразяването, все не могат да намерят точните думи, за да изразят мислите си или остават неразбрани от другите.
Има хора, които притежават прекрасно дар слово, хора, които като заговорят слушате в захлас, дори понякога да говорят пълни глупости.
Има добри събеседници, има и лоши събеседници.
Има добри оратори, има и лоши оратори.

Меркурий и неговите аспекти ли трябва да разглеждаме тук?

*

Kali

• **
  • 1411
Re:Как се изразяваме?
« Отговор #1 -: Декември 22, 2010, 04:47:39 pm »
Според мен не е само Меркурий. Например полезно е, когато човек умее да бъде център на вниманието и това не го смущава (Слънце, Асц. и аспекти).

Също хубаво е да умее да поддържа емоционален, невербален контакт, да се усеща ангажираност и съпричастност (Луна, Нептун). Забелязала съм, че хората бързо откликват, когато срещнат разбиране към техните собствени нужни, мисли, тревоги.

Сигурно има още
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Декември 22, 2010, 09:11:17 pm »
Според мен не е само Меркурий. Например полезно е, когато човек умее да бъде център на вниманието и това не го смущава (Слънце, Асц. и аспекти).

Също хубаво е да умее да поддържа емоционален, невербален контакт, да се усеща ангажираност и съпричастност (Луна, Нептун). Забелязала съм, че хората бързо откликват, когато срещнат разбиране към техните собствени нужни, мисли, тревоги.

Сигурно има още

Аз съм за.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Декември 22, 2010, 09:56:40 pm »
Аз лично на моменти се изразявам трудно,особено с родителското тяло.Просто усещам,че имам някаква тапа ,която ми пречи.Имам чувството особено с баща ми(слънце опозиция плутон).Не мога да му кажа това което мисля за него.
Много добре се изразявам писмено.Плутон,уран в 3ти.

Друг път обаче ,мога да изстрелям нещо,било то хумористично или драматично,като стрела и да смая околните-Меркурий в овен опозиция уран.

Друг път пред публика,мога да кажа всичко така както съм си го намислила,без да блокирам и без да забравя - луна в 10ти.
Уча бързо текстове(става въпрос за песни).
Просто успявам да овладявам психиката си пред голяма публика.

*

Divna

• 2478
« Отговор #4 -: Декември 22, 2010, 10:28:21 pm »
Рая, поздравления за темата!

Според мен е необходимо да се вземат впредвид позицията на Меркурий /дом, аспекти и мидпойнти в/у него/, както и всички планети в 3 дом.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #5 -: Декември 22, 2010, 11:24:20 pm »
Много ми е трудно да се изразя в интернет пространството.На тъмно съм. :blink: Нямам такъв проблем в реала. Там имам визуален контакт и нямам никакви притеснения .

Моля, не си сменяйте често аватарите . ;D Шегувам се.
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

« Отговор #6 -: Декември 22, 2010, 11:50:06 pm »
Аз мисля,че все пак меркурий си е главния виновник- при ретро винаги има нещо което "куца" в израза.
Имам приятел с ретро мерк и нищо не му се разбира какво казва.Трябваше ми около година за да започна да подразбирам за какво иде реч.При Тити Папазов също е ретро ;D
Предполагам ако мерка има кофти отношения  с Г3 дом също ,би имало проблем.Лош аспект с нептун може да даде лъжовност ,а с юпитер преувеличение.Аз лично имам квадрат със Сатурн и понякого имам "бели петна' и не мога да обясня елементарно нещо.Спасява ме тригона с Урана.
Зависи и в кой дом е - в 12 би дал повече успех в писането отколкото при живия контакт.

« Отговор #7 -: Декември 23, 2010, 01:15:14 am »
Аз имам слънце в 3ти дом,заедно със СЛВ,а Меркурий ми е в 2ри дом близо до началото на 3ти,макар че всички те се намират в стрелец,това дава ли предпоставки да съм добър събеседник? :blink:
По принцип мога да говоря много без да спирам и си казвам всичко,има и случей в които мълча като риба и дума не обелвам,понякога зависи и с кого общувам,а и от настроението ми.

« Отговор #8 -: Декември 23, 2010, 01:25:45 am »
Аз имам слънце в 3ти дом,заедно със СЛВ,а Меркурий ми е в 2ри дом близо до началото на 3ти,макар че всички те се намират в стрелец,това дава ли предпоставки да съм добър събеседник? :blink:
По принцип мога да говоря много без да спирам и си казвам всичко,има и случей в които мълча като риба и дума не обелвам,понякога зависи и с кого общувам,а и от настроението ми.

Мерк.в стрелец -би трябвало да си доста пряма,каквото ти е в главата,такова ти е на езика,може и да имаш чувство за хумор,малко сарказъм,може би?Незнам....

*

Divna

• 2478
« Отговор #9 -: Декември 23, 2010, 01:37:58 am »
Целувчица, със Слънце в 3 дом, ти би трябвало да си един комуникационен център. Липсва тема върху която да не можеш да говориш. Зависи и как е аспектирано Слънцето ти разбира се. Допадат ти най-вече разговорите, които се отнасят за теб или от хора, от които можеш да научиш много.
Щом Меркурий е в края на 2 дом може спокойно да го тълкуваш в трети. В такъв случай комуникацията ти е още по-акцентирана. Би трябвало да си жива енциклопедия.  :blink:

« Отговор #10 -: Декември 23, 2010, 03:06:38 am »
Благодаря!  :88:

Натали,да - пряма съм,даже понякога без да искам да нараня някого си казвам нещата,а хумор и сарказъм имам,даже понякога ми се обиждат от хумор,просто не го разбират или може би съм малко рязка за някого.

