Здравей Гост

Кой е асцендента?

• 18 Отговора
  • 2172 Прегледи
*

andrea

• *
  • 116
Кой е асцендента?
« -: Декември 28, 2010, 12:26:49 am »
Здравейте,

Моля да ме извините, но ме интересува при първи дом с начален градус 26.33 в овен и краен градус 0.27 близнаци, т.е. телец е включен знак - кой е асцендентът - Овен или Телец... и при такива домове кой е господаря на дома?

Благодаря Ви предварително!

*

Feia

Re:Кой е асцендента?
« Отговор #1 -: Декември 28, 2010, 12:29:53 am »
Асцендентът е Овен, а управителят - Марс. Венера и Меркурий са съуправители.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #2 -: Декември 28, 2010, 01:25:50 am »
Когато АСЦ попада в последните градуси е добре да се
направи ректификация, но ако си сигурна, че АСЦ е в Овен
както ти е отговорила Феята Марс е Упр. на АС, а втори Упр.
е Венера, защото интерсептирания знак Телец също има влияние в дома.

Мерка е Упр. на 2-ри дом-Близнаци, но не е сигурно, че картата е вярна,
когато върховете на домовете са в гранични градуси, следва да се проверят
тъй като разликата е само няколко минутки в часа на раждане
Естествени минерали и амулети

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #3 -: Декември 28, 2010, 02:23:34 am »
За часа съм сигурна, преди два месеца родих дъщеря си и следях всички часовници наоколо, а то се случи пък това гранично състояние в градусите, но пък може би отговаря на събитията тогава - наложи се спешно секцио месец преди термина...неочаквано получих силен кръвоизлив, чаках спешна помощ цели 45 минути, а в родилния дом реагираха много бързо - от приемането до секциото изминаха едва 30 минути...казаха ни, че с гръм и трясък сме пристигнали...запомниха ни...сега ми емного тъжно, че има опозиция луна - сатурн съответно 12 - 6 дом, но да се надяваме, че тази опозиция отразява само стресът от неочакваното раждане и за двете ни, операцията и раздялата ни с малката до другия ден...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4 -: Декември 28, 2010, 02:34:08 am »
andrea, няма  само перфектни аспекти. да е живо и здраво детенцето:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #5 -: Декември 28, 2010, 05:08:15 pm »
Права си, Kaya... Обаче не си представях луната да участва в такава конфигурация, надявах се на секстили и тригони с нея  ;D, а то излиза, че май ще ме приема като "властна" майка: Луна (12 дом) в овен в опозиция със сатурн (6 дом), а тия двечките планетки в квадрат с Плутон (9 дом)...Останалите аспекти в картата не са напрегнати, ама тоя Т квадрат достатъчно ще я движи, струва ми се... и тая луна няма никакъв друг "смекчаващ обстоятелствата" аспект...Обичам си я, пък излиза, че ще съм студена...криво ми еееееееее и се виждам само в тая луна, колкото и ограничено да ви изглежда отстрани :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Декември 28, 2010, 05:10:59 pm »
Права си, Kaya... Обаче не си представях луната да участва в такава конфигурация, надявах се на секстили и тригони с нея  ;D, а то излиза, че май ще ме приема като "властна" майка: Луна (12 дом) в овен в опозиция със сатурн (6 дом), а тия двечките планетки в квадрат с Плутон (9 дом)...Останалите аспекти в картата не са напрегнати, ама тоя Т квадрат достатъчно ще я движи, струва ми се... и тая луна няма никакъв друг "смекчаващ обстоятелствата" аспект...Обичам си я, пък излиза, че ще съм студена...криво ми еееееееее и се виждам само в тая луна, колкото и ограничено да ви изглежда отстрани :-[

