Здравей Гост

ПРАКТИКА С ДИРЕКЦИИ NAIBOD И ТРАНЗИТИ

• 91 Отговора
  • 13241 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Re:ПРАКТИКА С ДИРЕКЦИИ И ТРАНЗИТИ
« Отговор #20 -: Декември 27, 2010, 08:37:06 pm »
ТРАНЗИТИ
[/b]

Транзит - движение на планетите около слънцето,
или една обиколка през зодиакалните знаци

Транзитите представляват реалното движение на планетите през единични позиции и аспектни точки към радикса, изчисляват се с помощта на ефемериди и показват ежедневни събия.

СЛЪНЦЕ – показва ни как ще премине денят в общи линии и какво ще се предприема.

ЛУНА – как ще се чувстваме през определени часове, тъй като Луна сменя бързо градусите /на всеки два часа/.

МЕРКУРИЙ – какви новини ще дойдат до ушите ни, върху какви теми ще дискутираме през деня и какви мисли ще имаме също.

ВЕНЕРА – кого ще срещнем днес. Дали ще ни хареса или не. Дали е хубав деня за шопинг на дрехи.

МАРС – какво ще правим през този ден и дали ще получим, това което искаме. Къде и за какво ще изразходваме нашата енергия.

ЮПИТЕР – действа от 5 дни до 1 седмица за 1*. Показва дали ще сме оптимистични, успешни, дали ще се радваме и ще имаме някакви подобрения в живота.

САТУРН – действа от 2 до 3 седмици за 1*.  Показва дали ще си постигнеме целта. В какво трябва да се концентрираме и да поемем отговорността.

УРАН – действа около три седмици за 1*. Изненади и шансове за промени.

НЕПТУН -  действа около 50 дни за 1*. Дали ще се осъществят мечтите и очакванията ни.

ПЛУТОН – действа около 180 дни за 1*.  Дали ще ни се осъществят плановете, дълбоките връзки и дали ще имаме големи различия на мненията.

Орбис на транзитите +/- 1*. Транзитът, в повечето случаи започва действието си 1* преди да направи точния аспект с дадена планета.
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 09:09:32 pm от doby »
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #21 -: Декември 27, 2010, 08:55:36 pm »
 възможно е да не съм те разбрала, затова питам?
1) ако интерпретираме дирекционните планети ( те се движат) спрямо собствените им натални домове, тогава няма да са директни, а натални тълкувания Т.е. се обезсмисля директирането.
2) при дирекциите се интересуваме от евентулани съвапди, транзити и т.н., защо да не се отчита промяна на знака или дома в съотвествие с наталния
3) ако приемем, че соларите съществуват, а също така и дирекциите, то кое е пречка са тълкуването на комбинация от двете
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 10:15:26 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #22 -: Декември 27, 2010, 09:16:45 pm »
възможно е да не съм те разбрала, затова питам?
1) ако интерпретираме дирекционните планети ( те се движат) спрямо собствените им натални домове, тогава няма да са директни, а натални тълкувания Т.е. се обесмисля директирането.
2) при дирекциите се интересуваме от евентулани съвапди, транзити и т.н., защо да не се отчита промяна на знака или дома в съотвествие с наталния
3) ако приемем, че соларите съществуват, а също така и дирекциите, то кое е пречка са тълкуването на комбинация от двете

Аз лично работя само с Найбод дирекций и бавните транзити, както към натални планети, така и към дирекционни планети. Съжалявам, но не мога да ти отговоря на твойте въпроси, понеже не съм ги практикувал. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

abroad

« Отговор #23 -: Декември 27, 2010, 09:18:55 pm »
айде и аз да се включа и имам въпрос към любителите на дирекциите ( които си падат към синастричния спектър тълкувания :P)- какво се очаква, когато дирекционна луна влзе в 7 дом? и какво се очаква, ако дирекционен юпитер се пада съвпад със соларно МЦ?

уу, екстра :wub:
тия двамцата най-добре ми идват в комплект

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Декември 27, 2010, 09:21:56 pm »
айде и аз да се включа и имам въпрос към любителите на дирекциите ( които си падат към синастричния спектър тълкувания :P)- какво се очаква, когато дирекционна луна влзе в 7 дом? и какво се очаква, ако дирекционен юпитер се пада съвпад със соларно МЦ?

Промяна в Статута , брак или развод.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #25 -: Декември 27, 2010, 09:27:32 pm »
1) ако интерпретираме дирекционните планети ( те се движат) спрямо собствените им натални домове, тогава няма да са директни, а натални тълкувания Т.е. се обесмисля директирането.

Kaya, не би могло да се обмисли директирането, защото всяка година тази планета прави различни аспекти към другите планети както и към мидпойнтите.
Домът през който преминава дирекцията не е важен.

Въпрос на лични предпочитания.

Пречката само може да е липсата на собствено мнение и собствена практка.

