Здравей Гост

ПРАКТИКА С ДИРЕКЦИИ NAIBOD И ТРАНЗИТИ

• 91 Отговора
  • 13204 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ПРАКТИКА С ДИРЕКЦИИ И ТРАНЗИТИ
« Отговор #40 -: Декември 27, 2010, 10:20:07 pm »
Съгласна съм с теб. Както и всеки избира техниката, с която да работи и с която да се чувства най-добре.
Коя книга на Ebertin имаш? Библията ли /Комбинацията на звездните влияния/?

http://www.knigi.bg/bookdetails.aspx?id=11513

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #41 -: Декември 27, 2010, 10:26:33 pm »
Съгласна съм с теб. Както и всеки избира техниката, с която да работи и с която да се чувства най-добре.

Марая тази книга е най трудната книга за възприемане, ако нямаш базата на Космобиологията. Тук става дума само за Астромедицина по школата на Ебертин. Дано някой ден да напечатат на български Библията на Ебертин - Комбинаций на звездните влияния. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Декември 27, 2010, 10:30:14 pm »

Марая тази книга е най трудната книга за възприемане, ако нямаш базата на Космобиологията. Тук става дума само за Астромедицина по школата на Ебертин. Дано някой ден да напечатат на български Библията на Ебертин - Комбинаций на звездните влияния. :wink2:

Поръчах си я..., очаквам да ми я прати от Германия *сватята* ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #43 -: Декември 27, 2010, 10:45:35 pm »

`

Поръчах си я..., очаквам да ми я прати от Германия *сватята* ;D ;D

Die Möglichkeit, dass du das Buch im Original liest, ist immer empfehlenswert! :wink2:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #44 -: Декември 27, 2010, 10:46:13 pm »
Един въпрос? Според вас Найбод дирекции са по-точни в прогностиката от дирекции слънчева дъга, тъй ли?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #45 -: Декември 27, 2010, 10:49:23 pm »
Нека се уточнява кой за кои дирекции говори, това е най-същественото. Щото току се споменават Найбод, току символичните. То се е уточнило тук, но може ли наблюденията да бъдат съвместени - мисля не. Не е пряко към някого, но и скоро си го мислех, че когато обсъждаме разните техники не правим разграничение в изказването си, а те се отличават все пак.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #46 -: Декември 27, 2010, 10:54:53 pm »
Един въпрос? Според вас Найбод дирекции са по-точни в прогностиката от дирекции слънчева дъга, тъй ли?

От практиката знам, че разликата между СД и Naibod дирекции излиза при тези хора, когато се правят бъдещи прогнози над 40 годишна възраст.

Дирекции

При символичните дирекции, всяка точка в хороскопа се придвижва със стъпка 1 градус за една година. При дирекциите на слънчевата дъга, както показва името, не се взима предвид индивидуалното движение на планетите, а  движението на Слънцето. Всички планети ще бъдат „дирижирани” на астрологичен език (или преместени) според дъгата, измината от вторично прогресираното слънце. Дирекцията на Слънчевата дъга е един много добър алтернативен метод, който дава добри резултати в предсказателната работа.

Името "Примарни дирекции" е въведено за първи път през 17. век от Пласидус де Титис.

Примарни дирекции (Найбод-Ключ: 0° 59' 08" = 1 година) Тъй като слънцето има различно дневно движение през годишните времена (от 0° 57' 05" до 01° 01' 10"), по този метод се изчислява средната дневна дъга за всички месеци - 0° 59' 08". Този работен метод е от математика на Йохан Найбода и е въведен от астролози от 16-ти век, наречен още Найбод- Ключ. Изчислява се преместването на планети и точки със стъпка 0° 59' 08" = 1 година.   

Вторични дирекции (прогресии): Всеки ден след раждането е равен на една година след раждането. Една от дирекционните техниките на Пласидус де Титис, при която планетите преминават през радикс фигурата със стъпка 1 ден = 1 година. Една вторична дирекция на планета за 32-та годишнина  възраст ще бъде определена от  положението на планетата на 32-ия ден след раждането. 

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Декември 27, 2010, 10:56:27 pm »
Нека се уточнява кой за кои дирекции говори, това е най-същественото. Щото току се споменават Найбод, току символичните. То се е уточнило тук, но може ли наблюденията да бъдат съвместени - мисля не. Не е пряко към някого, но и скоро си го мислех, че когато обсъждаме разните техники не правим разграничение в изказването си, а те се отличават все пак.

Права си! ;D Визирах Символично дирекционните....
За мен най-показателни са примарните... ;) ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #48 -: Декември 27, 2010, 10:58:34 pm »

Съни, още в началото на темата уточних, че желанието ми тук е да се работи само с дирекции Naibod и транзити.
За СД дирекции си имаме достатъчно теми, а и може да се открие нова при добро желание.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #49 -: Декември 27, 2010, 11:01:01 pm »
Да, знам, че си уточнила, Дивна в началото на темата, чета аз. ;) В самата тема дискусията обаче върви в много посоки, това имах предвид.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Декември 27, 2010, 11:03:53 pm »

Съни, още в началото на темата уточних, че желанието ми тук е да се работи само с дирекции Naibod и транзити.
За СД дирекции си имаме достатъчно теми, а и може да се открие нова при добро желание.

Имаме тема и за примарни дирекции с няколко програми качени в нея... ;D ;)

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,251.0.html

*

Divna

• 2478
« Отговор #51 -: Декември 27, 2010, 11:08:26 pm »
Примарни не значи, че са примарни Naibod - 0° 59' 08" = 1 година.