Няма да те възприема като властна майка, понеже твоята луна е ДРУГА и вероятно е коренно различна от начина, по който тя ще си представя майката с тази нейна Луна. Луната в НЕЙНАТА карта показва каква майка ще бъде ТЯ самата...Това е нейната лична емоционалност. Ти може да не отговаряш на нейните представи и оттам всъщност да идва противоречието.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #7 -: Декември 28, 2010, 05:50:38 pm »
Оитвам се да осмисля написаното от теб... Моята Луна е в стрелец в точен съвпад с Нептун и в секстил с Плутон. Имам опозиция към слънцето и квадрат към Юпитер. Възпитавана съм, че трябва да "гледам" родителите си и че са ме отгледали, за да ги гледам...имам обсебваща майка от моя гл.т. сълзите й 'прииждат на талази' - вероятно това описва луната в съвпад с нептун - ако не стане на нейното. Искам да избегна подобни негативи с моето дете и то да е самостоятелно и свободно откъм ангажименти към родители. Луните ни с малката синастрично са в хармоничен аспект, а и двете сме с огнени Луни. Дано се справя като родител, а не да ме възприема като "препятствие" в живота си  :blink: Ето заради това се 'втренчих' в луната й...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #8 -: Декември 28, 2010, 07:39:39 pm »
и малкият ми син има Сатурн в 6 дом и Луна на куспидата на 11 и 12 дом, двете планети не са в опозиция.
Луната му е в Козирог, не знам като каква майка ме приема, защото е малък още, но взаимооношенията ми с него са  по-трудни, отколкото с батко му.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #9 -: Декември 28, 2010, 08:30:12 pm »
На мен голямата ми дъщеря е с Луна в козирог, но в седми дом - наложи й се да порасне рано и да не се отдава изцяло на емоциите (когато беше на седем, ме помоли да напуснем баща й заради скандалите, които не спираха с бившия, колкото и да й беше тежко - така и направихме). После ми се сърдеше, че само работя и нямам време да си играем, но бях самотен родител, на квартира и трябваше да се справя...кариеристка и работохоличка съм :blink:, а в нейните очи съм и нещастна, ако не работя  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Декември 28, 2010, 09:20:13 pm »
имам обсебваща майка от моя гл.т. сълзите й 'прииждат на талази' - вероятно това описва луната в съвпад с нептун - ако не стане на нейното[/b]. Искам да избегна подобни негативи с моето дете и то да е самостоятелно и свободно откъм ангажименти към родители. Луните ни с малката синастрично са в хармоничен аспект, а и двете сме с огнени Луни. Дано се справя като родител, а не да ме възприема като "препятствие" в живота си  :blink: Ето заради това се 'втренчих' в луната й...

Ужас, пази Боже! И аз се старая да не повтарям грешките на майка ми. Предполагам, че с този съвпад на Луна с Нептун дълго време си едализирала своята (моите светила са в квадрат с Нептун). Пропуснала си да напишеш как е аспектирана Луната на твоята майка. Товя, че луната ти е в секстил с тази на дъщеря ти е добре.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #11 -: Декември 28, 2010, 09:59:28 pm »
Не бях поглеждала хороскопа на майка си, ама съм  :-[ Благодаря ти за идеята. Нейната луна е в дева и е в точен квадрат към моята, а иначе майка ми има луна опозиция към рибешки меркирий и към рибешко слънце  ;D Дали пък това не отразява тоя мой съвпад луна с нептун (владетелят на Рибките)... и да си я описва точно  :blink: Не съм я идеализирала кой знае колко, но като й чуех гласа в другата стая и тичах веднага при нея да си я гушкам  ;D Като малка, когато тя плачеше и аз плачех, ама тя за най-малкото пуска сълзи - от филми до нещо, което си й казал или не си съгласен с нея... С времето се научих да се дистанцирам и да не плача, та стигнах и до грубост, като й казвах, че то много лесно така - разплачеш се и готово...На мен самата ми беше трудно да се науча да не се разплаквам, ако някой ме нарани...вече знам, че няма смисъл от рев, действия си трябват...Тоя съвпад ми е в трети дом - така си и общуваме с майка ми  - замъглено и сълзливо по нептуниански  :-[

« Отговор #12 -: Декември 28, 2010, 10:33:33 pm »
Моята Луна е в Козирог ( заточение) в съвпад със Сатурн и опозиция с Марс ,както казах в темата за властната Луна, и безкрайно обичам майка си, считам я за сродна душа, никога не съм я възприемала като властна, на всичко отгоре в синастрия двете имаме съвпад на неин Марс с мое Слънце. Винаги съм се чувствала обичана от нея безусловно.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #13 -: Декември 28, 2010, 11:16:17 pm »
как се прави ректификация  :rolleyes:
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #14 -: Декември 28, 2010, 11:37:34 pm »
как се прави ректификация  :rolleyes:

Трудно  :mellow:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2493.0.html
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #15 -: Декември 29, 2010, 12:04:07 am »
Моята Луна е в Козирог ( заточение) в съвпад със Сатурн и опозиция с Марс ,както казах в темата за властната Луна, и безкрайно обичам майка си, считам я за сродна душа, никога не съм я възприемала като властна, на всичко отгоре в синастрия двете имаме съвпад на неин Марс с мое Слънце. Винаги съм се чувствала обичана от нея безусловно.

Дъщеря ми е с подобна конфигурация - Луна в Козирог в опозиция на Марс, без да участва Сатурна. На десет е и определя баща си като властен, а не мен...аз съм мека... Очевидно има нещо, което ми се губи...може би не трябва да се 'разчитам' като образ в нейната луна, както съм чела в астрологията...

« Отговор #16 -: Декември 29, 2010, 12:53:02 am »
И аз зададох подобен въпрос в другата тема: Възможно ли  е Луната да характеризира единия родител, но не непременно майката.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Декември 29, 2010, 01:08:54 am »
Може, по принцип не пречи Слънцето да указва и майката, стига да отговаря по характеристики. Лично при мен, Луната е майка ми, а Слънцето - баща ми.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #18 -: Декември 29, 2010, 01:12:27 am »
Благодаря ти , мисля, че е логично. Така, както десети и четвърти дом могат да си разменят ролите  по отношение на това, кой родител показват.