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Декември 27, 2010, 09:31:17 pm »

Kaya, не би могло да се обмисли директирането, защото всяка година тази планета прави различни аспекти към другите планети както и към мидпойнтите.
Домът през който преминава дирекцията не е важен.

Пречката само може да е липсата на собствено мнение и собствена практка.

В смисъл? :rolleyes: Защо да не е важен дома в който се случва дирекцията....За мен нищо не е по-чувствително в една карта от куспидата на дома...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #27 -: Декември 27, 2010, 09:35:56 pm »

« Отговор #28 -: Декември 27, 2010, 09:37:11 pm »

Цитат
какво се очаква, когато дирекционна луна влзе в 7 дом?

Да те вземе Торбалан  :P

Цитат
и какво се очаква, ако дирекционен юпитер се пада съвпад със соларно МЦ?

Имала съм случай на слънчево затъмнение в съвпад със соларен Юпитер - нищо  :rolleyes:
Следващата година ми предстои съвпад на прогр Луна с дирекционен Уран и ще видя дали комбинацията прогресия+дирекция функционира.  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Декември 27, 2010, 09:39:07 pm »

То е ясно , юе всеки има различни предпочитания , въпроса е в това да знаем защо са точно тези предпочитания... ;D
Не дава събитийност , няма значение ...или....
Тогава всеки ингрес би следвало въобще да не се отчита... :rolleyes: :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Декември 27, 2010, 09:39:53 pm »
Цитат

На мен дирекционна Венера ми съвпадна с ДС преди няколко години, а Торбалан така и не дойде да ме вземе.  :( ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #31 -: Декември 27, 2010, 09:40:00 pm »
Имам приятелка с прогресивно новолуние в 6ти натален, 4ти прогресивен - смени й се шефа. Тя искаше да си купи собствено жилище и търсеше усилено поне година, но заради смяната на ръковоството и несигурността й сверзъна с това, се отказа да търси повече. ПОчти беше стигнала до сделка. Така, че в този случай се прояви акцента на наталния дом, а не в прогресивния.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Divna

• 2478
« Отговор #32 -: Декември 27, 2010, 09:42:09 pm »

То е ясно , юе всеки има различни предпочитания , въпроса е в това да знаем защо са точно тези предпочитания... ;D

Ингресът се отчита при прогресиите и при транзитите а не при Naibod дирекциите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Декември 27, 2010, 09:42:32 pm »
Цитат

На мен дирекционна Венера ми съвпадна с ДС преди няколко години, а Торбалан така и не дойде да ме вземе.  :( ;D

Ми ти много ги подбираш да ти кажа под секрет.... ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Декември 27, 2010, 09:46:05 pm »
Всъщност тогава Торбалан дойде (бившия  ;D), по време на тази дирекция започна връзката ни, но впоследствие си тръгна с празни ръце. Навремето една приятелка ми прогнозира брак и дете през есента на 2008 (по дирекции), а точно тогава беше раздялата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Декември 27, 2010, 09:46:14 pm »

Ингресът се отчита при прогресиите и при транзитите а не при Naibod дирекциите.

Имам опит и при дирекции в няколко карти....Не бих могла да ги кача по обективни причини....Но стъпка на СД планета в/у К11 даде инфо за политическа кариера /трима депутати/... :-\ Друг акцент в картите липсваше....Интересно.... :-\

*

Divna

• 2478
« Отговор #36 -: Декември 27, 2010, 09:56:47 pm »
Марая, хубаво е за теб, че имаш опит.  :blink:
В момента правя семинара при Доби и се убеждавам многократно, че техниките, които прилага той и които са издържали на времето ми допадат най-много.
Влюбих се в школата на Ebertin.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Декември 27, 2010, 10:02:37 pm »
Марая, хубаво е за теб, че имаш опит.  :blink:
В момента правя семинара при Доби и се убеждавам многократно, че техниките, които прилага той и които са издържали на времето ми допадат най-много.
Влюбих се в школата на Ebertin.  :blink:

Дивна , аз нямам нищо против нито една школа , нито една техника.... :blink: Тук става дума за споделяне на опит /доколкото знам Доби има богата практика/ , но това далеч не значи , че всичко в астрологията е направено или *аксиомите* работят за всеки....
Всяка школа има своите предимства... ;D ;)
Имам я книгата , миналата година беше издадена на български...

П.П. Сетих се още нещо...по дирекции в момента Венера е в съвпад с моя ИЦ....Имам събития свързани точно с това , което означава Имум Цели в картата...
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 10:08:12 pm от Марая »

*

Divna

• 2478
« Отговор #38 -: Декември 27, 2010, 10:08:33 pm »
Съгласна съм с теб. Както и всеки избира техниката, с която да работи и с която да се чувства най-добре.
Коя книга на Ebertin имаш? Библията ли /Комбинацията на звездните влияния/?

*

Feia

« Отговор #39 -: Декември 27, 2010, 10:16:59 pm »
Цитат

Радвай се! Аз дълго време си говорех по Скайп с форумния Торбалан и се радвам, че никога не се срещнах с него на живо.  ;D