« Последна редакция: Декември 27, 2010, 11:12:50 pm от Divna_RR »

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Декември 27, 2010, 11:12:06 pm »
Примарни не значи, че са Naibod.

Знам какво значи Дивна..., метода Найбод е изключително интересен , но и много чувствителен , а темата , която посочвам има писано и за него , ако не ме лъже паметта... :blink:

п.п. и тук е писано... :blink:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3342.80.html
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 11:30:57 pm от Марая »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #53 -: Декември 27, 2010, 11:22:36 pm »
От практиката знам, че разликата между СД и Naibod дирекции излиза при тези хора, когато се правят бъдещи прогнози над 40 годишна възраст.

Да, то е ясно, че с натрупването на годините се увеличава отклонението между действителното (или СД) и усредненото (Найбод/Valentin Naboth е всъщност май името на "откривателя"/) движение на Слънцето, тоест след 30-тата година може да даде вече разлика в тайминга на събитията от две-три години и нагоре.

Въпросът ми е по-скоро по принцип. По презумпция приемам, че СД трябва да дава по-точно ъглово отстояние от Найбод дирекцията, основана на усреднената скорост на движение на Слънцето. Програмата ти предвижда ли възможност за пресмятане на дирекции Слънчева дъга.
Ясно е, че е по-лесно да се работи със средни стойности, когато се автоматизират някакви изчисления, както и за по-общо прогнозиране ... Но например, ако искаме да ползваме дирекциите с цел ректификация - Найбод или СД биха били повече от полза?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #54 -: Декември 27, 2010, 11:38:05 pm »

Да, то е ясно, че с натрупването на годините се увеличава отклонението между действителното (или СД) и усредненото (Найбод/Valentin Naboth е всъщност май името на "откривателя"/) движение на Слънцето, тоест след 30-тата година може да даде вече разлика в тайминга на събитията от две-три години и нагоре.

Въпросът ми е по-скоро по принцип. По презумпция приемам, че СД трябва да дава по-точно ъглово отстояние от Найбод дирекцията, основана на усреднената скорост на движение на Слънцето. Програмата ти предвижда ли възможност за пресмятане на дирекции Слънчева дъга.
Ясно е, че е по-лесно да се работи със средни стойности, когато се автоматизират някакви изчисления, както и за по-общо прогнозиране ... Но например, ако искаме да ползваме дирекциите с цел ректификация - Найбод или СД биха били повече от полза?

При ректификацията работя само с Найбод и мидпойнтите. В програмата има и за слънчева дъга.
Що се отнася до името, при католиците има един много специфичен детайл. Църковното име е дълго и често е различно от това, което фигурира в паспорта. В случая Йохан е Валентин. Немците често го пишат под името Йохан в книгите.
  :wink2:

*

Divna

• 2478
« Отговор #55 -: Декември 27, 2010, 11:46:15 pm »
Що се отнася до името, при католиците има един много специфичен детайл. Църковното име е дълго и често е различно от това, което фигурира в паспорта. В случая Йохан е Валентин. Немците често го пишат под името Йохан в книгите.
  :wink2:

Doby и в Канада е същото. Църковните имена са много дълги и в паспортите фигурира само част от името.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
Re:ПРАКТИКА С ДИРЕКЦИИ NAIBOD И ТРАНЗИТИ
« Отговор #56 -: Декември 28, 2010, 04:20:54 am »
А имате ли представа до какво може да доведе съвпада на дирекционен меркурий със луна и марс в 10 ти дом?
Както и дирекционен МС съвпад сатурн в 11 дом. :-\
И дирекционна венера съвпад с прогресивна в 11 дом?

*

Divna

• 2478
Re:ПРАКТИКА С ДИРЕКЦИИ NAIBOD И ТРАНЗИТИ
« Отговор #57 -: Декември 28, 2010, 04:28:07 am »
А имате ли представа до какво може да доведе съвпада на дирекционен меркурий със луна и марс в 10 ти дом?
Както и дирекционен МС съвпад сатурн в 11 дом. :-\
И дирекционна венера съвпад с прогресивна в 11 дом?

Милки, без карта и конкретен въпрос не се наемам да ти отговоря. Ако искаш изпрати ми данните си и ми задай най-важния за теб въпрос и ще се опитам да ти отговоря.
АЦ и МЦ не гледам ако картата не е ректифицирана от специалист.

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Декември 28, 2010, 04:29:03 am »

Примарни дирекции (Найбод-Ключ: 0° 59' 08" = 1 година) Тъй като слънцето има различно дневно движение през годишните времена (от 0° 57' 05" до 01° 01' 10"), по този метод се изчислява средната дневна дъга за всички месеци - 0° 59' 08". Този работен метод е от математика на Йохан Найбода и е въведен от астролози от 16-ти век, наречен още Найбод- Ключ. Изчислява се преместването на планети и точки със стъпка 0° 59' 08" = 1 година.   

Поздравленеия за информираността, но бих искала Ви да припомня, че методът на примарните дирекции изисква ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много точен час на раждане, защото при него, както се вижда и секундите имат значение. В противен случай точността на прогнозата силно се опорочава.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #59 -: Декември 28, 2010, 04:31:00 am »

Поздравленеия за информираността, но бих искала Ви да припомня, че методът на примарните дирекции изисква ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много точен час на раждане, защото при него, както се вижда и секундите имат значение. В противен случай точността на прогнозата силно се опорочава.

:72: , дааа....за съжаление....една минута има значение... ;D