Дивна,аз съм отворена за разговори на всякакви теми,така е,иначе слънцето ми прави квадратура с Луна,съвпад със СЛВ,тригон с Хирон и други минорни аспекти с Юпитер,Марс и Венера,но няма аспект с Мерк.

« Отговор #11 -: Декември 23, 2010, 04:06:39 am »
И аз говоря много бързо според другите. Понякога се изразявам с прекалено дълги изречения. Меркурий е директен, във Водолей, в 12-ти дом и съвпас с АС. Аспекти - секстил с Луна и Уран на МС и квадратури с Юпитер и Плутон. Дали прекалено дългите ми изречения се дължат на квадрата с Юпитер?.. Чела съм, че Меркурий в 12-ти дом дава по-добро изразяване в писмена форма, отколкото в устна, а също и писане на трудове, които си остават непубликувани. Това при мен важи в пълна сила. Друго да попитам - гледаме ли също и У3, положение и аспекти?

*

missKapriz

« Отговор #12 -: Декември 23, 2010, 04:25:02 am »
Имам Меркурий на К12 и наистина по-ясно пиша,отколкото говоря.Просто защото понякога искам да изразя много емоции наведнъж и говоря леко несвърззано май  -  по-точно искам наведнъж да обясня много неща
Меркурий е в съвпад с Плутон-понякога съм толкова язвителна и отровна на думи,че после се чудя от къде ми идват такива неща на езика.И винаги търся логиката на нещата-дълбая и искам доказателства-мразя недоказани изказвания

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Декември 23, 2010, 06:01:05 am »
Имам Меркурий на К12 и наистина по-ясно пиша,отколкото говоря.Просто защото понякога искам да изразя много емоции наведнъж и говоря леко несвърззано май  -  по-точно искам наведнъж да обясня много неща
Меркурий е в съвпад с Плутон-понякога съм толкова язвителна и отровна на думи,че после се чудя от къде ми идват такива неща на езика.И винаги търся логиката на нещата-дълбая и искам доказателства-мразя недоказани изказвания

Интересно , аз с моя красавец ретро в първи съм толкова ...директна и пряма /вероятно влияе стрелеца/..., че хората приемат нещата зле..., а аз наистина нищо лошо не искам да кажа , просто искам истината..... ;D Искам всичко да знам.... :P ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #14 -: Декември 23, 2010, 09:40:19 pm »
Мъжа ми е с Мерк в 3-ти Водолей(слънчев знак), квадрат с Луна в 12-ти. Предполагам затова не е много приказлив, отзивчив, трудно казва дори благодаря, а обичам те май не ми е казвал, поне така както ми се иска. Трудно схваща от раз какво му се казва.
А моят Мерк е на границата м/у 7-8 дом. Какво ще кажете за тези домове, защото не съм 100% сигурна в часа си?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #15 -: Декември 23, 2010, 10:09:09 pm »

Сигурно има още

Кали мисля си, че АЦ е общото впечатление, което оставяме в хората, външността ни като цяло.
Слънцето не винаги е добре изявено, въпреки че със сигурност оказва влияние..

Забелязала съм, че хората с воден Мерк (като мен) се изразяват по-емоционално, не рационално.
Понякога емоциите ги объркват и те се оплитат в думите. При тях всичко е настрения и емоции - когато се чувстват добре, когато са щастливи и спокойни и общуването им върви, но когато са тъжни и отчаяни, дори не говорят, затварят се в себе си.

Хората с огнен Мерк говорят много бързо и пламенно,  дори не оставят другите да се изкажат, в повечето случаи говорят за себе си, не са добри слушатели.

Хората с земен Мерк са премерени, подбират думите, говорят бавно и на моменти може да заспиш, докато ги слушаш, липсва им емоция в изказа, прекалено сухи са.

Хората с въздушен Мерк са приказливи, контактни, живеят, за да общуват и не спират да говорят (особено близнаците), като в повечето случаи говорят просто, за да не мълчат, не казват нищо съществено. Но ако решат могат да бъдат много аналитични и да говорят съществено, без да влагат излишни емоции.

Това е по отношение стихията, в която се намира Меркурий, естествено аспектите му, както и планетите в 3 дом също оказват влияние.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #16 -: Декември 23, 2010, 10:31:05 pm »
Моят Мерк е в 8 дом -Рак.
Аспектите му са:
 - квадрат с марс и плутон
 - секстил сатурн
 - тригон уран
 - тригон АЦ
Понякога мълча като гъба и дума не можеш да измъкнеш от мен, понякога говоря много. Всичко зависи от насторението ми.
Не обичам празните приказки, затова винаги говоря по същество.
Често съм жлъчна и иронична.
Говоря бързо и това ми е проблем, защото за да ме разберат хората трябва да се напрягат.
Добър слушател съм и мога да изслушам всеки и да му вляза в положението.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #17 -: Декември 23, 2010, 10:32:36 pm »
Кои са според вас аспектите на добрия оратор??
Както знаем за доста от професиите се изисква да имаш добър начин на изразяване, да подбираш правилните думи и да си убедителен в изказа си.

*

missKapriz

« Отговор #18 -: Декември 24, 2010, 02:51:16 am »

Интересно , аз с моя красавец ретро в първи съм толкова ...директна и пряма /вероятно влияе стрелеца/..., че хората приемат нещата зле..., а аз наистина нищо лошо не искам да кажа , просто искам истината..... ;D Искам всичко да знам.... :P ;D
а уж от ретро меркурия се очаква да действа повече навътре ;Dобаче твоя не държи :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Декември 24, 2010, 02:54:39 am »

а уж от ретро меркурия се очаква да действа повече навътре ;Dобаче твоя не държи :blink:

Той е парлама в натала... :57: , по прогресии е директен...., та ходи го разбери..., той и без това е трудно разбираем... :wink2: :72: