Здравей Гост

Отношението на родителите , поведенчески модел в картата на детето

• 90 Отговора
  • 9361 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Малко психология...., е добре астропсихология.... ;D

В наталната карта е отразен онзи модел на поведение , който съпътства живота ни...

Всички *беди* са заложени в него...

Слънцето е бащата , Луната е майката...подробностите не са само в аспектите , струва ми се , че са по-дълбоко....

Предлагам да качим карта и да разгледаме архиетипа родител ,отношенията родител-дете...

Приятно писане....Просто малко практика..,по-различна! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
какво гледаме - нашите взаимоотношения с родителите или нашето отношение към децата ни?

*

Марая

• 28287
какво гледаме - нашите взаимоотношения с родителите или нашето отношение към децата ни?

Всичко...,в картата е ортазено...Именно това за мен е поведенческия модел...
В една карта можем да открием инфо за бабите , дядовците...,за корените си... :blink: 

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
бих пуснала картата на големият ми син - много е интересна, но не знам дали е уместно.
Колкото до мен самата - майка ми е с Луна в Лъв и изобщо не е от грижовните майки, само критикува и е недоволства, каквото и да направя не е достатъчно добро за нея. Благодарна съм й затова, че по този начин ме научи да не се задоволявам с малкото.

*

Divna

• 2478
бих пуснала картата на големият ми син - много е интересна, но не знам дали е уместно.

Според теб защо да не е уместно? Давай! Пускай я! :blink:

*

Марая

• 28287
Колкото до мен самата - майка ми е с Луна в Лъв и изобщо не е от грижовните майки, само критикува и е недоволства, каквото и да направя не е достатъчно добро за нея. Благодарна съм й затова, че по този начин ме научи да не се задоволявам с малкото.

Рая , качи картата... :blink:

*

Diyana

• 2705
А тъй, пък после и аз може да пусна карта на сина ми, щото пък тя Ич даже не е буквална :P.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Рая

• **
  • 1094
това в какъв смисъл го каза? :-\
ако има проблем ще я изтрия, и без това не съм сигурна, че мястото й е тук.

*

Марая

• 28287
В картата на детето е видно , че м/у него и бащата има доста добра връзка , м/у тях има разговори на всякакви теми...
Детето обича да се забавлява с баща си...,вижда баща си като силен , смел...,дори може да се хвали с него....

Отношенията с майката са по-различни...В очите на детето тя е млада , красива , общува по-хармонично по-меко....,
но в редки моменти тя е непредсказуема , импулсивна....

*

Diyana

• 2705

В смисъл, че при сина ми "родителските" показания в картата се разминават с действителността. Не е коментар по твоята карта. Аз лично нямам проблем с разглеждането на картата на дете, включително и моето собствено. 

*

Divna

• 2478
Рая, синът ти има ли задръжки в изразяването, в комуникацията?

*

Марая

• 28287
W kartata на детето е видно , че единия от родителите е имал не дотам весело детство...Имало е агресия в дома , както и много емоционални сблъсъци....Другия родител е имал също сложни отношения , но по-скрити за света.... :blink:

*

Diyana

• 2705
Рая, със секцио ли е роден сина ти? Имало ли е опасност за живота ви по време на раждането?
Изглежда, че отношенията му с баща му са по-ларж. На една вълна са, той го глези и е склонен да удовлетворява прищевките му. Ти май си като квачка над него и се опитваш да му задаваш някакви граници, по-скоро да го предпазваш от безразсъдства, от твоя гледна точка, а от негова - да спъваш поривите му и малките му революции. Парадоксално, но точно това, което баща му насърчава и се опитва да изгради у него, за теб е проблем и се опитваш да потушиш. Въпреки това, ти си му по-близка и те приема за стожера на семейството.

*

Diyana

• 2705
Още нещо, предполагам, че синът ти е много красиво дете и като влезе някъде, озарява стаята. Няма проблем да е в центъра на вниманието и се изявява с удоволствие пред публика. Безстрашен е и импулсивен, но и много добросърдечен, милозлив и чувствителен. Тъй, на домашния фронт битките си води с тебе, а с баща си се държи по-скоро "бащински" и покровителствено.

*

tadj-all

Затворено дете голямо въображение.
С майката ще има "жива" връзка, в която ще развива творческия импулс. Демек - майката ще се грижи за развиването на потенциала в детето и развиването на неговите вкусове.
Донякъде - силен контрол в насоката на обучение...след време.

С бащата отношенията няма да са топли, но няма и да са проблемни. Бащата ще е с авторитет, с добри и сравнителни позиции, но някак си относно емоционалното отношение между тях няма да е на добро ниво.

Така поне за сега го виждам...

*

Рая

• **
  • 1094

В смисъл, че при сина ми "родителските" показания в картата се разминават с действителността. Не е коментар по твоята карта. Аз лично нямам проблем с разглеждането на картата на дете, включително и моето собствено. 

ок, извинявай!
понякога мнителността ми идва в повече. ;)

*

Рая

• **
  • 1094
В картата на детето е видно , че м/у него и бащата има доста добра връзка , м/у тях има разговори на всякакви теми...
Детето обича да се забавлява с баща си...,вижда баща си като силен , смел...,дори може да се хвали с него....

Отношенията с майката са по-различни...В очите на детето тя е млада , красива , общува по-хармонично по-меко....,
но в редки моменти тя е непредсказуема , импулсивна....

Марая, и двамата обичат да се забавляват с баща си (така или иначе неговото отношение към тях е по-скоро приятелско, а не авторитарно). Неприятното е, че в тази ситуация отговорността е изцяло моя, но в очите на големият ми син, аз не се справям с това.
Интересното е, че той иска от мен да съм красива и усмихната. Връщал ме е у дома, защото съм излязла по джапанки ;D и често ми прави забележка, затова че не се забавлявам, че съм прекалено сериозна на моменти.

*

Рая

• **
  • 1094
Рая, синът ти има ли задръжки в изразяването, в комуникацията?

Няма никакви проблеми, което е странно, заради Сатурна в 3 дом. Страх ме е, че проблемите могат да се окажат с брат му.
Проговори много рано и много правилно, никога не е говорил като бебе.
Изразява се като голям човек.

*

Рая

• **
  • 1094
Рая, със секцио ли е роден сина ти? Имало ли е опасност за живота ви по време на раждането?
Изглежда, че отношенията му с баща му са по-ларж. На една вълна са, той го глези и е склонен да удовлетворява прищевките му. Ти май си като квачка над него и се опитваш да му задаваш някакви граници, по-скоро да го предпазваш от безразсъдства, от твоя гледна точка, а от негова - да спъваш поривите му и малките му революции. Парадоксално, но точно това, което баща му насърчава и се опитва да изгради у него, за теб е проблем и се опитваш да потушиш. Въпреки това, ти си му по-близка и те приема за стожера на семейството.

Диана, много точно описание на нашите взаимоотношения! По-добре не мога да ги опиша.

Раждането му беше кошмарно, и двамата бяхме на косъм. Имаше увита пъпна връв, около врата, аз нямах достатъчно разкритие и се наложи форцепс, тъй като вече беше започнал да слиза надолу, и нямаше как да се направи секцио.

*

tadj-all

Диана, Марая,

хайде да сверим часовниците ;)

На какви показатели заложихте за вашите предположения?